Inductie kookplaat flexzone?

Inductie kookplaat flexzone? De innovaties in de keuken staan niet stil en nu doet een nieuwe trend zijn intrede: de  flexzone. Weg met de ruimte verspillende kookplaten.

Wat mag je van een flexinductie kookplaat verwachten, hoeveel kost het en wat vinden gebruikers er eigenlijk van? Wij gingen voor jou op onderzoek uit!

 

Hoe werkt een flexinductie?

Wat is het verschil tussen een normale inductieplaat en een flexinductie kookplaat? Het woord zegt het eigenlijk al. ‘Flex’ staat voor flexibel. We noemen het een inductie kookplaat flexzone, omdat je met deze plaat niet langer vastzit aan kookzones.

Die creëer je namelijk zelf! Moet je plaats maken voor een extra pan? Dan schuif je de andere pannen gewoon aan de kant. Zodra je een pan op de flexzone zet, zal het gedeelte van de plaat dat zich onder de pan bevindt een magnetisch veld creëren, waardoor de pan opwarmt.

Waarom kiezen voor flexinductie?

Normaal gesproken kun je slechts vier pannen op een plaat zetten, wanneer je vier kookzones hebt. Met een flexinductie kookplaat kun je zoveel pannen kwijt als redelijkerwijs op de flexzone passen. De plaat registreert waar de pan staat en hoe groot het oppervlak van de pan is.

Doordat de kookzone zo groot is, kun je bovendien de grootste (of kleinste) pannen uit de kast halen! Ga dus lekker aan de slag met de Teppan yaki pan!

 

Bekijk de beste 37 flexinductie kookplaten

Klik hier voor flexinductie kookplaten >>>

 

Flexzone of combizone?

Een combizone is weliswaar een vorm van flexzone, maar werkt net even iets anders. Een combizone biedt, in plaats van één grote kookzone, twee grote kookzones. Deze zijn wel aan elkaar te koppelen, waardoor je ze als één kookzone kunt bedienen.

Bij een combizone moet je er dus wel op letten dat je de pannen daadwerkelijk op de kookzone zet. Hierdoor kun je op deze plaat net wat minder pannen kwijt en het biedt je iets minder flexibiliteit.

 

Inductie kookplaat

Dit is geen flex zone inductie kookplaat voorbeeld maar een standaard inductie kookplaat met 4 pitten.

 

Beste kookplaten met flexzones

Siemens EX851FVC1E IQ700 80 cm

Deze flexinductie kookplaat Siemens beschikt over een flexzone en drie gewone kookzones. Met een touchslider bedieningselement en de vele verschillende functies die de kookplaat biedt, garandeer je jezelf van optimaal gemak in de keuken.

Miele KM7465FL flexinductie 60 cm

Deze kookplaat is uniek, omdat alle kookzones flexibel zijn. Met dit model bied je jezelf dus ontzettend veel mogelijkheden. Het beschikt over negen kookstanden, een timer, startuitstel en nog veel andere handige functies.

Pelgrim IKR4082M flexinductie 90 cm

Deze kookplaat brengt flexcooking naar het volgende niveau. Het beschikt namelijk over een geïntegreerd afzuigrooster. Geniet van het gemak, maar ook van de luxueuze uitstraling die dit apparaat biedt.

Prijzen

De prijzen van flexzone inductieplaten lopen ver uiteen. Zo zou je in principe een model kunnen kopen van 300 euro, maar dan zul je het wel zonder veel functies moeten stellen die juist zo handig zijn.

Als je kwaliteit op prijs stelt en op zoek bent naar een plaat van een goed merk, zoals Siemens of Miele, zul je iets verder door moeten sparen. Je mag erop rekenen dat je tussen de 1.000 en 3.000 euro kwijt bent, maar dan haal je wel het neusje van de zalm in huis!


Net als 40.000 anderen toegang tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in de complete aanbod keukenmagazines.
Klik hier voor aanbod keukenmagazines >>>


 

Siemens inductionAir Plus

De inductionAir Plus is de beste inductie kookplaat die alle mogelijkheden op een zilveren blaadje aanbiedt. Het volmaakte design staat prachtig in iedere keuken, maar is vooral te roemen om al zijn eigenschappen. Je hebt de keuze uit een flexinductie 70 cm of 80 cm.

Het biedt een afzuiging in kookplaat, combineerbare kookzones en een Powermove-functie, waardoor je de vrijheid hebt om pannen te verschuiven tussen de verschillende warmteniveaus. Geniet ook van de andere functies, waaronder flexmotion, braadsensor Plus, climate-control en wifi-verbinding.

Inductie kookplaat flex zone

Een inductie kookplaat is een aantrekkelijk keukenapparatuur voor moderne keukens.

Welke pannen zijn geschikt voor inductie kookplaat flexzone?

Het is belangrijk dat de bodem van de pan geheel vlak is (zonder deuken) om ervoor te zorgen dat de pan een zo groot mogelijk contactoppervlak heeft. Het beste gebruik je een pan met een magnetische bodem, maar gietijzeren pannen zijn ook geschikt.

Conclusie

Inductie kookplaat flex zone? “Niet over twijfelen, gewoon doen!” Zo luidde het advies van een tevreden reviewer van een 90 cm Bosch kookplaat met flex zones. Wanneer je meerdere ervaringen leest, is er slechts één conclusie te trekken; namelijk dat flexzones het ultieme kookgemak bieden.

Je kunt de pan neerzetten waar je wilt, waardoor je alle kanten op kunt tijdens het koken. Het heeft werkelijk nul nadelen (misschien op de prijs na) en zo ontzettend veel voordelen! Ok, extra pannen op de complete plaat zetten. Daarom – 2 inductiekookplaten voor de prijs van 1.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>