Hacker keuken: het onzichtbare Duitse keukenmerk

Hacker keukens? Achter veel keukenmerken schuilt stiekem een Häcker keuken. Keukenondernemers smullen ervan – allemaal willen ze het verkopen…maar als keukenboeren er blij mee zijn, moet je als koper dan extra uitkijken?

Hacker keuken

Häcker keukens zijn van goede kwaliteit – ze worden bijna overal gekocht. Op de snelweg zie je elke dag wel minimaal één vrachtwagen met dit logo rijden. Toch klopt er iets niet…je ziet veel meer vrachtwagens dan er Hacker keukens in huiskamers staan – met label en al. Waar gaan al die keukens heen? Naar het buitenland?

Keukenkasten van Hacker zijn een zogenoemd ´white label´ en dat is voor keukenondernemers ideaal. Stel je voor: je begint een keukenwinkel met de naam Keukentopper. Dan kun je Hacker keukens verkopen, maar zou het niet mooier zijn als je de naam Keukentopper op de kasten krijgt? Keukentopper verkoopt dan geen Hacker keukens meer – maar Keukentopper keukens.

Dat is de kracht van Hacker. Bovendien heeft Hacker een eigen orderverwerking op het hoofdkantoor, dus ze controleren je keuken extra goed bij de bestelling.

Zo hoeft de ondernemer zelf niet meer te controleren. Een verkoper hoeft alleen nog maar keukens te verkopen. Steinhaus keukens is bijvoorbeeld ook Hacker – een goed solide merk.

Waar je bij de meeste keukenmerken gebonden bent aan de naam, kun je hier gewoon zelf een naam op de keukenkastjes krijgen. Zo creëer je letterlijk een eigen keukenmerk! Hoe gaaf is dat.

Om die reden zit Hacker ‘verscholen’ achter enorm veel keukennamen – die in de showroom gepromoot worden. Daarom weet iemand niet snel achter of de keuken offerte van Hacker is.

Hoe communiceren ze dat in de showroom? Sommigen zeggen niet dat het een Hacker keuken is – maar een eigen merk. Zo koopt ook de Mandemakers groep veel Hacker keukens in – om er vervolgens een eigen naam aan te geven (bijvoorbeeld Steinhaus). Anderen komen er wel voor uit.

Wat je met dat product doet interesseert Hacker niet. Zo kan een keukenwinkel ook nog actielijnen toevoegen aan het assortiment.

Dit artikel gaat er vooral om: moet je een Hacker keuken kopen? We vergelijken Hacker keukens met andere merken, qua segment en kwaliteit.

Kenmerken

Er zijn 3 lijnen: Classic, Systemat en Art. Onderstaande gemakken krijg je bij elke Hacker keuken:

 • Laden voorzien van softclose
 • Laden kunnen tot 70 kilo gewicht dragen
 • Ladeblokken zijn aan de zijkant en achterkant van metaal – extra ondersteuning
 • Wangen zijn 1,6 cm, 2,5 cm, of 5 cm (prijzen vanaf € 140,- tot € 240,-)
 • Scharnieren zijn altijd van Hettig en Blom
 • Plinten kunnen maximaal 20 cm hoog – en zitten bij de prijs in
 • Meerprijs Systemat en Art ongeveer 15% ten opzichte van de Classic
 • Bovenkant van de onderkasten zijn open
 • Hacker fabriek heeft eigen lakstraat
 • Fronten worden elders ingekocht
 • Kasten wel geassembleerd in de fabriek.

hacker keuken

Dit waren de globale kenmerken. Ze kennen 3 keukenlijnen in de collectie: laten we eens kijken naar het verschil. Kortom gezegd heeft Hacker keukens 1 goedkope en 2 dure lijnen:

Hacker classic

Direct denk je dat het de klassieke keukens zijn, maar dat is het niet. de Classic lijn is de traditionele keukenlijn. niet verwarren met klassieke keukens, dat zijn het niet.

