Hoogglans keukens zijn helemaal in. De verkoop blijft maar stijgen. Ze worden momenteel zelfs meer verkocht dan landelijke en nostalgische keukens. Dit omdat hoogglans keukens strak, modern, chique en minimalistisch zijn. Een interessante trend. Is een hoogglans keuken wel zo verstandig om te kopen? Wij zijn voor u op onderzoek uitgegaan.

De mooiste hoogglans keukens van nu bekijken? Bekijk direct wat ”hot” is nu. Ontvang hoogglans keuken voorbeelden gratis in huis >>

 

Hoogglans keukens

In een keuken kunnen dominante factoren zitten die de aandacht van onze ogen trekken. Bijvoorbeeld een roestvrijstalen afzuigkap of afwijkende kleuren en motieven. Zo ook een hoogglans keuken.

Indien deze keuken in een gesloten keukenruimte komt, is het glanzende aspect geen probleem. Als u echter van plan bent om een hoogglans keuken in een open keukenruimte te zetten, is een goede afweging belangrijk. Een hoogglans keuze kan de ruimte een stuk drukker maken.

Tip: indien u bij uw hoogglans keuken de plint in roestvrijstaal neemt, past de keuken altijd bij de vloer. Bovendien voorkomt u vlekken van schoenpoets op de witte plinten.

Hoogglans keukens zijn prijziger dan andere materialen. Om de prijs worden de keukens nog wel eens gemeden. Het verschil komt voort uit het extra werk wat in de productie zit.

I-kook heeft momenteel een superaanbieding hoogglans keuken, maak er gebruik van!

Folie of lak?

Waar kiest u voor: folie of een lakdeur? Een kunststof hoogglans deur is steviger en voordeliger dan een lakdeur. Boven en onderaan de kunststof deur zit wel een duidelijke naad en de deur is boven en onder recht afgewerkt. De zijkanten hebben een ronding.

Lakdeuren worden voorzien van extra ”naggelak” setje. Zit er een butsje in de lak, dan is dit met een ”doe het zelf kit” eenvoudig op te lossen.

Tip: een lakdeur is sterker dan een foliedeur. Als een foliedeur een beschadiging heeft is deze niet meer te repareren. Indien een lakdeur een beschadiging krijgt kunt u die bijwerken.

 

Greep, greeploos of druk systeem

Voor het openen van de lades en deuren zijn er drie smaken: greep, greeploos of een druksysteem.

Greep

Grepen worden erg vaak gebruikt. Ze zijn handig in gebruik en in alle soorten en maten te koop. De grepen bepalen de uitstraling van de keuken. Ondanks dat het maar een klein onderdeel is. Onze favoriet is de RVS stangengreep. Maar ook glanzende varianten en ronde bollen zien we regelmatig.

Groot voordeel met grepen is dat ze aan de voorkant van de deur of kast gemonteerd zijn. Hierdoor treed er geen ruimte verlies op. Nadelen kunnen zijn dat de keuken niet zo strak oogt zoals een greeploze. Ook zijn bij Ikea bijvoorbeeld de gaten wel voorgeboord maar de grepen niet voor gemonteerd. Over Ikea hier meer.

Greeploos

Voor de meest strakke uitstraling is een greeploze hoogglans keuken het meest ideaal. De grepen zijn weggewerkt onder het aanrechtblad of tussen de deuren en kasten. Dit kan in de deur zitten of een greeplijst. Nadelig is wel het ruimte verlies. De handgrepen zijn verwerkt ‘in’ de kast, wat ten koste gaat van een paar procent aan opbergruimte.

Let wel op dat de grepen diep genoeg zijn. Het is geen pretje om een lade open te trekken met uw nagels.

Druk systeem

Als geavanceerde uitbreiding op een greeploze keuken, is het druksysteem. Ook wel “push to open” of “tip on druksysteem” genoemd. Alle voordelen van een greeploze keuken. Maar nu met minder ruimte verlies. Alleen de mechanische elementen neemt ruimte in.

Zachtjes op de kast of lade drukken is voldoende. De inhoud hiervan staat dan tot uw beschikking.

Is deze oplossing nog niet helemaal naar wens? Het is zelfs mogelijk om de deuren te openen door middel van een sensor. Alleen de hand ervoor langs. En voila: deur open.

