Keuken bestickeren? Na de bezichtiging van het laatste huis weet je het zeker: dit is ‘m! Het heeft een lekkere ruime tuin op het zuiden, een mooie houten vloer, een ruime woonkamer, alleen die keuken…

Die keuken is zo gedateerd. Met de aankoop van je nieuwe huis heb je alleen geen geld meer om het hele keukenblok eruit te halen. Gelukkig is er een goedkope oplossing. Je kunt je keuken bestickeren!

Keuken bestickeren – wat is dat?

De naam geeft eigenlijk al enigszins weg wat deze renovatiemethode inhoudt. Met behulp van zeer sterk plakfolie wordt er nieuw leven geblazen in je keukenkastjes, keukentegels, achterwand of aanrecht.

De stickers worden met precisie aangebracht, waardoor niemand zou kunnen vermoeden dat het om plakfolie gaat. Het lijkt alsof je een gloednieuwe keuken in je huis hebt staan!

Waarom je keuken laten bestickeren?

Je vindt je oude keuken niet meer mooi

Het bestickeren van je keuken is de ideale oplossing voor mensen die hun oude keuken zat zijn, maar misschien opkijken tegen al de tijd en het geld dat geïnvesteerd moet worden in een gloednieuwe keuken. De keukenkastjes bestickeren is aanzienlijk goedkoper en binnen een week is je keuken onherkenbaar.

Natuurlijk hoef je niet te bestickeren. Je kan de keuken ook laten renoveren. Twijfel je? Lees dan eerst:

nieuwe keuken of renoveren >>>

 

Je wilt je huis verkopen

Het is ook een geweldige optie voor huiseigenaren die hun woning op de markt zetten, maar een zeer gedateerde keuken hebben. Hier kunnen potentiële kopers al snel op afknappen, maar met een frisse look die met dit plakfolie kan worden aangebracht, is je keuken niet langer een struikelblok voor kijkers.


Doe ideeën op voor je nieuwe keuken
Jij gaat verhuizen? Zoek je ook nog een nieuwe keuken? Doe inspiratie op – Reeds 40.000+ keer aangevraagd & Vrijblijvend in huis.

Klik hier voor aanbod keukenmagazines >>>

(wij gaan integer met je gegevens om – niemand anders dan de brochure verzender krijgt ze te zien)

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

 

Je hebt een nieuwe woning gekocht

Misschien heb je zelf net een nieuw huis gekocht en vind je de keuken echt niet mooi. Met behulp van plakfolie bied jij je keuken de perfecte metamorfose. Zo houd je geld over om andere ruimtes in je huis meer naar smaak te maken.

Het is duurzaam

Het is natuurlijk hartstikke zonde als jij je CO2-voetafdruk probeert te verlagen, maar je perfect functionerende keuken sloopt, omdat het niet meer van deze tijd is. Je keuken belandt op de stort en je moet ook nog eens een geheel nieuwe keuken aanschaffen.

Stickeren is een stuk duurzamer, want je gooit helemaal niets weg – je renoveert. Dat past perfect bij ieders duurzaamheidsregiem!

Het is sterker dan een spuitlaag

Je kunt je keuken ook een update geven door een spuitlaag aan te brengen, maar het voordeel van bestickeren is dat het krasbestendiger is. Je kunt dus langer van een mooi resultaat genieten.

Wat kost een keuken laten bestickeren?

Je kunt ervan uitgaan dat je tussen de €490 en €1500 kwijt zult zijn. Hoeveel je precies besteedt aan het bestickeren van je keuken is sterk afhankelijk van het formaat van je keuken. Hoe meer keukenfrontjes je hebt, hoe meer plakfolie nodig zal zijn om ze allemaal te bedekken. Misschien wil je ook het aanrecht en/of de keukentegels bestickeren en daar is natuurlijk ook extra materiaal voor nodig.

De tweede factor is het plakfolie zelf. De prijs van de stickers zal verschillen per merk, afwerking en kwaliteit. Tot slot maakt het een groot verschil of je je keuken zelf bestickert of dat je het laat doen. De ene specialist zal bovendien duurder zijn dan de ander.

Bestickeren – zo gaat het in zijn werk

Oké, dus het bestickeren van de keuken gaat snel en gemakkelijk, maar hoe gaat het precies in zijn werk? Dat leggen we graag voor je uit in dit stappenplan.

Stap 1: kies je materiaal

Het plakfolie is eigenlijk altijd van vinyl gemaakt, maar toch heb je volop keus, waardoor er voor iedereen stickers te vinden zijn die aan alle wensen voldoen. Je hebt de keuze uit matte folie, hoogglans folie en folie met opdruk.

