Hoogglans keukens zijn helemaal in. De verkoop blijft maar stijgen. Ze worden momenteel zelfs meer verkocht dan landelijke en nostalgische keukens. Dit omdat ze strak, modern, chique en minimalistisch zijn. Een interessante trend. Is een hoogglans keuken wel zo verstandig om te kopen? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.

De mooiste hoogglans keukens van nu bekijken? Bekijk direct wat ”hot” is momenteel. Ontvang honderden voorbeeld modellen gratis ter inspiratie in huis >>

 

Hoogglans keukens

In een keuken kunnen dominante factoren zitten die de aandacht van onze ogen trekken. Bijvoorbeeld een roestvrijstalen afzuigkap of afwijkende kleuren en motieven. Zo ook in een hoogglans keuken.

Als deze keuken in een gesloten keukenruimte komt, is het glanzende aspect geen probleem. Als je echter van plan bent om een dergelijke in een open keukenruimte te zetten, is een goede afweging belangrijk. Dit type keuken kan de ruimte een stuk drukker maken.

Tip: kies altijd voor een plint in roestvrijstaal, deze past altijd bij de vloer. Bovendien voorkom je vlekken van schoenpoets op de witte plinten.

Hoogglans keukens zijn prijziger dan andere typen. Om de prijs worden de keukens nog wel eens gemeden. Het verschil komt voort uit het extra werk wat in de productie zit.

I-kook heeft momenteel een superaanbieding hoogglans keuken, maak er gebruik van!

Folie of lak?

Waar kies je voor: folie of een lakdeur? Een kunststof hoogglans deur is steviger en voordeliger dan een lakdeur. Boven en onderaan de kunststof deur zit wel een duidelijke naad en de deur is boven en onder recht afgewerkt. De zijkanten hebben een ronding.

Lakdeuren worden voorzien van extra ”nagellak” setje. Zit er een busje in de lak, dan is dit met een ”doe het zelf kit” eenvoudig op te lossen.

Tip: een lakdeur is sterker dan een foliedeur. Als een foliedeur een beschadiging heeft is deze niet meer te repareren. Indien een lakdeur een beschadiging krijgt kun je die bijwerken.

 

Greep, greeploos of druk systeem

Voor het openen van de lades en deuren zijn er drie smaken: greep, greeploos of een druksysteem.

Greep

hoogglans keuken met greepGrepen worden erg vaak gebruikt. Ze zijn handig in gebruik en in alle soorten en maten te koop. De grepen bepalen de uitstraling van de keuken. Ondanks dat het maar een klein onderdeel is. Onze favoriet is de RVS stangengreep. Maar ook glanzende varianten en ronde bollen zien we regelmatig.

Groot voordeel met grepen is dat ze aan de voorkant van de deur of kast gemonteerd zijn. Hierdoor treed er geen ruimte verlies op. Nadelen kunnen zijn dat het niet zo strak oogt zoals een greeploze keuken. Ook zijn bij Ikea bijvoorbeeld de gaten wel voorgeboord maar de grepen niet voor gemonteerd. Over Ikea hier meer.

 

Greeploos

hoogglans keuken greeploosVoor de meest strakke uitstraling is een greeploze variant het meest ideaal. De grepen zijn weggewerkt onder het aanrechtblad of tussen de deuren en kasten. Dit kan in de deur zitten of een greeplijst. Nadelig is wel het ruimte verlies. De handgrepen zijn verwerkt ‘in’ de kast, wat ten koste gaat van een paar procent aan opbergruimte.

Let wel op dat de grepen diep genoeg zijn. Het is geen pretje om een lade open te trekken met je nagels.

 

Druk systeem (tip on)

hoogglans keuken tip onAls geavanceerde uitbreiding op een greeploze keuken, is het druksysteem. Ook wel “push to open” of “tip on druksysteem” genoemd. Alle voordelen van een greeploze keuken. Maar nu met minder ruimte verlies. Alleen de mechanische elementen neemt ruimte in.

Zachtjes op de kast of lade drukken is voldoende. De inhoud hiervan staat dan tot jouw beschikking.

Is deze oplossing nog niet helemaal naar wens? Het is zelfs mogelijk om de deuren te openen door middel van een sensor. Alleen de hand ervoor langs. En voila: deur open.

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne keuken. Maar klassieke en nostalgische keukens kunnen ook worden uitgevoerd in hoogglans.

