Kastenwand keuken? Een kastenwand is iets wat je in de keuken van de toekomst vaker terug gaat zien. Lage keukens worden steeds populairder, maar omdat hier geen bovenkasten bij behoren, mis je al snel een belangrijk element in de keuken: voldoende opbergruimte.

Een kastenwand is hiervoor de perfecte oplossing. Deze wanden zijn er in verschillende soorten, maten en indelingen. Hierdoor bestaat er voor iedere keuken en stijl een geschikt model.

Soorten indelingen van een kastenwand

Een groot voordeel van een kastenwand is de ruime keuze – en veel indelingen die mogelijk zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk een keuze maken voor een wand die je geheel naar eigen behoefte en smaak kunt indelen.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een klassieke servieskast met planken. Deze tijdloze indeling is niet alleen stijlvol, maar ook een van de voordeligste oplossingen. Daarnaast is een apothekerskast ook een handige optie. Hierin kun je verschillende voorraden netjes wegwerken, zodat je keuken opgeruimd blijft.

Tot slot behoort ook een kast met binnenladen tot de mogelijkheden. Deze inrichting zorgt voor rust in de lades, waarin je zowel servies als voorraad kwijt kunt.

Klik hier om inspiratie op te doen>>

Halfhoge of hoge kastenwand?

Doordat lage keukens steeds populairder worden, worden de halfhoge kastenwanden ook populairder.

Dit model zorgt voor een ruimtelijk effect en een ruime uitstraling. Een hoog model heeft als voordeel dat het zorgt voor meer opbergruimte op een plek die je verder niet veel gebruikt.

Hierdoor kun je nog meer keukenapparatuur en servies een plekje geven voor een mooie opgeruimde keuken.

Op de hoge kastenwand kun je dan bijvoorbeeld de keukenapparatuur kwijt. Meestal staat dit flink in de weg. De keuze voor een halfhoge – of hoge kastenwand is helemaal afhankelijk van de indeling van je keuken en of je behoefte hebt aan meer opbergruimte.

Klik hier om je eigen keuken te ontwerpen in 3D

Een stijl die aansluit op de stijl van je keuken

Naast de keuze voor het model van de kastenwand, is ook de keuze van de stijl van de kastenwand belangrijk. Je wilt uiteraard dat de wand mooi aansluit op de kleuren en de stijl van je keuken.

De kleuren en materialen kunnen volledig afgestemd worden op de rest van de keuken. Hierdoor creëer je een mooi effect, zodat de kastenwand perfect bij de keuken past. Bovendien kun je er ook voor kiezen om de kastenwand in te laten bouwen, waardoor de wand nog beter opgaat in de omgeving van de keuken.

Kies je ervoor om geen plint toe te voegen, dan creëer je een zwevend effect. Hier wordt in de keuken van nu, in combinatie met de kastenwand veel voor gekozen.


Nog meer ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>