Hacker classic keukens staat voor de goedkope, basic keukens. Ietsje eenvoudiger uitgevoerd dan de luxe. Dit zijn goede keukens, al hebben de duurdere kasten iets betere kwaliteit. Kenmerken van een Classic:

 • Achterwand word in gleuf geschoven
 • Foliedeuren wel verkrijgbaar
 • Kunststof betonlook front
 • Gemiddelde plinthoogte: 16 – 18 cm
 • Hoogte keukendeurtjes: 72 cm
 • Kleinere keukenkastjes
 • Alle keukens zijn wit van binnen – de corpuskleur
 • Legplanken zijn dunner.

In de Classic heb je 4 prijsklassen – van goedkoopst naar duur:

 1.  Kunststof mat
 2. Kunststof zijdeglans
 3. Lak varianten
 4. Folie deuren

Normaal zijn lakdeuren altijd duurder dan foliedeuren. Waarom die hier goedkoper zijn? Dat zegt misschien iets over de kwaliteit van de foliedeuren bij keukens.

Comet

Enorm populair is deze goedkope versie van de betonlook keuken – de Hacker Comet. Je hebt ook de Comet Gl keuken in grafiet, een plaatje! Gemiddeld kost deze keuken 10% meer dan de normale Classic.

Houten keuken

Bali Eiken zijdegrijs is enorm populair – een superstrakke eiken keuken, voor een lage prijs, gelijk aan het betonfront. Hier spelen ze duidelijk in op de behoefte. Betonkeukens, houten keukens en greeploze keukens blijven nog steeds het populairst onder de kopers.

Bekijk direct een aantal houten keuken aanbiedingen (niet alleen van dit merk)

Hacker Systemat

Dit is het luxe Hacker variant. Een betere afwerking – dat zie je ook direct in de afwerking. Wat is het prijsverschil? Tussen de Classic en Häcker Systemat lijn zit 15% prijsverschil.

Kenmerken:

 • Hoge kasten kunnen in champagne en champagne grijs van binnen
 • Achterwand Systemat keuken is geschroefd
 • Dikkere legplanken dan bij de Classic
 • Foliedeuren niet verkrijgbaar
 • Luxe betonfronten in keuken met echte betonlook toplaag
 • Hoogte front: 78 cm
 • 70 cm diepe lades mogelijk
 • Laden op diepte en hoogte op maat te maken
 • Bij luxe lijn is de plinthoogte rond de 10 – 12 cm

 

Het verschil tussen beide lijnen kun je wel een beetje zien: een Classic lijkt op een standaard keuken met hier en daar wat luxe; de Hacker Systemat lijn is duidelijk de luxere versie, ook met meer donkere kleuren.

Hacker keuken greeploos

Art is de greeploze keuken lijn van Häcker. De komgreep (greeplijst kan in wit, warm wit, zwart en rvs. De meerprijs ten opzichte van de Classic is 15%. Greeploze keukens van Hacker doen niet onder aan topmerken qua design.

Deze keukens zijn razend populair! 53% wil greeploos in huis. Bekijk een aantal greeploze keukens aanbiedingen 

Blaupunkt

De eigen apparatuurlijn van Hacker. Deze lijn is juist gemaakt, om de apparaten perfect bij de keuken te laten passen.

Naast de mooie uitstraling, zijn de apparaten in de keuken zelfvoorzienend. Een groot deel van de keukenapparatuur communiceert met elkaar. Ze roddelen niet, maar als je bijvoorbeeld gaat koken, weet de afzuigkap in no time dat hij wakker moet worden.

Koop je een Hacker keuken, ben je dan verplicht om ook Blaupunkt apparatuur te kopen? Gelukkig niet: je kunt ook gewone inbouwapparatuur plaatsen, van bijvoorbeeld Siemens, Atag, Miele of Neff – net wat je mooi vind. Alle keuken inbouwapparaten passen in dit merk.

