Keuken demontage? Heb je een nieuwe keuken gekocht? Voordat je jouw nieuwe keuken kan plaatsen moet je eerst je oude keuken demonteren en afvoeren. Wie doet dit – en wat kost dit? 

Demonteren houdt in dat je de hele keuken uit elkaar haalt. Maar hoe gaat dat nou, een keuken demonteren? Hoelang duurt een keuken demonteren? Wat zijn de kosten?

Ervaren keuken demontage bedrijf

Pieter Kuiper is een keuken demontage bedrijf & expert gevestigd in Heerhugowaard. Pieter Kuiper is door heel Nederland actief, maar het liefst in Noord-Holland, Utrecht, en Zuid-Holland.

Bezoek de website >

Meer te weten komen over keuken demontage?

Keuken demonteren

Hoe demonteer ik een keuken? Als het keuken demontage bedrijf een keuken demonteert, dekker ze eerst de vloer af met folie. Dit om eventuele beschadigingen te voorkomen. Er kan ook gekozen worden om ander materiaal te gebruiken – zachtboard of hout werkt ook.

Daarna aansluitend wordt de elektriciteit afgesloten om ongelukken te voorkomen. Ook word het water afgesloten. Als dat klaar is, wordt de waterleiding afgedopt. Later kan het water later weer worden aangesloten. Nu de vloer is afgedekt, waterleiding afgedopt en de elektriciteit afgesloten is kan het grote werk beginnen.

Demontage is een verschil met slopen van je keuken. Bij demontage worden bepaalde materialen weer opnieuw gebruikt.


Naast demonteren ook een nieuwe keuken nodig?
Doe inspiratie op – Ontvang keukens + prijzen + aanbiedingen in huis, voor op de bank. Kies zelf je magazines uit:

Klik hier voor gratis keukenmagazines >>>

Meer dan 40.000+ keer aangevraagd. De voorraad is bijna op – wees er snel bij. (Wij gaan integer met je gegevens om – niemand anders dan de brochure verzender krijgt ze te zien)

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

 

Loskoppelen apparatuur

Nu wordt er begonnen met het loskoppelen van alle keukenapparaten. Koelkast, vaatwasser, fornuis, en andere apparaten worden afgevoerd. Meestal naar grofvuil, maar soms worden bruikbare apparaten 2e hands aangeboden.

Daarna worden alles bovenkastjes gedemonteerd en afgevoerd. Als alle bovenkastjes van de muur gehaald zijn, is je keukenwand goed zichtbaar. Nu worden de wandtegels van de muur gebikt. Hierbij gebruikt een 2e persoon een zuiger die alle stof direct wegzuigt. Dit om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De stofafzuiging staat zo dicht mogelijk op de werkzaamheden. Nu begin je al een redelijk kale en lege keuken te krijgen.

 

Aanrechtblad en onderkasten demonteren

Nu is er ruimte om je aanrechtblad los te koppelen en af te voeren. Als laatste worden alle onderkastjes gedemonteerd en afgevoerd. Krijg je een nieuw ontwerp in de keuken? Dan moeten de leidingen verlegd worden – de waterleiding en elektra kun je nu verplaatsen voor de nieuwe keuken.

Nu is de complete ruimte klaar…

Alles is leeg en ligt op de juiste plek. Nu word er in de hele ruimte stof gezogen. Nu is je keuken volledig gedemonteerd en de ruimte stofvrij opgeleverd – klaar voor de nieuwe keuken.

 

Nuttige tips keuken demonteren

Sommige dingen kun je flink geld op besparen. Als je zelf de vloer afdekt, waterleiding afsluit en afdopt en elektriciteit afsluit, dan scheelt je dat allemaal in de kosten. Hoe meer je zelf doet, hoe minder je betaald.

Keuken demontage  duurt maximaal 1 dag. Bij een enorm grote keuken, dan nemen ze een extra man mee van het demontage bedrijf. Sowieso willen ze zich aan maximaal 1 dag demonteren kunnen houden.

Houd extra rekening met wandtegels, deze zijn het moeilijkst te verwijderen.

