interview Thuiskeukens

Sinds kort geeft Izaa keukeninterviews weg aan keukenzaken en nieuwe concepten in keukenland. Hieronder het interview met Thuiskeukens.nl

Wat doet Thuiskeukens anders dan een keukenzaak met een showroom en wat is je drijfveer geweest om dit concept te maken?

” Op de website van Thuiskeukens kan iedereen kwaliteitskeukens ontwerpen en direct zien wat alles kost. De keukenbranche is in beweging, de klant verlangt kwaliteit en service en wil meteen een scherpe prijs. We betrekken de consument bij het samenstellen van de keuken door gebruik te maken van het internet. De consument maakt een ontwerp, ziet wat alles kost en deelt het ontwerp met ons. Hierdoor kunnen wij onze kennis en ideeen weer delen met de consument. Zo ontstaan er sneller en efficienter mooie eindresultaten.  Consumenten kunnen bij ons ook terecht voor een vakkundig keukenadvies thuis of een keuken offerte vergelijking.”

Waarom is gekozen voor de naam Thuiskeukens?

” Een keuken is het hart van het huis en mensen moeten zich thuis voelen in dit hart. Om dit te bereiken, gaan we naar de mensen thuis, voor een keukenadvies op maat. Vandaar de naam Thuiskeukens. ”

Jullie website heeft een zeer open karakter, iets wat ik bij andere keukenzaken wat minder bespeur. Wat voor een effect wil je bereiken met Thuiskeukens?

” Informatie over keukens en keukenprijzen staan gewoon op de website en de keukenplanner berekend direct wat de keuken kost, dit zie je niet veel in de keukenbranche. Met dit concept maken wij het voor de consument beter mogelijk om makkelijk te vergelijken. Onze prijs/kwaliteitverhouding is scherp, anders werkt onze formule niet. Sommige consumenten vinden het vervelend om weer uren in een keukenshowroom te moeten zitten voor een paar wijzigingen in de keukenofferte, dat hoeft bij ons ook niet. ”

Wat is het unieke aan Thuiskeukens?

” Tsja, wat is uniek? Wij verkopen kwaliteitskeukens voor een scherpe prijs, maar dat roept iedereen. Wel kan de consument dit bij ons op de website meteen controleren. Daar zijn wij uniek in. ”

Wat voor een soort klanten zullen denk je gebruik maken van Thuiskeukens?

” We richten ons op consumenten die nadat ze eventueel zelf op onze website een ontwerp hebben gemaakt, het prettig vinden om thuis vakkundig geadviseerd te worden. Ter plaatse zien wij direct alle mogelijkheden en komen kleuren beter over. Verder een groep mensen die precies weet wat ze willen en op zoek is, naar een leverancier waar zij de Systemat keuken voor een scherpe prijs kunnen bestellen. Daarnaast de keukenkopers op zoek naar showroomkeukens en die ondervinden dat het moeilijk kan zijn om een geschikte showroomkeuken te vinden. Bij ons op de website staan heel veel modelkeukens, de prijzen liggen veelal lager dan de keukens welke al een paar jaar in een keukenshowroom hebben gestaan en alles is nog naar wens aan te passen ook! ”

Op jullie website lees ik: keukenfronten thuis zien is anders dan in een showroom. Heb je vaak meegemaakt dat klanten uiteindelijk qua kleur de verkeerde keuze maakten, als de klant de keuken later thuis had staan?

” Nee. Wel een goed voorbeeld. Een stel kon maar niet kiezen, urenlang in de keukenshowroom twijfelen over welke kleur hun nieuwe keuken zou worden. Eenmaal thuis met de kleurstalen erbij was dit ineens in een paar minuten duidelijk. Dit geeft aan, dat het thuis veel makkelijker keuzes maken is dan in een keukenshowroom. ”

Op welke regio richt Thuiskeukens zich aangezien jullie in Alpen aan den Rijn zitten? Hoe gaan jullie om met een klant die in Groningen woont en een afspraak met jullie thuis wil?

” We leveren keukens door heel Nederland, behalve aan de waddeneilanden. Of een toekomstige klant in Alpen aan Den Rijn woont, Den Haag of Appingedam, wanneer de klant dit wil, gaan wij hierheen om de keukenruimte in te meten, en voor advies. ”

De woningmarkt ligt stil en mensen gaan nu meer verbouwen. Wat is je visie op de keukenmarkt en de manier waarop klanten een keuken gaan kopen over een aantal jaren?

” Uiteindelijk zijn dit bewegingen in de economie, dus na verloop van tijd worden er weer meer woningen gebouwd en daar moeten keukens in. In de tussentijd hebben we inderdaad te maken met de werkelijkheid en worden er minder keukens verkocht. Mensen zijn kritischer wat betreft hun portemonnee, maar verlangen wel kwaliteit en service voor hun keuken. Ik denk dat keukenkopers het blijven waarderen wanneer je staat voor kwaliteit , een vakkundig advies en een goede service. Een keukenzaak met een luxe keukenshowroom zal makkelijker een hoge prijs kunnen vragen aan de consument. Maar consumenten zijn slim om dezelfde kwaliteit te kopen voor een lagere prijs, hierdoor onstaat naar mijn mening wel een verschuiving.”

Heb je nog een goede persoonlijke tip voor consumenten die keukens willen kopen?

” Doe geen aanbetaling bij aankoop van een keuken. Juist in deze tijd is het risico van aanbetalen groot. Vorig jaar hebben wij zelf net op het nippertje kunnen voorkomen dat we een aanbetaald bedrag verloren bij aankoop van een meubel. Wees zuinig op je geld en kies voor kwaliteit! ”

Meer informatie over Thuiskeukens

IZAA

>