Inbouw vaatwassers? Inbouw vaatwassers zijn geïntegreerd in je keuken en maken ook nog eens minder lawaai. Alle reden dus om voor een inbouw vaatwasser te gaan dus! De vraag is: welke kies je? Wij helpen je graag met je zoektocht.

Welke type inbouw vaatwasser heb ik nodig?

Is het tijd voor een nieuwe inbouw vaatwasser? Dan zul je je eerst moeten afvragen wat voor type je in huis wilt halen. Als je een inbouw vaatwasser kopen gaat heb je namelijk keus uit twee soorten: de volledig geïntegreerde vaatwasser en de half geïntegreerde vaatwasser.

Volledig geïntegreerd

Hecht jij veel waarde aan luxe en uitstraling? Dan is de volledig geïntegreerde vaatwasser ongetwijfeld de match voor jou. Deze vaatwasser gaat geheel schuil achter een paneel, waardoor het apparaat onzichtbaar is, wanneer gesloten.

Het bedieningspaneel bevindt zich aan de binnenkant, dus je zult de vaatwasser eerst moeten openen, voor je een programma kunt instellen. Wil je zien hoelang de vaatwasser nog draait?

Daar is een slim trucje voor bedacht. De volledig geïntegreerde vaatwasser beschikt over vloerprojectie, zodat de resterende tijd van het programma op de vloer te zien is.

Klik hier voor volledig geïntegreerde vaatwassers >>>

Half geïntegreerd

Lijkt het je maar vervelend dat je de vaatwasser perse moet openen, voor je het gewenste programma kunt instellen? Ga dan voor een half geïntegreerd model. Deze bieden je het voordeel dat het bedieningspaneel zichtbaar is.

Hierdoor is je vaatwasser wel wat meer aanwezig in je keuken. Of je dit storend vindt is een persoonlijke overweging.

Klik hier voor half geïntegreerde vaatwassers >>>

 

Volledig geintegreerd

Het bedieningspaneel van deze volledig geïntegreerde vaatwasser zit aan de binnenzijde.

 

Inbouw vaatwasser merken

Ben je erover uit of je voor een volledige of half geïntegreerde vaatwasser wilt gaan? Dan is het nu tijd om te kiezen met welk merk je in zee gaat. Wellicht heb je al een voorkeur voor een merk, doordat je er positieve ervaring mee hebt, of duik je geheel blanco in je zoektocht. Wij zetten in ieder geval onze tien favorieten voor je op een rij!

AEG

AEG is een geduchte concurrent op de markt van inbouw vaatwassers. Het brengt namelijk energiezuinige machines aan de man die staan voor luxe en gebruiksgemak. Neem bijvoorbeeld de AEG FSE63757P. Deze beschikt over de SatelliteClean sproeiarm. Ook al laad je de vaatwasser helemaal vol, met deze sproeiarmen wordt ieder hoekje en randje meegenomen.

Een schone vaat is gegarandeerd! Het apparaat biedt ruimte aan 15 couverts en heeft een A+++ label. De AEG FSB53907Z is een vergelijkbaar, maar iets goedkoper model. Beide volledig geïntegreerde vaatwassers beschikken over een QuickSelect schuifregelaar, maar zijn helaas niet te bedienen met een app.

Aeg inbouw vaatwasser

Klik hier voor AEG inbouw vaatwassers >>>

Bosch

Als je eenmaal een machine van Bosch in huis haalt, is de kans groot dat je nooit meer wat anders wilt. Keer op keer bewijst dit merk zijn kracht en kwaliteit, terwijl het zich graag van zijn innovatieve kant laat zien. Neem bijvoorbeeld de Bosch SBV68PX01N. Deze A+++ volledig geïntegreerde vaatwasser is één van de stilste modellen die je maar in huis kunt halen.

Met een geluidsniveau van slechts 42 decibel zet je de machine ook gerist ’s nachts aan. Deze Bosch maakt bovendien gebruik van zeolietkorrels. Dit garandeert niet enkel een beter droogresultaat, maar is ook nog eens beter voor het milieu!

Bosch inbouw vaatwasser

Klik hier voor Bosch inbouw vaatwassers >>>

Etna

Etna weet wat kwaliteit is. Als we één technisch hoogstandje moeten benoemen, dan gaan we voor de Etna VW339M. Deze vaatwasser die ruimte biedt aan 15 couverts een geluidsniveau van slechts 39 decibel. Heerlijk stil dus!

