Greeploze keukens zijn immens populair. Wil je er een kopen? Het is en beest van een keuken, maar optisch wint het van praktisch. Veel kopers kennen de nadelen van deze keuken niet en vallen vooral voor de strakke uitstraling.

Is de meerprijs en het ongemak jou de keuken waard? Wij vergelijken greeploze keukens in keukenland qua prijs en afwerking. Uiteindelijk geven wij je alle redenen om tot aanschaf over te gaan.

 

Greeploze keukens

Ongeveer 45% van de keukenkopers valt inmiddels voor een greeploze keuken. In 2025 zal dit aantal oplopen tot ongeveer 50%

Door de belijning van de keuken word een keuken greeploos meer een meubelstuk dan een keuken. De geschiedenis van deze keuken gaat ver terug. De allereerste keuken zonder greep komt uit 1960. Siematic keukens ontwierp toen de Siematic 6006 keuken. Dit model werd zo populair, dat het oude model weer nieuw leven ingeblazen is in 2000.

Omdat de greeploze keuken zich bijna volledig aanpast aan zijn (moderne) omgeving, lopen het keukengedeelte en het woongedeelte vloeiend in elkaar over. Inmiddels zijn de helft van de design keukens greeploos.

Een keuken zonder grepen word alleen toegepast bij moderne keukens of tijdloze keukens. Nooit als klassiek of landelijk model. Je krijgt namelijk een strakke en moderne uitstraling.

Bekijk nu verschillende soorten greeploze keukens >>>

De keuken gaat open met een komgreep of greeplijst. Het profiel van een greeploze keuken is de vorm van de komgreep. In alle 3 de gevallen hebben we het over ruimte waar je je vingers achter kunt doen. De keukendeur gaat open, door aan de achterkant je vingers te plaatsen en dan het front naar voren te trekken. 

Deze keuken is hetzelfde opgebouwd als een gewone keuken. Het enige verschil is dat er een extra ruimte is aangebracht voor een greeplijst boven de keukenfrontjes, om de deur te openen. Bij greeploze hangkasten zit deze ruimte onder de fronten. En dat maakt die keuken nou zo strak. Het doel is niet voor niets minimalisme en weglaten wat niet nodig is.

Inspiratie opdoen? Nu kun je er nog gebruik van maken, maar binnenkort stopt de gratis keukenbrochures service. 

Zorg dat je ook de brochures nog thuis ontvangt. Daarmee bespaar je uren uitzoekwerk. Gewoon lekker rustig op de bank thuis lezen. 

Mis deze kans dus niet! 

Greeploze hoekkeukenVerschillen

Wat maakt een greeploze keuken nou zo strak? Er zijn wat verschillen met een gewone keuken. De zijkant van de keuken word afgewerkt met een vormwand. Een functieloze doorlopende wand voor de zijkant. Deze is 5 centimeter breed, dus hij neemt wat ruimte in.

Elke keuken greeploos heeft een komgreep. Deze komgreep is bedoeld als ruimte voor je vingers om de deur open te maken. De diepte van het werkblad van dit model is altijd 65 centimeter. Dat komt omdat de komgreep diepte nodig heeft in de keuken. Dat is mooi, want een 65 centimeter werkblad werkt fijner dan 60 centimeter diep. Dat kunnen we zelfs aanraden aan keukens met grepen. 

Een greeploze keuken werkt verder precies hetzelfde als een gewone keuken. De kwaliteit is afhankelijk van de leverancier van de keuken.

Ergonomie

Een greeploze keuken is minder handig. Dit komt omdat je houding iets verkrampt bij het opendoen van een deur. Je moet je lichaam iets meer gebruiken. Tijdens het openen komt het volledige gewicht niet op de hand, maar op de vingers. Bij een normale deur is dit perfect te doen, maar bij een lade kan dit zwaar worden, zeker als deze goed gevuld is.

Daarom moet de komgreep hoog zijn, zodat je eenvoudig de deur open kunt maken. Hoe lager de komgreep, hoe krampachtiger de deur opengaat. Meer over ergonomie in de keuken.

 

Welke uitvoering

Zoals een normale keuken, kun je een greeploos model in elke vorm plaatsen en monteren. Eigenlijk voldoet een greeploze keuken alleen als strakke rechte keuken of met greeploze eilandkeuken. Maar dit model is gemaakt om recht te zijn.

