Goedkope keukens

Wanneer is een goedkope keuken nou echt goedkoop? Iedereen schreeuwt het, maar wie levert echt goedkope keukens? Zijn de kortingen wel echt en word ik niet belazerd? Dit artikel gaat over huishoudens met een klein budget die toch een complete keuken willen kopen.

Op goedkope keukens wordt minder winst gemaakt. Vaak zijn ze ook makkelijker te bestellen door de leverancier gezien de grootte. Dat heeft als voordeel dat er minder mis hoeft te gaan. Verder heeft een keuken voor een klein budget als voordeel dat je minder lang met een adviseur aan tafel zit. Een kleine keuken is zo uitgerekend! Ook grote keukens kunnen goedkoop zijn, mits ze weinig toeters en bellen hebben. De meeste goedkope keukens zijn van klein formaat. Toch zitten er ook nadelen aan goedkope keuken en kan het een schimmige wereld zijn.

In onderstaande artikel gaan we extra in op de termen goedkope keuken, budgetkeuken, showroomkeuken en uitverkoop keuken. Wat is het en wat geeft jou de meeste voordeel?

 

Goedkope keukens

Lijst leveranciers

Stel je hebt maximaal €6.000,-over voor je nieuwe keuken. Wat zijn in Nederland nou echt goedkope keukenwinkels? Wij hebben een lijst gemaakt van populaire betrouwbare goedkope keukenzaken:

I-kook
Keukenplaats
Keukenconcurrent
Superkeukens
Keukendepot

Waarom zijn deze winkels op dit moment zo populair? Omdat ze een perfecte combinatie bieden van goedkope keukens tegen de laagste prijzen. Ze spelen in op de behoefte van de consument.

Waarom staat Ikea er niet bij?

Ik hoor je zeggen: waar is Ikea in dit rijtje? Helaas is Ikea niet echt goedkoop meer. Huishoudens betalen hier in verhouding steeds meer voor de nieuwe keuken. Dat verschil hebben wij duidelijk op papier gezet bij

Ikea keukenofferte vergelijken >

Goedkope keukens Duitsland

Zou het dan helpen om naar Duitsland te gaan om net wat extra voordeel op je nieuwe keuken te pakken? Net over de grens in Duitsland zitten veel keukenwinkels verstopt. De meeste winkels willen gevonden worden, maar zijn al snel onzichtbaar in kleine dorpjes. Voor goedkope Duitse keukens gaan wij de grens over. Daarbij worden vooral de grote steden het meeste bezocht. En dan met name de woon boulevards.

Niet alle Duitse winkels leveren goedkope keukens. In verhouding zal een Duitse winkel sneller een luxe keuken verkopen, omdat hier meer winst op te behalen is. Om een prijsvechter te vinden, moet je goed zoeken.

Veel mensen denken dat Duitse keukens automatisch veel goedkoper zijn. Verhalen over kortingen van 30 – 40% goedkoper gaan de ronde.  Maar het tegendeel is waar. Als voorbeeld,  een Bulthaup keuken van €60.000,- voor €40.000,- in Duitsland kopen is onmogelijk.

Net zo onmogelijk als een Siematic keuken die in Nederland €12.000,- kost om die in Duitsland voor €6.000,- te kopen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope Siematic keuken, zal je door je budget niet ver komen.

Denk je slimmer te zijn, dan kan je nog financieel beroerder uitkomen dan in Nederland. Duitsers weten inmiddels precies hoe wij Nederlanders denken. Wij willen wel korting, maar krijgen wij het ook in Duitsland? Daarom is het raadzaam om eerst te lezen of een keuken in Duitsland echt goedkoper is.

Wij gaan er van uit dat jij ook niet meer dan €6.000,- te besteden hebt voor een nieuwe keuken. Daarom is het op deze pagina alleen interessant om de budgetkeukens in Duitsland te benoemen. Een aantal bekende winkels net over de grens zijn: Marquardt, Schaffrath, en ietsje duurder: XXXLutz.

