Steeds meer mensen gebruiken er eentje, de Google Home. Door middel van stembesturing kunt u opdrachten geven. Zo kan hij onder andere lampen aan/uitschakelen en u kunt de Google Home vragen hoe laat het is.

Het apparaat is in twee varianten verkrijgbaar. Dit zijn de Google Home en de Google Home mini. Die laatste is net iets kleiner. Op deze manier is hij niet te aanwezig in uw interieur. De mini versie kost gemiddeld € 40,- (bestel Google Mini), de normale versie tijdelijk € 60,- (bestel Google Home).

Google home in uw keuken

Ik hoor je denken, “nou allemaal leuk en aardig maar wat heb ik hieraan in mijn keuken?” Heel veel zelfs! De Google Home heeft allerlei handige functies voor in de keuken. Deze functies zetten we allemaal voor je op een rijtje.

Tijdens het koken

Amerikaanse weegmaten omrekenen
Voordat je echt aan de slag kunt moet je natuurlijk weten hoeveel je van wat nodig heeft. In veel recepten online, staan Amerikaanse weegmaten aangegeven. Met de Google home wordt dit probleem verholpen. Het enige wat je hoeft te zeggen is: “hey Google reken 3 pounds om naar gram.” Nu kun je direct aan de slag!

Recepten voorlezen
Tijdens het koken wil je lekker bezig zijn. Met een kookboek is dit nog wel lastig. Je handen zijn vies en je wilt de kraan en het kookboek niet vies maken. Met de Google Home is dit probleem eenvoudig verholpen. Het apparaat kan namelijk recepten voorlezen. Om dit te kunnen doen is het nodig eerst de Google Assistent app te downloaden.

Op deze app zijn recepten te downloaden en deze zijn dan door te sturen naar de Google Home. Met de zin “hey Google start cooking” leidt het apparaat je stapsgewijs door het recept heen. Na elke stap kun je spraaksgewijs aangeven dat je klaar bent. Let wel op, deze functie werkt nog niet in het Nederlands.

Keukenapparatuur aansturen

Slimme apparaten aansturen
Zelfs het aantal graden Celsius op uw waterkoker instellen kan met spraakbesturing. Je hoeft alleen maar te vragen “hey Google zet de waterkoker op 100 graden.”

Timer zetten
Een eitje in 5 minuten koken? Dan kun je met de Google home een wekker zetten. Met de opdracht “hey Google stel timer in over 5 minuten voor ei” wordt de timer gezet. Wil je weten hoeveel tijd er nog over is? Vraag: “hey Google hoeveel tijd is er nog voor mijn ei”.

Muziek afspelen
Om een relaxte sfeer te creëren tijdens het koken is een muziekje best lekker. Met de Google home is via Spotify een eigen afspeellijsten of enkele nummers afspeelbaar. Met de opdracht ”hey Google speel afspeellijst Linda af” heb je er geen omkijken meer naar. Voor een enkel nummer zeg je bijvoorbeeld “hey Google speel She van Charles Aznavour.”

Philips Hue
Deze lampen brengen met 16.000.000 kleuren sfeer in elke ruimte. Met simpele commando’s verander je de kleur naar je gemoedstoestand. “Hey Google, zet lamp keuken op lichtblauw.” Dit systeem werkt heel erg mooi en het starterspakket is hier online te bestellen.

Nieuwsbericht luisteren
Na een lange werkdag aan het koken en nog geen tijd gehad om naar het nieuws te kijken? Nu kun je tijdens het koken luisteren naar het meest recente nieuwsbericht van het ANP. Het commando “hey Google wat is het nieuws?” helpt het laatste nieuws te horen.

Als het eten klaar is…

Als je meerdere apparaten in huis hebt staan, kun je een intercom bericht uitzenden. Zodra het eten klaar is iedereen met een spraakbericht aan tafel te roepen. Met het commando “hey Google zend uit: aan tafel!”. Kleine moeite, grote impact.


Meer informatie over het gebruik van slimme keukenapparaten?
Vindt het in de gratis keukenmagazines.
Hier te bestellen!


IZAA

>