Wanneer het apparaat klaar is, gaat de deur van de vaatwasser vanzelf open op een kiertje om de vaat op een snelle en milieuvriendelijke manier te drogen. Dit A+++ apparaat is onze favoriet, maar Etna heeft nog veel meer fijne vaatwassers in zijn assortiment.

Etna inbouw vaatwasser

Klik hier voor Etna inbouw vaatwassers >>>

Inventum

Inventum biedt je de keuze uit vaatwassers met goede prijs-kwaliteitverhouding in verschillende maten. Zo hebben zij naast de standaard vaatwassers ook smalle vaatwassers en minivaatwassers in hun assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de smalle Inventum IVW4508A vaatwasser die slechts 45 centimeter breed is.

Toch passer er wel tien couverts in en biedt het je alle luxe die je mag verwachten van een volledig geïntegreerde vaatwasser van 350 euro.

Inventum inbouw vaatwasser

Klik hier voor Inventum inbouw vaatwassers >>>

Miele G

Voor een Miele G vaatwasser betaal je misschien wel de hoofdprijs, maar je garandeert jezelf er wel van dat je de crème de la crème in huis haalt. Zo is de Miele G 7362 SC Vi AutoDos een prijzige vaatwasser, maar het voorziet je van alle gemakken.

Niet alleen heeft deze vaatwasser het zuinigste energielabel op de markt: A+++-10% maar het is ook nog eens het aller stilste apparaat met een geluidsniveau van 42 decibel. Bovendien regelt deze vaatwasser zelf de juiste dosering, waardoor verspilling wordt tegengegaan. Doordat deze volledig geïntegreerde vaatwasser met wifi te verbinden is, bedien je het ook zorgeloos met je telefoon.

Miele inbouw vaatwasser

Klik hier voor Miele G inbouw vaatwassers >>>

Samsung

Samsung domineert niet enkel de smartphonemarkt, maar ook die van de huishoudelijke apparaten. Samsung heeft bovendien fijne vaatwassers ontworpen die niet al te veel kosten. Denk bijvoorbeeld aan de DW60M6040SS/EG. Deze heeft sensoren die meten hoe vies het water is, waardoor de machine precies weet hoeveel water het moet toevoegen. Zo verbruik je nooit teveel.

Samsung inbouw vaatwasser

Klik hier voor Samsung inbouw vaatwassers >>>

Siemens

Je zult geen top tien van vaatwasser tegen kunnen komen zonder Siemens in ieder geval twee keer voorbij te zien komen. Dit toonaangevende merk heeft al veel favorieten op de markt gebracht. Denk maar aan de Siemens SX658D02ME.

Deze muisstille vaatwasser met een geluidsniveau van 42 decibel beschikt over een doseerassistent die ervoor zorgt dat het vaatwasmiddel gelijkmatig wordt verspreidt. Dankzij de intensieve zone wordt er bovendien zelfs met de meest hardnekkige etensresten afgerekend.

Siemens inbouw vaatwasser

Klik hier voor Siemens inbouw vaatwassers >>>

Whirlpool

Ook Whirlpool weet hoe het zijn klanten tevreden moet houden: kwalitatieve vaatwassers voor een zacht prijsje. Zo kost de WSIO 3T223 PE X vaatwasser je nog geen 600 euro, maar het biedt je wel een A++ label en produceert enkel 43 decibel wanneer het aan het werk is, waardoor we dit één van de stilste vaatwassers kunnen noemen. Dit is slechts één van de pareltjes die Whirlpool op de markt heeft gebracht.

Whirlpool inbouw vaatwasser

Klik hier voor Whirlpool inbouw vaatwassers >>>

Advies over inbouw vaatwassers

Je weet welk merk aan jouw verwachtingen voldoet, maar nu zijn er nog ontelbaar veel modellen waar je uit moet kiezen. Om je keuze te vergemakkelijken, vindt je hieronder een aantal zaken die je moet overwegen voor je overgaat tot aankoop.

Nismaten

Wanneer je een half of volledig geïntegreerde vaatwasser in je keuken wilt plaatsen, zal deze natuurlijk precies in de nis moeten passen. Meet daarom altijd de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte nauwkeurig op voor je een aankoop doet.

Geluid

Als je een open keuken hebt of een slaapkamer naast de keuken, is het geluidsniveau van je toekomstige vaatwasser een belangrijke overweging. Meestal wordt een apparaat met een geluidsniveau van 44 db of lager gezien als stil.