Ben je serieus van plan om in Duitsland je nieuwe keuken te kopen? Waar gaat iedereen naar toe? Deze 2 woonplaatsen bieden  de meeste goedkope keukens in Duitsland:  Nordhorn en in Aken. Wil je er zeker van zijn dat je Duitse keuken in Nederland goedkoper kan?

Vergelijk de Duitse keukens zelf >

Betaalbare keukens waar kopen?

Als je dan toch een goedkope keuken wilt kopen, waar ben je dan eigenlijk voordeliger uit? Bij een eenmanszaak of bij een grote keten met meerdere vestigingen? Er word gezegd dat een keuken kopen bij een grote keten met meerdere vestigingen goedkoper is. Vaak is hierbij het argument: ”wij hebben meer winkels dus wij kunnen meer en goedkoper inkopen”.  Helaas is dit niet altijd zo.

Feitelijk gezien roept elke keukenboer dat hij de goedkoopste is!

Dus ook jij gaat overal horen dat je echt een superaanbieding voor je keuken krijgt. Het maakt hierbij niet uit of je een keuken bij een grote keten koopt of bij een kleine winkel om de hoek. Uit onderzoek is gebleken dat de keukenprijs doorslaggevend is in de keuze of jij ergens een keuken gaat kopen. Daarna komt pas de kwaliteit van een keuken. Dan pas volgt de service.

De marge bepaalt uiteindelijk jouw korting. Wat wel kan, is dat een grote winkel apparatuur goedkoper kan inkomen. Dat betekend echter weer niet dat je daarmee de beste prijs krijgt. Het is kinderlijk eenvoudig om de prijs van de kasten weer op te drijven, om zo toch in verhouding een betere winst uit jouw portemonnee te halen. Onderaan hebben wij een lijst gemaakt met een Top 4 ijst van keukenwinnaars waar jij je keuken het beste kunt kopen.

Problemen goedkope keukens

Wij zeiden al dat er meer goedkope keukens verkocht moeten worden om winst te halen als keukenwinkel. Dit is een direct voordeel voor jou, want de kans is groter dat je hiermee een keuken goedkoper kan krijgen. Ondanks het prijsvoordeel bij een goedkope keuken, zijn er ook problemen waar je mee te maken kunt krijgen. Onderstaand 3 echte voorbeelden van wat er mis kan gaan als je een goedkope keuken wilt.

Kwaliteit is slecht

Marit en Jesse kopen een nieuwe keuken in 2015. De kleine simpele rechte keuken zorgde niet voor problemen bij levering of plaatsing. Alles loopt voorspoedig. Een paar jaar later bladdert de lak van de keuken af. Sommige kasten trekken ook krom. De keuken lijkt niet meer te redden. De leverancier vind dat hij een deugdelijk product heeft geleverd en gezien de garantietermijn loopt het gesteggel van de klant nog met de winkel. Los van het geld, geeft dit enorm veel frustratie.

Conclusie: Een extreem goedkope keuken is kwalitatief niet altijd de beste keuze.

 

Niet meer leverbaar

Wim uit Amsterdam heeft in 2015 een nieuwe keuken gekocht bij Ikea. Hij heeft niet voldoende geld om direct de complete keuken te plaatsen. Het werkzame deel met kookplaat en spoelbak koopt hij eerst. Een jaar later heeft hij eindelijk genoeg geld om de andere kant van de muur  het laatst stuk  van de keuken te plaatsen. Dit worden 2 mooie servieskasten en een stuk werkblad met onderkasten. Hij gaat terug naar Ikea en wat blijkt? Het deurtje is niet meer te leveren! Ze hebben de collectie vervangen!

Conclusie: Je denkt er niet aan, toch kan een keukendeurtje uit de collectie raken. Vraag er altijd naar!

Duitse barrière

Familie Willems koopt in 2015 bij het Duitse Meda een keuken. Ze denken goedkoop uit te zijn, door de keuken in Duitsland te kopen. Dan blijken er bij de levering verkeerde grepen besteld. Bovendien is het werkblad compleet de verkeerde kleur! De familie hannest tussen de problemen duidelijk uitleggen en het wachten op de correcties. Die komen echter niet.

Conclusie: In Duitsland een keuken kopen is niet altijd slimmer of goedkoper en soms zelfs duurder.

