Interview Uw keukenblad

Interview Uw keukenblad.nl

Gezien het succes en de makkelijke manier om zelf meteen een offerte aan te vragen om uw werkblad te vervangen, geven wij u graag meer informatie over de werkwijze van Uw keukenblad.nl of vraag meteen een offerte aan voor een nieuw werkblad

1. Uit welke behoefte is Uw keukenblad ontstaan?

” Winkelen via internet werd steeds populairder, en particulieren konden ook niet makkelijk voor alleen een aanrechtblad bij de keukendetaillist terecht. Daarnaast is er bij grote ketens zoals IKEA weinig keus in verschillende bladen, en deze missen die persoonlijke ’touch’.

Wij merkten dat er dus een behoefte was aan keukenbladen met veel keus in materiaal, kleur en afwerking, en besloten om aan deze behoefte te voldoen. Zodoende is uwkeukenblad.nl ontwikkeld, een plek waar men gemakkelijk online zijn of haar complete keukenblad kan samenstellen naar eigen wens.”

2. Ideaal dat mensen zelf online de prijs kunnen berekenen van hun werkblad als ze dat willen vervangen, maar hoe gaat dat in zijn werk?

” Op onze website kunnen mensen die een nieuw blad willen bestellen ons handige online stappenplan doorlopen. Hier vult de gebruiker alle wensen in, zoals het materiaal, de afmetingen, gewenste afwerking, etc. Deze gegevens worden allemaal op een rijtje gezet en hieruit calculeert ons offertesysteem vervolgens de prijs.

Dit is niet alleen voor de klant zeer handig, maar ook voor ons. Het bespaart veel tijd, omdat de prijs volautomatisch wordt samengesteld gebaseerd op de prijzen van alle aparte factoren waaruit een keukenblad bestaat. Het voordeel voor de klant is dat er direct na het versturen van de offerte aanvraag een mailtje wordt verstuurd, waar meteen de prijs is te zien.”

3. Welke soorten werkbladen kan iemand allemaal bestellen en is een spatrand erbij bestellen ook mogelijk?

” Wij bieden aanrechtbladen aan van composiet, graniet, keramiek en terrazzo. Deze hebben elk hun eigen kenmerken. Composiet is bijvoorbeeld wat strakker dan graniet. Graniet heeft natuurlijkere accenten. Keramiek is een zeer hard materiaal, bestand tegen krassen en hitte. Terrazzo is beton met andere toevoegen zoals granietsnippers en dergelijke.

Zo heeft elk type natuursteen een eigen uitstraling, vandaar dat wij al deze types aanbieden. Zodat voor elke denkbare persoonlijke smaak een passend materiaal beschikbaar is. Een spatrand is mogelijk, deze zijn met ons online stappenplan te selecteren in de stap ‘achterkant afwerking’.

Men kan hier kiezen voor smeltplinten (oftewel spatranden). Dit is een plint van maximaal 10cm hoogte. Een rugwand is ook een optie, deze zijn altijd in ieder geval hoger dan 10cm. Als men geen van beide wil kan dit ook.”

4. Ik zag dat jullie op de website de bladen van graniet aanbieden als gepolijst of gezoet. Wat is hierin het verschil en welke kiest een huishouden het meeste?

” Gezoet is een eerder schuurstadium dan gepolijst. Gezoet is poreuzer, sommige mensen vinden dat dit meer karakter uitstraalt. Doordat het poreuzer is, is het logischerwijs wel iets vlekgevoeliger dan gepolijst. Tevens is er kleurverschil tussen gepolijst en gezoet bij hetzelfde materiaal.

Gepolijst is het meest gebruikelijke. Dit is namelijk makkelijker schoon te houden. Ook is natuursteen wat strak gepolijst is een mooi contrast tussen het natuurlijke materiaal en de strakke afwerking. Een combinatie die erg in de smaak valt.”

5. Dit geldt ook voor de spoelbak in de keuken. Welke uitsparingen in het werkblad zijn hier mogelijk?

” Er zijn drie methodes om een spoelbak in de uitsparingen te verwerken. Allereerst is er onderbouw, hierbij hangt de spoelbak als het ware onder het werkblad. De randen van het blad in de uitsparing overlappen de randen van de spoelbak.

Zo zie je de randen niet en blijft het blad één geheel. Vlakinbouw, of inleg, is een spoelbak die vlak ligt in de bovenkant van het werkblad. Hierbij zie je dus wel de randen van de spoelbak. Bij opbouw spoelbakken liggen de randen op het werkblad. Deze wordt het minste gebruikt bij natuursteen, het is meer een methode die wordt toegepast bij kunststof aanrechtbladen.”

6. Hoe lang kan een werkblad maximaal uit een stuk geleverd worden?

” Over het algemeen houden wij het volgende aan: Graniet 280cm, Composiet 290cm, Keramiek 359cm en Terrazzo/beton 240cm. Langer is wel mogelijk op aanvraag, maar dit hangt ook of het materiaal aanwezig is.”

7. Er is volgens mij veel vraag naar diepere werkbladen. Hoe diep kunnen jullie de werkbladen leveren?

” Er is inderdaad een groeiende vraag hiernaar, hoewel de meerderheid nog steeds standaardmaten in hun keukens hebben. Diepere werkbladen zijn vooral in trek bij mensen die wat ruimer wonen. Denk bijvoorbeeld aan een kookeiland. Wij kunnen werkbladen leveren tot 120cm diepte.”

8. Hoe kunnen jullie de werkbladen zo goedkoop leveren?

” Wij hebben door de jaren heen een zeer goede relatie opgebouwd met leveranciers, en doordat wij door heel Nederland leveren is het volume ook hoog. Hierdoor worden de kosten per blad weer minder. Een andere reden is bijvoorbeeld het handige bestelsysteem, wat erg veel tijd bespaart.

Dit, samen met het feit dat wij alleen een online winkel hebben en geen fysieke, bespaart veel in overheadkosten. De combinatie van deze factoren zorgt er dus voor dat we onze hoogwaardige bladen erg voordelig aan kunnen bieden aan onze klanten.”

9. Staan jullie garant voor de inmeting van het werkblad?

” Voor de bestellingen op onze website wordt de klant gevraagd de maten door te geven, dus het inmeten doet men zelf. Voor deze maten is de klant dan ook logischerwijs verantwoordelijk. Wanneer een klant zich echter niet zeker voelt bij het inmeten of liever heeft dat wij het doen, dan kan men in bijvoorbeeld het opmerkingen veld of bij later contact dit aangeven en dan komen wij alsnog inmeten. Dit is geen enkel probleem. ”

10. Als iemand in Belgie een werkblad wil vervangen, kan dat dan ook?

” Ja, dat kan zeker. Ook in de buurt van België zijn onze vakmensen aanwezig, dus wij kunnen ook onze Belgische klanten blij maken met onze werkbladen.”

11. Jullie kunnen de werkbladen ook laten monteren. Ideaal. Is er een indicatie te geven in de kosten van montage?

” Voor het afleveren brengen wij € 125 in rekening binnen Nederland. Dit is met uitzondering van Zeeland en de Waddeneilanden, klanten uit deze gebieden kunnen contact opnemen met ons voor de kosten voor hun specifieke locatie.

Wij monteren voor een tarief van € 45 per uur, afhankelijk van het aantal bladen en accessoires. Als er veel moet worden gemonteerd kunnen wij doorgaans altijd wel de prijs naar beneden bijstellen als service.”

Meer informatie over een werkblad vervangen of zelf een vrijblijvende offerte in een paar minuten aanvragen? Bezoek Uw keukenblad

IZAA

>