Voorbeelden greeploze keuken? Bekijk tientallen greeploze keuken voorbeelden.

 

Kleuren

In (bijna) elke kleur is een keuken te koop. Verreweg de populairste kleur is wit. Andere populaire kleuren zijn crème, zwart, rood en antraciet. Je kunt jouw keuken een landelijke touch, maar ook een jaren 60 keuken look geven door middel van een aparte kleur te kiezen. Bijvoorbeeld een rood, groen of geel.

Bij een keukenzaak kun je aangeven in welke kleur je de keuken wilt hebben. Unieke en weinig gekozen kleuren zijn mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een unieke kleur duurder in aanschaf is. Door deze keuze is jouw keuken altijd aan je huidige interieur en smaak aan te passen.

 

Witte hoogglans keukens

Hoogglans witte keukens kunnen het interieur zeer fraai vormen. Dé trend van dit moment is een witte hoogglans keuken met een zwart stenen aanrechtblad. Deze combinatie is in elk interieur in te passen. Vooral ook omdat wit en zwart neutrale kleuren zijn. Een hoogglans witte keuken kan in elk interieur worden opgenomen. Wit is een neutrale kleur en past naadloos op bestaande kleuren in huis.

witte hoogglans keuken

Ook met oog op de toekomst is een hoogglans witte keuken erg handig. De kleuren zijn gaan altijd met de tijd mee. Ook bij de verkoop van jouw woning zal het een positief effect hebben. Mensen ervaren een witte hoogglans keuken met zwart blad als luxe.

Een witte keuken kan klinisch en koud ogen. Voor huishoudens met een minimalistische smaak is dit perfect. Wens je toch een warme keuken dan is de kleur creme, camee of ivoor een stuk beter.

Bekijk de populairste witte modellen.

Zwarte hoogglans keukens

Andersom echter, een zwarte hoogglans keuken met wit of zwart werkblad komt ook voor. Het is een tikkeltje meer gewaagd, maar ook erg hip. De dynamiek van de ruimte kan hierdoor anders worden dan bij een witte keuken. Mensen kiezen doorgaans liever voor een matte zwarte keuken.

zwarte hoogglans keuken

De overige kleuren komen niet veel voor, maar zijn zeker mogelijk.

Hoogglans wit met zwart werkblad is nog steeds de meest verkochte keuken in Nederland. In de jaren 2017, 2018 en 2019.

 

Ikea witte hoogglans keukens

Wanner wij het over hoogglans witte keukens hebben, mag de Ikea niet ontbreken. Hier staan ze wel een beetje bekend om. De laatste jaren is het assortiment wel flink uitgebreid met andere typen keukens.

Net als in klassieke keukenshowrooms is de witte uitvoering bij Ikea het meest verkocht. Hier werken ze uitsluitend met folie. Pas dus wel op met warmte en vocht (ivm loslaten folie).

Wat als nadeel kan worden ervaren is dat op deze kasten geen stenen blad mogelijk is. Hier is meer over Ikea keukens te vinden.

 

Kwaliteit

Alles valt of staat met de gebruikte materialen. Deuren worden doorgaans van MDF gemaakt met enkele lagen er omheen. Zoals melamine en kunststof.

Let wel op bij folie afgewerkte deuren. Wanneer deze bij een warmte of vochtige bron zijn, kan de folie loslaten. Dit is vaak te zien bij een vaatwasser in de buurt.

 

Voorbeelden

Een greep uit meerdere keukencollecties, waarbij we de mooiste keukens voor jou op een rij hebben gezet. Bekijk de mooiste keukens uitgevoerd in hoogglans.

3 prachtige interessante pagina’s over greeploze keukens:

 1. Scherpst geprijsde keukens: I-kook heeft een veel verkocht model inclusief actie apparaten. Deze veel verkochte keuken is ook nog eens een mooie keukenaanbieding! Bekijk de meest verkochte I-kook hoogglans keuken.
 2. Een aantal mooie voorbeelden vindt je op de Tieleman keukens pagina. hier vind je ook keukens die al geplaatst zijn.
 3. Ikea: bekijk de modellen met glanzende keukendeuren. Dus wil je deuren en prijzen zien? Ikea keukencollectie.

 

Schoonmaken

Een hoogglans keuken is echt een eye-catcher in je huis. Maar het schoonmaken is net even anders dan andere keukens.

