Hoogglans keukens zijn helemaal in! De verkoop van de hoogglans keukens stijgt en er worden zelf meer hoogglans keukens verkocht dan landelijke keukens en nostalgische keukens. Dit omdat hoogglans keukens strak, modern, chique en minimalistisch zijn.

De mooiste hoogglans keukens met aanbiedingen van nu bekijken? Bekijk direct wat ”hot” is nu.

Ja, stuur mij de hoogglans keuken aanbiedingen op >

 

Hoogglans keuken wel of niet?

Wij hebben al eens opgemerkt dat in een keuken dominante factoren kunnen zitten die de aandacht van onze ogen trekken. Bijvoorbeeld een roestvrijstalen afzuigkap. Of alles wat glanst. Zo ook een hoogglans keuken.

Indien deze keuken in een gesloten keukenruimte komt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de glans. Als u echter van plan bent om een hoogglans keuken in een open keukenruimte te zetten is een goede afweging belangrijk. Een hoogglans keuze kan de ruimte een stuk drukker maken.

Tip: indien u bij uw hoogglans keuken de plint in Roestvrijstaal neemt, past de keuken altijd bij de vloer. Bovendien voorkomt u vlekken van schoenpoets op de witte plinten.

De meeste hoogglans keuken zijn behoorlijk prijzig. Om die reden worden de keukens nog vaak eens gemeden.

I-kook heeft momenteel een superaanbieding hoogglans keuken, maak er gebruik van!

Hoogglans keuken folie of lak?

Een folie of een lakdeur? Een kunststof hoogglans deur is stevig en voordeliger dan een lakdeur. Boven en onderaan de kunststof deur zit wel een duidelijke naad en de deur is boven en onder recht afgewerkt . De zijkanten hebben een ronding.

Lakdeuren worden voorzien van extra ”naggelak” setje. Zit er een butsje in de lak, dan is dit met een ”doe het zelf kit” eenvoudig op te lossen.

Tip: een lakdeur is sterker dan een foliedeur. Als een foliedeur een beschadiging heeft is deze niet meer te repareren. Indien een lakdeur een beschadiging krijgt kan je die bijwerken.

 

Greeploos of met greep

Moet een hoogglans keuken greeploos of met greep uitgevoerd worden? Indien met Hoogglans keuken greeploosgreep, is er eigenlijk maar 1 geschikte greep die er een robuuste, stoere keuken van maakt. De RVS stangengreep.

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne keuken, maar klassieke en nostalgische keukens kunnen ook worden uitgevoerd als een hoogglans keuken.

Indien deze greep toegepast word, moet deze meestal verticaal geplaatst worden. Bij horizontale plaatsing komen de grepen naast elkaar tegen elkaar aan en kan de deur niet open.

Voorbeelden greeploze keuken? Bekijk tientallen greeploze keuken voorbeelden

 

Hoogglans keuken kleuren

De populairste kleur onder de hoogglans kleuren is hoogglans wit andere populaire kleuren zijn hoogglans creme, rood en antraciet. U kunt uw hoogglans keuken een landelijke touch, maar ook een jaren 60 keuken look geven door middel van een aparte kleur te kiezen bijvoorbeeld een rode, groene of gele hoogglans keuken.

Toch is een hoogglans keuken nog steeds de eerste van mensen en geeft nog steeds voor veel mensen een modern uiterlijk. U hoeft geen moderne smaak te hebben om voor een hoogglans keuken te kiezen, ook hoeft u geen modern interieur te hebben in de rest van uw huis.

Witte hoogglans keukens kunnen het interieur zeer fraai vormen. Een trend om het moment voor hoogglans keukens is een witte hoogglans keuken met een zwart stenen aanrechtblad. Andersom echter, een zwarte hoogglans keuken met wit werkblad komt ook veel voor. De overige kleuren komen niet veel voor, maar zijn zeker mogelijk.

Hoogglans wit met zwart werkblad is nog steeds de meest verkochte keuken in Nederland in 2017 en 2018.

Een witte keuken kan klinisch en koud ogen. Voor huishoudens met een minimalistische smaak is dit perfect. Wenst u toch een warme keuken dan is de kleur creme, camee of ivoor een stuk beter.

 

Kwaliteit hoogglans keuken

De kwaliteit verschilt niet met een andere keuken. Het enige wat verschilt is dat de deuren van een ander materiaal zijn. Van slechte of goede kwaliteit is dus geen sprake.