Keuken outlet wel zo goedkoop?

Als je klanten wilt die op zoek zijn naar voordelige keukens, dan moet je een goede sterke naam hebben. Dan scoor je met bijvoorbeeld keukenconcurrent of Keukencowboys beter dan als je de winkels Keucken heeren noemt. Zo zijn er ook handige ondernemers die weten dat er veel huishoudens zoeken op Keukenoutlet. Als je Keukenoutlet in de naam verwerkt, trekt dat dus automatisch nieuwsgierige bezoekers.

De definitie van outlet is eigenlijk een concentratie van winkels die goederen met hoge kortingen aan klanten verkopen. Het gaat om winkels die restpartijen verkopen. De term word vooral gebruikt in de schoenen en kledingindustrie.

Uiteraard is de term ook te gebruiken bij keukens. Daarom lijkt een outlet meer op een showroom uitverkoop winkel, het gaat immers om ”restkeukens”. Omdat keukens met hoge kortingen en lage marges van de hand moeten. De vraag is natuurlijk:

Is een Keukenoutlet wel goedkoper?

Hier kom je dus eenvoudig achter. Dat hangt dus van het concept van de winkel af en van de marge. De meeste keukenwinkels verkopen nieuwe keukens en geen outlet keukens. Indien er onderhandeld moet worden, dan is het aannemelijk dat het helemaal geen keuken outlet store is. Men verkoopt gewoon nieuwe keukens en er word gewoon marge gepakt.

Is een showroomkeuken echt goedkoper?

Zijn showroomkeukens goedkoper dan gewone keukens? Om hier achter te komen moeten we eerst weten wat een showroomkeuken is. Een showroomkeuken (in België toonzaal keuken genoemd) word als showmodel in de keukenwinkel geplaatst. Elke winkel heeft showroomkeukens. Op het moment dat een keuken in de showroom geplaatst word heet het een showroomkeuken.

Meestal na een half jaar moet de collectie vervangen worden. (2x per jaar kan je dus in aanmerking komen voor een fikse korting vanwege de uitverkoop showroomkeukens.) Dan maken de oude keukens plaats voor de nieuwste keukentrends.

En dat moet snel gebeuren, anders zit de keukenboer met een oude keuken in zijn magazijn. Dat neemt best veel ruimte in beslag. Er bestaat dus een noodzaak om sneller van die keukens af te komen. Zo word het verhaal ook verkocht aan de klant. Om die reden word een showroommodel meestal met een flinke korting aangeboden. Die korting is meestal veel hoger dan de normale korting op een keuken. In de regel maakt de verkoper geen verlies op deze keukens.

Er moet echter wel winst gemaakt worden. Ook de  showroomkeuken is ingekocht en door een montage bedrijf geplaatst. Dit moet allemaal terugverdiend worden. Je kunt er dus van uit gaat dat de meeste showroomkeukens wel degelijk met extra korting worden aangeboden. Het is niet eenvoudig  om een klant te vinden voor een showroommodel, want die keuken moet maar net passen en mooi gevonden worden.

Dan is er nog een risico: er bestaat serieuze kans op schade. Dat komt omdat de keuken als eens opgebouwd is. Nu moet de nieuwe keuken weer afgebroken worden. En dan uiteindelijk weer opgebouwd bij jou in huis.

Bij een showroomkeuken heb je dus de meeste kans om de beste deal te krijgen. Omdat je de marges niet kent, weet je niet of je de bodemprijs krijgt.

Uitverkoop keukens niet altijd goedkoper

Uitverkoop keukens betekend eigenlijk ook: showroomkeukens moeten snel weg. Dat betekent echter niet dat een showroommodel keuken altijd goedkoper is. Indien er geen haast is met de verkoop bijvoorbeeld. Dit kan als de ondernemer wel een grote opslagruimte heeft. Ook op een showroomkeuken zou de ondernemer nog winst kunnen maken. Als een keukenwinkel weet dat zijn collectie vaak snel uitverkocht is, zal er ook niet veel met korting gedaan worden. Ikea keukens zijn bijvoorbeeld erg geliefd. De showroomkeukens van Ikea zijn altijd zo uitverkocht.

