Hoogglans keukens zijn helemaal in. De verkoop blijft maar stijgen. Ze worden nu zelfs meer verkocht dan landelijke en nostalgische keukens. Dit omdat ze strak, modern, chique en minimalistisch zijn. Is een hoogglans keuken wel verstandig om te kopen? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.

De mooiste hoogglans keukens van nu bekijken? Bekijk direct wat ”hot” is momenteel. Ontvang 100+ voorbeeld modellen gratis ter inspiratie in huis >>

 

Hoogglans keukens

In een keuken zitten soms dominante factoren die de aandacht van onze ogen trekken. Ook als je net de andere kant op kijkt, zie je deze dingen in je ooghoek. Bijvoorbeeld een roestvrijstalen afzuigkap of afwijkende kleuren en motieven. Zo ook in een hoogglans keuken.

Als deze keuken in een gesloten keukenruimte komt, is het glanzende aspect geen probleem. Komt hij in een open keukenruimte? Dan is een goede afweging belangrijk. Een hoogglans keuken kan de ruimte een stuk drukker maken.

Tip: als je de plintkleur in roestvrijstaal neemt, past de keuken altijd bij je vloer. Bovendien voorkom je schoenpoets vlekken op witte plinten.

Hoogglans keukens zijn prijziger dan andere keukens. En die prijs schrikt mensen nog wel eens af. Het verschil komt voort uit het extra werk wat in de productie zit. Niet een laag, maar wel 30 lagen lak is niet ongebruikelijk. Zo word de deur enorm sterk – en prijzig.

I-kook heeft momenteel een superaanbieding hoogglans keuken – maak er gebruik van!

Klik hier voor deze tijdelijke superaanbieding >>>

Folie of lak?

Een hoogglans keuken heeft een goedkope en een dure versie. Goedkoop is folie  – duur is lak. Wat is beter? Hoogglans folie of een lakdeur? Een kunststof hoogglans deur is steviger en voordeliger dan een lakdeur. Wel zit er boven en onderaan de kunststof deur wel een duidelijke naad. Sommige mensen vinden dat storend. Ook is de deur van boven en onder recht afgewerkt. De zijkanten hebben wel een ronding.

Lakdeuren worden voorzien van extra ”nagellak” setje. Zit er een buts of deuk in de lak? Dan is dit met een ”doe het zelf kit” eenvoudig op te lossen.

Tip: een lakdeur is sterker dan een foliedeur. Als een foliedeur een beschadiging heeft is deze niet meer te repareren. Indien een lakdeur een beschadiging krijgt kun je die bijwerken. Bovendien kent iedereen de horror verhalen over loslatende folie deuren. Dit word anno 2021 beter – maar het blijft een risico.

 

Greep, greeploos of druk systeem

Voor het openen van de lades en deuren zijn er drie smaken: greep, greeploos of een druksysteem.

Greep

hoogglans keuken met greepHoogglans keuken met grepen worden het meeste gebruikt. Ze zijn handig in gebruik en in alle soorten en maten te koop. Oriënteer je goed op de juiste greep – De grepen bepalen de uitstraling van de keuken. Grepen kunnen de uitstraling van je keuken maken of breken.

Ook al zijn er enorm veel grepen te kiezen, vaak kiest men er maar een paar. Iedereen kiest ook nog veel dezelfde greep. Ieders favoriet? Dat is de RVS stangengreep. Maar ook glanzende varianten en ronde bollen zien we regelmatig.

Een groot voordeel van grepen is dat ze aan de voorkant van de deur gemonteerd zijn. Zo  verlies je geen ruimte. Natuurlijk ziet het er wat minder strak uit dan een greeploze keuken. Ook zijn bij Ikea bijvoorbeeld de gaten wel voorgeboord maar de grepen niet voor gemonteerd. Over Ikea hieronder meer.

 

Greeploos

hoogglans keuken greeploosWil je de strakste keuken? Dan is een greeploze keuken het meest ideaal. Handgrepen zijn er niet – je maakt de keuken open door een open nis boven de deuren. Deze zit net onder het aanrechtblad. Dit noemen we de greeplijst of komgreep.

Er is ook een greeploze keuken met greep, maar die greep werkt hetzelfde. Met deze oplossing verlies je wel bergruimte. De handgrepen zijn verwerkt ‘in’ de kast, wat ten koste gaat van 7% aan opbergruimte – en dat per kast!

Let wel op dat de grepen diep genoeg zijn. Openen moet namelijk wel simpel blijven. Bij sommige keukenwinkels werkt het greeploze systeem voor geen meter. Er is te weinig ruimte voor je vingers. Het is geen pretje om een lade open te trekken met je nagels. Kans op beschadiging bij hoogglans is dan ook groter.

