Ze zijn bijna onmisbaar in een keuken, de handgrepen. De handgrepen zijn de puntjes op de i voor de stijl die u in uw keuken toepast. Door te kiezen voor een bepaalde materiaal, kleur of vorm maakt het uw keuken helemaal af. In deze blog laten wij u zien bij elke stijl keuken welke handgreep u nodig heeft. Kunt u geen keuze maken? Dan kunt u via hier uw keuken ontwerpen>> en elke soort handgreep toepassen.

Handgrepen voor een moderne keuken

De moderne keuken staat bekend om zijn strakke uitstraling. Bij een strakke uitstraling passen smalle roestvrijstalen grepen uitstekend. Deze grepen kunnen voor een zeer rustige uitstraling zorgen wanneer u de handgrepen in dezelfde kleur als uw keukenkastjes neemt. Veel moderne keukens kunnen ook greeploos zijn. De keukenkastjes open je dan met greeplijsten, deze zitten verwerkt in de deuren van de keukenkasten. Op deze manier bewaart u zeer veel rust en creëert u een nog strakkere look.

handgrepen

Handgrepen voor een landelijke keuken

De landelijke keuken herkent u meestal direct aan zijn aanwezige grepen of knoppen, die een opmerkelijk kleurcontrast vormen samen met de keukenkastjes. Deze handgrepen kunt u vele soorten designs terug vinden, namelijk: van komvormige handgrepen, knoppen en ringen tot brede, smalle en grove handgrepen.

Handgrepen voor een industriële keuken

De industriële keuken kunt u herkennen aan de uitspringende grepen. Denk bijvoorbeeld aan de donkerkleurige grove grepen die bijna net zo breed als het keukenkastje zelf zijn. Deze toevoeging zorgt voor robuust uiterlijk aan de keukenkastjes. Zo creëert u een keuken met een stoere sfeer.

handgrepen

Handgrepen voor een klassieke keuken

De traditionele klassieke keuken herkent u hoogstwaarschijnlijk aan de ronde knoppen op de keukenkastjes. Deze zijn meestal in het goud, zilver of koper. Maar de klassieke keuken van nu is niet meer de klassieke keuken van toen. De klassieke keuken kent nu veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zwarte ovalen knoppen, zilveren komgrepen en koperen vierkante knoppen. In een klassieke keuken zijn kleur, design en materiaal eindeloos te combineren.


Sven - team IZAA (redactie)

Bent u op zoek naar meer handgrepen? Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>