Een truukje wat ook veelvoudig word gebruikt bij bijna alle keukenwinkels, is de oorspronkelijke prijs opschroeven. Dan lijkt de korting op de showroomkeuken in verhouding hoger, waardoor het lijkt alsof je meer korting krijgt.

Een slinks voorbeeld waarbij je met uitverkoop keukens genept kan worden:

Een keuken kost  €12.500,-. De winkeleigenaar moet van de keuken af en zet de keuken in de uitverkoop. Nu denk je dat hij altijd eerlijk opschrijft:

van € 12.500,-

nu voor € 6.500,-!

Maar hij kan de prijs natuurlijk ophogen. Dan zet hij er neer:

van €14.500,-

nu voor €6.500,-!

Het is eenvoudig om de prijs zo omhoog te schroeven. Weet jij als klant veel! Dit gebeurd vrij veel en hier is maar 1 oplossing voor: onderhandelen.

Slimme tip: vraag de papieren van de showroomkeuken. Daar staat vaak de werkelijke prijs op! Als de winkel die niet wil geven weet je genoeg.

Kan je op een showroomkeuken dan nog onderhandelen? Jazeker! Lees alles over een showroomkeuken kopen >

Budget keukens

Er zijn meerdere soorten goedkope keukens. De betekenis van budgetkeukens zijn keukens waarbij er rekening is gehouden met jouw budget. Daarnaast komen er steeds meer trends bij. Een opvallend voorbeeld is de stijgende lijn in de verkoop van online keukens. Vaak word er nog wel de mogelijkheid geboden om ergens de keukens te zien. Welke soorten budgetkeukens kennen we? Van goedkoopste naar duurste mogelijkheden:

Bouwmarktkeuken

De bouwmarktkeuken word verkocht bij Praxis of Gamma en ook Formido. Het gaat vaak om eenvoudige kleine keukenblokjes. Daarom zijn de prijzen ook de laagste die er zijn. Wij vergelijken een aantal bouwmarktkeukens:

Bij Praxis zijn 6 complete keukens te krijgen. Het is niet bekend hoeveel garantie je krijgt op je goedkope keuken. Wel krijg je 1 jaar garantie op de montage. Daarnaast heb je een opbouw spoelbak in de keuken. Keukens kosten van €899,- tot €1.599,-

Bij de Gamma moet je meer je eigen keuken samenstellen, waardoor de aankoop minder overzichtelijk word. Er staan geen complete keukens bij, dus het is niet fijn zoeken. Er is ook geen keukenprijs van een totale keuken bekend.

Formido lijkt een wat duurdere professionelere lijn te hebben dan andere bouwmarkt keukens. Ondanks de vele verkooppunten zijn de keukens alleen te bezichtigen in Bodegraven. Het valt direct op dat een Formido keuken een stuk duurder is. Deze winkel heeft als enigste een inbouw spoelbak, wat een pluspunt is. Daarnaast geeft Formido 5 jaar garantie op de kasten en bij keukenapparatuur 2 jaar. De goedkope keukenkasten worden compleet geleverd. Er zijn 9 gewilde modellen met prijzen vanaf €1.599,- tot €4.500,-

Aan al deze punten kan je opmaken dat een Formido keuken eigenlijk geen bouwmarkt keuken is. Deze bouwmarkt verkoopt eigenlijk keukens voor ”echte keukenwinkels”.

Wat wij een minpunt aan een bouwmarktkeuken vinden: verwacht geen kwaliteit. De lades gaan niet lekker open en dicht. Formido lost dat nog op met een soft close systeem, maar de andere laden zijn slecht. De apparatuur is vaak niet best. Maar je kan vooral niet eindeloos ontwerpen. Er zijn maar weinig modellen en kleuren. Ook qua werkblad is de keuze summier. Er worden alleen kunststof werkbladen verkocht.

Conclusie:

In het verleden zijn er ook keukens verkocht bij Trendhopper. Dit bleek geen succes, de keukenafdeling is verwijderd. Om die reden zijn wij extra huiverig met het kopen van een bouwmarkt keuken.

