Keuken kiezen nieuwbouw? Keuken nieuwbouw tips? Wees behoorlijk kritisch en alert als u een nieuwbouwhuis gaat kopen. Uw projectontwikkelaar levert ook de keuken ? Zege of vloek? Houdt de vrijheid van uw keuze goed in de gaten! Het eerste dat u zich meteen moet afvragen als u een nieuwbouw keuken koopt: wil ik de keuken via de aannemer kopen, of wil ik vrij zijn en zelf mijn keuze maken?

Waarom werken aannemers samen met keukenleveranciers in nieuwbouwprojecten? Keukenleveranciers en aannemers verdienen goed aan nieuwbouw projecten. Dit geldt voor vrijstaande huizen maar ook voor nieuwbouw keuken appartement.

 

Hoe werkt een keukenwinkel met een aannemer samen?

De aannemer gaat met een leverancier van keukens een samenwerking aan. Meestal langdurig. Doel: makkelijker geld verdienen, fouten bij bestellingen voorkomen en zo weinig mogelijk problemen. Uw keuken word niet als alleenstaand gezien, maar alle keukens als 1 opdracht. En daar zit het probleem ook.

Een aantal voorbeelden van bekende bedrijven die nieuwbouw keuken leveren via aannemers zijn onder andere:  Tieleman keukens, Bemmel en Kroon, Bruynzeel keukens projecten, Eigenhuis keukens en Goedhart keukens. Dit betekend niet dat  u alleen een keuken hier kan kopen via nieuwbouw, ook meteen bestaand huis kunt u hier terecht.

Let op! De grootste fout die u kunt maken bij een keuken in een nieuwbouwhuis: 

Geef op tijd aan of u de keuken van het project accepteert of toch zelf wilt gaan shoppen. Talloze e-mails ontvangen wij van huishoudens die de keuze te laat maken, met als gevolg duizenden euro’s extra kosten omdat de planning van de aannemer extra werkzaamheden kost!

Nieuwbouw keuken offerte vergelijken

Iedereen wil keukenoffertes en keukens vergelijken, maar niemand weet dat u zich vaak al bindt bij het tekenen van een nieuwbouwhuis. De aannemer heeft namelijk een contract met een gekozen keukenleverancier. U heeft zojuist een nieuwbouwhuis gekocht? Gefeliciteerd, heeft u ook opgelet hoe en of er een keuken wordt meegeleverd? Vaak zit u namelijk meteen aan een gekoppelde keukenzaak vast!

Tegenwoordig wordt er weer veel gebouwd en de meeste nieuwbouw wordt compleet geleverd dat wil zeggen met een basis badkamer en keuken. Daar schort net het probleem. De keuken indeling nieuwbouwwoning kan haast niet veranderd worden.

Nieuwbouwwoningen zijn inmiddels zo populair, dat er complete inschrijflijsten voor zijn. Maar zijn standaard keukenleveranciers die samenwerken met aannemers eigenlijk wel zo gunstig voor de koper? Een aantal keuken nieuwbouw tips volgen hieronder:

Zend alvast vrijblijvend keukenbrochures naar mijn huis >>

 

keuken nieuwbouw kosten

Keuken nieuwbouw kosten? Wat kost dit? In principe werken aannemers met een stelpost. Voor deze stelpost keuken krijgt u een standaard model keuken. Bouwbedrijven werken graag samen met een keukenzaak. Die betreffende keukenzaak spreekt af met het bouwbedrijf dat deze standaard keuken vaak 3 opties uitwerken. Bijvoorbeeld 3 wijziging mogelijkheden. U krijgt dus wel een paar mogelijkheden, maar deze zijn enorm beperkt.

Hiervoor geven ze het bouwbedrijf meestal een vergoeding dus die vinden dat een goede deal, daarnaast is hierdoor het leidingwerk redelijk standaard en dat is handiger voor het bouwbedrijf. Immers, 100 keukens in verschillende huizen met aparte maatvoeringen is veel meer werk, dan 100 keukens voor dezelfde type huizen.

Kortom: veel standaardkeukens, standaard leidingwerk en goede winsten. Voor de klant echt minder prettig: weinig keuzemogelijkheden & weinig aanpassingen en misschien zelfs een financieel nadeel?

Korting nieuwbouw keuken

Korting bij keukens. Enorm populair. Bij nieuwbouw hoort men er niemand over. Als consument krijgt u dan bij dat bedrijf “goedkoop” de keuken. Goedkoop tussen haakjes, want dit zijn projectkeukens en doordat ze enorm vaak dezelfde keukenopstellingen leveren is dit gemakkelijk voor hen, daarnaast is die zogenaamde korting verwerkt in de huisprijs. Op deze manier zetten ze alle andere keukenzaken direct buiten spel.

