Inbouw koelkasten vergelijken? Wij helpen je graag op weg! Niet alleen zetten we speciaal voor jou de drie beste inbouw koelkasten en de zeven populairste merken op een rij, maar we geven je ook advies voor het uitzoeken van een goede koelkast.

Wat zijn de voordelen van een inbouw koelkast?

Een inbouw koelkast sluit altijd perfect aan op je keukeninterieur. Hij wordt namelijk ‘verstopt’ achter een keukenfrontje. Het oogt opgeruimd en strak en je hoeft met de keuze van je koelkast geen rekening te houden met de stijl van je keuken.

Wat zijn de nadelen van een inbouw koelkast?

Het kost meer moeite om een inbouw koelkast te installeren en te vervangen. Bovendien zijn ze vaak duurder in de aanschaf. Je zult tevens rekening moeten houden met de nisruimte.

Top 3 inbouw koelkasten

1. Samsung BRB26705EWW/EF

2. Zanussi ZRAN10FS1

3. Siemens KI86SAFEo

Inbouw koelkast merken

Siemens

Topklasse inbouw koelkasten vergelijken? Neem dan een kijkje in het assortiment van Siemens. Één van onze favorieten is de 211 liter Siemens KI41RADD0. Het is een zeer stille koelkast met zijn geluidsniveau van slechts 34 dB. Geniet van het lage energiegebruik (D-label), het SoftClose-systeem en de vershoudzone.

Siemens

Klik hier voor Siemens inbouw koelkasten >>>

Bosch

Bosch brengt prachtige apparaten op de markt voor diegenen die gesteld zijn op luxe en kwaliteit. Zo is de Bosch KIS86AFE0 een heel mooie 266 liter netto inhoud koelkast met een laag geluidsniveau van 36 dB. Het biedt je een topklasse koelkwaliteit, waardoor jouw boodschappen langer bewaard kunnen worden en het is energiezuinig (klasse E).

inbouw koelkasten

Klik hier voor Bosch inbouw koelkasten >>>

Samsung

Samsung is een kei in innovatieve apparaten op de markt brengen voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo biedt de relatief goedkope Samsung BRB260010WW je een Easy Slide lade, een laag geluidsniveau van 36 dB en het voordeel van No Frost. Houd er wel rekening mee dat deze 270 liter netto inhoud koel-vriescombinatie niet al te zuinig is met zijn energieklasse G.

Samsung

Klik hier voor Samsung inbouw koelkasten >>>

Zanussi

Zanussi biedt koelkasten aan voor een mooie prijs. Zo viel ons de Zanussi ZBA15021SV op. Hoewel deze koelkast vrij basis is, biedt het in principe alles wat een klein huishouden nodig heeft. Het heeft een flexibele indeling, een 146 liter netto inhoud en een vrij laag geluidsniveau van 38 dB.

Koelkasten

Klik hier voor Zanussi inbouw koelkasten >>>

Inventum

Inventum verkoopt koelkastmodellen voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo zijn velen zeer tevreden over de Inventum IKV1221S. Deze 187 liter netto inhoud koelkast heeft een 17 liter vriesvak waar je bijvoorbeeld ijsjes of brood in kunt bewaren. Het beschikt over een E-label en is met 38 dB vrij stil.

Inventum

Klik hier voor Inventum inbouw koelkasten >>>

ETNA

ETNA staat vooral bekend om zijn vrijstaande apparaten met retro uiterlijk, maar ze hebben ook prachtige inbouw koelkasten in hun assortiment. Zo is de F-gelabelde ETNA KCS4178 een ruime koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 249 liter. Het beschikt over een SimpleSlide vrieslade, maar heeft helaas geen No Frost functie. Je geniet wel van een laag geluidsniveau van 38 dB.

Koelkasten

Klik hier voor ETNA inbouw koelkasten >>>

AEG

AEG is één van de topmerken op de huishoudelijke apparatenmarkt en biedt voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor de 181 liter netto inhoud AEG SFE812E1AC koelkast met vriesvak. Dit apparaat is met 35 dB zeer stil en het is met zijn E-label één van de zuinigere inbouw koelkasten op de markt.

inbouw koelkast

Klik hier voor AEG inbouw koelkasten >>>

Advies voor inbouw koelkasten

Alle informatie die je nodig hebt bij het kopen van een nieuwe koelkast.

Energieklasse

Een koelkast staat 24/7 aan. Reden genoeg dus om extra aandacht te besteden aan de energieklasse van het apparaat. Om deze reden kun je de F- en G-gelabelde inbouw koelkasten beter laten staan en voor een model gaan dat onder energieklasse D of E valt.

Anti-ijsvorming

De vrieskast ontdooien is een tijdrovend klusje en het moet wel zes keer per jaar gebeuren. Ga je voor een koel-vriescombinatie? Overweeg dan een inbouw koelkast te kopen met anti-ijsvorming (ook wel No Frost genoemd). Deze inbouw koelkasten hoeven nooit ijsvrij gemaakt te worden. Low Frost koelkasten moeten twee keer per jaar ontdooid worden.

Geluidsniveau

Een luide koelkast kan storend zijn, vooral als je een open keuken hebt. Een stille koelkast heeft een geluidsniveau van 38 dB of lager. Deze hoor je vrijwel niet. Een koelkast met een geluidsniveau van 39 of 40 dB hoor je wel wanneer de motor aanslaat, maar dit zal door veel mensen niet als storend worden ervaren. Een koelkast met een geluidsniveau van 41 dB of hoger is vrij luid en daarom geschikter voor een gesloten keuken of een kelder.

Deureigenschappen

De keuze van je koelkast zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de deureigenschappen. Zo is het belangrijk om op de draairichting van de deur te letten, vooral als je de koelkast in een hoek zet.

Inbouw koelkasten met een SoftClose-deur zullen altijd zacht sluiten en apparaten met een open deur alarm waarschuwen je wanneer je de deur van de koelkast open hebt laten staan.

Let tot slot op het deursysteem. Gaat het om een deur-op-deur of een sleepdeur? Bij een sleepdeurkoelkast heeft zowel de koelkastdeur als het keukenfrontje zijn eigen scharnieren. De deuren worden enkel met elkaar verbonden door een deurgeleider.

Bij een deur-op-deursysteem zitten de keukendeur en het keukenfrontje direct op elkaar en delen ze hun scharnieren. Deze afwerking is strakker en bovendien steviger.

 

Klik hier voor de beste koelkast >>>

IZAA

>