Inbouw vriezer? Ben je van plan om een inbouw vriezer te kopen? Je hebt de keuze uit verschillende merken en er zijn veel eigenschappen te overwegen. Wij helpen je graag op weg met je zoektocht door je er veel meer over te vertellen.

Wat is een inbouw vriezer?

Een inbouw vriezer wordt in je keuken gemonteerd tussen twee keukenkasten of in een kastenwand. Er wordt een front op de vriezer geplaatst, waardoor het apparaat er net zo uitziet als iedere andere keukenkast. Enkel het handvat is waarschijnlijk wat groter en steviger dan greepjes van andere kastjes.

Vrijstaande vriezers zijn niet in te bouwen. Je hebt dan ook een echte inbouw vriezer nodig wanneer je deze volledig in je keuken wilt integreren.

Klik hier voor keukeninspiratie >>>

Waarom kiezen voor een inbouw vriezer?

Het grootste voordeel van een inbouw vriezer is dat het ‘onzichtbaar’ is achter het keukenfront. Je hoeft met je keuze dus geen rekening te houden met het uiterlijk van het apparaat. Een inbouw apparaat draagt bij tot een rustige, strakke uitstraling en een opgeruimd gevoel in de keuken.

Top 3 beste inbouw vriezers

  1. Siemens GI21VAFE0
  2. Bosch GUD15ADF0
  3. AEG ABE812E6NC

Waar let je op?

Model

Er zijn verschillende soorten inbouw vriezers. Welk model kies je? Aangezien het inbouw vriezers betreft, is het belangrijk de nis op te meten waar je het apparaat wilt plaatsen. Je hebt de keuze uit een tafelmodel vriezer en een kastmodel vriezer.

Een tafelmodel is circa 85 centimeter hoog en is daarom geschikt om onder het aanrechtblad te plaatsen. Sommige zijn verkrijgbaar in sets, waarbij je een inbouw vriezer en koelkast van hetzelfde formaat in huis haalt. Ze zijn naast elkaar of boven elkaar te plaatsen. Kastmodellen kunnen tot wel twee meter hoog zijn en worden in een kastenwand verwerkt.

Top 3 beste vriezers

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de inbouw vriezer bepaalt in grote mate hoelang het apparaat meegaat. Je hebt de keuze uit een basis-, midden- of topklasse vriezer. In welke klasse een vriezer wordt onderverdeeld, is afhankelijk van veel verschillende eigenschappen.

Biedt het apparaat een goede isolatie? Is de behuizing gemaakt van een materiaal dat lang meegaat, zoals RVS? Is de condensor afgedekt? Beschikt het over No Frost of Low Frost? Hoe hoger de bouwkwaliteit van een inbouw vriezer, hoe hoger de geschatte levensduur en hoe meer gebruiksgemak het biedt.

Inhoud

De netto inhoud van de inbouw vriezer geeft aan hoeveel ruimte het apparaat biedt voor diepvriesproducten. Let niet enkel op de netto inhoud, maar ook op de indeling van de inbouw diepvries. Veel laden zorgen ervoor dat de vriezer een overzichtelijke indeling heeft, maar het maakt het ook lastiger om grote producten kwijt te kunnen. Een flexibele indeling is in veel gevallen de beste optie.

Sleepdeur of deur op deur systeem?

Voor inbouw vriezers en koelkasten zijn er twee deursystemen op de markt: het sleepdeursysteem en het deur op deur systeem. Bij het sleepdeursysteem zijn de deur van de vriezer en het keukenfront aan elkaar gekoppeld bij het handvat door middel van een geleider. Beide deuren hebben hun eigen scharnier. Bij het deur op deur systeem zijn beide deuren volledig aan elkaar verbonden, waardoor één set scharnieren voldoende is. Dit zorgt voor een strakkere afwerking.

Vervang je je hem met een nieuw apparaat? Het beste kies je dan voor hetzelfde deursysteem. Het is mogelijk om van het sleepdeursysteem over te stappen naar het deur op deur systeem, maar andersom is geen optie

Klik hier voor de kosteloze keukenmagazines >>>

De minimale omgevingstemperatuur

Inbouw vriezers worden veelal in de keuken geplaatst, maar sommige apparaten zijn ook geschikt om bijvoorbeeld in een keukenblok in de bijkeuken te plaatsen. Indien de ruimte niet geïsoleerd is, is het belangrijk de klimaatklasse van het apparaat te overwegen.

Apparaten met een ST- of T-klimaatklasse kunnen niet tegen temperaturen onder de 18 graden. Een N-klimaatklasse apparaat mag in ruimtes geplaatst worden met een minimale temperatuur van 16 graden en SN-klimaatklasse inbouw vriezers kunnen tegen een omgevingstemperatuur van tien graden of meer.

Er zijn ook apparaten te koop die tegen omgevingstemperaturen van 0 graden of zelfs lager bestand zijn. Hier is tot op heden geen klimaatklasse voor, maar als fabrikanten bij deze temperaturen een goede werking van een apparaat garanderen, wordt dit in de eigenschappen aangegeven.

Inbouw vriezer

 

No Frost systeem

Energiezuinige inbouw vriezers met een No Frost systeem kosten iets meer, maar ze brengen grote voordelen met zich mee. Het grootste pluspunt? Je hoeft je vriezer nooit meer te ontdooien. Er zijn ook Low Frost inbouw vriezers te koop. Deze hoeven slechts twee keer per jaar ontdooid te worden in plaats van zes keer per jaar.

Koeling bij stroomuitval

Bij de eigenschappen van een inbouw vriezer staat ook altijd de bewaartijd van producten vermeld in het geval van stroomuitval. Het gebeurt wellicht niet vaak in Nederland, maar de stroom zal maar net uitvallen, nadat jij je vriezer hebt gevuld! Hoe beter de vriezer geïsoleerd is, hoe langer het je producten ingevroren houdt tijdens een stroomuitval.

 

Bekijk hier de beste vriezers >>>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>