Een greeploze hoekkeuken of U-vormige keuken is mogelijk, maar haalt de kracht uit het ontwerp. Bij Italiaanse keukens of architecten zie je ook nog wel eens ronde modellen. Deze rondingen doen erg jaren 90 aan.

Greeploze rechte keuken goedkoop

Deze complete greeploze rechte keuken is de goedkoopste van dit moment! Voor slechts € 2.895,-

Fronten zonder greepFronten

Frontjes kunnen in: kunststof, mat lak, hoogglans lak en massief hout. Toch kiezen de meeste mensen voor hoogglans. Net als bij auto’s zie je hier ook dat mensen veilige kleuren kiezen.

90% van de gekozen kleuren bij greeploze frontjes bestaat uit maximaal 10 kleuren. Vaak zijn dit wit, ivoor, zwart en blauw. In mindere mate blauw en groen. 

Wil je een sterke en goedkope deur? Er bestaat ook een kunststof hoogglans. Deze is een stuk sterker en goedkoper dan lak. Verschil is bijna niet te zien, behalve als je de deur opentrekt, dan zie je de naad bovenop. De komgreep is vaak in roestvrij staal, maar word tegenwoordig bij duurdere keukens ook steeds meer gemaakt in de kleur van het front. Zo krijg je nog meer eenheid in je greeploze keuken. 

Werkbladen 

Welk werkblad kies je bij greeploos voor je keuken? Op een keuken zonder greep komt meestal: kunststof, graniet, hout, Top-core of composiet. Uit deze keuzes zijn composieten werkbladen het meest in trek.

Hier zijn namelijk meer kleuren in te verkrijgen. Omdat je graag rust in je greeploze keuken wilt, is het aan te raden om een werkblad te nemen waarvan het oppervlakte egaal is. Bij duurdere werkbladen in graniet zie je nog wel eens gevlekte oppervlaktes met meerdere kleuren. Dit kun je beter niet doen. 

Hoe gaan de deurtjes open en dicht

Als je een lade sluit, word het laatste gedeelte afgeremd. Hierdoor krijg je nooit te maken met harde ‘knallen’. Erg handig als je in de keuken bezig bent. Je drukt de lade iets aan en deze sluit verder netjes vanzelf.

Dit systeem heet soft close of soft motion techniek. Het is tegenwoordig in elke keuken standaard ingebouwd in greeploze keukens. Als je een showroom bezoekt adviseren we even de soft motion techniek uit te testen. Dan merk je snel hoe prettig dat systeem werkt.

Aan de woonkamerzijde gebruikt men vaak Tip-on. Indien je geen ruimte wilt verliezen én geen grepen wilt zien, dan is de Tip-on techniek wellicht iets voor jou. Met een zacht duwtje op het kastje gaat hij open. Greeplijsten zijn hier overbodig, je ziet dus volle fronten.

Dit systeem is wel kwetsbaar. Na een jaar kan het maar zo zijn dat 1 frontje iets gaat hangen. Het mechanisme sluit dan niet meer goed.

Ontwerp keuken zonder greepOntwerp regels greeploos

Hoe moet een echte greeploze keuken er uit zien volgens de keukenexpert? Wat zijn de richtlijnen die ooit bedoeld zijn om deze keuken te ontwerpen? Het is de bedoeling dat dit model vrijstaand gepland word en niet van muur tegen muur. De zijkanten moeten zichtbaar zijn je  de vormwanden moet kunnen zien.

Hoe strakker hoe beter 🙂 Als je een strakke greeploze keuken wilt, moet je het ontwerp zo simpel mogelijk houden. Leg de nadruk op horizontale lijnen en voorkom overbodige versieringen.

Rustige vlakverdeling als basis

Zorg voor een rustige vlakverdeling. Een greeploze keuken hoort weinig kleur te hebben. 1 kleur is het beste, maximaal 2. Als je dan toch 2 kleuren wilt, kun je het beste de kleuren verdelen. Onderkasten in een kleur en greeploze keukenkasten de andere kleur.

Voorkom alles wat schuin is en gebruik vormwanden om het strakke karakter van de keuken te benadrukken. Een vormwand zorgt ervoor dat de komgreep mooi doorloopt naar achteren. Als een vormwand niet past, kun je ook een zijwand plaatsen. Dat is een normale recht afgewerkte plank.