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne keuken. Maar klassieke en nostalgische keukens kunnen ook worden uitgevoerd als een hoogglans keuken.

Voorbeelden greeploze keuken? Bekijk tientallen greeploze keuken voorbeelden.

 

Keuken hoogglans kleuren

De populairste kleur onder de hoogglans kleuren is hoogglans wit. Andere populaire kleuren zijn hoogglans crème, zwart, rood en antraciet. U kunt uw hoogglans keuken een landelijke touch, maar ook een jaren 60 keuken look geven door middel van een aparte kleur te kiezen. Bijvoorbeeld een rode, groene of gele hoogglans keuken.

Toch is een hoogglans keuken nog steeds de eerste van mensen en geeft nog steeds een modern uiterlijk. U hoeft geen moderne smaak te hebben om voor een hoogglans keuken te kiezen. Ook hoeft u geen modern interieur te hebben in de rest van uw huis.

Witte hoogglans keukens

Hoogglans witte keukens kunnen het interieur zeer fraai vormen. Een trend om het moment voor hoogglans keukens is een witte hoogglans keuken met een zwart stenen aanrechtblad. Deze combinatie is in elk interieur in te passen. Vooral ook omdat wit en zwart neutrale kleuren zijn.

Ook met oog op de toekomst is een witte keuken erg handig. De kleuren zijn gaan altijd met de tijd mee. Ook bij de verkoop van uw woning zal het een positief effect hebben. Mensen ervaren een witte hoogglans keuken met zwart blad als luxe.

Een witte keuken kan klinisch en koud ogen. Voor huishoudens met een minimalistische smaak is dit perfect. Wenst u toch een warme keuken dan is de kleur creme, camee of ivoor een stuk beter.

Bekijk de populairste witte hoogglans keukens.

Zwarte hoogglans keukens

Andersom echter, een zwarte hoogglans keuken met wit werkblad komt ook voor. Het is een tikkeltje meer gewaagd, maar ook erg hip. De dynamiek van de ruimte kan hierdoor anders worden dan bij een witte keuken. Mensen kiezen momenteel liever voor een matte dan hoogglans zwarte keuken.

De overige kleuren komen niet veel voor, maar zijn zeker mogelijk.

Hoogglans wit met zwart werkblad is nog steeds de meest verkochte keuken in Nederland in 2017, 2018 en 2019.

 

Ikea witte hoogglans keukens

Wanner wij het over hoogglans witte keukens hebben, mag de Ikea niet ontbreken. Hier staan ze wel een beetje bekend om. De laatste jaren is het assortiment wel flink uitgebreid met andere typen keukens.

Net als in klassieke keukenshowrooms is de witte uitvoering bij Ikea het meest verkocht. Hier werken ze uitsluitend met folie. Pas dus wel op met warmte en vocht (ivm loslaten folie).

Wat als nadeel kan worden ervaren is dat op deze kasten geen stenen blad mogelijk is. Hier is meer over Ikea keukens te vinden.

 

Kwaliteit hoogglans keuken

Alles valt of staat met de gebruikte materialen. Deuren worden doorgaans van MDF gemaakt met enkele lagen er omheen. Zoals melamine en kunststof.

Let wel op bij folie afgewerkte deuren. Wanneer deze bij een warmte of vochtige bron zijn, kan de folie loslaten. Dit is vaak te zien bij een vaatwasser in de buurt.

 

Voorbeelden

Een greep uit meerdere keukencollecties, waarbij we de mooiste hoogglans keukens voor u op een rij hebben gezet. Bekijk de collectie hoogglans keukens.

3 prachtige interessante pagina’s over greeploze keukens:

 1. Ikea hoogglans keukens: bekijk de modellen hoogglans keukendeuren. Dus wilt u deuren en prijzen zien? Ikea hoogglans keukens.
 2. Scherpst geprijsde hoogglans keukens: I-kook heeft een veel verkocht model inclusief actie apparaten. Deze veel verkochte hoogglans keuken is ook nog eens een mooie hoogglans keuken aanbieding! Bekijk de meest verkochte I-kook hoogglans keuken.
 3. Een aantal mooie voorbeelden vind u op de Tieleman keukens pagina. hier vind u ook keukens die al geplaatst zijn.

