Geld lenen keuken? Stel je voor, je hebt maximaal € 10.000,- gespaard voor je nieuwe keuken. Maar je droomkeuken kost het dubbele. Kies je ook altijd het duurste uit? Bezuinigen op je partner doe je niet, daarom kun je misschien beter ook niet op je droomkeuken bezuinigen 😉

We kunnen wel 100 redenen bedenken waarom je niet zou moeten lenen. En één doorslaggevende reden waarom je wel zou moeten lenen. Kijk maar eens goed naar die ene reden.  

Een keuken is een forse uitgave. Het is niet voor iedereen mogelijk het aankoop bedrag in één keer volledig op tafel te leggen. Daarom kun je geld lenen voor je keuken. Een veelgebruikte oplossing is de keuken financieren. Maar aan een lening voor een keuken kleven voor en nadelen. Welke lening past het beste bij jou?

 

 

Keuken op afbetaling

Als je een keukenofferte laat maken, is de kans dat je gaat schrikken groot. Ongeveer acht van de tien keukenoffertes komen ver boven het budget uit. Dit is niet zomaar. Je wil net als iedereen ook een luxe kookeiland, veel lades, een dik granieten blad en het liefste Miele apparatuur en een kokend waterkraan. Dit zijn allemaal dingen die je keuken nóg prijziger maken.

De verkoper is er blij mee, maar het is een aanslag op je portemonnee. Verkopers worden geleerd om hierop te anticiperen. Daarom downgraden ze je wensen altijd eerst. Als er nog geld over is, stoppen ze je wensen terug in de keuken 😉

 

 

keuken op afbetaling

Je hoeft niet direct de complete keuken te leasen. Stel je voor dat de keuken van je dromen €3.000,- te duur is. Dan kun je overwegen om het extra bedrag te leasen. Zo kun je toch de keuken van je dromen krijgen, zonder direct te moeten besparen op een keuken waar je toch minimaal 10 jaar mee verder moet.  We hebben het over tientjes per maand. Het hangt helemaal van je wensen en de afspraken met de keukenwinkel af. Maar het kan! En dat is in onze ogen beter dan bezuinigen op een keuken die niet naar wens is.

 

Te dure keukens zijn een doorn in het oog van elke keukenverkoper. Want ze zijn niet te verkopen aan jou. Gelukkig hebben ze er een oplossing voor: keuken op afbetaling. Hierin zijn verschillende smaken:

 1. Je betaalt een deel van de keuken met eigen geld. Het deel dat je niet kunt betalen, leen je en betaal je in termijnen
 2. Je betaalt de volledige keuken in termijnen

Naast het afgesproken bedrag, komen er nog extra kosten bij. Vraag aan de adviseur of meerwerk mee kan in het lease contract. Denk hierbij aan het verleggen van leidingen, slopen van de oude keuken en het monteren van de nieuwe. Vaak kun je deze kosten niet meenemen in de maandelijkse betaling.

We hebben het zo over paar duizend euro extra kosten. Vergeet ze dus niet, want dan heb je een probleem als de keuken is gekocht. Dan heb je de complete lening lekker in het lease contract gestopt, maar is er geen geld voor de overige kosten!

 


Een complete super-de-luxe keuken voordelig financieren? Dit is een betrouwbare partij om je complete keuken te leasen of een klein deel bij te leasen. Gemiddeld worden er 11 keukens per dag verkocht via deze partij, die 22 keukenshowrooms heeft. Dus er zit altijd in een winkel bij je in de buurt.

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa


 

Geld lenen keuken mogelijkheden

Wil je een keuken in termijnen kopen? Dan zijn er verschillende financieringsvormen. Sommige keukenzaken bieden zelfs hun eigen leaseplan aan.

 

Persoonlijke lening

Je gaat een lening aan voor een nieuwe keuken? Met de geldverstrekker bepaal je over hoeveel maanden je het bedrag met rente moet terugbetalen. De rente betaal je over het resterende bedrag. In het begin betaal je dus veel rente en los je weinig af. Daarna draait dit na verloop van tijd om.

Het geleende bedrag word direct op je rekening gestort. Dit bedrag kun je overmaken naar de keukenzaak. De rentepercentages verschillende erg per aanbieder. Daarom is het altijd verstandig meerdere offertes op te vragen en goed de rente te vergelijken.