Keuken demontage

Keuken demonteren? Hoelang duurt een keuken demonteren? Wat zijn de kosten?

 

Kosten keuken demonteren

Wat kost een keuken demonteren? De kosten van een keuken demonteren zijn gemiddeld €125,- inclusief btw per strekkende meter. Deze kosten zijn meestal inclusief: wandtegels verwijderen, afdoppen leidingen, afvoeren keuken apparatuur.

Wij hebben onderzocht wat je gemiddeld kwijt bent per meter. Dit hebben wij gedaan bij:

Een kleine rechte keuken, een middelgrote keuken van 4 meter bij 3 meter en bij een grote keuken met eventueel eiland.

Voorbeelden

Kleine rechte keuken
Het tarief voor een kleine rechte keuken (neem voor het gemak 2 meter) is er vanaf €200,- dit is ook inclusief: wandtegels verwijderen.

Middelgrote keuken van 4 meter bij 3 meter
Het tarief van een middelgrote keuken (neem voor het gemak 4 meter) is gemiddeld €500,- inclusief btw.

Een grote keuken (met eiland)
Het tarief voor een grote keuken (neem voor het gemak 6 meter) kost gemiddeld €600,- inclusief btw. Mocht er veel meerwerk zijn, zoals leidingen verleggen enzovoort, wordt er meestal een korting gegeven.

 

Verkoop 2e hands keuken

Wat vraag je voor een 2e hands keuken? Een veel voorkomende vraag. Kan elke keuken verkocht worden als 2e hands keuken na demontage? De keuken kan altijd heel netjes gedemonteerd worden, Gewoon om vragen dus als je de oude keuken wilt verkopen. De vraag is alleen wie koopt hem? Je kunt je keuken bijvoorbeeld op marktplaats verkopen.

Maar niet elke oude keuken is in trek. Oude keukenmerken als Siematic en Bulthaup blijven populair. Wanneer de keuken dus heel netjes gedemonteerd wordt, is verkoop mogelijk. Echter heel veel mensen bieden hun keuken aan op internet waardoor je geluk moet hebben dat net iemand jouw keuken wil hebben.

Daardoor word er vaak te lang gewacht. Omdat de keuken uiteindelijk niet verkocht word, moet de keuken op het laatste moment toch nog naar de afvalverwerking, is de ervaring.

2e hands keukens verkopen is moeilijk, er is minder interesse in. Toch kun je er nog flink wat honderden euro’s voor krijgen.

Dit proces van afvalscheiding en weghalen van de oude keuken zal ook voor je geregeld worden.

 

Vrijblijvende offerte demontage

Wat heeft een keukendemontage bedrijf allemaal nodig om een offerte te maken? Het demontage bedrijf heeft natuurlijk wel wat informatie van de keuken nodig – wij hebben alle punten onder elkaar gezet.

  • Lengte van de keuken
  • Zijn er wel of geen wandtegels?
  • Moet er keukenapparatuur worden afgevoerd?
  • Is de keuken op een begane grond? Zo nee, op welke etage dan wel? (I.v.m. afvoer)
  • Moeten er extra werkzaamheden gebeuren? (bijvoorbeeld een waterleiding omleggen of gat boren voor de afzuigkap).
  • Eventuele foto’s kun je makkelijk via WhatsApp versturen.

Indeling nieuwe keuken

Weet je al hoe  je nieuwe keuken er uit gaat zien? Dan is het handig om dit alvast door te geven aan het demontage bedrijf. Verschilt deze veel ten opzichte van de oude keuken? Laat dan een tekening zien van het nieuwe plan.

Het bedrijf kan ook waterleidingen of elektriciteitsleidingen omleggen zodat alles op de juiste plaats gemaakt word.

Pieter Kuiper werkt in heel Nederland, maar het liefst in Noord-Holland, Utrecht en Zuid Holland.

Pieter Kuiper keukendemontage
Van Teylingenlaan 27
1701 AA Heerhugowaard
06-39853894

Vraag direct een vrijblijvende keuken demontage offerte aan >>

IZAA

>