Bij het bestellen of leveren van een keuken gaat regelmatig iets mis. Vanuit uw oogpunt is dit terecht een kwalijke zaak, maar op zich is het niet verwonderlijk, want een keuken bestaat uit vele onderdelen. Je besteedt veel geld aan een keuken en verwacht dat het dan ook meteen 100% goed gedaan word.

Koopt u een auto, dan koopt u een kant en klaar product. Een keuken echter, bestaat uit heel veel onderdelen. Een hangkast alleen al, bestaat uit 28 onderdelen. Al deze onderdelen moeten inclusief het meten van de bladen, de juiste nismaten, aansluitingen voor elektriciteit allemaal kloppen.

De kans dat een keuken ergens foutloos geleverd wordt is heel klein. De roes van een nieuwe keuken verdwijnt als een keuken geplaatst wordt bij u en er wordt even gezegd dat het werkblad opnieuw besteld moet worden. Het gebeurt vaak dat klanten die een keuken kopen deze dingen horen.

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld missende onderdelen die pas geleverd worden als de rest van de keuken al staat of verkeerde maatvoering. Is net de roes van het aankopen van een mooie keuken weg en dan komt er nog een onderdeel. Naast dat ik jaren keukenadviseur ben geweest, ben ik ook een aantal jaren besteller geweest van keukens.  Veel voorkomende fouten van adviseurs ben ik zo tegengekomen.

Een keuken foutloos bestellen is eigenlijk niet moeilijk, maar het kost wel extra tijd. Het vereist dat de keuken en de maatvoering steeds weer opnieuw bekeken moeten worden. Dit geeft ook weer aan waarom de volgorde in een offerte zo belangrijk is. Dan is het voor de bestelling makkelijker om van links naar rechts te lezen. Inspiratie voor uw nieuwe keuken ontvangt u eenvoduig met de populairste gratis keukenbrochures.

Veel voorkomende fouten bij een keuken

– Verkeerd ingemeten, de keuken past niet

– Keukenapparatuur past niet in de nismaat

– Inmeten zonder binnenmuren (bij nieuwbouw)

– Schacht van de schouwkap te hoog

 

Tip: voorkom fout bij keukenzaken die het best zijn beoordeeld

– Plafond te laag. Als gevolg dat de ruimte tussen de hangkasten te laag is

– Werkblad kleur wijkt af van het model in de showroom. (Vaak bij graniet, omdat dit een  natuurproduct is)

– De werkblad hoogte is hoger dan een raam. Van buiten zien ze uw keukenkasten

– De achterwand tussen werkblad en raam is verkeerd van maat

– Te hoge kraan voor het raam, het raam kan niet meer open

– Handgrepen in de keuken zijn zo groot, dat bepaalde grepen tegen elkaar komen in de hoek, de deur gaat niet open

– De ombouw van de apparatuur past niet

 

Tip: bekijk de meeste keukens bij grote keukenshowrooms

– Een verkeerde werkhoogte, het keukenblad is te hoog of te laag

– Als het Kookeiland op de verkeerde plek geplaatst wordt, kan het kookeiland in de weg komen te staan in uw keuken

– Leidingsschema klopt niet, waardoor de aansluitingen van de apparaten niet op de juiste plek gemonteerd kunnen worden

– Blind staren op ‘mooi’. Natuurlijk is het fijn als uw nieuwe keuken luxe uitstraalt, maar de gebruikservaring wordt vaak bepaald door kleine handige dingen

– Wilt u een kookeiland in uw nieuwe keuken opnemen? Begin hier dan mee bij uw ontwerp. Als u namelijk eerst de kasten en apparatuur plaatst en er dan achter komt dat het kookeiland niet past, heeft u het ontwerp voor niets gemaakt

– Belangrijk in een keuken is de juiste verlichting, wanneer de verlichting slecht is of op de verkeerde plek is geplaatst kan het een heel ander beeld geven in uw keuken

 

Hoe kunt u keukenfouten voorkomen?

De allerbelangrijkste tip: neem een rechtsbijstandverzekering voordat u een nieuwe keuken aanschaft. We willen het niet weten, we gaan ervan uit dat alles goed gaat, maar als het mis gaat is het te laat. Voor maar € 8,75 per maand heeft u een goedkope rechtsbijstand voor uw nieuwe keuken. Dekt in Nederland, België en Duitsland.

Niet te vergeten. Bezoek een keukenzaak met het beste advies. Dit zijn de keukenzaken die door klanten het beste worden gewaardeerd.

Uw eigen keuken foutloos bestellen ligt helaas niet volledig in uw handen. Toch kunt u wat dingen doen om veel voorkomende fouten te voorkomen. Hier wat tips en aanraders.

Wees zeker van uw maat

Bestel geen keuken als er nog een muur moet komen en laat altijd meten door een ander die er bekend mee is.

Controleer zelf de maat nog eens

Controleer de maatvoering van uw keukenruimte zelf nog eens. Past het volgens u?

Lees de offerte door

Vertrouw niet blindelings er op dat de offerte goed is. Probeer u te verdiepen in de offerte. Ziet u dingen waar u over twijfelt? Vraag het de keukenadviseur gerust.

Vraag een bovenaanzicht tekening

Vraag een tekening van uw nieuwe keuken van de bovenkant, compleet met maatvoeringen er bij.

Bekijk uw groepenkast

En vergelijk de groepenkast met de apparatuur die in uw keuken moet komen. Dit voorkomt extra hoge kosten.

Is er in uw keuken ook iets fout gegaan? Laat het ons weten. Wij verzamelen alle soorten fouten in de keuken en zullen op den duur daar een overzicht van maken.

 

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Ontvang meerdere keukenbrochures ter inspiratie gratis, maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp of bekijk de meest concurrerende keukenprijzen van Nederland en Duitsland hier.