Kies je deuren zo breed mogelijk. Het liefste 60, 90 of 120 centimeter. Frontjes van 30 en 45 centimeter kun je beter vermijden. De hoogte van de hangkasten rond de 66 of 93 centimeter. Heb je bergruimte nodig in je keuken? In een greeploze keuken kun je gerust veel hangkasten plannen. Glazen deuren kunnen ook, maar alleen in de bovenkasten.

Plaats kasten met uittrekelementen zo veel mogelijk bij elkaar, zodat lijnen horizontaal doorlopen. Doe dit ook met ladekasten. Aan de woonkamerzijde kun je bij een kookeiland ook de achterkant met komgreep laten uitvoeren. Hierdoor loopt de komgreep 100% door onder het werkblad. Zo krijg je een zwevende keuken.

Extra hoge onderkasten voor je keuken zonder grepen? Hacker Systemat levert een Maxi-line greeploze keuken. Ideaal voor de opbergruimte, maar fraai is het niet.

Zelf aan de slag? Eenvoudig je keuken in 3D ontwerpen. Zonder registratie.

Ontwerp je greeploze keuken


Sfeerelementen greeploze keuken

Hen je een prachtige greeploze keuken gekocht? Dan kan de ruimte je keuken alsnog verpesten. Door verkeerde kleuren of materialen, komt je keuken nog niet tot zijn recht. Welke tips zijn er voor de keukenruimte zelf waar jouw complete greeploze keuken in moet komen?

De vloer kan het beste uitgevoerd worden in neutrale kleur tegels, of een neutrale kleur hout. Eiken of beuken zijn zeer neutraal. De wanden en het plafond moeten strak schilder of stucwerk zijn. Volgens de richtlijnen van de experts, kan de raambekleding het beste bestaan uit rolgordijnen, optrekgordijnen of jalousie. Vooral houten jaloezie doet het goed.

Verlichting moet stijlvol gekozen worden en kan op de wand gemonteerd worden maar ook op het plafond. Verlichting kan de keuken maken of breken. Ook bij greeploze keukens.

greeploos witte keuken met hout

Deze greeploze witte keuken met houten accenten doet het erg goed.

Prijs greeploosWat kost een greeploze keuken

Waarom is een greeploze keuken duurder? Doordat de corpus anders opgebouwd, zijn extra materialen nodig. De komgreep maakt de keuken zonder grepen duurder dan een gewone keuken. De prijs van een gemiddelde keuken zonder greep ligt gemiddeld 12% hoger dan de prijs van een keuken met handgrepen. Goedkope greeploze keukens kun je al kopen vanaf  € 5.000,-.

Factoren zoals keukenapparatuur, grootte van de keuken, houtsoort fronten en soort werkblad spelen mee in de prijsbepaling. En natuurlijk de marge 😉

Zoals gezegd heb je een werkblad diepte nodig van 65 centimeter. Hierdoor betaal je een kleine meerprijs van 10% voor het werkblad. Kost jouw werkblad € 2.500,-, dan betaal je dus € 250,- extra voor het diepere stuk graniet.

Wat niemand weet  😉

Je betaalt een meerprijs voor elke 10 centimeter extra diepte. Wil je je werkblad 65 centimeter diep kun je dus vaak gratis ook 70 centimeter diep krijgen. Daar heb je al voor betaald. 

Het verschil in prijs met andere modellen is flink te drukken. Daarvoor hebben we de goedkoopste leverancier voor jou gevonden die momenteel het minste winst maakt op de keuken.

Prijsverschil greeploze keuken

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen van greeploze keukens. Prijzen van een granieten eiland zijn in verhouding duurder bij greeploos gezien de afwerking. Normale prijzen van een hout of granieten blad zijn ongeveer gelijk. Een eilandkeuken is met hout weer goedkoper vanwege de goedkope afwerking. 