Als we de bouwmarkt keukenwinkels vergelijken, dan biedt Formido een duidelijker aanbod in goedkope complete keukens. Prijstechnisch en kwalitatief gezien vinden wij Formido het beste. Als je dan moet kiezen, krijg je voor het zelfde geld krijg je net wat betere kwaliteit bij deze winkels > 

 

Kitchenette

De Kitchenette word populairder in 2019. De term staat voor het toepassen van alleen de belangrijkste elementen in de keuken. Het is dus echt een basiskeuken, de rest word weggelaten. Daarom is een Kitchenette nooit groter dan 2 meter. Dit in tegenstelling tot een bouwmarktkeuken, die op zich uit te breiden is. Daarnaast worden Kitchenettes bijna alleen via internet verkocht. Je kan ze dus niet in het echt zien.

Er zijn meerdere aanbieders die Kitchenettes verkopen. Hornbach levert goedkope Kitchenettes met 10 jaar garantie. De beste garantie voor een Kitchenette lijk je hier te krijgen. Helaas staan er geen prijzen bij.

Deze minikeuken word ook verkocht bij Mega stores Den Haag onder de naam Keuken-Land.  Er staat ook een handleiding op de website hoe je een spoelbak uitsparing in het blad maakt. Als je je eigen keuken compleet in elkaar wilt timmeren om zo maximaal te besparen is dit een optie.

Ook Kitchenettesdirect levert ze. De keukens zijn eenvoudig via Ideal te betalen.  Ook hier krijg je een bouwpakket.

Goedkope prijsvechters

Dit zijn de eenmanszaken en ketens die zich echt richten op de ‘goedkoopste keukens’. Ook al zijn de agressieve verkopers bijna overal verleden tijd, in dit soort winkels kom je ze soms nog tegen. Wat ze ook doen, ze moeten je de keuken verkopen. Dan lokken ze je vaak met enorme kortingen. Eerst stelt de verkoper je op je gemak.

Bij deze winkel deden ze de deur achter mij dicht. dit kwam heel dreigend over. Alles om ons direct een handtekening te laten zetten. Toen wij niet wilden tekenen, kwamen er nog 2 mensen aan tafel zitten. 3 tegen 1! Best agressief dus!

Andere veelgehoorde klachten over deze winkels: ze lopen met je mee naar buiten om je weer naar binnen te sturen. Ze verscheuren offertes voor je neus. Ze schelden klanten uit, of zeggen gewoon dat je niet mans genoeg bent om een handtekening te durven zetten. Deze winkels zijn helaas via de naam niet te herkennen. Voel jij aan dat een keukenverkoper van een lieve behulpzame man in een monster kan veranderen? Ga dan snel weg. Heb jij ook een ervaring met agressieve verkopers? Laat het ons hieronder weten.

Overige keukenwinkels

Iedereen voorspelde dat van 2019 tot 2025 de online verkoop van keukens zou stijgen. Tegenwoordig zijn er meer winkels die complete keukens verkopen online. Een voorbeeld is online keukens. Verder is ook de keukenkasten fabriek een concept. Het loopt nog niet zo hard in de goedkope keukens online. Dure keukens worden niet online verkocht. Daar willen mensen de kwaliteit zien en voelen.

Bij Keukenpakket kan je zelf een keuken bestellen die je niet in losse onderdelen thuis krijgt.

Dan heb je als laatste nog Vida xl. Deze winkel verkoopt vooral goedkope keukens zonder apparatuur. En dat is bijzonder, want de meeste Budgetkeukens worden compleet geleverd. Wil je een eenvoudige keuken en toch je eigen apparatuur uitkiezen? De keuken goedkoop houden en meer geld steken in betere kwaliteit keukenapparatuur? Dan is dit een ideale formule.

Dit soort concepten zijn ook interessant voor mensen die op zoek zijn naar een enkel kastje ter aanvulling. Klanten die vrolijk de winkel inlopen waar ze ooit gekocht hebben, worden vaak afgescheept naar de klantenservice. Want geen enkele verkoper wil 1 goedkoop keukenkastje verkopen.