 

Hoogglans keuken voorbeelden

Een greep uit meerdere keukencollecties, waarbij we de mooiste hoogglans keukens voor u op een rij hebben gezet. Wenst u er meer te zien? Bekijk de collectie:

Inspiratie hoogglans keukens >

3 prachtige interessante pagina’s over greeploze keukens:

  1. Ikea hoogglans keukens: Ikea heeft er voor gekozen om een pagina met de modellen hoogglans deuren te tonen. Dus wilt u deuren en prijzen zien?
    Ikea hoogglans keukens.
  2. Aanbieding hoogglans keukens: I-kook heeft een veel verkocht model inclusief actie apparaten. Deze veel verkochte hoogglans keuken is ook nog eens een mooie hoogglans keuken aanbieding! Bekijk de meest verkochte   I-kook hoogglans keuken.
  3. Een aantal mooie voorbeelden vind u op de Tieleman keukens pagina. hier vind u ook keukens die al geplaatst zijn.

 

Hoogglans keukens schoonmaken

Een hoogglans keuken is echt een eye-catcher voor in uw keuken en de laatste tijd wordt het ook steeds populairder, maar een hoogglans keuken schoonmaken is wel meer werk dan een keuken van een ander materiaal schoonmaken.

Een gepolijst werkblad heeft ook een glanslaag, maar de deurtjes vereisen iets meer werk. Bij de minste lichtinval, ziet u all vlekken er op.

Hoogglans keuken schoonmakenDit omdat een hoogglans keuken gevoelig is voor vingerafdrukken en viezigheid daardoor zult u de keuken regelmatig schoon moeten maken.

U zult de hoogglans keuken veel vaker moeten schoonmaken dan bijvoorbeeld een keuken van hout met handgrepen.

Als u thuis kleine kinderen hebt zult u dit gauw genoeg ondervinden.

Maar dit probleem kan snel worden opgelost, door middel van een vochtige doek en zeep kunt u dit snel schoonmaken. Ook is er nog  een andere manier om een hoogglanskeuken schoon te maken dat is met een katoenen doek.

Dit haalt de vingerafdrukken er ook zeer gemakkelijk en snel van uw hoogglans keuken af en u heeft hierbij ook geen probleem dat de achterblijvende schoonmaakresten achterblijven.

Omdat het oppervlakte van de hoogglans keuken strak en glas is, is het schoonmaken van de hoogglans keuken zeer simpel er blijft geen vuil achter en het vuil kan ook niet in de hoekjes gaan zitten en zich daar ophopen.

Bij het schoonmaken van de hoogglans keuken moet u ronde bewegingen maken en geen recht beweging dit omdat u zo strepen voorkomt.

 

Kosten hoogglans keuken

Deze keuken is in vergelijking met een andere keuken meestal aan de dure kant. De prijs is hoger omdat de fronten qua prijs hoger ligt dan de gemiddelde fronten. Hoogglans is vaak een combinatie van kunststof met daar over heen een superieur folie om de glans laag te krijgen.

Ook wordt een hoogglans keuken vaak in combinatie van een composiet aanrechtblad gebruikt. Een composiet aanrechtblad is ook al een stuk duurder dan een kunststoffen aanrechtblad.

Een gemiddelde hoogglans keuken kost al gauw rond de 20.000 euro. Voor lak. voor kunststof zit dit bedrag rond de 11.000 euro. Toch een extra goedkope keuken? Bekijk de beste aanbiedingen van dit moment >

Er zijn echter ook keukenwinkels die complete hoogglans keukens aanbieden voor rond de 6.000 euro.  (Zie hieronder de aanbieding)

Een dure hoogglans keuken zit al gauw rond de 40.000 euro.

Waarom is een hoogglans keuken duurder?

De meeste mensen vragen zich af waarom een hoogglans keuken zoveel duurder is dan een ‘normale keuken’. Een hoogglans keuken is duurder omdat hij van een ander materiaal is gemaakt.

Over het kunststoffen materiaal wordt nog een extra glanslaag aangebracht, de glanslaag is vaak van superieur folie.

Tip: bekijk de meest verkochte greeploze keuken die momenteel in de aanbieding is.

De lakversie is te vergelijken met autolak. Lakken in de keuken worden steeds sterker.

Ondanks de mogelijkheden om de hoogglans lak keuken makkelijker te repareren bij butsen en beschadigingen, blijft het uitkijken.