 

Schoonmaken

Een hoogglans keuken is echt een eye-catcher voor in uw keuken. Maar een hoogglans keuken schoonmaken is net even anders dan andere keukens.

Gepolijste werkbladen hebben ook een glanslaag, schoonmaken vereist daardoor vaker werk. Bij de minste lichtinval zijn vlekken zichtbaar. Hoogglans keuken schoonmakenDit omdat een hoogglans keuken gevoelig is voor vingerafdrukken en viezigheid.

U zult de hoogglans keuken veel vaker moeten schoonmaken dan bijvoorbeeld een keuken van hout met handgrepen. Met kleine kinderen in huis ondervind u dat gauw genoeg.

Maar dit probleem kan snel worden opgelost. Door middel van een vochtige doek en zeep is dit snel schoon te maken. Afnemen dient wel goed met een droge doen te gebeuren. Vocht kan namelijk altijd schade aan uw kasten veroorzaken.

Let op met schoonmaakmiddelen. Niet alle varianten zijn goed te verdragen door de keuken. Er zijn schoonmaakmiddelen te koop die ook een vuil afstotende werking hebben. Ook hier is het verstandig u goed te laten informeren door de specialist in de winkel.

Ook is er nog  een andere manier om een hoogglanskeuken schoon te maken: met een katoenen doek. Dit haalt de vingerafdrukken er ook zeer gemakkelijk en snel af. Voordeel is dat er dan geen schoonmaakresten of water achterblijft.

Bij het schoonmaken van de hoogglans keuken is het verstandig ronde bewegingen te maken in plaats van rechte bewegingen. Hiermee voorkomt u strepen.

 

Kosten hoogglans keuken

De kosten van een hoogglans keuken liggen doorgaans hoger dan andere uitvoeringen. Het verschil komt omdat de kostprijs van de fronten hoger ligt dan de gemiddelde fronten. Hoogglans is vaak een combinatie van kunststof met daar over heen een superieur folie om de glans laag te krijgen.

Ook wordt een hoogglans keuken vaak in combinatie van een composiet aanrechtblad gebruikt. Een composiet aanrechtblad is ook al een stuk duurder dan een kunststoffen aanrechtblad.

Een gemiddelde hoogglans keuken met gelakte kasten kost rond de € 15.000,-. Indien u voor kunststof kiest, ligt dit bedrag rond de € 11.000,-. Deze keukenzaak weet onder elke prijs uit te komen: bekijk de beste aanbiedingen van dit moment.

Uiteraard zijn er ook voordeligere opties. Er zijn echter ook keukenwinkels die complete hoogglans keukens aanbieden voor rond de € 6.000. Bekijk dan wel goed de aangeboden materialen, zoals een kunststof werkblad en de keuze voor de kasten. Ook de grootte van de keuken bepaald voor een deel de prijs.

In het hogere segment zijn hoogglans keukens ook populair. Dan spreken over bedragen van € 40.000,-+.

 

Waarom is een hoogglans keuken duurder?

Velen vragen zich af waarom een hoogglans keuken zoveel duurder is dan een ‘normale keuken’. Een hoogglans keuken is duurder omdat hij van een ander materiaal is gemaakt. Ook is het productieproces uitgebreider. In de lakstraat dienen meer handelingen uitgevoerd te worden. Langere productietijd = meer kostbare onderdelen.

Over het kunststoffen materiaal wordt nog een extra glanslaag aangebracht, de glanslaag is vaak van superieur folie.

Tip: bekijk de meest verkochte greeploze keuken die momenteel in de aanbieding is.

De lak van een keukendeur is te vergelijken met autolak. Lakken in de keuken worden steeds sterker.

 

Voordelen hoogglans keukens

 • Elegante uitstraling. Door het gladde oppervlak weerkaatst de keuken meer licht wat een ruimtelijke werking geeft maar vooral ook een mooie werking.
 • Minimalistisch. De hoogglans keuken is de keizer van het minimalisme in huis! Ideaal om strakke keukens mee te ontwerpen.
 • Populariteit. Bij een verkoop van uw huis zal de verkoop gemakkelijker verlopen.
 • Strak uiterlijk. In elk interieur is dit model in te passen.
 • Ruimtelijk gevoel. Vooral de combinatie van een witte hoogglans keuken met natuur of kunstlicht.
 • Modern en tijdloos. Helemaal van deze tijd en blijft met de tijd meegaan.