Wij vragen ons af of online keuken kopen ooit een succes gaat worden. Bij een grote uitgave wil je als klant toch precies zien wat je koopt. Daarom is er vaak bij online concepten in keukenland toch nog ergens een showroom waar je keukens kunt bekijken.

Bespaar enorm veel geld met goedkope zelfbouw keukens

Maximaal besparen op je nieuwe keuken? Als je op zoek bent naar een keuken voor een studentenwoning, een chalet of vakantiehuis, dan is dit iets voor jou. De keukens kosten niets,  maar zijn toch van redelijke kwaliteit. Bespaar enorm met deze zelfbouwkeukens met eenvoudige maten die overal passen. Zo kan je als particulier of investeerder duizenden euro’s besparen op je keuken. Ze worden sinds kort aangeboden via Bol.com. Het blijkt een groot succes!

Goedkope zelfbouwkeukens >

goedkope-keuken

Kosten goedkope keuken

Veel beginnende keukenwinkels willen vooral graag keukens in het middensegment verkopen. Daarmee maken ze meer winst dan met goedkope keukens. Het is daarmee voor goedkope keukenwinkels moeilijker om rond te komen. Ze moeten namelijk meer keukens verkopen om rond te komen. En daar leveren ze vaak wel een deel van de marge op keukens voor in. De gemiddelde marge op een keuken is ongeveer 33%. Bij een goedkope keuken ligt dit een stuk lager. Bij een dure keuken ligt de marge rond de 40%.

Zoals je zag zijn er behoorlijke prijsverschillen in goedkope keukens. Een bouwmarkt keuken begint bij €895,- een Kitchenette zo rond de € 1.900,-  Een gemiddelde goedkope keukenprijs zit rond de € 4.500,-.

Als je een goedkope keuken gaat vergelijken maken de meeste mensen een fout. Bij de 1e keukenwinkel word een offerte gemaakt voor een bepaald keukenmodel. Bijna niemand zet bij die 1e offerte direct een handtekening. Iedereen wil nog wel even verder kijken.

Bij de 2e keukenwinkel zit een andere verkoper met andere inzichten. Jij wil een offerte die zo veel mogelijk lijkt op de 1e keukenofferte. Maar dat wil de verkoper bij keukenwinkel 2 absoluut niet, want hoe moet hij anders de keuken verkopen? Stel je voor dat hij exact de 1e keukenofferte zou overtypen. Dan zou je qua kosten bijna hetzelfde uitkomen.

Daarom zie je vaak dat in de 2e keukenofferte alternatieven worden aangeboden.  Daarbij word de 1e offerte vaak voorzichtig afgekraakt. Zo komt nummer 2 toch onder de keukenprijs uit.

Keuken op afroep goedkoper

Onze verkoper Jan begon nogal druk te zetten toen het volgens hem tijd was om te beslissen. Wij wilden ons echter nog niet binden. “U kiest nog niet voor deze keuken als u nu tekent. U kiest voor ons als leverancier. Alles aan de keuken is nog te wijzigen dus kunt u toch gewoon een handtekening zetten?” Zo zei hij dat en het gaf ons een heel ongemakkelijk gevoel.

Een keuken op afroep is onlosmakelijk verbonden aan de prijs van een goedkope keuken. Hoe werkt dit en wat scheelt dit je? In bovenstaand voorbeeld probeert de keukenwinkel je ‘binnen te halen’ door je te laten kiezen dat je bij hem een keuken koopt, maar hij heeft je de vrijheid om het ontwerp nog aan te passen.

Door deze handtekening zit je vast aan de keukenwinkel, maar kan je het ontwerp nog wijzigen. De prijs kan dan ook omhoog of omlaag. Dus je kan het ontwerp wijzigen, ook als de prijs omlaag gaat en de keuken hiermee goedkoper word. Wat niet kan: een keuken op afroep kopen en na 1 jaar zeggen: we kopen alleen nog maar de vaatwasser. Let hier goed op in de voorwaarden.

