Greeploze keukens zijn immens populair. Dat is niet zonder reden. Zonder grepen krijgt de keuken een bijzondere uitstraling waar velen voor vallen. Ook de kenmerken maken deze keuken erg gewild. Wij zijn op onderzoek uitgegaan om te kijken waarom deze keuken zo speciaal is.

 

Greeploze keukens

Door de belijning van de keuken word een keuken zonder grepen meer een meubelstuk dan een keuken. Omdat de greeploze keuken zich bijna volledig aanpast aan zijn (moderne) omgeving, word de overgang tussen het keukengedeelte en het woongedeelte veel minder benadrukt.

greeploze keuken

Een keuken zonder grepen word alleen toegepast bij moderne keukens of tijdloze keukens. Nooit is deze keuken te zien als klassiek of landelijk model. Deze keuken is hetzelfde opgebouwd als een gewone keuken. Het enige verschil is dat er een extra ruimte is aangebracht voor een greeplijst boven de keukenfrontjes, om de deur te openen. Bij hangkasten zit deze ruimte onder de fronten.

Inspiratie greeploze keukens opdoen? Je kunt op twee verschillende manieren inspiratie op doen. Direct online verschillende soorten greeploze keukens bekijken of de populairste inspiratie brochures thuis ontvangen.

Werkblad

Wat verder verschilt, is dat een werkblad minimaal altijd 65 centimeter diep moet zijn. Dit heeft te maken met de komgrepen. Hier open je de lades. Bij een ander type keuken moet de diepte van het werkblad minimaal 60 centimeter zijn.

Leuke bijkomstigheid: greeploze keukenkasten worden veel gebruikt door architecten. Naast dat de kasten voor de keuken gebruikt worden, worden vaak ook nog een aantal kasten in de woonkamer of badkamer gebruikt voor het ontwerp. Daarnaast komen de greeploze kasten veelvuldig voor in slaapkamers of als dressoirs. Daarom zijn het net woonmeubelen. Ze kunnen overal in het huis voorkomen en niet alleen in de keuken.

 

Kwaliteit

Over de kwaliteit van een keuken is altijd veel te doen. Hoe kom je als consument erachter of een keuken wel zijn geld waard is? Eigenlijk weet je dat pas op het moment dat het te laat is.

Voor de aankoop kun je zelf al onderzoek doen naar de levensduur van materialen en inbouwapparatuur. Dan is het nog de vraag of deze informatie allemaal correct is.

Dit probleem kennen wij en hebben er een oplossing voor gevonden. Deze keukenzaken zijn door mensen net als jij (keukenkopers) het beste beoordeeld. Keukenzaken met de minste klachten en kwalitatief de beste materialen.

 

Kleuren

Ook keukens zonder grepen zijn in alle kleuren te koop. Keukenzaken bieden doorgaans een breed scala met meer dan 1.000 verschillende kleuren. In deze grote showrooms zijn vele keukens greeploos te vinden.

Witte hoogglans keuken greeploos

Een witte keuken zonder grepen en een zwart werkblad is immens populair. Het geeft een rustige uitstraling en past bij elk interieur. Wit en zwart zijn kleuren die bij elke kleur passen.

Daarbij zijn de onzichtbare grepen ideaal voor een strak uiterlijk. Geen tierelantijntjes, maar een stoer en strak uiterlijk.

Zwarte keuken greeploos

Ook zwart is een populaire kleur geworden. Helemaal zwarte keukens met tevens een zwart blad blijft een gewaagde uitvoering waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Bij een goede samenstelling van alle onderdelen is de keuken oogverblindend mooi.

Naast deze populaire keukens zijn er uiteraard nog veel meer kleuren te vinden.

witte keuken greeploos

 

Soft motion & soft close

Als vrije vertaling kan “zachte beweging” worden aangehouden. Wanneer de lade dichtgaat, word deze het laatste gedeelte afgeremd. Hierdoor krijg je nooit te maken met harde ‘knallen’. Ook niet als de kinderen de lade dichtgooien.

Erg handig wanneer je haastig bent en even de lade dichtduwt. Soft motion / soft close is tegenwoordig in elke keuken standaard ingebouwd.

Tip-on

Indien je geen ruimte wilt verliezen én geen grepen wilt zien, dan is de tip on techniek wellicht iets voor jou. Met een druk op het kastje of lade gaat deze open. Greeplijsten zijn in dat geval overbodig. De keuken zal een nóg strakkere uitstraling krijgen.

 

Voordelen greeploze keuken

Een keuze voor een bepaald type keuken is altijd persoonlijk. Deze pluspunten horen wij echter vaak voorbij komen:

 • Keuken lijkt groter
  De keuken oogt groter omdat het een keuken zonder grepen is. Dit is heel handig om een keuken in een kleinere ruimte groter te laten lijken. Dit is ook handig voor eventuele verkoop van de woning. Veel mensen willen graag een grote keuken en door een greeploze keuken te nemen oogt de keuken groter.