Matte folie

Wil jij graag een simplistische keuken, één die niet om aandacht schreeuwt? Dan is de matte folie waarschijnlijk wat voor jou. Hiermee creëer je een rustige uitstraling, want deze stickers weerkaatsen geen licht. Kies uit een ruim aanbod aan kleuren om je keuken geheel naar smaak te maken.

Keuken bestickeren mat lak

Hoogglans folie

Wil jij een keuken die één en al luxe is? Niets geeft een luxere uitstraling dan hoogglans folie. Dankzij de extra toplaag weerkaatsen deze stickers licht en een ultra moderne keuken is het resultaat. Het is de perfecte upgrade voor iedere keuken die wat meer glamour kan gebruiken. Meer over de hoogglans keuken.

Folie met opdruk

Wil je je keuken echt helemaal onherkenbaar maken? Kies dan voor een metamorfose met een folie met opdruk. Deze stickers imiteren materialen als marmer, beton, hout enzovoort. Hierdoor creëer je een heel nieuwe sfeer in de keuken. Deze stickers kun je natuurlijk gebruiken voor je keukenkastjes, maar een beton- of marmer-look is ook perfect voor de achterwand.

Keuken stickeren houtkleur

Stap 2: kies je stickerspecialist

Hoewel iedereen waarschijnlijk als kind wel eens stickers heeft geplakt in een stickerboek, is een keuken bestickeren toch iets geavanceerder. Om het perfecte resultaat te verkrijgen, zul je dus veel geduld moeten hebben of het werk uit handen moeten geven aan aanbieders die deze expertise geheel onder de knie hebben.

Wij zetten verderop in dit artikel wat specialisten op een rijtje. Voor je een keuze maakt, is het verstandig om ervaringen te raadplegen en voor- en na foto’s te bekijken.

Stap 3: de experts gaan aan het werk

Benieuwd hoe de specialisten je keuken bestickeren? Dit is hoe ze te werk gaan:

Demontage

Wil je je keukenkastjes bestickeren? Dan zal alles eerst gedemonteerd moeten worden. Het kan zijn dat degene die je keuken bestickert de frontjes meeneemt en vanuit een werkplaats plakt – dit zorgt voor minder overlast in huis – maar het kan ook gewoon op locatie gebeuren. Lees alles over keuken demontage.

Grote schoonmaak

Heb je weleens een screen protector op je smartphone geplakt? Dan weet je dat je scherm volledig schoon moet zijn, want ieder vuiltje kan resulteren in een luchtbel. Om een strak resultaat te krijgen in je keuken, moet deze dus echt spic en span zijn, voordat deze bestickerd wordt. De stickerexperts hebben de juiste schoonmaak-skills in huis en zullen je huis ontsmetten met een ontvettende samenstelling en een microvezeldoek.

Stickeren maar!

Na de schoonmaak is het tijd voor het bestickeren. Het achterkantje wordt van het plakfolie afgehaald en de sticker wordt helemaal gladgestreken over het frontje van je keukenkast. Met behulp van een stanleymes wordt het vinyl zeer precies uitgesneden, zodat ieder randje en hoekje mooi meegenomen wordt. Ook wordt het folie nageföhnd voor een strak resultaat, waarbij de stickers goed blijven zitten.

wrapfolie keuken

Heb je een recht keukendeurtje zonder motief er in ? Wil je iets compleet nieuws voor weinig geld? Dan kun je jouw keuken perfect laten plakken. Dit kan maar zo het resultaat zijn – een enorm strakke keuken.

Montage

Alle frontjes worden teruggeplaatst waar ze horen en nu kun jij genieten van een geweldig eindresultaat! Je eigen keuken heeft voor een fractie van de prijs een metamorfose ondergaan en kan weer jaren mee!

Wie zijn de stickerspecialisten voor de keuken?

Natuurlijk wil je de allermooiste afwerking voor je keuken. Daarom zul je iemand voor de klus moeten inhuren die ervaring heeft in deze vorm van upgraden. Om je op weg te helpen, zetten wij graag onze drie favoriete aanbieders voor je op een rij.

Keukensplakken.nl

Keukensplakken gebruikt materialen die oorspronkelijk voor de autoreclamebranche geproduceerd zijn. Je kunt dus rekenen op stickers van de beste kwaliteit! Je keuken wordt voorzien van een duurzaam en kleurvast resultaat waar je lang plezier van zult hebben.

