Keller keukens

Keller keukens –  Stel je voor… een nieuwe keuken die straks 50 jaar oud kan worden? Het is mogelijk. Lees hoe deze fabriek een dode keuken opnieuw leven geeft. Alles voor het milieu… Is een Keller keuken iets voor jou? Lees het hier… 

Een keuken met 7 levens – en een totale levensduur van bijna 100 jaar? Een Nederlands keuken fabrikaat. De interesse is gewekt. Ondanks een teleurstelling die ik bij Keller ondervond, schrijven we er toch een stukje over.

 

 

Keller keukens

Keller keukens, een midden – hoog segment keukenzaak van Nederlandse bodem. Je vind ze in huurwoningen, maar ook in koopwoningen.

Elke keuken heeft een levensduur. Langer dan 15 jaar gaat een keuken vaak niet mee. Zelfs mijn eigen Siematic keuken is na 18 jaar vervangen. Dan is de keuken gewoon op – en weg. Zonde natuurlijk, al dat graniet en keukenkastjes zo naar de schroot.

Bij Keller keukens is dat straks anders. Stel je voor: de Keller keuken waar je nu in kookt, is over 50 jaar nog in gebruik. Maar dan in een ander jasje. Keller brengt dode keukens tot leven – Best bijzonder. Natuurlijk is dit geweldig voor het milieu, want we hebben een overschot aan keukens.

Naast deze circulaire keukens – want zo noemen ze het zelf – heeft Keller keukens een leuke collectie bijzondere keukens. Best gewaagd om je keukens ”Granny chic” te noemen. Maar ook stoere namen als ”Black metal” (nee – geen keukens met corpse-paint) en ”Botanic Vintage” sieren de collectie.

Wie is de eigenaar van Keller keukens? De DKG groep is de drijvende kracht achter Keller keukens en Bruynzeel keukens. Beide bedrijven zijn gaan samenwerken – en Bruynzeel keukens nam de aandelen van Keller keukens over.

Nu verkoopt DKG groep Keller keukens én Bruynzeel keukens, maar ook een eigen private label merk keukens – DKG keukens. Wat zijn Private label keukens? Dat zijn keukens waar je als keukenwinkel je eigen merk op plakt. Je kunt het bijvoorbeeld ”Jansen keukens” noemen.

Keller keukens

Geschiedenis

Altijd leuk… Alle keukenverhaaltjes over keukenmerken beginnen allemaal het zelfde. Er was eens een Gerhardus, een Johannes, of een Cornelis. Ze beginnen ook allemaal rond 1900 (toen begon de keukenbranche eigenlijk) en allemaal werkten ze keihard… zo ging het bij Keller ook.

We mogen er wel trots op zijn – keukens uit Nederland! Aangezien de meeste keukens uit Duitsland komen.

De perfecte opening van een verhaaltje. Het begon allemaal met het verkopen van vloeren van – juist ja – Bruynzeel keukens. Keukens maken, dacht Gerardus – dat kan ik ook. En zo begon het. De eerste keukens werden gemaakt van oude spoorbielzen.

In 1946 was Keller keukens een feit.

Helaas loopt het verhaaltje vroegtijdig ten einde… want op de site van Keller keukens stopt men na 1946 met informatie. De opbouw begon perfect, maar nu krijgen we een kleine anticlimax. Er is toch veel geïnnoveerd tussentijds?

Nu weten we de tovertruc niet natuurlijk…

Goed, we springen even door naar 2022…

Holy moly – Wat laat Keller ons schrikken…

Helaas werd mijn roze bubbel verstoord door een marketing medewerker van Keller. We mogen geen foto’s plaatsen van Keller keukens. Jammer, want de keukens zien er super uit.

Dealers

Een Keller keuken, waar is die te koop? Er zijn meer Keller dealers dan Mc-Donalds winkels in Nederland. Dit is nou zo’n leverancier waar je overal in Nederland terecht kan. Superfijn – en het zegt ook iets over de populariteit.