 

 • Rustiger uiterlijk
  Misschien wel het belangrijkste argument om deze keuken te kopen. Onrustige handgrepen zijn overbodig in de keuken. Een greeploze keuken lijkt vele malen rustiger.

 

 • Woon- en keukenruimte worden één
  De keuken past bijna altijd bij de woonkamer. Als deze in elkaar doorlopen spreken we van een woonkeuken. Heb je een open keuken en wilt u dat deze bij de woonkamer past? Dan is dit model keuken iets voor jou.

 

 • Schoonmaken is eenvoudiger
  Schoonmaken greeploze keuken gaat makkelijker, door de gladde vlakken. Je hoeft niet om de handgrepen schoon te maken. Hier hoopt vuil dikwijls op.

 

 • Minder kans op ‘ongelukjes’
  Alles wat uitsteekt kan voor kinderen of jouw lichaam potentieel gevaar schuilen. Bijvoorbeeld een keer met je knie langs een greep lopen. Dit behoort tot het verleden.

 

Nadelen greeploze keuken

Naast de enorme aandacht voor deze keuken en de hoeveelheid verkopen, hebben deze keukens ook minder fijne punten. Een aantal uitgelicht:

 • Minder bergruimte
  Keukens zonder greep hebben minder kastruimte dan andere modellen. Dit heeft te maken met de greeplijst of komlijst die net onder het werkblad zit. De hoeveelheid kastruimte is gemiddeld zo’n 5% minder.

nadelen greeploze keuken

 

 • Duurder
  De komgreep onder het blad en de doorloop daarvan de hoek om, de afrondingen in de hoek. Vanwege de werkblad diepte. Dieper werkblad geeft een toeslag op de kosten. Indien er voor hoogglans word gekozen, liggen de kosten nog wat hoger. Het productieproces is langer dan van andere typen keukens.

 

 • Gewicht keukenlade bij openen
  Als je een keukenlade opentrekt zonder greep, zit daar een behoorlijk gewicht in. Dit merk je met het open en dicht doen van de laden.

 

Greeploze Ikea keuken

Misschien wel de meest verkochte keuken bij Ikea. Vooral de witte greeploze keuken van Ikea zijn erg in trek.

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over de kwaliteit van keukens uit deze winkel. Er is meer over de keukens van Ikea te vinden.

 

Wat kost een greeploze keuken?

De prijs van een gemiddelde keuken zonder greep ligt gemiddeld 10% hoger dan de prijs van een ander model keuken. Een greeploze keuken is verkrijgbaar vanaf +/- € 6.000,-.

Factoren zoals de keukenapparatuur, grootte van de keuken, houtsoort fronten en soort werkblad spelen mee in de hoogte van de prijs. Een granieten blad zal altijd duurder zijn dan kunststof. Zo ook dat Siemens apparatuur duurder is dan Whirpool.

Het verschil in prijs met andere modellen is flink te drukken. Daarvoor hebben we de goedkoopste leverancier voor jou gevonden.

 

Voorbeelden

Een keuken is altijd naar eigen wens in te delen. Maar wat als je nog niet weet hoe de keuken er uit komt te zien?

Geen enkel probleem! Ook vanaf achter je computer kunt u voorbeelden greeploze keukens bekijken.

Wil je liever zelf aan de slag? Ook het ontwerpen van een nieuwe keuken is erg gemakkelijk en tijdelijk zonder registratie.

 

Feiten

 • Meest verkocht: keuken wit greeploos met betonnen blad. Gevolgd door een greeploze keuken met houten werkblad. De meeste keukens worden verkocht aan jonge stellen, die een duidelijke voorkeur hebben.
 • Inspiratie haalt men voornamelijk van televisie, woonprogramma’s en gratis keukenmagazines.
 • Er zijn niet veel goedkope greeploze keukens.
 • Moderne en strakke uitstraling. Hierdoor het meest gekozen keukenmodel.
 • Deze keukenfronten zijn te leveren in kunststof, mat lak of hoogglans. De werkbladen kunnen geleverd worden in alle soorten inclusief kleuren.

 

Greeploze keuken of niet?

Een logische twijfel. Er zit een groot verschil in het openen van een keukendeur met een greep, die voor gebruiksgemak zorgt, of greeploos, waarbij gebruiksgemak wegvalt tegen het esthetische oogpunt.

Vragen die vaak voorbij komen:

 • Is het de (kleine) meerprijs waard?
 • Staat de keuken goed in mijn ruimte?
 • Is een greeploze keuken het mooiste type keuken wat ik heb gezien?

Wanneer je 3x volmondig ja kunt zeggen op deze vragen, dan adviseren wij jou er vol voor te gaan!

 

Indien je er nog niet helemaal uit bent, zijn deze keukenbrochures handig om prijzen en modellen te bekijken.