Deze winkel biedt je vinyl aan in matglans, hoogglans, zijdeglans en metallic uitstraling. Bovendien kun je uit veel verschillende kleuren kiezen of voor een hout-, steen-, beton- of metaal-look gaan.

Ze kunnen met de frontjes van je keuken aan de slag gaan, maar weten ook raad met je aanrechtblad, achterwand en keukentegels. Je kunt dus zelf bepalen welk deel van je keuken je wilt vernieuwen en zelfs een gehele metamorfose behoort tot de mogelijkheden.

Ze hebben een groot portfolio opgebouwd en het is het zeker waard om even een kijkje te nemen. De resultaten zijn zo strak dat je onmogelijk kunt zien dat het om plakfolie gaat!

De prijs

Om te weten hoeveel je kwijt zult zijn aan het laten bestickeren van je keuken door Keukensplakken zul je eerst foto’s van je keuken moeten opsturen via een contactformulier. Op basis hiervan kunnen zij je een prijsindicatie geven. Als de prijsindicatie je aanspreekt, komen ze bij je langs om te bespreken wat je precies verwacht, zodat op basis van je wensen de offerte kan worden opgesteld.

De Keukenwrapper

De keukenwrapper komt je frontjes ophalen om ze vervolgens in een eigen werkplaats te bestickeren. Op deze manier heb je vrijwel geen overlast van het upgraden van je keuken. Je zult je keuken enkel voor een korte tijd zonder frontjes moeten gebruiken. In de regel zal het bestickeren enkele dagen duren, waarna je je keukenkastjes weer terug kunt verwachten.

Bij het terugbrengen van de frontjes worden tevens de vaste onderdelen van de keuken geplakt. Vervolgens hoeft alles alleen nog maar gemonteerd te worden. De demontage en montage kun je zelf doen, maar tegen een meerprijs kan De Keukenwrapper je daar ook bij helpen.

De prijs

Voordat De Keukenwrapper je frontjes komt ophalen, zal er eerst een afspraak worden gemaakt om je keuken te bekijken en je wensen te bespreken. Op basis daarvan wordt een offerte opgesteld. De prijs start vanaf €25 per deurtje.

Stickerland

Wil jij je eigen sticker-skills uit de kast halen? Dan neem je het beste een kijkje bij Stickerland. Zij komen niet de keuken voor je bestickeren, maar leveren je wel vinyl van de beste kwaliteit. Je kunt hier terecht voor LG Hausys interieurfolie en Woodstock keukenfolie.

Deze stickers zijn een uitstekende keuze, vanwege hun dikte en extra sterke plaklaag. Je kunt rekenen op een sterke folie die toch buigzaam is, waardoor je zelfs de lastigste hoekjes goed kunt plakken.

Het folie is, nadat het aangebracht is, bestand tegen temperaturen tot wel 110 graden en weet zich dus prima te redden in ieder keukenklimaat.

Bovendien is de Woodstock stickerfolie antibacterieel, waardoor het zelfs in de professionele keuken de perfecte match is. Bij Stickerland kun je terecht voor alle kleuren en afwerkingen naar wens. Ze hebben zelfs houtnerf plakfolie in hun assortiment dat een voelbare structuur heeft. Net echt dus!

De prijs

Voor Woodstock keukenfolie zul je in de regel € 33,50 kwijt zijn voor een plakfolie van 122 x 50 cm. Bij LG Hausys interieurfolie ben je voor hetzelfde formaat € 23,95 kwijt.

Keuken bestickeren ervaringen

Ben je bijna helemaal overtuigd van de voordelen van het bestickeren van je keuken? Wellicht kunnen de ervaringen van degenen die je voorgingen je over de streep trekken. Als je reviews opzoekt online zul je zien dat de meeste mensen bestickeren de ideale manier vinden om hun keuken nieuw leven in te blazen voor weinig geld.

De keuken wordt als nieuw en kan weer jaren mee. Bovendien geven sommigen aan dat ze de keukenkastjes zelf onder handen hebben genomen met plakfolie en dat ze over het resultaat te spreken waren. Geen luchtbubbels of oneffenheden, dus zolang je er de tijd voor neemt, is het prima te doen.

Ook blijft het resultaat lang mooi en je hoeft niet bang te zijn voor krassen. Als je folie op het aanrecht plakt moet je wel enigszins voorzichtig zijn en het behandelen als een kunststof werkblad. Je kunt er dus geen hete pannen op zetten.

Twijfel je toch of je moet bestickeren of een goedkope keuken moet kopen? 

Bekijk hier de Top 4 goedkoopste keukenwinkels met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Klik hier voor de Top 4 keukenwinkels >>> 

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>