Heb je de keuken pas over een jaar nodig? Dan maakt een winkel handig gebruik door je een keukens op afroep te verkopen.  De winkel weet dat de verkoopkans klein is als je pas over een jaar een keuken nodig hebt. Daarom geeft hij je de ruimte om alles nog te wijzigen. Vaak gebruikt de verkoper nog een argument: dat je bestand bent tegen tussentijdse prijsstijgingen in keukenland.

Maar hoeveel prijsstijging is er nou eigenlijk in 1 jaar? Dit percentage is verwaarloosbaar. Laten we zeggen dat je maximaal voor 2,5 % aan prijsstijgingen krijgt. Dat betekend dat je bij een keuken van €6.000,- een prijsverhoging van €150,-  zou kunnen krijgen. Daar leg jij je dan voor vast bij een keukenboer.

Welke keukenprijzen in 2019 wel enorm gestegen zijn: de montagekosten, het arbeidsloon.

 

Wat kost jouw goedkope keuken? 

Wat gaat een goedkope keuken jou alsnog kosten? Als je de maten weet, kan je eenvoudig zelf een berekening online maken. Helemaal ideaal, omdat je ook heel secuur je wensen aan kunt geven. Dus wil jij graniet in de keuken? Of  dure apparatuur? Zelfs een keuken met kookeiland kan je hier eenvoudig berekenen. Vervul al je keukenwensen en reken zelf je goedkope keuken uit! In 5 minuten!  Bereken jouw goedkope keuken >

Offertes goedkope keukens

Als je op zoek gaat naar een goedkope keuken, laat  je meestal meerdere keukenoffertes maken. Om een prijs te krijgen moet je in een showroom zijn. Een gesprek met een adviseur is noodzakelijk. Toch zijn er tegenwoordig ook winkels die je offertes toesturen. Niet veel keukenzaken doen dit, want het is een tijdrovende zaak.

Naast de tijd die het kost, merken keukenzaken ook dat klanten gewoon met deze opgestuurde offerte naar de winkel gaan waar ze eigenlijk willen kopen. Daar komen ze er toch achter dat de winkel waar ze wilden kopen, de keuken toch niet zo goedkoop kan leveren. Dit komt weer omdat een keuken vergelijken alleen kan als alles 100% gelijk is.

Feitelijk gezien laten de meeste huishoudens 3 offertes maken. Vaak kopen ze bij de laatste winkel, omdat ze moe zijn van keukenoffertes laten maken. Je zit namelijk zo 3 tot 4 uur voor 1 offerte. Als je echt wilt weten of je de bodemprijs voor een keuken bereikt hebt, lees je daar alles over in het artikel onderhandelen keuken >

Meerdere winkels bieden je een second opinion keukenofferte. Dan kan een concurrerende winkel jou ook gratis opsturen waarvoor ze je de keuken voor willen verkopen. Dit kan soms behoorlijk veel geld schelen. Het is wel belangrijk om dat exact de zelfde keuken te vergelijken. Zomaar een prijs krijgen heeft niet zoveel zin. Stel je voor dat je 2 verschillende merken laat vergelijken. Wat vergelijk je dan echt?

Wil je vrijblijvend kijken of je keuken nog goedkoper kan? Dan kan je meedoen aan de keukenrevolutie 2019 >

Onderhandelen goedkope keukens

Vroeger was het zo dat hoe goedkoper de keuken was, hoe agressiever de onderhandelingen over een keuken gingen. Omdat de consument steeds bewuster word en er steeds meer online te vergelijken is, is dat nu anders. Reviews worden steeds belangrijker en een agressieve verkoop zorgt sneller voor klachten van een keukenwinkel. En een klacht over een keukenwinkel verspreid zich 10 keer sneller dan een compliment. Los van deze evolutie, is ook de onderhandeltactiek anders geworden.

Vroeger was onderhandelen een feit. Tegenwoordig is er  een nieuwe methode om een keukenaanbieding te doen.