Voordelen:

 • Keuken direct in je bezit
 • Maandelijkse aflossing hele periode hetzelfde
 • Rente is hele periode gelijk
 • Als verbetering van je woning is de rente aftrekbaar voor inkomstenbelasting

Nadelen:

 • Hoge rentes
 • Lange looptijden
 • Boetevrij aflossen vaak niet mogelijk
 • Geen extra opnames mogelijk
geld lenen keuken orienteren

Psst! Cadeautje ontvangen? Als je nog helemaal in de beginfase bent van je keukenplannen, kun je het beste eerst inspiratie opdoen. Dit jaar al 40.000 x aangevraagd. Vrijblijvend en gratis. Maak gebruik van onze unieke brochureservice >

 

 

Doorlopend krediet

Er is sprake van een lening op het moment dat je geld opneemt. Hiervoor maak je afspraken over het maximum. Bij de aanschaf van een keuken, beschik je dus over direct het maximale bedrag dat is afgesproken met de geldverstrekker. Rentes fluctueren en kunnen altijd door de verstrekker worden aangepast.

Voordelen van de keuken in termijnen betalen:

 • Keuken direct in je bezit
 • Maandelijkse aflossing is hetzelfde bedrag
 • Onbeperkt extra geld opnemen tot je maximum
 • Geen vastgestelde looptijd
 • Rente over opgenomen bedrag
 • Tussentijds extra aflossen mogelijk zonder boete

Nadelen:

 • Rente kan fluctueren
 • Men kiest er vaak voor extra geld op te nemen. Hierdoor komt er geen een einde aan de lening
 • Bij verbeteringen aan jouw woning is rente niet aftrekbaar

 

Hypotheek

Ook een keuken financieren in een hypotheek is mogelijk. In bestaande woningen zijn er qua hypothecaire leningen 3 opties:

 1. Extra geld opnemen uit de lopende hypotheek;
 2.  Je bestaande hypotheek verhogen
 3. Of een 2e hypotheek afsluiten.

Kijk eerst of je extra geld uit de lopende hypotheek kunt halen, dan hoeft de hypotheekakte namelijk niet aangepast te worden. Hierdoor betaal je geen notariskosten, in tegenstelling tot de andere 2 opties.

Tegenwoordig zijn de regels wel flink aangescherpt. Je kunt niet zomaar meer de complete keuken in je hypotheek opnemen.

Ella en Jan kopen een huis van €250.000,-. In het huis zit een oude keuken en die willen ze snel vernieuwen. Deze nieuwe keuken gaat € 10.000,- kosten.

Als de hypotheekadviseur de taxatie laat uitvoeren, blijkt dat de woning na deze verbouwing € 255.000,- waard is. De bank kan en mag niet meer uitlenen dan dit bedrag.

Ella en Jan moeten dus zelf €5.000,- bijleggen om de keuken te kunnen betalen. De overige €5.000,- komt uit het bouwdepot.

Jouw hypotheekadviseur zal een taxatie uitvoeren, ongeacht of dit een aankoop van een nieuw huis, of een verandering in de huidige hypotheek is. Hier kijkt men naar de huidige waarde van je huis en naar de waarde na verbouwing. Dit verschil kan als hypotheekbedrag worden opgenomen. Afhankelijk van de waarde van het huis, kost een taxatie enkele honderden euro’s.

Let op: bij een verbouwing tijdens de looptijd moet je hypotheek wel hoger zijn ingeschreven bij de notaris. Dit kost meestal niets extra. Bij het afsluiten van de hypotheek bepaal je samen met de hypotheekadviseur een reëel bedrag. Moet de akte naderhand worden aangepast, dan kan dit zomaar honderden euro’s extra kosten.

Voordelen:

 • Direct beschikking over de keuken
 • Bedrag verdeel je over de hele looptijd (kost niet veel extra)
 • Waardeverhoging van je huis
 • Gemakkelijk je woning verkopen
 • Erg lage rente, lager dan andere financieringsvormen

Nadelen:

 • Je blijft voor de keuken betalen tijdens gehele hypothecaire lening
 • Je hypotheek bedrag stijgt verder

 

keuken financieren

 

Wij krijgen veel vragen over Ikea en haar financieringsvormen. Hiermee zijn zij reeds gestopt. Vind meer hierover bij de Ikea financieringsvormen.

