Interview Habing Bos keukens

Interview Habing Bos keukens

 

1. Hoe is de website en de passie voor keukens en badkamers ontwerpen, ( die in de website lay-out goed te voelen is) eigenlijk begonnen?

" Mijn passie voor keukens is ongeveer 20 jaar geleden begonnen toen ik bij mijn eerste keukenbedrijf aan het werk ging. Ik ben begonnen op de orderverwerking, zodat ik alle processen in het keukenvak mijzelf eigen kon maken. Daarna ben ik keukens en badkamers gaan verkopen. Ik was blij om eindelijk mijn eigen creativiteit in de keukens en badkamers kwijt te kunnen. Sinds januari 2011 heb ik mijn eigen bedrijf. "

2. Wat doet Habing Bos keukens en badkamers precies?

" Habing Bos verzorgt het hele traject voor de klant, zowel het uitzoeken van de materialen als het ontwerpen, als de hele begeleiding van het plaatsen en installeren. "

3. Jullie keuken en badkamerzaak zit in Eelde Paterswolde, welk deel van Nederland werken jullie?

" Wij werken in principe in het Noorden en Oosten, maar door heel Nederland is ook geen probleem."

4. Jullie site ziet er zoals gezegd mooi uit, maar het eerste wat ik denk is: onbetaalbaar. Klopt dat?
 
" Nee, we hebben juist voor ieder budget een passende oplossing. Mede omdat wij zonder showroom werken kunnen we de kosten laag houden en zeer concurrerend werken! "

5. Wat voor een merk keukens worden er verkocht?

" Wij verkopen Schröder keukens en maatwerkkeukens van Arts keukens. Qua werkbladen en inbouwapparatuur kunnen wij alles leveren. "

6. Ik zag dat jullie een totaalpakket hanteren. Wat houdt jullie totaalpakket in?

" Ons totaalpakket houdt in dat we alles kunnen verzorgen, van het afbreken van de bestaande keuken/ badkamer tot het opbouwen van de nieuwe. Ook stukadoorswerk, aanpassingen in de meterkast en installatiewerk kunnen wij verzorgen en begeleiden."

7. En hoe ervaart de klant jullie totaalpakket? Ik las ergens zelfs dat je wel aanspreekpunt blijft voor montage, iets waar veel keukenzaken hun handen vanaf houden.

" Onze klanten ervaren dat als zeer positief. Ze hebben maar 1 aanspreekpunt en dat ben ik ( Gea Habing) en ze hoeven zelf helemaal nergens achteraan. Ook na de montage kunnen ze altijd met vragen bij mij terecht. "

8. Jullie werken ook vrij veel met nieuwbouwprojecten, wat doe je daar precies mee?

" Wij ontwerpen ook keukens voor nieuwbouwprojecten en nadat we rond zijn met de klant zorgen wij dat de aannemer de installatietekening van ons ontvangt. Ook gaan we tijdens de bouw kijken of de maten kloppen en of de installatiepunten op de goede plaats worden gelegd. "

9. Komen mensen vaak zelf met al een keukenontwerp, of laten ze zich vaak verrassen?

" Meestal laat de klant zich verrassen, het komt echter ook wel voor dat de klant al precies weet wat hij of zij wil. "

10. Hoe verloopt het keukenontwerp proces met de klant?

" We komen eerst bij de klant thuis om sfeer te proeven, de ruimte te meten en een oriënterend gesprek te voeren. Aan de hand hiervan komen we vaak al met een eerste ontwerp. Tijdens de vervolgafspraak gaan we dieper in op kleuren, materialen en eventuele aanpassingen aan de opstelling. Dan volgt dan meestal een transparante prijsopgave. Vaak kom ik dan nog een keer om alles door te spreken. We spreken dan de levertijd af. Vervolgens kom ik met de monteur alles nameten en bespreken welke werkzaamheden wij uit moeten voeren. "

11. Ik kan aan de site zien dat je met liefde de hele ruimte aanpakt, en alles op elkaar afgestemd moet zijn..maar hoe begin je nou met een keukenontwerp? kijk je naar de muren en de vloeren eerst, of de ramen en deuren in de ruimte?

" Ik begin vaak met het ontwerp door veel te vragen aan de klant, welke apparatuur moet erin, etc. Ik kijk kan in eerste instantie hoe we de apparaten het beste kunnen verwerken in het keukenontwerp, de rest volgt dan vanzelf."

12. Heb je nog een goede uitgebreide tip hoe je een keuken mooi tot zijn recht laat komen in een ruimte?

" Hoe wil je de keuken gaan gebruiken. Is het voor jou echt een functionele ruimte waar je alleen de hoognodige dingen wil doen of wil je er ook een verblijfsruimte van maken. Wil je het integreren in de woonkamer of juist echt een keukenruimte laten. Denk hier goed over na, uiteraard help ik graag bij dit proces."

Meer informatie over Habing Bos keukens

>