Gepolijste werkbladen hebben ook een glanslaag, schoonmaken vereist daardoor vaker werk. Bij de minste lichtinval zijn vlekken zichtbaar. Dit omdat een bovenlaag gevoelig is voor vingerafdrukken en viezigheid.

hoogglans keuken schoonmaken

 

Je zult de hoogglans keuken veel vaker moeten schoonmaken dan bijvoorbeeld een keuken van hout met handgrepen. Met kleine kinderen in huis ondervind je dat gauw genoeg.

Maar dit probleem kan snel worden opgelost. Door middel van een vochtige doek en zeep is dit snel schoon te maken. Afnemen dient wel goed met een droge doen te gebeuren. Vocht kan namelijk altijd schade aan je kasten veroorzaken.

Let op met schoonmaakmiddelen. Niet alle varianten zijn goed te verdragen door de keuken. Er zijn schoonmaakmiddelen te koop die ook een vuil afstotende werking hebben. Ook hier is het verstandig je goed te laten informeren door de specialist in de winkel.

Ook is er nog  een andere manier om de keuken schoon te maken: met een katoenen doek. Dit haalt de vingerafdrukken er ook zeer gemakkelijk en snel af. Voordeel is dat er dan geen schoonmaakresten of water achterblijft.

Bij het schoonmaken van de hoogglans keuken is het verstandig ronde bewegingen te maken in plaats van rechte bewegingen. Hiermee voorkom je strepen.

 

Kosten hoogglans keuken

De kosten liggen doorgaans hoger dan andere uitvoeringen. Het verschil komt omdat de kostprijs van de fronten hoger ligt dan de gemiddelde fronten. De deuren zijn vaak een combinatie van kunststof met daar over heen een superieur folie om de glans laag te krijgen.

Ook gebruikt men vaak een composiet aanrechtblad. Een composiet aanrechtblad is ook al een stuk duurder dan een kunststoffen aanrechtblad.

Een gemiddelde hoogglans keuken met gelakte kasten kost rond de € 15.000,-. Indien je voor kunststof kiest, ligt dit bedrag rond de € 11.000,-. Deze keukenzaak weet onder elke prijs uit te komen: bekijk de beste aanbiedingen van dit moment.

Uiteraard zijn er ook voordeligere opties. Er zijn echter ook keukenwinkels die complete hoogglans keukens aanbieden voor rond de € 6.000. Bekijk dan wel goed de aangeboden materialen, zoals een kunststof werkblad en de keuze voor de kasten. Ook de grootte van de keuken bepaald voor een deel de prijs.

In het hogere segment zijn dit type keukens ook populair. Dan spreken over bedragen van € 40.000,-+.

 

Waarom is een hoogglans keuken duurder?

Velen vragen zich af waarom een hoogglans keuken zoveel duurder is dan een ‘normale keuken’. Het prijsverschil zit voornamelijk in het verschil van materiaal. Ook is het productieproces uitgebreider. In de lakstraat dienen meer handelingen uitgevoerd te worden. Langere productietijd = meer kostbare onderdelen.

Over het kunststoffen materiaal wordt nog een extra glanslaag aangebracht, de glanslaag is vaak van superieur folie.

Tip: bekijk de meest verkochte greeploze keuken die momenteel in de aanbieding is.

De lak van een keukendeur is te vergelijken met autolak. Lakken in de keuken worden steeds sterker.

 

Voordelen hoogglans keukens

 • Elegante uitstraling. Door het gladde oppervlak weerkaatst de keuken meer licht wat een ruimtelijke werking geeft maar vooral ook een mooie werking.
 • Minimalistisch. Deze keuken is de keizer van het minimalisme in huis! Ideaal om strakke keukens mee te ontwerpen.
 • Populariteit. Bij een verkoop van je huis zal de verkoop gemakkelijker verlopen.
 • Strak uiterlijk. In elk interieur is dit model in te passen.
 • Ruimtelijk gevoel. Vooral de combinatie van een witte hoogglans keuken met natuur of kunstlicht.
 • Modern en tijdloos. Helemaal van deze tijd en blijft met de tijd meegaan.
 • Match met het interieur. Een match met het interieur is meestal wel te maken. Bekijk dit wel altijd kritisch.

 

Nadelen hoogglans keukens

 • Vlekken. Vlekken zijn goed te zien. Vooral als er licht op schijnt.
 • Krassen. Krassen zijn beter zichtbaar en komen vaker voor dan op andere materialen.
 • Vaker schoonmaken. Wil je de keuken netjes houden? Houd rekening met extra poetsbeurten.

