Handgrepen keuken uitkiezen? De handgrepen bepalen of je keuken is gelukt of niet. Je keuken wint er een schoonheidsprijs mee – Of verliest keihard. Maar ja, geen keukenadviseur geeft advies over handgrepen. Niet alleen qua uiterlijk kan je het verpesten. Sommige grepen zijn zo moeilijk te openen dat je pijnlijke vingers kunt krijgen. Je moet er 20 jaar mee doen… Lees alles over de juiste greep. 

Handgrepen keuken

Handgrepen keuken uitkiezen – je bent al zo lang zo druk met het uitkiezen van de nieuwe keuken. Alles heb je al doorgenomen. Keukendeurtjes. Werkblad. Apparatuur. Helemaal moe en blij dat je alles hebt uitgekozen, vraagt de adviseur dit:

“Welke handgreep wil je op de keuken?”

Enigszins beduusd moet je hier een antwoord op geven. De greepjes… Lekker boeiend denk je. Ze moeten gewoon handig in gebruik zijn. En hier gaat het vaak mis. Net als verlichting in de keuken, worden ook de handgrepen vaak te snel uitgekozen.

Sommige grepen zien er lomp uit. Andere grepen hebben een te kleine ruimte tussen greep en kast – waardoor jouw vingers er bijna niet tussen passen.

Nou is de oplossing dan een greeploze keuken? Ook niet, want het gaat om het gewicht dat jij met je handen open moet trekken.

Handgrepen voor een moderne keuken

De moderne keuken staat bekend om zijn strakke uitstraling. Daar heb je dus ook een strakke smalle roestvrijstalen grepen bij nodig. Deze grepen zorgen voor een rustige uitstraling.

Meestal worden deze grepen in Roestvrijstaal gekozen – ook kun je er voor kiezen om de handgrepen in dezelfde kleur als de keuken te doen. Weinig mensen durven dit, maar het ziet er fraai uit.

Er zijn enorm veel handgrepen in omloop. Het is aan te raden om elke handgreep echt te proberen, voor je ze aanschaft voor je eigen keuken.

 

Handgrepen keuken

Landelijke handgrepen voor je keuken

De landelijke keuken herken je direct – tierlantijnen en keukendeurtjes met een kader. Om de klassieke keuken af te maken, zijn er sierlijke grepen of knoppen aan toegevoegd.

Vaak vormen ze een opmerkelijk kleurcontrast met de keukenkastjes. Want de kleur is vaak zwart of brons. Soms ook koper of goud. Er zijn nog meer klassiek modellen dan design modellen. Dit terwijl moderne keukens meer verkocht worden.

Deze handgrepen hebben veel uitvoeringen: van komvormige handgrepen, knoppen en ringen tot brede, smalle en grove handgrepen.

Industriële handgrepen voor je keuken

De industriële keuken kun je herkennen aan de uitspringende grepen. Denk bijvoorbeeld aan de donkerkleurige grove grepen die bijna net zo breed als het keukenkastje zelf zijn. Deze toevoeging zorgt voor robuust uiterlijk aan de keukenkastjes. Zo maak je een keuken met stoere sfeer.

Handgrepen moderne keuken

Handgrepen voor een klassieke keuken

De traditionele klassieke keuken herken je aan de ronde knoppen op de keukenkastjes. Deze zijn meestal in het goud, zilver of koper. Maar de klassieke keuken van nu is niet meer de klassieke keuken van toen.

Een flink deel van de klassieke keuken is veranderd in een tijdloze keuken – het kader zit er nog wel omheen, maar de greep is strakker geworden. Dit komt omdat de jongere generatie steeds minder van klassieke keukens houd. In België is dit anders – daar blijft de klassieke cottage keuken razend populair.

De klassieke keuken kent nu meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zwarte ovalen knoppen, zilveren komgrepen en koperen vierkante knoppen. In een klassieke keuken zijn kleur, design en materiaal eindeloos te combineren.

Geen handgrepen in de keuken

Handgrepen keuken zijn niet altijd nodig. Soms kun je ook overwegen om ze helemaal weg te laten. De keukenkastjes open je dan met greeplijsten, deze zitten verwerkt in de deuren van de keukenkasten. Op deze manier bewaar je rust – en krijg je een strakker design.

Wel is er veel discussie over hoe praktisch een greeploze keuken is. Heb je een 120 centimeter ladekast greeploos die helemaal vol met pannen staat, dan kan dat wel eens erg zwaar openen zijn.


De mooiste handgrepen zien die op jouw keuken passen?

Ben je op zoek naar meer handgrepen? Samen met ideeën opdoen voor de mooiste keukens? Stel zelf je pakket samen van keukenmagazines Klik hier voor het pakket >>>

40.000+ bezoekers gingen je al voor sinds 2014.

IZAA

>