Greeploze keukens worden momenteel in Nederland veel verkocht. Door de belijning van de keuken word een keuken zonder grepen meer een meubelstuk dan een keuken. Hij oogt ook meer als een meubelstuk in huis. Omdat de greeploze keuken zich bijna volledig aanpast aan zijn (moderne) omgeving, word de overgang tussen het keukengedeelte en het woongedeelte veel minder benadrukt. Alles wat u moet weten als u in 2019 een greeploze keuken aan wilt schaffen staat hier.

Een greeploze keuken word alleen toegepast bij moderne keukens of tijdloze keukens. Nooit is deze keuken te zien als klassiek model. Deze keuken is hetzelfde opgebouwd als een gewone keuken. Het enige verschil is dat er een extra ruimte is aangebracht boven de keukenfrontjes, om de deur te openen. Bij Hangkasten zit deze ruimte onder de fronten.

Inspiratie greeploze keukens opdoen? U kunt op twee verschillende manieren inspiratie op doen voor een greeploze keuken. Direct online verschillende soorten greeploze keukens bekijken of u kunt alle brochures die u hier kunt aanvinken bestellen en dan thuis ontvangen.

Wat verder verschilt, is dat een werkblad minimaal altijd 65 centimeter diep moet zijn. Dit heeft te maken met de komgrepen. Bij een normale keuken moet de diepte van het werkblad minimaal 60 centimeter zijn.

Leuke bijkomstigheid: greeploze keukenkasten worden veel gebruikt door architecten. Naast dat de kasten voor de keuken gebruikt worden, worden vaak ook nog een aantal kasten in de woonkamer of badkamer gebruikt voor het ontwerp. Daarnaast komen de greeplozekasten veelvuldig voor in slaapkamers of als dressoirs. Daarom zijn greeploze keukens net woonmeubelen. Ze kunnen overal in het huis voorkomen en niet alleen in de keuken.

Greeploze keuken of niet?

Wel of geen greeploze keuken? Een logische twijfel. Een aantal argumenten om een greeploze keuken wel of niet aan te schaffen. Er zit een groot verschil in het openen van een keukendeur met een greep, die voor gebruiksgemak zorgt, of greeploos, waarbij gebruiksgemak wegvalt tegen het esthetische oogpunt.

Tip 1: Top 4 keukenzaken met goedkoopste greeploze keukens

Voordelen greeploze keuken

Wat zijn de pluspunten van een greeploze keuken ten opzichte van een keuken met grepen? Naast de populariteit van de keuken de volgende pluspunten:

De keuken lijkt groter

De keuken oogt groter omdat het een greeploze keuken is. Dit is heel handig om een keuken in een kleinere ruimte groter te laten lijken. Dit is ook handig voor eventuele verkoop van de woning. Veel mensen willen graag een grote keuken en door een greeploze keuken te nemen oogt de keuken groter.

De keuken lijkt rustiger

Misschien wel het belangrijkste argument om deze keuken te kopen. Onrustige handgrepen zijn overbodig in de keuken. Een greeploze keuken lijkt vele malen rustiger.

Tip 2: Top 3 best beoordeelde keukenzaken

De keuken past beter bij woonkamer 

De keuken past bijna altijd bij de woonkamer. Als deze in elkaar doorlopen spreken we van een woonkeuken. Heeft u een open keuken en wilt u dat deze bij de woonkamer past? Dan is dit model keuken iets voor u.

Schoonmaken is eenvoudiger

Schoonmaken greeploze keuken gaat makkelijker, door de gladde vlakken. Je hoeft niet om de handgrepen schoon te maken.

Nadelen greeploze keuken

Naast de enorme aandacht voor deze keuken en de hoeveelheid verkopen, hebben deze keukens ook minder fijne punten. Een aantal uitgelicht:

Bergruimte in een greeploze keuken is minder.

Een greeploze keuken  heeft minder kastruimte dan een gewone keuken. Dit heeft te maken met de greeplijst of komlijst die net onder het werkblad zit. Bij een greeploze keuken heeft u dus 5% minder kastruimte.

Een greeploze keuken is duurder.

Vanwege een komgreep onder het blad en de doorloop daarvan de hoek om, de afrondingen in de hoek. Vanwege de werkblad diepte. Dieper werkblad geeft een toeslag op de kosten.

Gewicht keukenlade bij openen

Als u een keukenlade van bijvoorbeeld 120 cm breed in de keuken opentrekt zonder greep, zit daar een behoorlijk gewicht in. Dit merkt u met het open en dicht doen van de laden.

Tip 3: Top 3 showrooms met grootste aanbod greeploze keukens

Prijs greeploze keukens

Wat kost een greeploze keuken ten opzichte van een normale keuken? Wat is de meerprijs? De prijs van een gemiddelde greeploze keuken ligt zon 10% hoger dan de prijs van een normale keuken. Een greeploze keuken is verkrijgbaar vanaf 8.000 euro. Dit is wel zeer afhankelijk van de maatvoering en de wensen.

Feiten greeploze keukens

Leuke feiten over greeploze keukens. Wat is de mooiste combinatie van greeploze keukens in kleur? De keuken die het meest verkocht word is de greeploze keuken met betonnen blad, gevolgd door een greeploze keuken met houten werkblad. De meeste keukens worden verkocht aan jonge stellen, die een duidelijke voorkeur hebben. Inspiratie komt voornamelijk van televisie, woonprogramma’s en magazines. Er zijn niet veel goedkope greeploze keukens. Deze keukenfronten zijn te leveren in kunststof, mat lak of hoogglans. De werkbladen kunnen als gewoonlijk geleverd worden in alle soorten inclusief kleuren.

Greeploze keukens zien? Inspiratie greeploze keukens thuis? Ontvang gratis keukenbrochures thuis of schrijf een korte mini review en ontvang gouden aankooptips voor uw nieuwe keuken in huis.