Prijs greeploze keuken gemiddeld 2023  
Kunststof met kunststof werkblad:  
Recht: € 7.200,-
Hoek: € 8.700,-
Eiland € 11.800,-
Kunststof met granieten werkblad:  
Recht: € 8.900,-
Hoek: € 9.900,-
Eiland: € 13.500,-
Kunststof met houten werkblad:  
Recht: € 8.200,-
Hoek: € 9.900,-
Eiland: € 13.500,-
Gelakt met granieten blad:  
Recht: € 11.200,-
Hoek: € 12.900,-
Eiland: € 21.600,-
Meerprijs indicatie keukenapparatuur t.o.v goedkoop set:  
Gemiddelde set (Siemens)  € 2.100,-
Dure set (Miele) : € 3.200,-
Luxe set met extra’s (Stoomoven wijnkoeler): € 900,-
Goede verlichtingsset € 900,-
Bij een flinke korting: – Minus 20%  (Zo veel mogelijk je best doen ;)) 

 

Aanbiedingen

Omdat greeploze keukens duur zijn, zien wij graag goede aanbiedingen voorbij komen. Koop je keuken alleen met een flinke korting (van 20%) of bij een bedrijf dat snel wil groeien en door die groei zelf genoegen neemt met minder winst. 

Wij verversen de aanbiedingen greeploze keukens continue. Deze aanbiedingen zijn van bedrijven die direct de laagste prijs neerleggen. 

Vind greeploze keuken aanbiedingen >>>

 

Moderne greeploze keukenModerne greeploze keuken

Voorbeelden van greeploze keukens zien? We gaan een aantal keukens vergelijken en naast elkaar zetten. Bekijk het aanbod in verschillende prijsklassen. 

Laag/midden segment

In het laag segment zie je weinig greeploze keukens met eilanden, maar het is zeker mogelijk. 

Beste keus
De goedkoopste winkel met de beste reviews. Deze greeploze I-kook keuken kost maar € 4.995,- Dat is een unicum. Eventueel kan de keuken ook per maand betaald worden. Dan is de maandprijs € 91,- Bekijk I-kook Greeploos 

Hoogglans met steen
Deze prijs hadden wij bij Bruynzeel niet verwacht voor een keuken zonder grepen. Kunststof hoogglans keuken met een stenen werkblad. Een mooie brede ladenkast van 90 centimeter en de maten die in veel huishoudens voorkomen.

 

Een keuken van 2.49 x 2.79 meter bij Bruynzeel voor € 6.400,- De gaskookplaat is wat magertjes, maar die is eenvoudig te vervangen door een 5 pits kookplaat. Kortom: een mooi instapmodel voor beginners!  Bruynzeel greeploos

Hoogglans met 2 kleuren 
Een gewaagde keuken in 2 kleuren bij Voortman keukens! Witte onderkasten en de hangkasten in donker glas. Gemiddelde maten van 2.80 x 2.10 meter. Voor € 8.995,- kun je dit instapmodel greeploze keuken kopen. Wij zien op de foto geen afzuiging. Bekijk de  Voortman greeploos

Klein hoogglans keukentje
Keukenmaxx is een luxe dure keukenwinkel van Mandemakers keukens. In deze keuken geeft de nieuwe ijskoude blauwe kleur een prachtige ijzige Noorse sfeer. De keuken is 3 meter lang met mooie rustige fronten van 60 centimeter. Het werkblad is maar 2 millimeter dik! Rustiger kun je de keuken niet krijgen. De koelkast is klein, 140 centimeter hoog met vriesvak.  


Vind alle aanbiedingen en sales >

Midden segment

Hier vind je meestal keukens greeploos met eiland.  Omdat ze erg populair zijn, hebben de winkels ze in de showrooms vaak zo opgesteld. Ook greeploze houten keukens zul je vaak zien. 

Greeploos met eilandkeukenKeuken met eiland 
Een strakke kastenwand van 244 centimeter breed. Samen met een prachtig kook en spoeleiland van 210 centimeter. De verlenging van het bargedeelte is 60 centimeter.

Een maxi lijn keuken, (extra hoge onderkasten) met een composieten werkblad. Qua apparatuur word je verwent met een koffiezetapparaat en een combi oven met stoomfunctie. De hele keuken is ook nog eens voorzien van Led verlichting, dus in de avond licht hij mooi op! Bij Keukenkampioen kost deze keuken € 18.900,- Bekijk de keukenkampioen greeploos

Zwarte deels greeploze keuken
Tulp keukens
komt met een prachtige zwarte keuken. Volledig ingespeeld op 2024.  Zowel het werkblad als de keuken is gemaakt van mat lak. Deze lak heet Fenix.