 

Druk systeem (tip on)

hoogglans keuken tip onAls geavanceerde uitbreiding op een greeploze keuken, is het druksysteem. Ook wel “push to open” of “tip on druksysteem” genoemd. Zo heb je alle voordelen van een greeploze keuken – en dan zonder ruimte verlies.

Zachtjes op de kast of lade drukken is voldoende. De inhoud hiervan staat dan tot jouw beschikking.

Moet het nog makkelijker kunnen? Je kunt nu ook deuren openen zonder aanraking. Dit gaat met een sensor. Alleen de hand ervoor langs. En voilà: deur open. Dat is nog eens magie in de keuken…

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne keuken. Maar klassieke en nostalgische keukens kunnen ook worden uitgevoerd in hoogglans. Dit zag je wel meer in de jaren ’90 dan nu.

Voorbeelden greeploze keuken? Bekijk tientallen greeploze keuken voorbeelden.

 

Kleuren

In bijna elke kleur is een keuken te koop. Verreweg de populairste kleur is wit. Andere populaire kleuren zijn crème, zwart, rood en antraciet. Je kunt jouw keuken ook een aparte kleur geven. Juist alleen met de kleur geef je de keuken al een landelijke of een jaren 60 look. Beide modellen zie je vaak in gebroken wit, rood, groen of geel.

Bij een keukenzaak geef je aan welke kleur je keuken moet worden. Unieke en weinig gekozen kleuren zijn mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een unieke kleur meestal duurder in aanschaf is. Pas wel op met verkoop van je huis – opvallende kleuren doen het minder goed bij de verkoop.

Witte hoogglans keukens

Hoogglans witte keukens kunnen het interieur zeer fraai vormen. Dé trend van nu, is een witte hoogglans keuken met een zwart stenen aanrechtblad. Deze combinatie past in elk interieur. Vooral ook omdat wit en zwart neutrale kleuren zijn. Een hoogglans witte keuken kan in elk interieur – ook als keuken in een klassiek huis. Wit is een neutrale kleur en past naadloos op bestaande kleuren in huis.

witte hoogglans keuken

Ook met oog op de toekomst is een hoogglans witte keuken erg handig. De kleuren gaan altijd met de tijd mee. Ook bij de verkoop van jouw woning zal het een positief effect hebben. Mensen ervaren een witte hoogglans keuken met zwart blad als luxe.

Een witte keuken kan klinisch en koud ogen. Voor huishoudens met een minimalistische smaak is dit perfect. Wil je toch een warme keuken dan is de kleur crème, camee of ivoor een stuk beter.

Bekijk de populairste witte modellen.

Zwarte hoogglans keukens

Andersom kan ook. Een zwarte hoogglans keuken met wit of zwart werkblad komt ook voor. Het is een tikkeltje gewaagd – maar ook erg hip. De dynamiek van de ruimte kan anders worden dan bij een witte keuken. Mensen kiezen doorgaans liever voor een matte zwarte keuken.

zwarte hoogglans keuken

Overige kleuren komen niet veel voor bij hoogglans keukens, maar zijn zeker mogelijk.

Hoogglans wit met zwart werkblad is nog steeds de meest verkochte keuken in Nederland. In de jaren 2017, 2018, 2019 en 2020. Wij verwachten dat deze trend doorgaat tot 2023.

 

Ikea witte hoogglans keukens

Als we het over hoogglans witte keukens hebben, mag Ikea niet ontbreken. Hier staan ze wel een beetje bekend om. De laatste jaren is het assortiment wel flink uitgebreid met andere typen keukens.

Net als in klassieke keukenshowrooms is de witte uitvoering bij Ikea het meest verkocht. Hier werken ze uitsluitend met folie. Pas dus wel op met warmte en vocht. Dit in verband met het loslaten van folie.

Bij Ikea kun je geen granieten werkblad krijgen. Hier is meer over Ikea keukens te vinden.

 

Kwaliteit

Alles valt of staat met de gebruikte materialen. Deuren worden doorgaans van MDF gemaakt met enkele lagen er omheen. Zoals melamine en kunststof.

Let wel op bij folie afgewerkte deuren. Wanneer deze bij een warmte of vochtige bron zijn, kan de folie loslaten. Dit is vaak te zien bij een vaatwasser in de buurt.

 

Voorbeelden

Een greep uit meerdere keukencollecties, waarbij we de mooiste keukens voor jou op een rij hebben gezet.

Bekijk de mooiste keukens uitgevoerd in hoogglans >>>

3 prachtige interessante pagina’s over greeploze keukens:

 1. Scherpst geprijsde keukens: I-kook heeft een veel verkocht model inclusief actie Top apparatuur. Deze veel verkochte keuken is ook nog eens een mooie keukenaanbieding! Bekijk de meest verkochte I-kook hoogglans keuken.
 2. Een aantal mooie voorbeelden vind je op de Tieleman keukens pagina. Hier vind je ook keukens die al geplaatst zijn.
 3. Ikea: bekijk de modellen met glanzende keukendeuren. Dus wil je deuren en prijzen zien? Ikea keukencollectie.