Prijs Hacker keuken

Deze keukens zijn zo populair, dat we een Hacker keukenverkoper hebben gevraagd naar de exacte prijzen voor een Hacker keuken: voor Fabrieksprijzen kun je hem nergens niet kopen. Dan kom je al 40% onder de prijs.

Rechte keuken

Een eenvoudige rechte keuken staat in de showroom voor € 4.000,- Maar kloppen de prijzen in de showroom wel? Wel als je hem exact afneemt zoals ie er staat. Maar ja, jouw ruimte is toch anders ingedeeld, waardoor de gemiddelde rechte keuken op € 7.000,- uitkomt.

Hoekkeuken

Nemen we de goedkope lijn, kost een gemiddelde Hacker Classic hoekkeuken: € 10.000,-. Dit zijn relatief goedkope keukenkasten.

Wil je wat meer luxe in de vorm van een granieten of composiet werkblad, komt daar ongeveer € 2.000,- bij. Toch dezelfde keuken in de luxe Systemat versie? Dan zit je op € 11.500,- en met stenen blad op € 13.800,-

Meer over de hoekkeuken

Eilandkeuken

Maar nu, het populairste onder kopers: een kookeiland. Laten we naar een gemiddelde eilandkeuken kijken…een gemiddeld eiland is 2.40 meter lang – en heeft een strakke kastenwand met apparatuur. Bij Hacker keukens koop je deze in de Classic voor € 12.000,- Ook hier weer luxer? Dan zit je met stenen blad op € 13.800,-

Een luxe Systemat keuken met eiland, kost € 15.870,-

Wil je een greeploze keuken? Dan betaal je ook een meerprijs van 15% – kortingen daargelaten 😉

En die korting, daar daar het nou juist om. Niet teveel betalen? Kies dan voor winkels waar men direct voor de laagste prijs gaat.

Goedkope Hacker keukens

Waar koop je m? Welke winkels verkopen met een goede prijs kwaliteit verhouding? Waar word je niet geflest met te weinig korting? Hacker zit er bij – bekijk de lijst.

Bekijk de winkels 

Kwaliteit

De kwaliteit van een Hacker is niet top, maar bovengemiddeld. Die mening deelden ook een aantal keukenverkopers.

Heb je problemen met de keuken? Dan word dit door de fabriek snel en eenvoudig opgelost. We plaatsen de Hacker keuken in het middensegment – met een soepele service.

Hacker keukens prijzen

Hacker keukens zijn van goede kwaliteit. De kwaliteit zal een stuk minder worden als je te weinig korting krijg. Vergelijk de keukenoffertes daarom goed.

Website

De website geeft en mooie impressie en is duidelijk ingericht. Wat wel teleurstellend is – zoek je een dealer, moet je eerst persoonlijke gegevens achterlaten. Daarom hebben wij de dealers maar opgezocht.

Aangezien de eigen naam die op de kasten is geplakt, zullen niet alle keukenshowrooms er bij staan – Sommigen hebben een andere naam. Bezoek de website.

Verkooppunten

bij Hacker kun je expliciet geen keukens rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland kopen – je moet naar een winkel toe. In Nederland kun je naar de volgende plekken toe:

Grando keukens
van Kempen keuken
Studio Biesbos
van Slageren keukens
Scheffer keukens
Keukencentrum de Graafschap
Keukenloods
Teunissen Becking (alleen Systemat en greeploos)

Dealers Duitsland

Hacker dealers in Duitsland zijn moeilijk te vinden. Wil je hem in Duitsland kopen? Dan moet het de korting wel waard zijn. Het hangt echt van de deal af – niet elke keukenofferte is goedkoop, dus onderhandel goed over je keuken.

En als je zo´n eind reist wil je natuurlijk ook een grote showroom met flink wat keukens zien – niet eentje waar je in 1 minuut doorheen walst. Deze winkel verkoopt geen Hacker keukens, maar wel veel soortgelijke exclusieve keukens – de grootste showroom in Duitsland, net over de grens:

Daar waar elke Nederlander naar toe gaat: 

Ekelhoff keukens in Nordhorn.