Het is hiermee een revolutie inn keukenland, want kleine krasjes kun je zo weg wrijven. De hoge kasten zijn samen 2.40 meter breed en voorzien van stangengrepen. Het kookeiland is volledig greeploos en 3.60 meter breed.

Wat deze keuken bijzonder maakt, is dat je geen plint ziet in het eiland. Qua apparatuur zit je ook goed. Afzuiging in het werkblad met de bora afzuigkap en ook nog een Quooker.  Tulp verkoopt deze keuken vanaf € 19.500,- Bekijk de Tulp greeploos

Hoog segment

Zwart met hout
DB keukens levert een keuken met zwarte kastenwand en een kookeiland in hout. Zowel de kastenwand als het eiland zijn 3 meter lang. Als extra luxe krijg je een inbouw koffiezet apparaat, een onderbouw spoelbak en Neff apparatuur. Deze keuken kost € 31.736,- Bekijk de DB keukens greeploos

 

 

Siematic keuken greeploos
Middelkoop in Culemborg heeft een prachtige keuken van Siematic staan. De Siematic S2 in Lotus wit. Miele apparatuur maakt deze keuken tot een topper. 3 losse elementen in plaats van een complete kookplaat. Inclusief Teppan Yaki plaat, koffiezet automaat en stoomoven. 3 meter kastenwand en een eiland van  2.80, inclusief vormwanden. Deze keuken zou je stuk goedkoper kunnen krijgen mits je een andere keuze in apparatuur neemt. Deze keuken kost € 45.530,-

Bulthaup keuken greeploos
Het is onmogelijk om een greeploze keuken van Bulthaup met prijs online te vinden. De keuken in volledig in het wit. Bulthaup B1 levert volledig greeploze keukens en staat bekend om perfecte architectuur. Deze keuken kost rond de € 55.000,- Bekijk de keuken Bulthaup greeploos

Witte hoogglans keuken greeploos

Wat is de populairste keuken? Een greeploze witte hoogglanskeuken met een zwart werkblad van graniet is het populairst. Het geeft een rustige uitstraling en past bij elk interieur. Bovendien kun je deze in elke winkel kopen. Wit en zwart zijn neutraal en passen bij elke ruimte. Eigenlijk een veilige keuze en altijd goed voor de doorverkoop van jouw huis.

Hoogglans wit met zwart gecombineerd zijn de kleuren die 63% van de mensen accepteren als ze een huis kopen waar al een keuken in zit.

Goedkope keuken in hoogglans wit voor de laagste prijs >>>


Greeploze keuken goedkoop

Deze goedkope I-kook keuken is nergens voordeliger. Slechts €4.995,-

 

Wit greeploosWitte greeploze keuken

Naast de hoogglans uitgevoerde variant, is de witte greeploze keuken ook ‘gewoon’ in mat te koop. Vooral de persoonlijk smaak zal hier een doorslag in geven. Matte greeploze keukens geven meer rust en zijn minder gevoelig voor vlekken. Wel zo handig als je het netjes wilt houden met bijvoorbeeld een paar kinderen in huis. 

Witte greeploze keukens zijn immens populair. Zowel in mat als in glans uitgevoerd.

Greeploze keukens Duitsland

In Duitsland hebben vooral dure luxe keukenmerken een aantal greeploze keukens. De Duitsers zelf kopen ze niet zo snel. Die houden meer van conservatieve keukens. Daarom staan er niet  zo veel  uitgestald in Duitsland. En de prijs? Het verschil in prijs tussen een Duitse greeploze keuken en een Nederlandse is minimaal.  

Wil je de grootste collectie greeploze keukens zien? Net over de grens in Duitsland zit de grootste showroom: 10.000 m2 keukens. Daar weten ze wel dat er veel Nederlanders komen 😉

Bekijk ze in Nordhorn >

 

Greeploze Ikea keuken

De meest verkochte keuken bij Ikea is de hoogglans greeploze keuken Metod Voxtorp. Vooral de witte variant van Ikea is erg in trek. Hij is verkrijgbaar in wit en beige. De accentkleuren zijn in walnoot hout.

Ondanks dat de keuken er goed uit ziet, is de tussenruimte waar je de vingers plaatst erg krap. In de komgreep bij hoge kasten zie je een rand in het midden. Dit maakt de greeploze keuken van Ikea onrustig.