 

Schoonmaken

Een hoogglans keuken is echt een eye-catcher in huis. Maar het schoonmaken is net even anders dan andere keukens – Je ziet de vlekken natuurlijk sneller op hoogglans.

Gepolijste glanzende werkbladen hebben ook een glanslaag. Ook hier ben je langer bezig met schoonmaken. Bij de minste lichtinval zijn vlekken zichtbaar. Dit omdat een bovenlaag gevoelig is voor vingerafdrukken en viezigheid.

hoogglans keuken schoonmaken

 

Je moet een hoogglans keuken vaker schoonmaken dan bijvoorbeeld een keuken van hout met handgrepen. Met kleine kinderen in huis ondervind je dit gauw genoeg.

Maar dit probleem is zo opgelost. Pak gewoon een vochtige doek met zeep – Zo schoon. Wel moet je het deurtje naderhand goed met een droge doek. Vocht kan namelijk altijd schade aan je kasten veroorzaken.

Let op met schoonmaakmiddelen. Niet alle varianten kunnen op de keuken. Er zijn schoonmaakmiddelen te koop die ook een vuil afstotende werking hebben. Ook hier is het verstandig je goed te laten informeren door de specialist in de winkel.

Je kunt ook op de alternatieve manier de keuken schoonmaken – met een katoenen doek. Dit haalt de vingerafdrukken er ook zeer gemakkelijk en snel af. Voordeel is dat er dan geen schoonmaakresten of water achterblijft.

Bij het schoonmaken van de hoogglans keuken kun je het beste ronde bewegingen maken, in plaats van rechte bewegingen. Hiermee voorkom je strepen.

 

Kosten hoogglans keuken

De kosten liggen doorgaans hoger dan andere uitvoeringen. Dat komt omdat de kostprijs van de fronten hoger ligt dan de gemiddelde fronten. De deuren zijn vaak een combinatie van kunststof met daar over heen een superieur folie om de glans laag te krijgen. Ook zien we meerdere lagen lak over elkaar Hoe dan ook – een arbeidsintensieve deur.

Hoogglans deur neem je nooit met een kunststof werkblad. Daarom gebruikt men vaak een composiet aanrechtblad. Dit aanrechtblad is gelijk een stuk duurder dan een kunststo aanrechtblad.

Een gemiddelde hoogglans keuken met gelakte kasten kost rond de € 15.000,-. Kies je voor kunststof? Dan ligt dit bedrag rond de € 11.000,-. Deze keukenzaak weet onder elke prijs uit te komen:

bekijk de beste aanbiedingen van dit moment >>>

Uiteraard zijn er ook voordeligere opties. Er zijn echter ook keukenwinkels die complete hoogglans keukens aanbieden vanaf € 6.000. Bekijk dan wel goed de aangeboden materialen. Vaak krijg je toch een kunststof werkblad en matige keukenapparatuur. Ook de grootte van de keuken bepaald voor een deel de prijs.

In het hogere segment zijn deze keukens ook populair. Dan spreken over bedragen vanaf € 40.000 euro.

 

Waarom is een hoogglans keuken duurder?

Waarom is een hoogglans keuken zoveel duurder is dan een normale keuken? Het prijsverschil zit voornamelijk in het verschil van materiaal. Ook is het productieproces uitgebreider. In de lakstraat dienen meer handelingen uitgevoerd te worden. Langere productietijd = een nog duurdere keuken.

Over het kunststof materiaal wordt nog een extra glans laag aangebracht – de glans laag is vaak van superieure kwaliteit folie.

Tip: bekijk de meest verkochte greeploze keuken die momenteel in de aanbieding is.

De lak van een keukendeur is te vergelijken met autolak. Lakken in de keuken worden steeds sterker.

 

Voordelen hoogglans keukens

 • Elegante uitstraling. Door het gladde oppervlak weerkaatst de keuken meer licht. Hierdoor krijg je een ruimtelijke werking – en een prachtig effect.
 • Minimalistisch. Deze keuken is de keizer van het minimalisme! Ideaal om strakke keukens mee te ontwerpen.
 • Populariteit. Bij een verkoop van je huis zal de verkoop sneller gaan.
 • Strak uiterlijk. Dit model past overal.
 • Ruimtelijk gevoel. Vooral de combinatie van een witte hoogglans keuken met natuur of kunstlicht.
 • Modern en tijdloos. Helemaal van deze tijd – en blijft met de tijd meegaan.
 • Match met het interieur. Een match met het interieur is meestal wel te maken.