Alles wat niet zichtbaar moet zijn word sneller zichtbaar op deze keuken. Indien je niet van poetsen houdt, adviseren wij jou deze keuken niet aan te schaffen.

 

Hoogglans grijs en witte keuken

 

Waar op te letten bij aanschaf?

De hoogglans fronten bestaan uit twee materialen. Eerst het kunststoffen of houten front met daar overheen een glanslaag. Dit is meestal van superieur folie. Doordat het twee lagen zijn die op elkaar worden gemaakt, kan het zijn dat er kleine gleufjes zijn tussen het materiaal en hierdoor kan er stof achter het superieure folie komen bij fabricage.

Probleem 1: stof

Als er stof achter de folie komt kun je dit niet of bijna niet weg halen, omdat de gleufjes zo klein zijn dat je er met geen mogelijkheid bij kan. Dus blijft het stof tussen het front en de superieure laag zitten en dit is geen mooi gezicht. Het geeft de keuken een niet schone en rommelige uitstraling. Doordat er stofdeeltjes achter de lak komen kan de lak loslaten. Ook kunnen de stofdeeltjes in de lak komen als deze nog aan het drogen is.

Probleem 2: schuren

De lak erg gevoelig. Dit kan als gevolg hebben dat er deukjes in de lak komen als je er met iets hards tegen aanstoot. Ook is het oppassen met metalen randen bij de lak. Van bijvoorbeeld de handgrepen. Als deze tegen de lak aankomen is de kans groot dat er krassen ontstaan.

Dit gebeurd vooral veel indien de laden open en dicht gaan. Met glazen fronten, gekleefd op houten deuren, heb je hier minder last van.

 

Waar zijn hoogglans keukens te koop?

Eigenlijk bij elke keukenzaak kun je een dergelijke keuken bestellen. Er zijn wel een paar winkels die er in positieve zin uitspringen. Deze zijn ook het de moeite waard om te bezoeken:

 

Keukenzaak als beste beoordeeld. Erg sterk in de prijsklassen van € 5.000,- tot € 20.000,-. In heel Nederland te vinden. Groot assortiment hoogglans keukens. Bezoek I-Kook.

 

 

Met recht de goedkoopste keukenzaak van Nederland. De kracht ligt in jou het juiste advies geven in het goedkopere segment. Veel verschillende keukens te vinden. Bezoek Keukenplaats.

 

 

SieMatic is een merk op zich. De mooiste hoogglans keukens staan tentoongesteld in een prachtige showroom. Keukens zijn vanaf € 15.000,- te koop. Bezoek SieMatic Oosterhout.

 

 

Hoogglans keuken kopen?

Hoogglans keukens zijn en blijven erg in trek. En dat is niet voor niets! Strak, modern, tijdloos en minimalistisch zijn enkele kreten waar deze keuken aan voldoet.

In praktisch elk interieur is deze keuken in te passen. Vooral witte keukens zijn neutraal en zullen naadloos bij je huidige inboedel passen.

Natuurlijk zijn er wel een paar dingen die als nadelig gezien kunnen worden. Schoonmaken is wel vaker dan andere uitvoeringen keukens nodig. Vlekken zijn meer zichtbaar op een glanzende ondergrond. Dit is echter gemakkelijk te doen met een natte en daarna een droge doek. Ook is de toplaag wat gevoeliger voor krassen dan ‘normale’ fronten.

Oriënteer altijd eerst goed. Ook als je een kleine keukenruimte hebt. Wellicht kunnen deze gratis keukenbrochures je helpen bij je keuze.

Elk type keuken heeft zijn voor- en nadelen. Bij een hoogglans is dat niet anders. Ons advies: volg je gevoel en ga ervoor!

 

Deze artikelen worden door andere lezers ook gewaardeerd: keuken kopen bij Ikea of wat een keuken duur maakt of vergelijk keukenprijzen.

 • Saidi schreef:

  Goedemiddag is er ook en winkel waar ik langs kan komen om te kijken

  • IZAA schreef:

   Beste Saidi,

   Wij hebben onderaan het artikel een kopje “Waar zijn hoogglans keukens te koop?” geplaatst.

   Bij deze winkels kunt u hoogglans keukens bekijken.

   Team IZAA

 • >
  IZAA