Eigenlijk is korting op een keuken in een nieuwbouwhuis daarom nog lastiger te meten. Als nieuwe huiseigenaar heeft u dus geen andere keuze dan af te nemen wat u wordt aangeboden… of toch niet?

Vaak is er wel meer mogelijk. In de meeste gevallen krijgt u 1 tot 3 keuzes, maar u wilt een andere opstelling en misschien betere keukenapparatuur. Daar zitten de projectontwikkelaar, de aannemer en de gekozen keukenwinkel niet zo op te wachten.

Dat betekend dat veel huishoudens te horen krijgen dat een aanpassing of heel duur is, of er word aangegeven dat het niet kan. Daarnaast zijn ze vaak niet bereid een andere opstelling voor u te maken.

Vergelijk wat je kan besparen als je niet via een project koopt >

Nieuwbouw keuken verplicht kopen?

Nieuwbouw keuken kopen verplicht? Nee. Nu kunt u ervoor kiezen om de keuken niet af te nemen echter dan hebben ze een andere verrassing voor u. De keuken stelpost van bijvoorbeeld 8.000 euro (de waarde) word ineens drastisch verminderd. U krijgt er nu maar 3500 euro voor terug indien u elders een keuken koopt. Eigenlijk een boete of straf, omdat u besluit elders uw keuken te kopen.

Wat dus betekend als u naar een andere keukenzaak gaat u dus een negatief prijsverschil hebt van in dit geval voorbeeld 4500 euro! Dit bedrag kan uiteraard wat verschillen maar dit is hoe het werkt.

Ook als u ooit besluit uw huis weer te verkopen zit er dus vaak geen spannende keuken in. Standaard projectkeuken ontwerpen blinken niet uit. En het oog bij eventuele verkoop wil ook wat!

Gaat u dus vervolgens bij een andere keukenzaak een keukenontwerp maken en komt u een mooie deal overeen zal deze dus meestal veel duurder zijn dan als u de standaard keuken accepteerde. Onze tip: laat zeker bij een extern bedrijf eens kijken wat er met de ruimte mogelijk is.

Niet omdat een andere keukenwinkel duurder is, maar omdat u door de bouwer een financieel nadeel kan ondervinden!

Als andere keukenzaken waar u een offerte voor uw nieuwbouwkeuken laat maken, zullen ze meteen opmerken dat u een keuken in het bouwbestek heeft zitten. Na wat doorvragen merkt de adviseur dat hij het moeilijk gaat krijgen.

Deze boodschap word pas pijnlijk duidelijk als de consument met een andere keukenwinkel dan die van het project aan tafel zit.

Lagere prijs voor uw keukenofferte?

Doe mee aan de keukenrevolutie 2018 en ontvang voor elke keukenofferte de bodemprijs >>

 

Hoe keukenzaken tegen projectkeukens aankijken

Bent u hier onduidelijk in of krijgt u weinig informatie of zelfs geen offerte terug, staan ze eigenlijk buitenspel en is er weinig tot geen kans voor hen dat ze u een keuken kunnen verkopen.

Daarnaast zijn er ook veel consumenten die het ontwerp mee terug nemen naar een keukenleverancier waar ze dus bij moeten kopen. En met de die prijs onder de hand gaan onderhandelen daar.

U zult dus ergens wel begrijpen dat naast u vanwege beperkte keuzes, ook keukenzaken niet echt blij worden van deze manier van werken. Ze moeten tijd steken in een keuken die vaak iets duurder zal zijn voor de betreffende klant, omdat u te weinig terugkrijgt voor de standaard geleverde keuken.

Toch zullen de goede keukenzaken u wel helpen, met het risico dat het voor niets is en u bedankt voor de service en energie en het ontwerp meeneemt en terug gaat naar de leverancier van de bouw. Als die er al wat mee zou kunnen zou dat mooi zijn, maar dat is dus probleem 2.

Er word niet veel afgeweken van de standaard opstellingen en kleuren. Dus heeft u een mooi keukenontwerp elders laten maken? In uw nieuwbouwhuis kunnen ze er waarschijnlijk niets mee.