Als je rust en stilte belangrijk vindt, ga je dus het beste voor een machine die 43 db produceert of een zeer stille vaatwasser met een geluidsniveau van 39 of 42 db. Vaatwassers met een geluidsniveau van 47 db of 49 db zijn vrij lawaaiig. Iedere drie decibel staat namelijk ongeveer gelijk als een verdubbeling van het geluid

Energieverbruik

Momenteel zijn er enkel nog vaatwassers van energieklasse A te koop. A+ is op de huidige markt het laagste energielabel, dus het is aan te raden om voor een iets zuiniger apparaat te gaan.

Ieder plusje staat voor een energiebesparing van 10% per programma. Een A++ is dus al 10% zuiniger. Momenteel zijn er zelfs al A+++-10% vaatwassers op de markt.
In maart 2021 veranderen de huishoudlabels en zullen deze weer van A tot G lopen.

Extra functies

Als je optimaal gebruiksgemak wenst, let dan op de extra functies die een vaatwasser biedt. Vaatwassers in de wat hogere prijsklassen beschikken vaak bijvoorbeeld over wifi, waardoor je altijd en overal je vaatwasser kunt aanzetten en in de gaten kunt houden met je telefoon.

Indien je voor een vaatwasser gaat die zijn bedieningspaneel aan de binnenkant heeft, is vloerprojectie een fijne extra. Op deze manier kun je op je vloer aflezen, wanneer het programma van je vaatwasser is afgelopen. Vind je het belangrijk dat jouw vaatwasser groen te werk gaat? Ga dan voor een model dat sensoren bezit, waardoor het apparaat zelf kan inschatten hoeveel vaatwasmiddel en water het moet gebruiken.

Top 5 inbouw vaatwassers

Welke vaatwasser de beste is, is natuurlijk enigszins afhankelijk van de eigenschappen die je belangrijk vindt. Wij zetten in ieder geval onze favorieten graag voor je op een rijtje:

  1. Miele G 7362 SC Vi AutoDos
  2. Etna VW339M
  3. Siemens SN636X03NE
  4. Bosch SMS46IW05N
  5. Whirlpool WKIC 3C26

Welke inbouw vaatwasser afmetingen zijn er?

Vaatwassers komen in alle soorten en maten en daarom is het belangrijk dat je de nis in je keuken goed opmeet, wanneer je voor een inbouw variant gaat.

60 cm breed

Een vaatwasser van 60 cm breed heeft een normaal formaat en is in de regel 80 tot 85 cm hoog. Deze past in vrijwel iedere keuken en biedt ruimte aan twaalf tot 14 couverts.

45 cm breed

Heb je een nis van 45 centimeter in je keuken? Ga dan voor een geïntegreerde vaatwasser die 45 cm breed is. Deze vaatwassers zijn smal, maar doen hun werk net zo goed als iedere andere vaatwasser. Ze bieden wel iets minder ruimte, meestal voor tien couverts.

 

Vaatwasser afmetingen

Hier zie je 3 voorbeelden van volledig geïntegreerde vaatwassers met verschillende afmetingen.

 

Hoe bepaal ik de juiste maten voor mijn inbouw vaatwasser?

Meten is weten! Om je te helpen jouw nis nauwkeurig op te meten, delen we graag wat tips.

Meet de nishoogte

Je inbouw vaatwasser moet natuurlijk wel perfect in de nis passen. Dit laat je natuurlijk niet aan het toeval over. Meet daarom eerst de nishoogte door een meetlint of lat vanaf de keukenvloer tot aan de onderkant van het werkblad.

Meet de hoogte van het frontpaneel

Het frontpaneel zal de voorkant van jouw vaatwasser gaan bedekken. In geval je voor een volledig geintegreerde vaatwasser gaat, zal het frontpaneel de hele vaatwasser gaan bedekken. Zorg ervoor dat het paneel niet te groot is. Anders sluit je vaatwasser niet.

Een half geintegreerde vaatwasser wordt slechts gedeeltelijk bedekt door het frontpaneel, doordat het bedieningspaneel zichtbaar moet blijven. Houd hier rekening mee met je metingen.

Meet de nisdiepte

Met de nisdiepte wordt de afstand van de achterkant tot aan de voorkant van de nis bedoelt. Om deze op te meten zul je dus in de nis moeten kruipen indien je gebruikmaakt van een meetlint.