 

Voordelen hoogglans keukens

Een hoogglans keuken heeft een paar voordelen, deze keuken geeft een elegante uitstraling aan elke woning. Door het gladde oppervlak weerkaatst de keuken meer licht wat een ruimtelijke werking geeft maar vooral ook een mooie werking.

Deze keuken is enorm populair. Bij eventuele doorverkoop van uw huis zal deze keuken sneller gekozen worden, waardoor u uw huis sneller verkoopt.

De hoogglans keuken is de keizer van het minimalisme in huis! Vooral ideaal om strakke keukens mee te ontwerpen.

 

Nadelen hoogglans keukens

Een hoogglanskeuken is niet voorzien van handvatten. Doordat een hoogglans keuken geen handvatten heeft worden afdrukken van vingers sneller zichtbaar en hierdoor moet u vaker schoonmaken dan wanneer u een keuken van hout heeft met handvatten.

U keuken heeft door hoogglans wel een zeer moderne uitstraling, dit moet natuurlijk wel matchen met de rest van uw interieur. Daarnaast kan de keuken enigszins gevoelig zijn voor krassen.

Alles wat niet zichtbaar moet zijn word sneller zichtbaar op deze keuken. Indoen u niet van poetsen houdt, adviseren wij u deze keuken niet aan te schaffen.

 

Waar op te letten bij aanschaf een hoogglans keuken

De hoogglans keuken bestaat uit twee materialen eerst het kunststoffen of houten front met daarover heen een glanslaag dit is meestal van superieur folie. Doordat het twee lagen zijn die op elkaar worden gemaakt kan het zijn dat er kleine gleufjes zijn tussen het materiaal en hierdoor kan er stof achter het superieure folie komen bij fabricage.

Probleem 1: Stof

Als er stof achter de folie komt kunt u dit niet of bijna niet weg halen, omdat de gleufjes zo klein zijn dat u er met geen mogelijkheid bij kan. Dus blijft het stof tussen het front en de superieure laag zitten en dit is geen mooi gezicht, het geeft de keuken een niet schone en rommelige uitstraling. Doordat er stofdeeltjes achter de lak komen kan de lak loslaten. Ook kunnen de stofdeeltjes in de lak komen als deze nog aan het drogen is.

Probleem 2: Schuren

Ook is de lak erg gevoelig, als u bijvoorbeeld gevoelige lak heeft kan dit als gevolg hebben dat er deukjes in de lak komen als u er met iets hards tegen aanstoot. Ook moet u oppassen met metalen randen bij de lak want als deze hard tegen de lak aankomen is de kans groot dat u een kras in de lak krijgt.

Dit gebeurd vooral veel indien de laden open en dicht gaan. Als u glazen fronten neemt gekleefd op houten deuren heeft u hier minder last van.

 

Waar zijn hoogglans keukens te koop?

De volgende winkels verkopen onder andere hoogglans keukens:

I-kook, Keukenkampioen, Keukenconcurrent, Keukenplaats, Siematic, Tieleman keukens, Bemmel en Kroon, Voortman keukens, Budget Select keukens, Keukensale, Reddy keukens en Uw Keukenspeciaalzaak.

 

Conclusie aanschaf

Hoogglans keukens zijn nog steeds een kers op de taart, veel mensen willen een hoogglans keuken hebben. Door de glanzende laag krijgt uw keuken een chique en rijke uitstraling.

Een hoogglans keuken past niet bij elk interieur omdat een hoogglans keuken een design of moderne keuken is en sommige mensen vinden dit niet mooi en hebben een heel ander interieur waar dit niet bij past, bijvoorbeeld mensen met een landelijke stijl in huis.

Rond 1990 waren er veel landelijke keukens met hoogglans fronten. Dit werd echter vooral in deze beginperiode van de hoogglans keuken verkocht, waarbij kaderdeuren allemaal glansden.  Nu zijn klassieke keukens met glansdeuren nog wel te koop, maar een stuk minder.

Door deze afwerking wordt er steeds vaker voor een hoogglans keuken gekozen. Vooral in combinatie met een greeploze keuken is deze keuken razend populair. Voor veel huishoudens is deze keuken financieel niet haalbaar.

 

Lees meer over een keuken kopen bij Ikea of wat een keuken duur maakt of vergelijk keukenprijzen.

Plaats een reactie