Is een keuken kopen in Duitsland goedkoper? Is er verschil in prijs tussen een keuken 10 jaar geleden kopen en anno 2018?

 

Een keuken kopen in Duitsland zou goedkoper zijn volgens veel consumenten in Nederland. Een verhaal dat u vermoedelijk ook wel eens gehoord heeft op een verjaardag. Heel veel mensen zijn op zoek naar de goedkoopste keukenzaak van Duitsland en de beste keukenzaak net over de grens.

Waar keuken kopen?
Maandelijks meer dan 3000 x geraadpleegd door keuken twijfelaars. De wegwijzer in keukens:
Start de keuken Quiz >

 

Lees  ervaringen met Duitse keukenzaken ontvang gratis keukenbrochures thuis om keukenprijzen te bekijken (inclusief kortingsacties) of bekijk hier een overzicht van de Top 4 scherpste keukenzaken van dit moment.

Is een keuken kopen in Duitsland goedkoper?

Vaak krijgen wij de vraag waar ergens in Duitsland moeten wij een keuken kopen? Hoort u de zin? De klant zegt eigenlijk al: Ik heb besloten mijn keuken al in Duitsland te kopen, welke is daar het beste?

Consumenten gaan er dus al van uit dat een keuken in Duitsland beter of gelijk is aan een keuken in Nederland, maar in ieder geval goedkoper. Vraagt u zich wel eens af: Waarom een keuken kopen in Duitsland? Is de keuken in Duitsland werkelijk goedkoper?

Waarom een keuken in Duitsland kopen?

Waarom zou u een keuken in Duitsland willen kopen? Heeft u zich dat wel eens afgevraagd? Natuurlijk omdat u denkt dat de prijs van een keuken daar goedkoper is, maar wat als er iets misgaat met uw keuken?

De Duitse keukens zouden in verhouding veel goedkoper zijn dan de Nederlandse keukens. Dat is veel Nederlanders wel een ritje waard naar Duitsland om zelf te ervaren dat het zo is. Dat ritje zou ik zelf ook maken als een keuken in Duitsland halen ook echt goedkoper is, dan een Duitse keuken in Nederland kopen.

Toegegeven: een ritje naar Duitsland kost gemiddeld ook veel tijd, maar waar de keukenzaken in Nederland echt de tijd voor u nemen om u door middel van goed advies zo goed mogelijk te helpen, doen ze dat in Duitsland iets sneller.

Waar een Nederlandse keukenzaak 4 uur over doet zoals het ontwerpen van de keuken en het advies geven over de keukens en materialen, welke vorm u het beste kan nemen, doet een Duitse keukenzaak er 2 uur over.

Heel logisch…die paar keukenzaken in Duitsland hebben het erg druk met al die Nederlanders. Dat zijn de 2 argumenten waarom men in Duitsland een keuken zou kopen. De tijd en de prijs.

keuken kopen cursus

40.000+ keuken
kopers gingen u voor

Voorkom dat uw keukenaankoop helemaal FOUT gaat

Gratis mini cursus keuken kopen

Ontvang direct: 24 valkuilen waar geen keukenkoper rekening mee houdt (door ex-keukenverkopers)

Is een keuken in Duitsland goedkoper?

Maar is een keuken in Duitsland ook echt veel goedkoper? Hoe verkopen ze dan een keuken in Duitsland? Heel simpel. Doordat de keukenzaken in Duitsland al weten dat wij weten dat ze goedkoper zijn. Ze weten dat u denkt dat keukens in Duitsland gemaakt worden en ze daarom goedkoper zijn.

Ze gaan onder uw Nederlandse prijs zitten. Duitsland wordt meestal als laatste station gebruikt. Een Duitse keuken offerte ziet er verder hetzelfde uit als een Nederlandse keuken offerte.

Eerst laten consumenten in Nederland offertes maken en dan pas gaan ze naar Duitsland om daar een offerte te laten maken. Daarnaast gaat u niet twee keer naar Duitsland op en neer. Gaat u naar Duitsland, gaat u er heen om daar te slagen en een keuken in Duitsland te kopen.

Gratis keukenbrochures?
Populairste keukens Voor elk budget
Keukens + prijzen 20.000 x aangevraagd

 

Dat weet u. U gaat immers niet nog een keer dat stuk rijden. Dat weten ook inmiddels Nederlandse keukenzaken, die net over de grens in Duitsland gevestigd zijn.

Is een keuken in Duitsland kopen dan goedkoper? Niet per definitie. Maar met wat kleine aanpassingen in apparatuur of het ontwerp lukt het iedere verkoper, dus ook in Nederland om onder uw prijs te gaan zitten. U kunt uw keuken dus net zo goed in Nederland kopen.

