Goedkope SieMatic keukens? Bestaan die eigenlijk wel? SieMatic is van oudsher een keukenmerk van absolute klasse en daar hoort doorgaans een stevig prijskaartje bij. In dit artikel lees je alles over wat SieMatic onderscheidt van andere keukenmerken en met welke prijzen je rekening dient te houden.

Ben je geïnteresseerd in het prachtige SieMatic keukenboek? Ontvang dan de populairste gratis keukenboeken. Een divers pakket met onder andere hét SieMatic keukenboek, prijsvechters en designkeukens. Meer dan 500 pagina’s vol keukeninspiratie en al binnen enkele dagen bij jou thuisbezorgd.

 

Een korte introductie

Het merk SieMatic wordt in 1960 geïntroduceerd, maar vindt zijn oorsprong al in 1929 als August Siekmann zijn eerste keuken oplevert. Al snel groeit SieMatic uit tot één van de meeste toonaangevende keukenmerken ter wereld. Het merk verdient niet alleen talloze designprijzen, maar blijkt ook keer op keer een trendsetter te zijn voor andere keukenontwerpers.

goedkope SieMatic keukens

Ook een duurzame manier van werken is voor SieMatic van groot belang. Er worden louter materialen gebruikt die lang meegaan en een zo min mogelijke aanslag vormen op het milieu. Dankzij deze manier van werken heeft SieMatic diverse keurmerken verdiend en weet Jij zeker dat de aankoop ook op dit vlak verantwoord is.

Om de kwaliteit van het merk te waarborgen mag een keukenadviseur pas SieMatic keukens tekenen en verkopen na een speciale opleiding. De opleiding hanteert een dik boek dat vol ontwerpregels staat waar de adviseur zich aan dient te houden. Je zou kunnen zeggen dat de adviseurs van SieMatic allen keukenarchitecten zijn. Ook worden regelmatig opfriscursussen gevolgd, zodoende blijft de kwaliteit van de apparatuur en de keuken constant hoog.

De klasse van SieMatic blijkt bovendien niet alleen aan de buitenkant, maar het interne ontwerp is minstens zo indrukwekkend. Neem bijvoorbeeld het Multimatic-systeem. Hiermee haal jij tot wel 30% meer bergruimte uit je keukenkasten. Het systeem is zo flexibel dat iedereen voor zichzelf kan bepalen hoe de keukenkastjes worden ingedeeld. Dit maakt de keuken niet alleen individueler, maar ook praktischer.

Zie meer over SieMatic

 

Prijs SieMatic keuken

De keukens van SieMatic variëren sterk in prijs. Hoewel dat uiteindelijk voor nagenoeg elk merk wel geldt, is het verschil tussen de goedkoopste en duurste keukens van SieMatic aanzienlijk groter.

SieMatic keuken kopen

Het duurste SieMatic ontwerp loopt zo op tot een paar ton (!), dat kunnen toch niet veel andere keukenmerken zeggen. Onder andere dankzij dergelijke keukens wordt SieMatic vaak bestempeld als een “duur” merk.

Natuurlijk is duur een relatief begrip, dus maken we het wat concreter. Een gemiddelde SieMatic keuken kost tussen de €15.000 en €20.000. De voordeligste keukens beginnen echter al rond de €10.000.

 


Bryan - team IZAA (redactie)

Siematic keukens vergelijken?
Bekijk het hier!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa


 

Waar is een SieMatic keuken te koop?

Er zijn slechts een aantal exclusieve winkels die SieMatic keukens in het assortiment hebben. Door de exclusiviteit van het merk is het alleen mogelijk via deze geselecteerde dealers een keuken aan te schaffen. Deze keukenzaak is de populairste exclusieve SieMatic dealer met prachtige showroom.

 

SieMatic keukens

 

Goedkope SieMatic keukens

Toch hoeft een SieMatic keuken niet onbetaalbaar te zijn voor een gemiddeld huishouden. SieMatic wordt namelijk niet alleen verkocht bij dure zaken als Mandemakers Keukens of Keukenmaxx.

Bij SieMatic Oosterhout (zo’n 50km van Rotterdam, in Noord-Brabant, tussen Tilburg en Breda) worden SieMatic keukens aangeboden voor de prijs van een ‘gewone’ keuken.

Bovendien kunt u uw oude keuken inruilen voor extra voordeel. Bezoek de website van SieMatic Oosterhout