Maar nu, om je vast op te warmen…

Keller brochure – snel aanvragen

Keller keuken inspiratie opdoen? Dat is mooi – Keller stuurt je een magazine op!  Vraag hier het  Keller keukenmagazine  aan.

Nog te weinig inspiratie?

Onze magazine service stuurt ook keukenmagazines naar je toe.

Bekijk de collecties van keukenmerken – vrijblijvend en gratis. Kies en ontvang thuis. Deels digitaal, deels per post.

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

Klik hier voor alle luxe keukenmagazines  >>>

(meer dan 50.000 x aangevraagd – laat me eerst zien welke magazines ik krijg. Nou deze >>>)

 

Het assortiment van Keller keukens

Hoe groot is de kans dat je bij Keller kunt slagen? Wij denken groot. Natuurlijk hangt het af van de collectie – is die helemaal naar je smaak? Die nemen we even onder de loep:

Keukendeurtjes

Qua keukendeurtjes heeft Keller een leuke verzameling fronten. Je hebt ultra kunststof mat, melamine deuren voor de keuken. Kunststof is makkelijk schoon te maken en ziet er strak uit. Natuurlijk kun je ook voor de luxere hoogglans kunststof deur kiezen. Zo valt het kunststof effect een beetje weg.

Houd je van landelijke keukens? Dan kun je de kunststof ommantelde versie kiezen. Dat is een deur met een kader.

Heb je wat meer te besteden voor je nieuwe keuken? Dan kom je bij gelakte keukendeuren van MDF – met houtstructuur. Vind je de houtstructuur niets? Dan kun je ook strakke keukendeurtjes nemen.

Vind je houten keukens van Keller helemaal het einde, dan kun je ook nog kijken naar de fineer fronten. Ook hier is een flinke collectie van.

Nog meer hout? Dan kun je de massieve houten keukens overwegen.

Kleuren

Die deur moet een kleur. Alles is mooi op elkaar afgestemd en natuurkleuren overheersen. De ”Master collection” heeft een aantal natuurtinten die op elkaar afgestemd zijn.

De kleuren hebben allemaal weelderige namen zoals Klei, Leem, Bloesem, IJs en Mist. Ook bekendere namen als Jasmijn en Magnolia zijn in de collectie te vinden.

In de ”Comfort collection” kun je kiezen uit 1950 kleuren lak. Toch kiezen huishoudens vaak geen ‘moeilijke’ kleuren. Je blijft eindeloos zoeken naar de juiste ral-tint. Zoek je toch een bepaalde Ral kleur, dan is alles mogelijk.

Natuurlijk zijn er ook nog houten deurtjes die sterk in trek zijn. Vroeger was dat de Ahorn, nu heb je de gewassen eiken en de rustiek eiken. Zeker de moeite waard!

Ook populair en helemaal de trend van 2022: de Keller Basaltgrijs en betonlook keuken. Nog hotter:

De bronzen keuken, de koperen keuken en de gouden keuken.

Aanrechtbladen

Welke aanrechtbladen koop je bij Keller keukens? Helaas konden we weinig informatie vinden over het assortiment van werkbladen. Kunststof, graniet, composiet en hout zijn ongetwijfeld aanwezig!

Interieur en mogelijkheden

Hoe wijds is het assortiment van een Keller keuken? Je hebt natuurlijk de onderkasten bovenkasten, maar ook de carrouselkast en  apothekerskast. Aan extra bergruimte is ook gedacht – hoge kasten en hoekkasten. Kortom: je mist niets.

De kast is in maxi-lijn te verkrijgen. Dus extra hoge onderkasten – is meer bergruimte.

Qua interieur heb je prachtige bestekbakken en ladeverdelers.

Keller interieur

Keukenstijlen en modellen keukens van Keller

Keller verkoopt: moderne keukens, klassieke keukens. landelijke keukens en industriële keukens.

En de veelgevraagde greeploze keuken.

Keller keukens kwaliteit

En wat is de kwaliteit van een Keller keuken? Keller zit in het midden – hoog segment. In dat gebied zweven veel keukenzaken. Je hoeft echt niet te twijfelen aan de kwaliteit.

