Interview keukenglas

Keukenglas als achterwand. Een trend die sterk in opkomst is in de keuken van 2020. Gezien het succes een gesprek met keukenglas.nl

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor het concept keukenglas.nl?

“Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van glas in alle soorten en maten. Steeds vaker kregen we de vraag of wij ook glazen keuken achterwanden konden leveren. Zo is het idee ontstaan om ons verder te specialiseren in glazen keuken achterwanden en hier een website aan te koppelen”.

Waar kwam de trend keukenglas ineens vandaan? Vroeger was het sporadisch, nu zie je het steeds meer in keukens.

” Technieken zijn verbeterd en er is meer mogelijk in de bewerking van glas, waardoor het nu mogelijk is om een kwetsbaar product als glas tegen de achterwand te plaatsen, zonder dat dit grote kans op breuk geeft. Daarnaast merken we sterk dat de consument steeds vaker afwijkt van het standaard en dus voor andere, minder voor de hand liggende, producten durft te kiezen.”

Kan een glazen achterwand in elke, ook reeds bestaande keuken?

” Dit ligt aan de ondergrond waartegen de glasplaat geplaatst moet worden, maar meestal is het gewoon mogelijk. Een glazen achterwand kan zelfs over tegels verlijmd worden.”

Bijzonder dat de achterwand van glas nota bene, bij jullie in elke RAL kleur kan. Kan een achterwand van glas ook in enige vorm in een klassieke keuken toegepast worden?

” Naast elke RAL kleur kunnen we ook alle NCS kleuren toepassen. De consument heeft dus keuze uit duizenden kleuren. Een glazen achterwand kan uiteraard ook in een klassieke keuken toegepast worden, maar meestal zie je een achterwand van glas in een modernere keuken. ”

Zijn bewerkingen zoals een facetrand in het glas of een afbeelding in het glas mogelijk?

” Een bewerking in glas, zoals bijvoorbeeld een facetrand, is wel mogelijk. De vraag is alleen of het wenselijk is. De meeste mensen kiezen toch voor een strakke keuken achterwand van glas, zonder teveel poespas. Maar mogelijk is het wel. Een afbeelding in het glas is wel mogelijk, maar we raden dit af. De afbeelding komt namelijk met een folie aan de achterzijde van de glasplaat.

Er bestaat echter het risico dat deze niet volledig bestand is tegen de hitte van het koken. Aangezien we niet garant kunnen staan voor de kwaliteit verkopen wij dit dus niet. Wel is het mogelijk om bij Pimp your kitchen een visual keuken achterwand te bestellen. Wij kunnen dan de glasplaat leveren die hier tegenaan gemonteerd wordt. ”

Wat ik handig vind is jullie keuken achterwand offerte pagina. Zo heel erg veel informatie hebben jullie niet nodig om een goede offerte te maken. Is bij de offerte ook de werkuren berekend?

” Ja, al onze offertes zijn inclusief alle kosten, dus ook de werkuren van inmeten en plaatsen. De consument wil toch graag een totaalprijs en duidelijkheid over kosten. Naast advies, is een goede, duidelijke offerte het enige wat we in dit stadium voor de klant kunnen doen.

Het is trouwens ook mogelijk dat de klant onder eigen verantwoordelijkheid de keuken achterwand inmeet en dat wij de achterwand alleen leveren. Onze ervaring is echter dat de klant het liever volledig uit handen geeft. ”

Wat ik erg bijzonder vond aan Keukenglas.nl, is dat jullie niet alleen glazen achterwanden voor de keuken leveren, maar ook kleuradvies geven. Hoe kwamen jullie op dit idee?

” Van origine zijn wij, naast een glasbedrijf, ook een schildersbedrijf. Kleur is binnen de schilderstak een essentieel onderdeel. De schilder komt vaak als laatste en maakt de basis van het interieur af. Kleur kennis is een must! Deze kennis hebben we overgedragen op de glazen keuken achterwanden. Deze extra service wordt erg gewaardeerd door de klanten. ”

Welke soort verlichting onder de kasten geeft het beste effect bij een glazen achterwand?

” Een glazen keuken achterwand geeft een ruimtelijk effect in de keuken. Door middel van de juiste verlichting wordt dit effect versterkt. Het beste kan gekozen worden voor spotjes. ”

Wat is de maximale maatvoering van een glazen achterwand uit 1 stuk zonder naad?

” De maximale maatvoering is 3.90 m. Hierdoor worden de meeste glazen achterwanden uit één stuk geleverd. Dit is niet alleen mooi, maar ook erg onderhoudsvriendelijk, omdat vuiligheid niet in de voegen terecht kan komen.”

Is er een gemiddelde prijs te noemen voor een glazen achterwand in de keuken?

” De gemiddelde prijs van een glazen keuken achterwand is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het aantal meters, soort glas, aantal meters slijpwerk, de staat van de ondergrond, het aantal uitsparingen voor stopcontacten. Pas als dit bekend is kun je een goede prijsopgave maken.

Om wel een kleine indicatie te geven. Een brede glasplaat van 90 cm achter het fornuis heb je voor tussen de € 400,- en € 600,- incl. BTW. De prijs voor een glazen achterwand van een complete hoekkeuken (3m2) ligt tussen de € 1100 en € 1300 incl. BTW. Beide prijs indicaties zijn inclusief inmeten en plaatsen van de achterwand. ”

Welke keuken achterwand is het meest populair nu en word het meest gevraagd?

” Een achterwand van melkglas (RAL 9003) is erg populair op dit moment, maar ook knal kleuren worden steeds vaker verkocht. ”

Hoeveel garantie zit er op een keuken achterwand?

” Al onze keukenwanden zijn met zorg gemaakt en worden volgens de voorschriften geplaatst. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan komen wij terug om het probleem op te lossen. Als de glaswand er eenmaal in zit kan er eigenlijk niets meer mee gebeuren.

Als er later iets met de glaswand gebeurd doordat er bijvoorbeeld een scherp voorwerp tegenaan komt en hij kapot gaat, dan wordt dit meestal door de glasverzekering vergoed. Wij raden klanten dan ook altijd aan om te kijken of hun glazen achterwand binnen de dekking valt. ”

Heb je nog een handige keuken achterwand tip voor ons?

” Een keuken achterwand van glas is makkelijk in onderhoud. Je hoeft alleen maar heet water (en eventueel een mild reinigingsmiddel bij hardnekkiger vuil) en een micro vezeldoekje te gebruiken voor een mooi resultaat. Na poetsen met keukenrol werkt vaak ook heel goed voor een streeploos en glanzend resultaat. ”

Meer informatie over keuken achterwanden van glas, voorbeelden zien of een vrijblijvende offerte aanvragen? Keuken achterwand glas

IZAA

>