Meet de nisdiepte niet door de diepte van het werkblad te meten. De kans is dan namelijk groot dat de meting afwijkt en je nieuwe apparaat straks toch niet helemaal past. Deze manier van meten kan alleen aangeraden worden als je je oude inbouwmodel met geen mogelijkheid uit de nis kan krijgen.

Meet de nisbreedte

Meet vervolgens de breedte van de nis. De standaard keukennis is 60 cm breed, maar er zijn ook keukens met smalle nissen van 45 cm die enkel geschikt zijn voor smalle vaatwasmodellen.

Meet de plint op en bepaal deursysteem

Tot slot meet je de plinthoogte van de keuken. Als deze lager dan 9 cm is, kies je het beste voor een vaatwasser met een sleepdeursysteem. Als de plint hoger is dan 9 cm kun je kiezen uit een sleepdeur- of een deur-op-deursysteem.

 

Inbouw vaatwassers

Dit is een voorbeeld van een half geïntegreerde vaatwasser – daar zit het bedieningspaneel aan de buitenkant.

 

Veelgestelde vragen

Welke inbouw vaatwasser is het beste?

Welke inbouw vaatwasser is het beste? Dat is afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Zo is de Miele G 7362 SC Vi AutoDos een stille, energiezuinige vaatwasser met wifiverbinding. Dit is een van de meest luxueuze vaatwassers op de markt, maar als jij wifiverbinding overbodig vindt, kun je natuurlijk beter voor een iets goedkoper model gaan.

Wat betekent couverts?

Een couvert is het bestek en servies dat een persoon per maaltijd gebruikt. Denk aan een glas, een bord, een kom en het bestek. De meeste vaatwassers bieden ruimte aan 12 couverts, hoewel sommige machines ook ruimte bieden aan 13 couverts of 14 couverts. Dit heeft niet enkel met de afmeting van de machine te maken, maar ook met hoe flexibel deze in te delen is.

Er zijn ook vaatwassers beschikbaar die 60 centimeter breed zijn, maar net wat hoger zijn dan de standaard apparaten van 80-85 cm. Deze bieden ruimte aan 15 couverts of soms zelfs 16 couverts.

Hoeveel energie verbruikt een vaatwasser?

Zoals gezegd staat ieder plusje in het energielabel voor een besparing van 10%. Een A+ vaatwasser verbruikt 0,90 kWh per keer, terwijl een A+++ slechts 0,94 kWk verbruikt. Ga je voor de aller zuinigste variant – de A+++-10%, dan ben je 0,73 kWh aan energie kwijt per programma. Als je 280 vaatwasbeurten per jaar draait, dat zijn er gemiddeld iets meer dan vijf per week, kun je circa tien euro per jaar besparen als je voor een A+++-10% gaat in plaats van een A+ machine.

Welke soorten inbouw vaatwassers zijn er?

Als je voor een inbouw vaatwasser gaat, heb je de keus uit een volledig geïntegreerd model en een half geïntegreerde model. Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenkant en ziet de vaatwasser, wanneer deze gesloten is, er in principe net zo uit als ieder ander keukenkastje.

Welke inbouw vaatwasser merken zijn populair?

Ben je op zoek naar het neusje van de zalm? Siemens, Bosch en Miele G bieden je de beste inbouw vaatwassers aan. Als je je portemonnee liever iets minder ver opentrekt, kun je het beste een vaatwasser van Etna, Aeg of Whirlpool gaan.

Wat zijn nismaten bij een inbouw vaatwasser?

Dit verschilt per model en merk, maar in de regel is een normale inbouw vaatwasser 60 cm breed en 80 tot 85 cm hoog. De nisdiepte is in de regel 55 cm of iets meer. Een smalle vaatwasser heeft dezelfde afmetingen alleen is minder breed, namelijk 45 cm.

Wat zijn de Ikea inbouwmaten?

Welke vaatwasser geschikt is voor je Ikea keuken, is afhankelijk van het keukensysteem – Ikea Faktum of Ikea Metod. Om erachter te komen welke vaatwasser geschikt is voor jouw keuken meet je de nismaten op en het fronpaneel van je keukenkastjes. Zijn de frontpanelen in jouw keuken 80 cm hoog? Dan heb je een Ikea Metod. Frontpanelen van 70 cm hoog horen bij de Faktum keuken.

Klik hier voor vaatwassers die geschikt zijn voor Ikea keukens >>>

Previous Post:

Next Post:

>

IZAA