Samen met de kwaliteit valt ook de garantie. Wat is de garantie op een Keller keuken? Je krijgt 5 jaar fabrieksgarantie op de keuken – niet op de apparatuur.

Dit is ook overal bijna gelijk, dus ook bij concurrenten.

Wat zijn Keller keukens ervaringen van anderen? Ook dit is een overweging om mee te nemen. Kwaliteit kost meestal geld… hoe zit dat bij dit keukenmerk?

Keller keukens prijzen

We gaan eens kijken naar de prijzen. Wat kost een Keller keuken?

Keller prijslijst

Er is een prijslijst op de webshop. Dat geeft een beetje indicatie en financiële houvast. Ook vind je een duidelijke structuur op basis van materialen op de site. Zo zie je snel of een Keller keuken betaalbaar is.

In praktijk is de schatting niet secuur, want de maten van elke keuken zijn anders. Dus is het echt een handige prijsindicator? Nee. Wil je een duidelijke prijs, moet je toch naar een keukenshowroom om je plan neer te leggen.

Goedkope Keller keukens

Wat kost een goedkope Keller keuken? Je kunt ongetwijfeld een Keller basiskeuken krijgen. Dan betaal je 11.000 voor een klein model. Natuurlijk worden er ook wel kleine keukens van 9.000 euro verkocht.

Heb je minder dan 12.000 euro te besteden, maar toch een grote keukenruimte? Daar is een oplossing voor…

Outlet keukens

Heeft Keller keukens wel eens een aanbieding? In ieder geval een keuken outlet! En die vind je in Bergen op Zoom. Hier vind je alle showroomkeukens  van Keller.

Om een idee te geven van de outlet prijzen – een kleine hoekkeuken kost al gauw 7.500 euro. Een giga Keller keuken met kookeiland kost rond de 17.000 euro.

Prijzen verschillen dus enorm. Maar deze koopjes hebben natuurlijk ook een minpunt – Dit zijn kant en klare keukens. De kans dat de keuken bij jou thuis niet past is groot. Vraag altijd hulp van een Keller keukenadviseur, die is zeker bereid om mee te kijken.

Bekijk snel de outlet.

 

Dure keuken

De meesten gaan voor een luxe keuken. Dan zit je al gauw tussen de 20.000 tot 30.000 euro.

Denk je dat een Keller keuken in Duitsland goedkoper is? Niet doen, over de grens shoppen heeft ook nadelen. Lees of een Keuken in Duitsland goedkoper is.

Keller keukens vergelijken

Wat is de gemiddelde prijs voor een Keller keuken? Dan zit je rond de 16.000 euro. Bij een gemiddelde eilandkeuken betaal je al gauw 24.000 euro. Dan kom je dus al gauw – qua prijs – in de buurt van een Siematic keuken of een Poggenpohl keuken.

En dan moet je gaan kijken wat je mooi vind. De collectie van Keller ziet er goed uit. De kwaliteit is goed. Het is dus ook een kwestie van collectie smaak.

Zit Keller keukens bij de goedkoopste keukenwinkels?

Klik hier om het te weten >>>

Circulaire keuken

Even terug naar die spoorbielzen…

Die spoorbielzen werden gebruikt omdat grondstoffen schaars waren toen.  Anno nu hergebruikt Keller opnieuw materiaal.

De circulaire keuken. Dit is de term waar Keller voor gaat – in een echte circulaire keuken worden de grondstoffen continue hergebruikt. Prachtig toch? Circulair klinkt een beetje vreemd, maar het betekend simpelweg: grondstoffen hergebruiken.

Oude spaanplaat word verwerkt tot houtvezels die dienen voor een nieuwe keuken.

Gezien de werkwijze, denken we dat dit vooral bedoeld is voor projectkeukens. Daar kun je immers op grote schaal oude keukens demonteren. Zo heb je genoeg grondstoffen om nieuwe keukens te maken.

