Heb je een nieuwe keuken gekocht? Voordat je jouw nieuwe keuken kan plaatsen moet je eerst je oude keuken demonteren en afvoeren.

Demonteren houdt in dat je de hele keuken uit elkaar haalt. Maar hoe gaat dat nou, een keuken demonteren? Hoelang duurt een keuken demonteren? Wat zijn de kosten?

Ervaren keuken demontage bedrijf

Pieter Kuiper is een keuken demontage bedrijf & expert gevestigd in Heerhugowaard. Pieter Kuiper is door heel Nederland actief, maar het liefst in Noord-Holland, Utrecht, en Zuid-Holland.

Bezoek de website >

Meer te weten komen over keuken demontage?

 

Keuken demonteren

Wanneer het keukendemontage bedrijf een keuken demonteert, moet eerst de vloer afgedekt worden met folie. Mocht het eventueel nodig zijn kan er ook zachtboard of hout gebruikt worden.

Aansluitend wordt de elektriciteit en water afgesloten. Wanneer dat is gedaan wordt de waterleiding afgedopt, als dit gebeurd is kan het water later weer worden aangesloten. Nu de vloer is afgedekt, waterleiding afgedopt en de elektriciteit afgesloten is kan het grote werk beginnen.

Demontage is een verschil met slopen van je keuken.


Naast demonteren ook een nieuwe keuken nodig?
Ontvang de exacte prijs voor je nieuwe keuken met deze gratis keukenmagazines!
(Meer dan 40.000 x aangevraagd)

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

 

Loskoppelen apparatuur

Er wordt dan begonnen met het loskoppelen van al je keukenapparaten (koelkast, vaatwasser, fornuis, en andere apparaten ) en deze worden afgevoerd.

Nu worden alles bovenkastjes gedemonteerd en afgevoerd. Als alle bovenkastjes van de muur gehaald zijn, is jouw keukenwand goed zichtbaar. Nu worden de wandtegels van de muur gebikt met een stofafzuiging om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De stofafzuiging staat zo dicht mogelijk op de werkzaamheden wat stof mocht geven. Nu begin je al een redelijk kale keuken te krijgen.

 

Aanrechtblad en onderkasten demonteren

Daaropvolgend wordt je aanrechtblad losgekoppeld en afgevoerd. En als laatste worden alle onderkastjes gedemonteerd en afgevoerd. Mocht het vervolgens nog mogelijk zijn, dan wordt de waterleiding en elektra verlegd voor de nieuwe keuken.

En om nog even de puntjes op de “i” te zetten wordt er in de oude ruimte nog stof gezogen. Nu is je keuken volledig gedemonteerd en de ruimte stofvrij opgeleverd.

 

Nuttige tips keuken demonteren

Wanneer je als eigenaar van je eigen keuken zelf je vloer afdekt, waterleiding afsluit en afdopt, elektriciteit afsluit, dan scheelt je dat allemaal in de kosten. Hoe meer je zelf doet, hoe minder je betaald.

Keuken demontage  duurt maximaal 1 dag. Wanneer men spreekt over een zeer grote keuken, dan wordt er extra man meegenomen door het demontage bedrijf zodat ze zich nog aan die maximaal 1 dag kunnen houden.

Houd extra rekening met wandtegels, deze zijn het moeilijkst te verwijderen.

 

Kosten keuken demonteren

De kosten van een keuken demonteren zijn gemiddeld €125,- inclusief btw per strekkende meter. Deze kosten zijn meestal inclusief: wandtegels verwijderen, afdoppen leidingen, afvoeren keuken apparatuur.

Wij hebben onderzocht wat je gemiddeld kwijt bent per meter, dit hebben wij gedaan bij: een kleine rechte keuken, een middelgrote keuken van 4 meter bij 3 meter en bij een grote keuken met eventueel eiland.

 

Voorbeelden

Kleine rechte keuken
Het tarief voor een kleine rechte keuken (neem voor het gemak 2 meter) is er vanaf €200,- dit is ook inclusief: wandtegels verwijderen.

Middelgrote keuken van 4 meter bij 3 meter
Het tarief van een middelgrote keuken (neem voor het gemak 4 meter) is gemiddeld €500,- inclusief btw.

Een grote keuken (met eiland)
Het tarief voor een grote keuken (neem voor het gemak 6 meter) kost gemiddeld €600,- inclusief btw. Mocht er veel meerwerk zijn, zoals leidingen verleggen enzovoort, wordt er meestal een korting gegeven.

 

Verkoop 2e hands keuken

Een veel voorkomende vraag is of een keuken ook verkocht kan worden als 2e hands keuken nadat die gedemonteerd is. De keuken kan heel netjes gedemonteerd worden wanneer de eigenaar ook aangeeft dat die de keuken wil verkopen, bijvoorbeeld op marktplaats.

Wanneer de keuken dus heel netjes gedemonteerd wordt, is verkoop mogelijk. Echter heel veel mensen bieden hun keuken aan op internet waardoor je geluk moet hebben dat net iemand jouw keuken wil hebben.

Daardoor word er vaak te lang gewacht omdat de keuken niet uiteindelijk niet verkocht word, waardoor de keuken op het laatste moment dan toch nog naar de afvalverwerking zal moeten, is de ervaring.

2e hands keukens verkopen moeilijk, er is weinig animo voor.

Dit proces van afvalscheiding en weghalen van de oude keuken zal ook voor je geregeld worden.

 

Vrijblijvende offerte demontage

Wat heeft een keukendemontage bedrijf allemaal van de klant nodig om een offerte te kunnen schrijven? Het demontage bedrijf heeft natuurlijk wel wat informatie van de keuken nodig van te voren, wij hebben alle punten even onder elkaar gezet.

  • Lengte van de keuken
  • Zijn er wel of geen wandtegels?
  • Moet er keukenapparatuur worden afgevoerd?
  • Is de keuken op een begane grond? Zo nee, op welke etage dan wel? (I.v.m. afvoer)
  • Zijn er nog extra werkzaamheden die er moeten gebeuren? (bijvoorbeeld een waterleiding omleggen of gat boren voor de afzuigkap).
  • Eventuele foto’s kunnen ook per WhatsApp verzonden worden.

Indeling nieuwe keuken

Als je al weet hoe jouw nieuwe keuken er uit gaat zien, dan is dit handig om door te geven aan het demontage bedrijf. Als deze veel verschilt met de oude keuken, kun je een tekening laten zien aan het demontage bedrijf.

Het bedrijf kan dan bijvoorbeeld de waterleidingen of elektriciteitsleidingen omleggen zodat alles op de juiste plaats gemaakt kan worden.

Pieter Kuiper werkt in heel Nederland, maar het liefst in Noord-Holland, Utrecht en Zuid Holland.

Pieter Kuiper keukendemontage
Van Teylingenlaan 27
1701 AA Heerhugowaard
06-39853894

Vraag direct een vrijblijvende keuken demontage offerte aan >>

>
IZAA