 

Andere dealers verscholen in Duitsland:

Ardland keukens
Mobel Faber
Helmer kuchen – Vreden
Hoppe kuchen – Leer

België

A-plus keukens – Tienen 

Hacker keukens online

Je kunt ook goedkope hacker keukenkaste online kopen – losse keukenkasten dus ook – sommige slimmeriken sprokkelen zo de complete keuken bij elkaar. Let op, dat betekend zeker niet dat je beter uit bent, want je hebt ook nog apparatuur en werkblad nodig. Korting op keukens word meestal gegeven over het totaal. Voor een leek is het moeilijk te zien, of ze echt een goedkope keuken krijgen.

Toch speelt Thuiskeukens hier handig op in. Eenvoudig kun je zelf een keukenofferte van Hacker samenstellen. Weet je direct wat het kost. Hier een interview met thuiskeukens over hoe en waarom – hier de website.

Keukenmagazine

Hacker keukens word onder andere verkocht bij Grando keukens – en laten die nou net een mooie brochure hebben die ze je opsturen! Hieronder een aantal brochures die je thuis kunt ontvangen, waaronder de Grando keukenbrochure met Hacker keukens.

Op deze pagina kun je alles vinden over het aanbod van Hacker keukens: Hacker keukenfronten, werkbladen, de nieuwste keukenmodellen en meer. Ook kun je hier een handleiding van de montage van deze keuken vinden. Welke keukenwinkel doet dat nou, een handleiding voor het plaatsen van de keuken? Top!


Bekijk Hacker keukens in deze gratis keukenmagazines – thuis ontvangen
Bekijk de collecties van andere keukenmerken – vrijblijvend en gratis. Kies je brochure en ontvang gratis thuis. Deels digitaal, deels per post. Spotprijzen in onze gratis keukenmagazines!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

 

Ervaringen

Voor een middensegment keuken die op zo veel plekken verkocht word, kun je gerust spreken dat de ervaringen goed zijn. Ook de keukenverkopers die wij gesproken hebben, spreken van een redelijk goede keuken. Om de reviews te lezen, moet je alleen wel de reviews lezen van de keukenwinkels die ze verkopen.

Dat de bovenkast van de onderkasten open is, vinden we jammer. Bij een ander merk, zoals bijvoorbeeld Siematic zijn de keukenkasten van boven ook compleet dichtgemaakt. Heb je een iets te zwaar werkblad, dan kan dit problemen geven bij bijvoorbeeld een stuk zonder kasten. Een dun blad kan wel doorhangen.

Dat foliedeuren in hacker niet in de dure lijn te krijgen zijn verbaast ons.

Hacker keukens vergelijken

Vergelijk je Hacker met Pro norm, zie je gelijk dat er minder corpus kleuren mogelijk zijn. Bij Pro-norm kun je dus meer kleuren aan de binnenkant van je kast geven. Kwaliteit is verder identiek.

Vergelijk je een Hacker keuken met een Ikea keuken, is Hacker veruit beter, zeker als je de prijzen naast elkaar legt. Betere kwaliteit, vind je bij Poggenpohl, Siematic of Bulthaup.

Toekomst Hacker keukens:

We verwachten meer zwarte keukens voor 2021 gezien de trend – ook komen er meer handgrepen en opleggrepen in zwart. Zwarte keukens worden de toekomst, ook bij Hacker. En wie weet hoeveel mooie namen er nog ontstaan door dit merk: ‘Disney keukens’, ‘Joepie keukens’ of ‘Ditisdebestekeukenkast’ keukens…het kan allemaal met Hacker.

Andere Duitse merken

Veel keukenmerken zijn van Duitse makelij. Hieronder hebben we de bekendste verzameld. Let wel op dat deze merken prijstechnisch behoorlijk uit elkaar kunnen liggen. Zo is een Häcker keuken niet met een Bulthaup of Pggenpohl te vergelijken. In de artikelen vind je meer informatie over gemiddelde prijsstellingen.

IZAA

>