Inductie kookplaat? De inductie kookplaat neemt de moderne keuken over. Niet zo vreemd ook. Nederland moet van het gas af en op inductie koken is de manier om op een zuinige manier op elektriciteit maaltijden te bereiden. Daarnaast heeft het nog veel andere voordelen. Overweeg jij er een te kopen? Wij helpen je het model te vinden dat het beste bij je wensen past.

Wat is een inductie kookplaat?

De inductie kookplaat werkt op elektriciteit en warmt pannen op middels een magnetisch veld. Dit veld wordt gecreëerd door elektrische spoelen die zich in de kookplaat bevinden. De wervelstroom die door de pan stroomt wordt in warmte omgezet door de weerstand die ontstaat. De pan wordt warm, maar de inductieplaat niet. Hierdoor is het koken op inductie zeer warmte-efficiënt.

Bovendien is de temperatuur bij het koken op inductie zeer nauwkeurig te regelen. Slimme kookplaten kun je zelfs instellen vanuit je luie stoel met je smartphone in de hand. Klaar met koken? De inductie kookplaat is super eenvoudig schoon te maken. Op inductie koken is tot slot zeer veilig. Er is geen open vlam en de kookplaat zelf wordt niet warm.

Plaatsing

De meeste elektrische kookplaten worden op twee of drie fasen aangesloten. Je hebt dus een Perilex stekker en aansluiting nodig in je keuken. Je hebt de keuze uit een inbouw inductie kookplaat en een vrijstaande inductie kookplaat.

Inbouw inductie kookplaat

Wil je een super strakke keuken? De inbouw inductiekookplaat is dan de beste keuze. Er zijn zelfs kookplaten met een ingebouwde afzuiging, waardoor je geen afzuigkap meer nodig hebt. Ga je op zoek naar een inbouw inductiekookplaat? Hou er dan wel rekening mee dat deze in je keukennis moet passen.

Vrijstaande inductie kookplaat

De vrijstaande inductie kookplaat is eenvoudig te verplaatsen. Je hoeft geen rekening te houden met nismaten, waardoor je vrijer bent in je keuze. Zo kun je hem bijvoorbeeld gemakkelijk verplaatsen van je aanrechtblad naar je koelkast en andersom. Er zijn vrijstaande kookplaten verkrijgbaar met een tot vier kookzones.

Top 5

  1. Samsung NZ64K5747BK
  2. Inventum VKI6010ZIL
  3. Inventum IKI6010
  4. Siemens EU61RBEB5D
  5. Bosch PIE611BB1E

 

Inductie kookplaten

Beste inductie kookplaat merken

Er zijn veel merken die inductie kookplaten in hun assortiment hebben. Last van keuzestress? Geen zorgen! Wij hebben de beste inductie kookplaat merken voor je op een rij gezet.

AEG

AEG heeft inductie kookplaten in zijn assortiment voor een zeer goede prijs. Tegelijkertijd mag je kwaliteit verwachten. Hun producten beschikken over handige functies die het plezier van koken vergroten. Zo hebben veel modellen een boostfunctie, een touchscreen en een flexibele kookzone.

Bosch

Producten van Bosch staan bekend om hun goede kwaliteit en hun lange levensduur. Dat ze in de regel positieve reviews krijgen, laat bovendien zien dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Een Bosch inductie kookplaat kopen hoeft niet duur te zijn. Ze beschikken vaak over handige eigenschappen, zoals flexibele kookzones.

ETNA

Kook jij graag met grote pannen? Dan is een ETNA inductie kookplaat wat voor jou. De kookzones staan in de regel vrij ver uit elkaar, waardoor je prima vier grote pannen op de kookplaat kwijt kunt. Geniet daarnaast van de voordelen van een of meerdere kookzones. ETNA heeft zowel inbouw als vrijstaande inductie kookplaten in het assortiment.

Siemens

Inductie kookplaten van Siemens zijn de crème de la crème. Geniet van de voordelen die een kookSensor en een braadSensor je bieden. Met een kookplaat van Siemens kook je snel en super veilig.

 


Net als 30.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in de gratis keukenmagazines.
Hier te bestellen!


 

Aantal kookzones

Hoeveel kookzones je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van hetgeen je kookt. Kook jij vaak gerechten waarvoor je twee, drie of zelfs meer pannen gebruikt? Dan zul je aan twee kookzones niet genoeg hebben.

2-pits inductie kookplaat

Ben jij niet zo’n keukenprins of –prinses? Dan heb je waarschijnlijk zelden meer dan een of twee pannen op de plaat staan. Een goedkope kookplaat met twee pitten is dan ideaal. Dit is ook de perfecte optie voor een- of tweepersoonshuishoudens. Deze kleine kookplaten zijn verkrijgbaar als vrijstaand model en als inbouwmodel.

4-pits inductie kookplaten

De 4-pits inductie kookplaten bieden je al een stuk meer ruimte om lekker te kokerellen. Ga je voor een inbouw model? Hou er dan wel rekening mee dat je een grotere nis nodig hebt. Er zijn 4-pits inductie kookplaten verkrijgbaar met een geïntegreerde afzuiging.

Ideaal voor je keuken met kookeiland!

5-pits inductie kookplaten

Kook je graag samen met je partner, kinderen of vrienden? Met een 5-pits inductie kookplaat heb je daar alle ruimte voor. Je hebt de keuze uit modellen van onder andere Bosch, ATAG en ETNA.

Flexinductie kookplaten

Wil jij graag een inbouw inductiekookplaat waar je een teppanyaki pan op kwijt kunt? Ga voor een kookplaat met flexinductie. Het verschil tussen een normale inductieplaat en een flexinductie kookplaat, het woord ‘Flex’ verklapt het eigenlijk al, dat staat voor flexibel. Je zit niet langer vast aan vaste kookzones. De flexibele kookzone past zich aan aan jouw pan, waardoor je de pan neerzet waar je maar wilt. Hierdoor kun je er zeer grote pannen, zoals de teppanyaki pan, op kwijt.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>