 

Nadelen hoogglans keukens

 • Vlekken. Vlekken zijn goed te zien – Vooral als er licht op schijnt.
 • Krassen. Krassen zijn beter zichtbaar en komen vaker voor dan op andere materialen.
 • Vaker schoonmaken. Wil je de keuken netjes houden? Houd rekening met extra poetsbeurten.

Alles wat niet zichtbaar moet zijn word sneller zichtbaar op deze keuken. Indien je niet van poetsen houdt, adviseren wij jou deze keuken niet aan te schaffen.

Naast hoogglans kun je ook voor een mat lak kiezen – dit heeft weer andere voordelen. Onder andere in prijs. Lees het in:

Hoogglans keuken of mat?

 

Hoogglans grijs en witte keuken

 

Waar op te letten bij aanschaf?

De hoogglans fronten bestaan uit twee materialen. Eerst het kunststoffen of houten front met daar overheen een glans laag. Dit is meestal van superieur folie. Doordat het twee lagen zijn die op elkaar worden gemaakt, kan het zijn dat er kleine gleufjes zijn tussen het materiaal en hierdoor kan er stof achter het folie komen bij fabricage.

Probleem 1: stof

Komt er stof achter de folie? Dan is dit bijna niet weg te halen. Dit komt omdat de gleufjes zo klein zijn, dat je niet bij kan. Dus blijft het stof tussen het front en de superieure laag blijven zitten. Dit is geen mooi gezicht. Het geeft de keuken een niet schone en rommelige uitstraling. Doordat er stofdeeltjes achter de lak komen kan de lak loslaten. Ook kunnen de stofdeeltjes in de lak komen als deze nog aan het drogen is.

Probleem 2: schuren

De lak erg gevoelig. Dit kan als gevolg hebben dat er deukjes in de lak komen als je er met iets hards tegen aanstoot. Ook is het oppassen met metalen randen bij de lak. Van bijvoorbeeld de handgrepen. Als deze tegen de lak aankomen is de kans groot dat er krassen ontstaan.

Dit gebeurd vooral veel indien de laden open en dicht gaan. Met glazen fronten, gekleefd op houten deuren, heb je hier minder last van.

 

Waar zijn hoogglans keukens te koop?

Bij bijna elke keukenzaak kun je deze keuken bestellen. Er zijn wel een paar winkels die er in positieve zin uitspringen. Deze zijn ook het de moeite waard om te bezoeken:

 

Keukenzaak als beste beoordeeld. Erg sterk in de prijsklassen van € 5.000,- tot € 20.000,-. In heel Nederland te vinden. Groot assortiment hoogglans keukens. Bezoek I-Kook >>>.

 

 

Met recht de goedkoopste keukenzaak van Nederland. De kracht ligt in jou het juiste advies geven in het goedkopere segment. Veel verschillende keukens te vinden. Bezoek Keukenplaats >>>

 

 

SieMatic is een merk op zich. De mooiste hoogglans keukens staan tentoongesteld in een prachtige showroom. Keukens zijn vanaf € 15.000,- te koop. Bezoek SieMatic Oosterhout.

 

 

Hoogglans keuken kopen?

Hoogglans keukens zijn en blijven erg in trek. En dat is niet voor niets! Strak, modern, tijdloos en minimalistisch zijn enkele kreten waar deze keuken aan voldoet.

In praktisch elk interieur is deze keuken in te passen. Vooral witte keukens zijn neutraal en zullen naadloos bij je huidige inboedel passen.

Natuurlijk zijn er ook minpunten. Schoonmaken doe je vaker dan andere uitvoeringen van keukens. Vlekken zijn meer zichtbaar op een glanzende ondergrond. Dit is te reinigen met een natte – en daarna droge doek. Ook is de toplaag een stuk gevoeliger voor krassen dan ‘normale’ fronten.

Oriënteer altijd eerst goed. Ook als je een kleine keukenruimte hebt. Wellicht kunnen deze gratis keukenbrochures je helpen bij je keuze.

Elk type keuken heeft zijn voor- en nadelen. Bij een hoogglans is dat niet anders. Ons advies: volg je gevoel en ga ervoor!

 

Deze artikelen worden door andere lezers ook gewaardeerd: keuken kopen bij Ikea of wat een keuken duur maakt of vergelijk keukenprijzen.

 • Saidi schreef:

  Goedemiddag is er ook en winkel waar ik langs kan komen om te kijken

  • IZAA schreef:

   Beste Saidi,

   Wij hebben onderaan het artikel een kopje “Waar zijn hoogglans keukens te koop?” geplaatst.

   Bij deze winkels kunt u hoogglans keukens bekijken.

   Team IZAA

 • IZAA

  >