Sterker nog, u zou in Duitsland een keukenofferte kunnen laten maken en die in Nederland laten vergelijken. Ik garandeer u dat ze onder de Duitse keukenprijzen kunnen komen. Maar staart u zich niet blind op de korting, hieronder ziet u de problemen en de onzekerheid waar u mee te maken kunt krijgen als u een keuken in Duitsland koopt.

 

Juridische informatie over een keuken in Duitsland kopen

Juridisch komen er nog wel wat problemen kijken bij een keuken die in Duitsland ondertekend is. De monteurs uit Duitsland die de keuken gaan plaatsen bij u hebben geen vergunning om de apparatuur aan te sluiten in Nederland. Ze mogen officieel zelfs niet eens een stekker in een stopcontact steken.

Het CBW is niet van toepassing in Duitsland omdat daar de Duitse wet geldt. Mits partijen overeenkomen dat het Nederlands recht van toepassing is, maar dat komt vrijwel nooit voor. Dit geldt natuurlijk voor alle grensoverschrijdende aankopen.

Behalve als een buitenlandse aannemer een huis bouwt of verbouwt in Nederland dan is het Nederlands recht van toepassing, mits je daar nadrukkelijk afstand van doet. Krijgt u dus problemen met uw keuken dan kan het nog knap lastig worden.

 

BTW in Duitsland?

Wist je dat Nederlandse klanten in Duitsland het Nederlandse Btw-tarief betalen. Dit heeft te maken met een EU regel die bepaalt dat bedrijven die voor meer dan €50.000 per kalenderjaar naar het buitenland leveren en monteren het voor het ontvangstland geldende tarief in rekening moeten brengen. Voor een Nederlandse ondernemer, die veel meubels naar Duitsland levert, betekent dat hij het lagere tarief van 19% in rekening brengt.

Zes feiten en fabels over keukens in Duitsland kopen

Een paar feiten over een keuken in Duitsland kopen:

Keukens in Duitsland hoeven dus niet per definitie goedkoper te zijn

Duitse keukenzaken geven vaak hun keukenontwerpen niet mee

Duitse keukenzaken hebben vaak al Nederlandse verkopers in Dienst

Het afsluiten (om de order vragen) gaat hetzelfde als in Nederland

Duitse verkopers gaan er vanuit dat u daar een handtekening zet gezien de lange rit

Duitse keukenzaken kunnen gewoon in Nederland monteren

 

Onze conclusie en tip over een keuken in Duitsland kopen:

Onze eindconclusie over een keuken in Duitsland kopen: Duitse keukens zijn goedkoper dan Nederlandse keukens, maar Nederlandse keukens zijn weer goedkoper dan Duitse keukens. Het maakt niet uit. Een Nederlandse deal kan beter zijn dan een Duitse deal en andersom. Duitse keukens zijn ietsje goedkoper, maar de vraag is of u de bodemprijs krijgt.

Wilt u zich de moeite besparen om naar Duitsland te rijden en de problemen die zich voor zouden kunnen doen voorkomen? Dat is tegenwoordig heel goed mogelijk door speciale aanbieders die meteen uit Duitsland keukens importeren en binnen tien dagen kunnen leveren. Lees ervaringen met Duitse keukenwinkels net over de grens of bekijk hier de momenteel goedkoopste keukenzaak van Nederland, Belgie en Duitsland.

 

Waar kopen huishoudens een keuken in Duitsland?

Er zijn voornamelijk vier plekken waar huishoudens uit Nederland heen reizen om een keuken in Duitsland te kopen: Kleve, Nordhorn, Gronau en Wurselen (bij Aken)

Weddenschap doen over Duitse keukens?

Met een glimlach eindig ik dit artikel, wetende dat niet alleen ik lach, maar ook de Duitse keukenzaken om het feit dat er nog steeds ieder weekend mensen helemaal naar Nordhorn, Kleve of Wurselen (Aken) of een andere Duitse stad rijden om daar hun keuken te kopen. Omdat men werkelijk denkt dat de keukens daar goedkoper zijn.

Om het tegendeel te bewijzen, nodig ik u uit uw Duitse keukenofferte bij mij in te leveren. Ik ga u bewijzen dat de prijs van de keukenofferte nog lager kan. Ik zal u de scherpste prijs voor uw keuken op tafel leggen..E-mail mij via het contactformulier onder vermelding van: ‘weddenschap Duitse keukenzaak’

Tijdelijke keukenacties bekijken? Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Ontvang hier het gratis keukenpakket thuis.

Maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp ter voorbereiding van uw showroom bezoek.

  • Jasmijn schreef:

    Hi,

    Ik wil graag de offerte welke wij hebben liggen van Brugman naar u toe mailen.

    Weddenschap Duitse Keukenzaak

  • Y. de Mos schreef:

    wij wonen in Nederland en wil graag weten of de keukens in Duitsland goedkoper zijn zoals verteld word. Wij willen daarom deze week richting Duitsland komen als het de moeite waard is. Ik hoor graag van u.