Steeds meer winkels zeggen nu direct de laagste prijs neer te leggen. Ze suggereren daarmee dat je niet meer hoeft, maar ook niet meer kan onderhandelen. Dat scheelt enorm veel onderhandeltijd zou je denken. Maar is dat ook echt de laagst prijs dan? Ook nu kom je weer terug bij wat wij eerder schreven. Ook al word direct de laagste prijs neergelegd, je bent toch weer afhankelijk van de marge. Doordat een keukenzaak zegt direct de laagste prijs te bieden, zal hij niet meer zoveel hoeven te snijden in de prijs.

Op dit moment legt 65% van de winkels direct de laagste keukenprijs neer. Bij 35% moet je dus nog onderhandelen. Ook hier weer geldt: het is niet duidelijk voor jou als klant wat het voordeligst is. Je korting is in handen van de keukenwinkel. Om die reden vinden wij persoonlijk onderhandelen sterker dan direct de laagste prijs krijgen.

Tips onderhandelen keuken >

goedkope-keuken-wit

Tips voor een goedkope keuken

Sommige mensen geven niet veel om een mooie keuken. Ze zijn alleen op zoek naar een functionele keuken die zo goedkoop mogelijk is, met als doel om geld te besparen. Deze tips helpen je met een low budget keuken. Maximaal besparen op je nieuwe keuken en ben je bereid daarvoor ook concessies te doen in het ontwerp?

Kies voor kunststof deurtjes, deze zijn sterk en het voordeligst. Kies ook voor een kunststof werkblad. De uitsparing voor de spoelbak hierin is het duurste, maar een vlakbouw uitsparing is noodzakelijk. Bij een vlakbouw uitsparing loopt de spoelbak gelijk aan het werkblad. Bij een opbouw spoelbak krijg je een rand. Daardoor kan je het water op je aanrecht niet in de spoelbak krijgen.

Ondanks dat veel mensen de keuken zo goedkoop mogelijk willen, weten wij dat veel mensen spijt krijgen van een opbouw spoelbak, ook al wilden ze hiermee besparen.

Door de fabrieksgarantie kan je rustig goedkope apparatuur uitkiezen. De garantie is altijd hetzelfde. Wat nog beter is om losse restapparatuur te kopen. Zo heb ik zelf een dure combi magnetron gekocht voor een extreem lage prijs.

Interessant voor je: Wat maakt een keuken duur >

Goedkoopste keukens Nederland 2019

Dan rest ons de vraag: waar vind ik de goedkoopst keukens? Keukens die de beste prijs kwaliteit verhouding hebben? 100% kan je keukens nooit vergelijken, maar wij hebben een handige lijst gemaakt, speciaal voor goedkope keukenwinkels met kwaliteitskeukens. Nogmaals, de korting hangt af van de marge die je krijgt. Bij deze winkels hoef je niet te onderhandelen. Dat is wel zo fijn. Verder heb je hier geen agressieve verkopers. En dan krijg je Duitse kwaliteitskeukens waarbij je zeker weet dat er weinig winst op gemaakt word.

Bekijk de

Top 4 Winnaars goedkope keukens >

(en hier het  keiharde uitgebreide  bewijs dat ze de goedkoopste zijn)

Samenvatting en conclusie:

Je verwacht het niet, maar op een bouwmarktkeuken zit net zo veel garantie als een ”duurdere’ goedkope keuken. Er word onderscheid gemaakt in mensen die de goedkoopste keuken willen zonder dat de keuken er visueel mooi uit moet zien of ergonomisch sterk in elkaar zit. Dit zie je bijvoorbeeld bij mensen die een nieuwe keuken kopen voor een ander. Als voorbeeld een verhuurder die een simpel keukenblok wil voor huurders of studenten.

De goedkoopste keuken is nooit 100% te vergelijken, maar je kan wel een duidelijke conclusie trekken als je exact dezelfde keuken in de keukenofferte laat zetten. Elke klant, goed in onderhandelingen of niet, zal  altijd afhankelijk zijn van de korting die hij krijgt. En geen enkele klant weet zeker of de bodemprijs bereikt is.

Iemand die goed kan onderhandelen kan meer korting krijgen.  Maar als de verkoper een lief oud dametje voor zich heeft die niet kan onderhandelen, kan hij ook besluiten om haar extra korting te geven. Er is nooit een duidelijke lijn in te trekken.