Interview ACP Keukenrenovaties

Interview ACP Keukenrenovaties

Keukenrenovatie kan een goed alternatief zijn voor een geheel nieuwe keuken. Wanneer is keukenrenovatie een goede optie? Welke onderdelen zijn te renoveren? In dit interview geeft ACP Keukenrenovaties antwoorden op deze vragen en meer.

Wat is de geschiedenis van ACP Keukenrenovaties?

ACP Keukenrenovaties is ooit begonnen als spuiterij voor particulier en industrieel spuitwerk. Na 20 jaar ervaring in de spuiterij is besloten om ACP op te richten. Naderhand is daar keukenrenovatie bijgekomen. Inmiddels is ACP Keukenrenovaties al jarenlang actief in de keukenbranche. Hoewel wij ook nieuwe keukens leveren ligt de nadruk op het renoveren van keukens middels o.a. spuit- en schilderwerk. Uiteindelijk is ook de showroom verhuisd van Heythuysen naar Roggel.

Wat is er allemaal renoveerbaar bij een keuken?

Bij een keuken is praktisch alles renoveerbaar. Afhankelijk van de wensen van een klant kan er een eigen droomkeuken gecreëerd worden. In sommige gevallen is alleen een nieuwe kleur wenselijk, soms worden de keukenkastjes vervangen of de keukendeurtjes gerenoveerd. Keukenrenovatie houdt ook in het plaatsen van een nieuw keukenblad of nieuwe handgrepen. Uiteraard kan dit ook allemaal tegelijk. Dit hangt allemaal af van de wensen van de klant.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie?

De kosten van een gemiddelde keukenrenovatie zijn moeilijk te bepalen. Iedere keukenrenovatie is namelijk anders en afhankelijk van wat er gerenoveerd wordt verschillen de kosten dus enorm. Als alleen de keukenkastjes opnieuw gespoten worden is dit natuurlijk veel goedkoper dan wanneer er een heel nieuw keukenblok wordt geplaatst. In ieder geval is een keuken renoveren wel goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen. Dit omdat er veelal geen nieuwe apparatuur nodig is, de bestaande keuken wordt gewoon 'opgeknapt' en onderhouden.

Welke renovatie komt het meest voor?

Het overspuiten van de keukenkastjes is erg populair. Dit is eenvoudig, geeft weinig rommel of overlast en zorgt toch voor een compleet nieuwe uitstraling van een keuken. Wat ook vaak voorkomt is de folie van de keukendeurtjes vernieuwen. Nog zo'n eenvoudige oplossing van ACP.

Welke tip zou je mensen mee willen geven die twijfelen tussen een nieuwe keuken of renovatie?

Bekijk altijd wat op de lange termijn de beste oplossing is. Een nieuwe keuken heeft vele voordelen maar is een veel gevallen niet noodzakelijk. Is het u puur om de uitstraling te doen, dan is een keukenrenovatie meer dan voldoende. Uw keuken kan er werkelijk als een nieuwe keuken uit komen te zien, zonder dat dit het geval is. Uiteraard ligt het ook aan de woning. Heeft u een huurwoning, koopwoning of probeert u uw huis juist te verkopen? Een nieuwe keuken en keukenrenovatie zorgen voor een waarde stijging van uw huis. Denk na over hoe lang u in uw huidige woning wilt blijven wonen en of een nieuwe keuken noodzakelijk is. Uiteraard speelt ook de leeftijd van de huidige keuken mee. Soms is een nieuwe keuken gewoon noodzakelijk omdat alles verouderd en versleten is. Toch kan ook dan in sommige gevallen een keukenrenovatie uitweg bieden. Vraag altijd eerst een specialist wat de beste optie is.

Hoe oriënteer je het beste op keukenrenovatie?

Bedenk eerst wat uw eigen wensen zijn en ga dan op zoek naar de leverancier die daar het beste aan kan voldoen. Vraag bijvoorbeeld enkele offertes op en vergelijk niet alleen de prijs maar ook de kwaliteit en service. Laat u ook adviseren door mensen die er ervaring mee en verstand van hebben.

Wat is de werkwijze van ACP Keukenrenovaties?

ACP begint altijd met een goed gesprek met de klant. Meestal vindt dit gesprek in de woning van de klant plaats, zodat er meteen naar de mogelijkheden gekeken kan worden. Het eerste gesprek is uiteraard vrijblijvend en gratis. Na het gesprek wordt een offerte opgesteld en opgestuurd; ook vrijblijvend. De vervolgafspraak vindt plaats bij ACP Keukenrenovaties waar de laatste wensen en eisen nog een keer besproken worden. Wanneer er een akkoord is begint de renovatie, welke in bijna alle gevallen binnen 2 of 3 dagen voltooid is.

Een veel voorkomend probleem is loslatende frontjes bij keukens. Welke oplossingen hebben jullie hiervoor?

Gekleurde folie bij keukens komt vaak voor. Na enkele jaren is het echter zichtbaar dat deze folie loslaat. Dit is onhygiënisch en ziet er niet uit. Dit kan eenvoudig hersteld worden door de folie te verwijderen en de keukenfrontjes te spuiten. Spuitwerk zal niet loslaten zoals folies en kan ook in iedere gewenste kleur gekozen worden. Het loslaten van de folie gebeurt in de regel veel sneller dan dat de apparaten versleten zijn, een nieuwe keuken is in de meeste gevallen dan ook absoluut niet nodig.

Waarin onderscheidt ACP zich van andere keukenmontagebedrijven?

Bij ACP Keukenrenovaties is service belangrijk. Wij willen dat de klant de beste keuze maakt, voor zichzelf en niet voor ons. Bovendien zijn wij geen grote landelijke keten zoals enkele van de grootste spelers op de markt. Alles wordt dus bij ACP zelf gemaakt, gespoten en geschilderd. Zo weet de klant precies wat er mijn zijn of haar keuken gebeurt. Bovendien werken wij alleen met ervaren en professioneel personeel. Geen knulletjes die in het weekend een cent willen bijverdienen, maar goed opgeleid en ervaren personeel.

Wat is jullie bereik? In welke provincies zijn jullie actief?

ACP Keukenrenovaties ligt in Roggel, Midden-Limburg. Uiteraard zijn wij het meest actief in deze regio, maar hiertoe beperken wij ons niet. Wij zijn actief in heel Limburg en Brabant en een gedeelte van Gelderland. Aanvragen buiten deze gebieden zijn mogelijk en zullen wij per situatie bekijken.

>