Goedkope inbouw koffiemachine kopen?

Goedkope inbouw koffiemachine kopen? Als we de cijfers mogen geloven, nuttigt de gemiddelde Nederlander ieder jaar maar liefst 8,4 kg aan koffie. Daarmee is het voor velen het favoriete drankje.

Natuurlijk kun je je eigen bakkie met een normaal koffiezetapparaat zetten dat ergens in het hoekje van het aanrecht is geduwd, maar je kunt het ook groots aanpakken! Waarom zou je niet een inbouw koffiezetapparaat in je keuken laten plaatsen?

 

Wat is een inbouw koffiemachine?

De ontwikkelingen omtrent koffiezetapparaten staat niet stil en de inbouwvarianten zijn in nog maar vrij weinig keukens terug te vinden. Daarom vraag je je misschien af wat dat precies inhoudt, een inbouw koffiemachine.

Een inbouw koffiemachine is een zeer modern apparaat dat je nooit in de weg staat. Het wordt namelijk ingebouwd in je keuken, net zoals bijvoorbeeld een inbouwmagnetron.

Klik hier voor de goedkoopste inbouw koffiemachines >>>

 

Voor- en nadelen inbouw koffiemachine

Voordelen

Opgeruimd aanrecht

Als jouw aanrecht niet al te groot is, houd je deze het liefst zo leeg mogelijk. Een los koffiezetapparaat, zeker een groot model, kan dan een doorn in het oog zijn. Met een inbouwapparaat houd je je werkblad leeg.

Design

Je tilt het design van je hele keuken naar het volgende niveau met een inbouw koffiezetapparaat, zeker als je het design van het model op de rest van je inbouwapparatuur afstemt.

Smaak

Er zijn verschillende types inbouw koffiemachines op de markt, maar zeker de modellen die verse bonen malen om je koffie te zetten, bieden je de beste smaaksensaties.

Doordat inbouw koffiemachines vaak een stuk groter zijn dan de losse apparaten, bieden ze je meer opties. Naast de standaard koffie kun je bijvoorbeeld ook vaak macchiato’s, cappuccino’s en andere specialiteiten maken.

De beste inbouw koffiemachine biedt je bovendien de mogelijkheid om verschillende soorten koffiebonen tegelijkertijd te gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld een americano voor jezelf en een latte voor je partner kunt maken.

 

inbouw koffiemachine

Nadelen

De prijs

Als je na al die voordelen denkt: ‘dat is wat voor mij!’ zul je wel moeten bedenken dat je diep in je buidel moet tasten voor een inbouw koffiemachine. Je hoeft dus ook niet een inbouw koffiemachine bij Ikea te shoppen.

Ikea en vergelijkbare bedrijven verkopen dit soort apparaten namelijk niet. Je kunt dan wel weer bij bijvoorbeeld Keukenloods terecht voor een inbouw koffie-automaat.

Je zult naar alle waarschijnlijkheid minimaal 1500 euro kwijt zijn, tenzij je een zeer goedkope inbouw koffiemachine of een goede inbouw koffie-automaat aanbieding vindt.

Modellen van Miele of Gaggenau kunnen al snel rond de 3.000 euro kosten. Dan heb je wel de mogelijkheid tot een vaste wateraansluiting.

 

Prijs kwaliteit vergelijken?

Vergelijk keukens met goedkope inbouw koffiemachines: Vergelijken >>>

 

De installatie

Ten eerste moet je voldoende ruimte hebben voor dit soort koffiemachines en inbouwapparaten inpassen in bestaande keukens kan een grote uitdaging zijn.

De bijkomende moeilijkheid met een inbouw koffiemachine met wateraansluiting is dat het vlakbij de primaire watervoorziening moet worden geïnstalleerd. Dit apparaat is dus zeker niet geschikt voor iedere keuken.

 

Beste inbouw koffiemachines vergelijken

Wil je een goedkope inbouw koffiemachine kopen? Er zijn zoveel inbouw koffiezetapparaten op de markt dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Ook zul je moeten kiezen tussen een relatief goedkope inbouw koffiemachine of een beter apparaat voor een torenhoge prijs.

Om je wat inspiratie te bieden, bespreken we hier drie modellen van de bekende merken voor inbouw koffie-automaten.

Bosch CTL636EB6

Deze Bosch inbouw koffiemachine vereist weinig onderhoud en beschikt over zowel een heetwaterfunctie als een melkreservoir. Het biedt je de keus uit wel 17 koffiespecialiteiten en beschikt zelfs over een handige app! Het is geschikt voor gemalen koffie en koffiebonen.

Houd er met deze Bosch inbouw koffiemachine wel rekening mee dat de lekbak klein is en dus regelmatig geleegd moet worden.

Klik hier voor de Bosch koffie inbouwmachine >>>

 

Siemens CT636LES6

Als je een goedkope inbouw koffiemachine wilt, is het lonend om je aandacht te richten op de modellen van Siemens. De CT636LES6 Siemens inbouw koffiemachine is voor een inbouwmodel zeker niet duur, maar het biedt je toch alles dat je nodig hebt, van een heetwaterfunctie tot een melkreservoir.

Net zoals het eerder besproken model van Bosch is deze Siemens inbouw koffiemachine onderhoudsvriendelijk en het is geschikt voor gemalen koffie en koffiebonen. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en je kunt zelf de koffiesterkte, de temperatuur en de hoeveelheid bepalen. Het heeft alleen geen pulserende zetmethode.

Klik hier voor de Siemens koffie inbouwmachine >>>

 

AEG KKE884500M

Deze AEG inbouw koffiemachine is de crème de la crème onder de inbouw koffiezetapparaten. Niet alleen kun je er wel zes kopjes tegelijk mee zetten, maar je kiest ook nog eens zelf hoe je de melk stoomt! Het maakt gebruik van gemalen koffie of koffiebonen en beschikt bovendien over een heetwaterfunctie en een melkreservoir met stoompijpje.

Deze AEG inbouw koffiemachine biedt veel mogelijkheden, maar beschikt helaas niet over een app, waardoor je er geen recepten mee kunt opslaan.

Klik hier voor de AEG koffie inbouwmachine >>>

 

 

goedkope inbouw koffiemachine kopen

Inbouw koffiemachine reinigen/ontkalken/onderhouden

Een inbouw koffieautomaat onderhouden lijkt veel werk, maar dit valt in de meeste gevallen erg mee! De meeste apparaten beschikken namelijk over verwijderbare waterbassins en brouwunits.

Apparaten met een leddisplay zullen in de meeste gevallen ook over een functie beschikken die het aangeeft, wanneer het waterbassin of de bonencontainer leeg is. Bij een inbouw koffiemachine met vaste wateraansluiting hoef je natuurlijk geen waterbassin te vullen.

De meeste fabrikanten garanderen je een 24/7-bereikbare klantenservice. Om optimaal te genieten van hun service en de garantievoorwaarden, is het essentieel dat je de schoonmaakrichtlijnen volgt. Lees dus altijd eerst de handleiding door, voordat je overgaat tot het inbouw koffiemachine reinigen/ontkalken/onderhoud.

 

Een nieuwe keuken met inbouw koffiemachine? Bekijk de aanbod keukenbrochures >>>

IZAA

>