De reden dat veel zaken u toch gaan helpen is dat er meer goede redenen zijn om elders de keuken te kopen. Beter gevoel bij de keukenleverancier, beter en/of mooiere keuken, (ook bij verkoop is dit dus enorm belangrijk, zet er geen saaie standaardkeuken in)

Keuken nieuwbouw tips: keukenleverancier of projectkeuken

Belangrijke aandachtspunten en keuken nieuwbouw tips over eigen keukenzaak kiezen ten opzichte van in zee gaan met de keukenleverancier van de projectkeuken.

1. Een externe keukenwinkel steekt meer tijd in uw nieuwe keuken, de andere winkels hebben de order al binnen.

2. U bent geen nummertje. Het is uw keuken en niet samen 100 keer dezelfde keuken.

3. U heeft veel meer keuze en vrijheid. Qua opstelling is alles mogelijk en qua kleuren en materiaal ook.

4. Weet exact de stelpost van de nieuwe keuken. Het probleem zit hem in het bedrag.

5. Vraag bij nieuwbouw altijd wat u krijgt en wat de opties zijn om te veranderen.

verder:

6.  Het is wel eens voorgekomen dat een nieuwbouw keuken gestolen is vlak voor oplevering. Althans, de keukenapparatuur is er uit gehaald. Als het goed is, is de aannemer hier voor verzekerd, maar vraag dit zeker na.

 

Service nieuwbouwkeuken kopen

Ook zult u soms treffen dat de betreffende keukenleverancier van de bouw niet zo meegaand en vriendelijk zijn. Ze weten dat u daar toch wel koopt. Vaak vragen ze dus de hoofdprijs voor alles wat niet standaard is. Er is een duidelijk verschil ontstaan tussen de ontvangst van huishoudens die een projectkeuken hebben gekocht en tussen huishoudens die een keuken in een bestaand huis kopen.

Mocht u dus een nieuwbouwhuis gaan kopen, vraag meteen even door wat u voor de keuken terugkrijgt.  En wees bewust wat deze bedrijven doen om u te koppelen aan het keukenbedrijf waar ze zaken mee doen.

Besluit u ondanks bovenstaande keuken nieuwbouw tips toch elders te gaan kijken en maakt u daar een superdeal met uw keuken? Misschien wat duurder maar veel mooier en goed gevoel bij? U bent niet verplicht om de keuken via de aannemer of het project te laten leveren. Wel moet u dit op tijd aangeven. Maak dus duidelijk een keuze in het begin van het nieuwbouwproject. Keuken via aannemer of zelf kopen?

Veel mensen zitten met de vraag waar ze het bete terug kunnen voor een nieuwbouw

Zit er een projectbouwer bij de Top 3 best beoordeelde keukenwinkels >

Nieuwbouw keuken leidingwerk

Dan krijgt u nog een laatste tip over de nieuwbouw keuken meerwerk:

Let op want het kan zomaar zijn dat het meerwerk bij de aannemer (het aanpassen van de leidingen aan de nieuwe keuken opstelling) wel ineens heel duur kan zijn als u niet de keuken gaat afnemen, dit is een andere manier om de kosten terug te verdienen. Bij standaard keukens horen namelijk standaard keukenmaten en ook de leidingen zitten overal op dezelfde plaats.

Koopt u een keuken toch bij een andere winkel dan het nieuwbouw project? In dit geval kan vaak de andere keukenzaak waar u de keuken van wilt kopen het leidingwerk ook verzorgen. Vraag dit wel aan de keukenleverancier.  ook hier kunnen enorme prijsverschillen in ontstaan. Als laatste over de nieuwbouw keuken tips:

 

Keuken nieuwbouw wel of niet?

Een projectkeuken kopen is niet verkeerd, maar we kunnen er ook geen voordelen aan vinden. Wel kleven er flink wat nadelen aan. Maak van te voren een duidelijke afweging of u voor vrijheid kiest of dat u deze punten niet erg vind. Vraag het zo vroeg mogelijk aan de makelaar!

Vraag tevens het bedrag dat er voor de keuken staat en wat de mogelijkheden tot uitstappen/andere leverancier en wijzigen zijn.

Toekomst nieuwbouwkeuken: 

Wij verwachten dat in de toekomst steeds meer keukens via projecten gaan lopen. Het aantal grote nieuwbouwprojecten zal echter dalen, dus ook bij keukens. De grond is immers schaarser aan het worden.

Veel plezier met het kopen van de keuken die u echt wilt hebben in de winkel waar u wilt kopen. Bent u toch van plan de keuken te kopen zonder deze keuken nieuwbouw tips? Ontvang de gratis keukenbrochures in huis en kijk wat vrijheid in keuken kopen u kan bieden.

Ja, stuur mij in alle vrijheid deze keukenbrochures van andere partijen op >>

Plaats een reactie