Wil je een greeploze Ikea keuken kopen, ga dan absoluut naar de winkel om de details te zien. Wat kost de Ikea keuken greeploos? rond de €7.000,- heb je een gemiddelde Ikea keuken. 

Wil je meer weten over de kwaliteit van een Ikea keuken? Er is meer over de keukens van Ikea te vinden.

Keuken renoveren met greeploze fronten?

Je kunt op een bestaande keuken zonder grepen makkelijk nieuwe fronten plaatsen.

Heb je een keuken met grepen en wil je daar greeploos van maken? Dan is het niet mogelijk deze te transformeren. Je kunt hem wel semi greeploos maken.

Semi greeploosSemi greeploze keuken

Een semi greeploze keuken is een keuken zonder komgreep. Hierdoor lijkt de keuken niet te zweven. In plaats van een komgreep, komt er een uitsparing in de keukendeurtjes.

Meestal bovenin in het midden. Je krijgt dan geen grepen, maar het effect wat je bij een greeploze keuken krijgt is minder mooi.

Wil je van je gewone keuken een semi greeploos maken of van je keuken de fronten vervangen? Dat kan. Meisterkuchen vervangt je fronten direct en goedkoop met Duitse kwaliteitsfronten. Zo krijg je toch greeploze keukendeurtjes in je huis.

Bekijk Meisterkuchen >

Greeploze eilandkeuken

De hoofdprijs betaal je voor een greeploze eilandkeuken met kook of spoeleiland. Dat komt omdat de keuken aan alle zichtzijden afgewerkt moet worden. Zoals je al zag, prijzen liggen rond de €20.000,-.

Maar er zijn zoveel variaties mogelijk, dat je enorm kunt besparen op deze keuken. Dit kun je doen door een kunststof werkblad te nemen met kunststof frontjes. Voeg daar een goedkope actie apparatuur lijn aan toe en je bespaart duizenden euro’s.  

Greeploze eilandkeuken goedkoop

Deze greeploze eiland keuken met bar is ongelofelijk goedkoop. Nog net geen €6.000,- De gemiddelde besparing ten opzichte van een luxe eilandkeuken is hier enorm.

Ervaringen greeploze keuken

Keuken greeploos of niet? Uit een onderzoek dat wij een jaar geleden hebben laten uitvoeren, bleek dat een grote meerderheid van de kopers enorm tevreden is met hun keuken. Toch een en aantal punten ter overweging van de aanschaf van greeploos:

Voordelen greeploze keukenVoordelen

 • Keuken lijkt groter
  De keuken oogt groter omdat er geen handgrepen op zitten. Nuttig dus, als je een kleine keuken groter wilt laten lijken. En weer handig voor eventuele verkoop van de woning later. Daarom is dit model aan te raden voor kleine greeploze keukens. 
 • Rustiger uiterlijk
  Het belangrijkste argument om deze keuken te kopen. Onrustige handgrepen zijn overbodig in de keuken. Een greeploze keuken lijkt rustiger in de woning.
 • Woon- en keukenruimte worden één
  De keuken past vaker bij de woonkamer met een open keuken. Als deze in elkaar doorlopen spreken we van een woonkeuken. Heb je een open keuken en wil je dat de keuken bij de woonkamer past? Zorg voor rust een neem dan zeker een greeploze keuken. 
 • Schoonmaken is eenvoudiger
  Het schoonmaken van een greeploze keuken gaat makkelijker. Er zijn geen handgrepen om schoon te maken. Juist daar hoopt het vuil zich vaak op. Dit geldt niet voor een hoogglans keuken. Vlekken zie je dan vaak bij een bepaalde lichtinval.
 • Minder kans op ‘ongelukjes’
  Alles wat uitsteekt kan voor ongelukjes zorgen. Bijvoorbeeld een keer met je knie langs een greep lopen. Dat kan niet meer.

