Glazen achterwand keuken? Ben je misschien van plan om een glazen achterwand in je keuken te laten plaatsen? Dat is een uitstekende keuze! Deze echte blikvanger laat de ruimte direct tot leven komen. Bovendien zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Ieder eindresultaat is dan ook uniek. Waarom is het kiezen voor een glazen keuken zo’n goed idee en wat voor wand kies je dan? Wij vertellen je meer!

Waarom kiezen voor een glazen achterwand in je keuken?

Wanneer je een nieuwe keuken achterwand kopen wilt, let je zowel op de praktische als esthetische kwaliteiten van het element. De glazen keuken achterwand presteert op beide vlakken goed.

Ten eerste heeft deze keuken achterwand een onmiskenbaar luxueuze uitstraling. Als je je keuken wilt renoveren en het een high end tintje wilt geven, is dit een geweldige optie. Het glazen element is een echte blikvanger, vooral als je voor een opvallende kleur, een print of een foto gaat. Het is ook mogelijk een transparante glazen keuken achterwand te kiezen. Deze is luxe en simplistisch.

Keuken achterwanden van glas weerkaatsen het licht, waardoor ze een ruimtelijke uitstraling bieden. Ze zijn dan ook geschikt voor iedere keuken – groot of klein.

Naast de esthetische voordelen die deze glazen achterwanden bieden, zijn ze makkelijk te reinigen. Ze bevatten geen naden en zijn glad, waardoor vet en etensresten eenvoudig te verwijderen zijn.

Klik hier voor keukeninspiratie >>>

Soorten glazen keuken achterwanden

Wat voor soort glas kies jij voor je achterwand? In de regel kiest men voor kristal glas, omdat dit extra helder is. Deze bevat geen groene gloed, waardoor kleuren mooi uitkomen. Vooral wanneer je een transparante glazen achterwand wenst, is dit glas ideaal. Het verkleurt de onderliggende achterwand niet.

Naast kristalglas kun je ook voor een floatglas keuken achterwand kiezen. Dit is ‘normaal’ glas en heeft dus wel een groene gloed. Hierdoor geeft het een heel andere uitstraling. Daarnaast heb je de keuze uit spiegelglas en figuurglas.

Voor glazen achterwanden wordt in de regel gehard veiligheidsglas gebruikt. Dit glas kan tegen een stootje en ook tegen hitte. Dit is vooral belangrijk wanneer je de keuken achterwand door wilt laten lopen achter de kookplaat.

Glazen achterwand keuken

Keuken achterwand glas Ikea

Op zoek naar een keuken achterwand van glas van Ikea? Ikea heeft veel verschillende achterwanden voor populaire keukenstijlen. Ze staan bekend om hun producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding en Scandinavische, simplistische uitstraling.

In hun assortiment vind je voornamelijk kunststofachterwanden, maar ze hebben soms ook glazen keuken achterwanden in hun collectie. Deze wanden zijn ideaal wanneer je een luxueuze uitstraling wilt creëren in huis voor een mooie prijs.

Op maat

De glazen keuken achterwand wordt op maat gemaakt. Op deze manier heb je de keuze uit het type glas – kristal-, float-, spiegel- of figuurglas – maar ook de afwerking. Mat glas heeft iets meer structuur en minder glans dan glas met een glanzende afwerking.

Kies voor glas in je favoriete RAL kleur, kies een stock foto als achtergrond of lever je eigen foto aan voor een echt unieke achterwand. Voor extra luxe en verlichting is het zelfs mogelijk om ledverlichting in je glazen keuken te verwerken!

Klik hier voor de kosteloze keukenmagazines >>>

Kleuropties

Glazen keuken achterwanden kunnen in elke RAL kleur geleverd worden. Hierdoor sluit het element altijd perfect aan op de rest van je keuken. De achterwand wordt gekleurd door keramische lak op het glas aan te brengen.

Deze keramieklaag bevindt zich aan de achterzijde van het glas en komt dus tussen het transparante glas en je keukenmuur in te liggen. De lak wordt onderdeel van het glas nadat het glas gehard wordt. De kleur is UV-bestendig, waardoor je heel lang van de RAL kleur mag genieten.

Inmeten

Afhankelijk van de fabrikant kunnen glazen keuken achterwanden wel in delen van vier meter lang geleverd worden. De meeste wanden zullen dan ook volledig naadloos zijn. Daarnaast is het mogelijk om uitsparingen te laten maken, bijvoorbeeld voor de wandcontactdoos.

Het inmeten van de glazen keukenachterwand is een precieze klus, vooral wanneer het tussen twee kastenwanden of muren in moet worden geplaatst of wanneer er uitsparingen nodig zijn. Daarom is het verstandig om de monteur langs te laten komen voor het verrichten van de opmetingen. Twijfel je nog tussen twee of meerdere RAL kleuren? De monteur kan je dan direct advies geven.

Prijs glazen keukenachterwand

De prijs van de glazen keuken achterwand is afhankelijk van het type glas, de afwerking, de grootte en van de fabrikant. Hierdoor kan de prijs variëren van 250 euro tot 1.000 euro of zelfs meer. Hou er rekening mee dat inmeetkosten en monteurskosten vaak niet direct bij de prijs zijn meegerekend.

Afwerking

De afwerking van de glazen keuken achterwand is van belang voor het uiterlijk van het glas. Het kan ook een praktische functie hebben. Een glas dat (gedeeltelijk) achter de kookplaat loopt, moet hittebestendig zijn. Gehard glas kan temperaturen van maximaal 220 graden aan en is te gebruiken achter zowel gaskookplaten als elektrische kookplaten. Het is bovendien vijf keer zo sterk als normaal glas, waardoor het niet snel zal breken wanneer er iets tegenaan stoot.

Voor- en nadelen glazen keuken achterwanden

Kort samengevat is de glazen keuken achterwand hittebestendig, gemakkelijk schoon te maken en in elke RAL kleur beschikbaar. Het maakt bovendien je keuken visueel groter.

Het inmeten en plaatsen van de glazen keuken achterwand is wel een precies werkje. Ook het verwijderen van de achterwand kan meestal niet in je eentje gedaan worden. Glas is duurder dan sommige andere opties, zoals bijvoorbeeld een wand van kunststof, maar gaat wel zeer lang mee.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>