Steeds meer mensen gebruiken er eentje, de Google Home. Door middel van stembesturing kunt u opdrachten geven. Zo kan hij onder andere lampen aan/uitschakelen en u kunt de Google Home vragen hoe laat het is. Het apparaat is in twee varianten verkrijgbaar. Dit zijn de Google Home en de Google Home mini. Die laatste is net iets kleiner. Op deze manier is hij niet te aanwezig in uw interieur. De mini versie kost gemiddeld €59,-. de normale versie €149,-.

Google home in uw keuken

Ik hoor u denken, “nou allemaal leuk en aardig maar wat heb ik hieraan in mijn keuken?” Heel veel zelfs! De Google Home heeft allerlei handige functies voor in uw keuken. Deze functies gaan we voor u op een rijtje zetten.

Tijdens het koken

Amerikaanse weegmaten omrekenen
Voordat u echt aan de slag kunt moet u natuurlijk weten hoeveel u van wat nodig heeft. In veel recepten die u online vindt staan Amerikaanse weegmaten aangegeven. Met de Google home wordt dit probleem verholpen. Het enige wat u hoeft te zeggen is: “hey Google reken 3 pounds om naar gram.” Nu kunt u direct aan de slag!

Recepten voorlezen
Tijdens het koken wilt u lekker aan de slag kunnen. Met een kookboek is dit nog wel lastig. U heeft uw handen vies gemaakt en wilt het boek niet vies maken. Met de Google Home heeft u hier geen last van. Het apparaat kan namelijk recepten voorlezen. Om dit te kunnen doen moet u eerst de Google Assistent app downloaden. Op deze app kunt u een recept downloaden en deze doorsturen naar de Google Home. Met de zin “hey Google start cooking” leidt het apparaat u stapsgewijs door het recept heen. Na elke stap kunt u spraaksgewijs aangeven dat u klaar bent. Let wel op, deze functie werkt nog niet in het Nederlands.

Keukenapparatuur aansturen

Slimme apparaten aansturen
Zelfs het aantal graden Celsius op uw waterkoker instellen kan met spraakbesturing. U hoeft alleen maar te vragen “hey Google zet de waterkoker op 100 graden.”

Timer zetten
U wilt 5 minuten een eitje koken. Dan kunt u met de Google home een wekker zetten. Met de opdracht “hey Google stel timer in over 5 minuten voor ei” doet u dit. Wilt u weten hoeveel tijd er nog over is vraagt u “hey Google hoeveel tijd is er nog voor mijn ei”.

Muziek afspelen
Om een relaxte sfeer te creëren tijdens het koken is een muziekje best lekker. Met de Google home kunt u via Spotify uw eigen afspeellijsten of enkele nummers afspelen. Met de opdracht ”hey Google speel afspeellijst Linda af” doet u dit. Voor enkele nummers zegt u “hey Google speel “She” van Charles Aznavour.

Nieuwsbericht luisteren
Na een lange werkdag aan het koken en nog geen tijd gehad om naar het nieuws te kijken? Nu kunt u tijdens het koken luisteren naar het meest recente nieuwsbericht van het ANP. Dit doet u door het commando “hey Google wat is het nieuws?” te geven.

Als het eten klaar is…

Indien u meerdere apparaten in huis heeft staan kunt u een intercom bericht uitzenden. Zodra het eten klaar is wilt u iedereen aan tafel roepen. Met het commando “hey Google zend uit: aan tafel!” roept u iedereen makkelijk aan tafel.


Britt - Team IZAA

Meer informatie over het gebruik van slimme keukenapparaten?
Vindt het in de gratis keukenmagazines.
Hier te bestellen!


>