Een kastenwand is iets wat u in de keuken van 2019 steeds vaker terug zal gaan zien. Lage keukens worden steeds populairder, maar omdat hier geen bovenkasten bij behoren, mist u al snel een belangrijk element in uw keuken: namelijk voldoende opbergruimte. Een kastenwand is hiervoor de perfecte oplossing. Deze wand zijn er in verschillende soorten, maten en indelingen. Hierdoor bestaat er voor iedere keuken en stijl een geschikt model.

Soorten indelingen van een kastenwand

Een groot voordeel van een kastenwand is de ruime keuze dat u heeft end e vele indelingen die mogelijk zijn. Hierdoor kunt u gemakkelijk een keuze maken voor een wand die u geheel naar uw eigen behoefte en smaak kunt indelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een klassieke servieskast met planken. Deze tijdloze indeling is niet alleen stijlvol, maar ook een van de voordeligste oplossingen. Daarnaast is een apothekerskast ook een handige optie. Hierin kunt u verschillende voorraden netjes wegwerken, zodat uw keuken opgeruimd blijft. Tot slot behoort ook een kast met binnenladen tot de mogelijkheden. Deze inrichting zorgt voor rust in de lades, waarin u zowel servies als voorraad kwijt kunt.

Klik hier om inspiratie op te doen>>

Halfhoge of hoge kastenwand?

Doordat lage keukens steeds populairder worden, worden de halfhoge kastenwanden ook populairder. Dit model zorgt voor een ruimtelijk effect en een ruime uitstraling. Een hoog model heeft als voordeel dat het zorgt voor meer opbergruimte op een plek die u verder niet heel veel gebruikt. Hierdoor kunt u nog meer keukenapparatuur servies etc. een plekje geven voor een mooie opgeruimde keuken. Op de hoge kastenwand kunt u dan bijvoorbeeld uw keukenapparatuur kwijt wat normaal in de weg staat in de keuken. De keuze voor een halfhoge of hoge kastenwand is helemaal afhankelijk van de indeling van uw keuken en of u behoefte heeft aan meer opbergruimte.

Eigen keuken ontwerpen?>>

Een stijl die aansluit op de stijl van uw keuken

Naast dat u de keuze heeft in het model van de kastenwand, is ook de keuze van de stijl van de kastenwand erg belangrijk. U wilt uiteraard dat de wand mooi aansluit op de kleuren en de stijl van uw keuken. De kleuren en materialen kunnen volledig afgestemd worden op de rest van de keuken. Hierdoor creëert u een mooi effect wanneer de kastenwand perfect bij de keuken past. Bovendien kunt u er ook voor kiezen om de kastenwand in te laten bouwen, waardoor de wand nog meer opgaat in het geheel van de omgeving rondom de keuken. Kiest u ervoor om hier geen plint aan toe te voegen, dan creëert u een zwevend effect. Hier wordt in de keuken van nu in combinatie met de kastenwand veel voor gekozen.


Bryan - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

Previous Post:

Next Post:

>