Nadelen greeploosGreeploze keuken nadelen

Volgens een aantal gesproken keukenverkopers, denken veel klanten niet na. Ze komen de showroom binnen en willen direct een greeploze keuken. Er kleven ook wat minpunten aan deze keuken:

 • Minder bergruimte
  Keukens zonder greep hebben gemiddeld 5% minder kastruimte dan andere modellen. Dit komt door de greeplijst die net onder het werkblad zit. 
 • Duurder
  De komgreep in metaal onder het blad is prijzig. Helemaal als zijwand gebruikt word. Het aanrechtblad is duurder door de extra diepte. Indien er voor hoogglans lak word gekozen, liggen de kosten nog hoger. Als laatste is het productieproces langer dan bij gewone keukens.
 • Gewicht keukenlade
  Als je een keukenlade opentrekt zonder greep, zit daar een behoorlijk gewicht op. Dit merk je met het open en dicht doen van de laden. Al die belasting komt niet op de hand, maar op je vingers. 
 • Draairichting probleem
  De greeplijst in het midden van 2 hoge keukenkasten kan voor verwarring zorgen. Moet de deur links of rechts open? 
 • De verticale greep
  Ondanks de nadruk op horizontale lijnen, kan dit technisch niet bij een grote koelvries combinatie. Hier moet de greep verticaal. Er moet een steunwand naast komen. Die is in praktijk ook niet zo sterk. Deze verticale greep ontkracht het keukenontwerp.
 • Greeplijst te hoog of te laag
  Wil je een koelkast van 140 cm hoog? Dan komt de greeplijst daar onder of boven. Dan zit de greep altijd te laag of te hoog.
 • 1 lade
  Een lade geeft onrust, omdat je een ‘gat’ tussen de frontjes hebt. Daarom kun je beter 2 laden naast elkaar plaatsen. Hoe breder de horizontale lijn blijft, hoe beter.
 • Naad hoge keukenkasten
  Bij hoge kasten krijg je altijd een naad tussen de greeplijst. 
 • Vlekken
  Ondanks dat je de deurtjes aan de achterkant opendoet zijn vlekken onvermijdelijk. Vaak gebruik je je duim toch aan de voorkant. Vooral bij hoogglans keukens zie je dit.

Donker met witte greeploze keukenFeiten

 • Meest verkochte keuken: Wit hoogglans greeploos met zwart granieten blad.
 • Gevolgd door een greeploze keuken met houten werkblad.
 • De meeste greeploze keukens worden verkocht aan jonge stellen.
 • Inspiratie komt van televisie, woonprogramma’s en gratis keukenmagazines.
 • De nieuwste trend is de zwarte keuken zonder grepen. 
 • Er zijn weinig goedkope greeploze keukens.
 • Veel kopers storen zicht aan de greeplijst  op de koelkast.
 • In heel Europa worden deze keukens steeds meer verkocht. Sinds kort ook in Engeland, bij Wrenkitchens.com. Een zaak met 81 vestigingen.
 • In Frankrijk sinds kort ook bij Smidt keukens. Grootste keukenzaak van Frankrijk.

Keukentrends voor 2021: 

Greeploze keukens worden meer verkocht met beton-look, donkere kleuren, grijs en hout. Frappant is dat de lichte warme kleuren als magnolia en ivoor langzaam vervangen worden door licht koude kleuren als grijs. Keukens worden steeds moderner en strakker en kouder van kleur. 

Witte greeploze keuken

Greeploze keuken of niet?

Nu je dit gelezen hebt kun je nog steeds twijfelen. Er zit een groot verschil in het openen van een keukendeur met een greep, die voor gebruiksgemak zorgt, of greeploos, waarbij gebruiksgemak wegvalt tegen het esthetische oogpunt. Het zit hem in de details. Daarom moet je elke keuken in de showroom bekijken. Juist de afwerking is bepalend of je de keuken koopt. Op een plaatje lijkt elke keuken wel mooi. 

Toch gaan de meeste huishoudens probleemloos door het leven met een keuken zonder grepen. Wij raden greeploze keukens zeker aan.

Wat je je af kunt vragen:

 • Is het de meerprijs van 10 % waard?
 • Verwacht ik geen last van mijn armen of rug binnen 15 jaar?
 • Is deze stijl echt de mooiste greeploze keuken die ik heb gezien?

Wanneer je 3x volmondig ja kunt zeggen, dan adviseren wij jou er vol voor te gaan!

Indien je er nog niet helemaal uit bent, zijn deze keukenbrochures handig om prijzen en modellen te bekijken.

Omdat je geïnteresseerd bent in greeploze keukens, zijn dit de beste artikelen voor jou:

Hoogglans keukens 

of 

Onderhandelen keuken  

Grijs en zonder grepen

IZAA

>