 

Nadelen hoogglans keukens

 • Vlekken. Vlekken zijn goed te zien. Vooral als er licht op schijnt.
 • Krassen. Krassen zijn beter zichtbaar en komen vaker voor dan op andere materialen.
 • Vaker schoonmaken. Wilt u de keuken netjes houden? Houd rekening met extra poetsbeurten.
 • Match interieur. Hoogglans keukens zijn bijna altijd te matchen. Bekijk dit wel altijd kritisch.

Alles wat niet zichtbaar moet zijn word sneller zichtbaar op deze keuken. Indoen u niet van poetsen houdt, adviseren wij u deze keuken niet aan te schaffen.

 

Waar op te letten bij aanschaf een hoogglans keuken?

De hoogglans fronten bestaat uit twee materialen. Eerst het kunststoffen of houten front met daar overheen een glanslaag. Dit is meestal van superieur folie. Doordat het twee lagen zijn die op elkaar worden gemaakt, kan het zijn dat er kleine gleufjes zijn tussen het materiaal en hierdoor kan er stof achter het superieure folie komen bij fabricage.

Probleem 1: stof

Als er stof achter de folie komt kunt u dit niet of bijna niet weg halen, omdat de gleufjes zo klein zijn dat u er met geen mogelijkheid bij kan. Dus blijft het stof tussen het front en de superieure laag zitten en dit is geen mooi gezicht. Het geeft de keuken een niet schone en rommelige uitstraling. Doordat er stofdeeltjes achter de lak komen kan de lak loslaten. Ook kunnen de stofdeeltjes in de lak komen als deze nog aan het drogen is.

Probleem 2: schuren

De lak erg gevoelig. Dit kan als gevolg hebben dat er deukjes in de lak komen als u er met iets hards tegen aanstoot. Ook is het oppassen met metalen randen bij de lak. Van bijvoorbeeld de handgrepen. Als deze tegen de lak aankomen is de kans groot dat er krassen ontstaan.

Dit gebeurd vooral veel indien de laden open en dicht gaan. Met glazen fronten, gekleefd op houten deuren, heeft u hier minder last van.

 

Waar zijn hoogglans keukens te koop?

Eigenlijk bij elke keukenzaak kunt u een dergelijke keuken bestellen. Er zijn wel een paar winkels die er in positieve zin uitspringen. Deze zijn ook het de moeite waard om te bezoeken:

 

Keukenzaak als beste beoordeeld. Erg sterk in de prijsklassen van € 5.000,- tot € 20.000,-. In heel Nederland te vinden. Groot assortiment hoogglans keukens. Bezoek I-Kook.

 

 

Met recht de goedkoopste keukenzaak van Nederland. De kracht ligt in u adviseren voor goedkope keukens. Veel verschillende keuken te vinden. Bezoek Keukenplaats.

 

 

SieMatic is een merk op zich. De mooiste hoogglans keukens staan tentoongesteld in een prachtige showroom. Keukens zijn vanaf € 15.000,- te koop. Bezoek SieMatic Oosterhout.

 

 

Hoogglans keuken kopen?

Hoogglans keukens zijn en blijven erg in trek. En dat is niet voor niets! Strak, modern, tijdloos en minimalistisch zijn enkele kreten waar een hoogglans keuken aan voldoet.

In praktisch elk interieur is deze keuken in te passen. Vooral witte keukens zijn neutraal en zullen naadloos bij uw huidige inboedel passen.

Natuurlijk zijn er wel een paar dingen die als nadelig gezien kunnen worden. Schoonmaken is wel vaker dan andere uitvoeringen keukens nodig. Vlekken zijn meer zichtbaar op een glanzende ondergrond. Dit is echter gemakkelijk te doen met een natte en daarna een droge doek.

Ook is de toplaag wat gevoeliger voor krassen dan ‘normale’ fronten.

Elk type keuken heeft zijn voor- en nadelen. Bij een hoogglans is dat niet anders. Ons advies: volg uw gevoel en ga ervoor!

 

Nog een paar veel gelezen artikelen: keuken kopen bij Ikea of wat een keuken duur maakt of vergelijk keukenprijzen.