Gaaf! Keller brengt dode keukens tot leven! En maakt daar weer mooie keukens van…

Waarom een Keller keuken kopen?

Waarom zou je een Keller keuken kopen? Wat zijn de unique selling points? Dit zijn mogelijkheden. Het zit niet standaard bij elke keuken.

  • gelakte greeplijsten
  • horizontaal als verticaal greeploos verkrijgbaar
  • betere hechting met lasertechniek
  • de raster 130 maatvoering – extra hoge keukens zonder meerprijs en met lage plint.
  • fronten zitten enorm dicht op elkaar – daardoor lijkt de keuken strakker
  • 5 jaar garantie op je keuken – 2 jaar op je apparaten

En dan komen we bij een ander sterk punt:

 

Webwinkel

Dit hebben niet veel keukenwinkels – Een complete overzichtelijke webwinkel waar je keukenkasten kunt kopen. Niet alleen dat, ook een werkblad bestel je hier zo.

Er is nog meer mogelijk: losse onderdelen zoals een losse keukenplank, een stuk plint, of een lade indeling bestel je hier zo. Niet alleen is het overzichtelijk, je ziet ook direct de prijzen van de kasten. Bezoek de webwinkel >>> voor een compleet overzicht.

Montage

Nieuwe Keller keuken kopen? Die moet ook gemonteerd worden. Dat doen ze bij Keller keukens. Complete ontzorging. Ben je zelf  handig? Dan kun je zelf online de montage van je keuken stap voor stap inzien. Op de site vind je precies hoe je elke kast in elkaar zet. Dit hebben de concurrenten vaak wat minder overzichtelijk voor elkaar.

Maar kijk uit, zelf monteren is een secuur werkje. Wel vind je voor elke kast een handleiding – Bovenkast, onderkast apothekerskast, alles is te vinden. Een keuken demonteren kun je zelf. Monteren, dat is andere koek.

Kijk daarom even goed op de montagepagina van Keller. Wil je liever een uitgebreide montage handleiding voor je keuken? Die vind je hier. Ook lees je hoe je de keuken perfect afstelt. Ga naar Kitchenfit.eu 

Let op! deze montage handleiding is specifiek voor Keller keukens. Gebruik hem dus niet voor een ander keukenmerk.

Keller keuken renoveren

Ook voor keukenrenovatie kun je bij Keller terecht,

Renoveren

Wil je een Keller keuken met nieuwe deurtjes? In 2015 vernieuwde Keller keukens de keukenfabriek. Vermoedelijk is de complete oude collectie verloren gegaan.

De kans is dus klein dat je dezelfde deurtjes vindt. Maar bel gerust even. De klantenservice van Keller staat voor je klaar. Keukenfrontjes vervangen? De deurtjes die je wilt laten zitten kunnen na verloop van tijd verkleuren.

Wil je een keuken uitbreiden, zit je ook met dit probleem. Toch je keuken renoveren? Neem zeker bij een Keller keuken even contact op met de adviseur. Op basis van je ordernummer kunnen ze je complete keuken terugvinden.

Conclusie samenvatting

Complimenten voor de duidelijkheid van de site. Alles is super overzichtelijk. Bovendien is de collectie een dikke pluim – een keukencollectie om trots op te zijn.

Door de enorme Europese druk moeten keukenwinkels  ook nog eens een enorme transitie ondergaan om co2 neutraal te worden. Dit proces kost miljoenen en is enorm tijdrovend. Keller is hard op weg om milieuvriendelijke keukens te produceren. De circulaire keuken is dan ook een mooie stap naar de toekomst.

Kun je je voorstellen dat de keuken straks restanten van 50 jaar oud kan hebben? Zo hebben wel 4 gezinnen plezier van 1 keuken. Een mooie oplossing voor de toekomst lijkt ons.

Moet je een Keller keuken kopen? Die keus ligt bij jou.

Kijk ook eens bij Nobilia keukens >>> of bij een ander keukenmerk:  Hacker keukens >>>

 

 

IZAA

>