Aanbieders keukenlease

Waar kun je nou de keuken leasen? Bij deze keukenwinkels kun je de keuken per maand betalen.

Eerst informatie aanvragen >

Keukenplaats
I-kook
Kuchenwelt
Keukenkampioen
Superkeukens
Keukensale
Paul Roescher

Op welke van deze links ga je klikken? 

Doe eerst keukeninspiratie op en laat de winkels jouw hun brochure opsturen. Dan zie je ook direct wie welke lening aanbied.  Ontvang gratis thuis >

 

Geld lenen voor keuken

Het komt vaak voor dat de keuken die aan al je wensen voldoet boven je budget is. Daarvoor is een oplossing bedacht, want er blijven 2 mogelijkheden over:

1. Je stelt de wensen bij en neemt met minder genoegen om de prijs te drukken.

2. Geld lenen om zo toch de keuken van je wensen te bekostigen.

Sommige keukenzaken bieden zelf ook een financiering aan. Dat heeft voordelen, want het is snel geregeld en je hebt er daarna geen omkijken meer naar. Alles loopt via de keukenwinkel. De keerzijde is wel de hoge rente die je moet betalen.

De hoogte van de rente hangt af van het geleende bedrag. Hoe hoger het bedrag dat je leent, hoe lager de rente. Je zou dan zeggen, dat je beter de complete keuken per maand kunt betalen. Kijk altijd uit met leningen. De looptijd van een keuken per maand betalen is meestal 10 jaar.

Keukenverkopers en keuken op afbetaling

Er zijn speciale trainingen om van elke keukenverkoper een financieel adviseur te maken. Een compleet rekensommetje waarbij de adviseur, jou als klant kan overtuigen dat een keuken op afbetaling goedkoper is mag niet ontbreken. Met zijn vibe om te winnen, kan het goed zijn dat je ook gaat geloven dat een keuken op afbetaling goedkoper is.

Keukenadviseurs worden een beetje hypotheekadviseurs. Deze leenconstructie via een keukenzaak zelf, blijkt succesvol voor een aantal keukenzaken. Dit geeft de winkel zekerheid op langere termijn, want elke maand ontvangen ze geld. Op een keuken van € 6.000,- verdiend men nog eens € 900,- extra over een periode van 5 jaar. Maar er zijn ook keukenwinkels die er niet aan beginnen.

Het gebeurd nog steeds, maar het lucratieve voor een keukenwinkel is er wel af. Steeds minder keukenwinkels bieden keukenlease aan.

Keuken op afbetaling zonder rente

Zijn er keukenzaken die geld lenen zonder dat er rente over betaald hoeft te worden? Voor de consument en de winkel is dit ideaal. De consument leent zonder rente en de keukenzaak heeft de keuken verkocht. Dus waarom overal die rente?

Er kleeft een groot risico aan. Want wat als je ineens niet meer kunt betalen? Dat geeft een hoop stress en rompslomp voor de keukenzaak. Die zit dan met aanmaningen, deurwaarders en uiteindelijk een rechtsgang. Ikea had het ooit, maar die kwam er ook achter dat geen succes was.

Om de risico’s van niet betalen te dekken, moet er rente tegenover staan. Dit is dus een financiële compensatie voor de keukenzaak. De enige manier om je keuken in termijnen te betalen zonder rente,  is om dit bij familie of vrienden te doen.

Bekijk een betrouwbare keukenlease mogelijkheid.

 

Keukenlease

Een keukenwinkel die bank word? Klanten die per maand betalen, zijn een goede inkomstenbron voor de keukenwinkels. Dit fenomeen word keukenlease genoemd. In de jaren 90 werd het populair, maar er werd ook gelogen tegen klanten. Zo werd er vaak gezegd dat keukenlease goedkoper was dan zelf betalen. Er werd ook gezegd dat de meeste kopers daarom toch voor keukenlease gaan.

Ook ligt de provisie 1 a 2 %  hoger bij keukenlease. Dat is op een keuken van €10.000,- al gauw €200,- extra provisie voor de verkoper. Bij een normale keuken is de provisie ongeveer €200,-, dus met keukenlease verdiend hij al gauw €400,-

Naast auto’s kun je dus ook een keuken leasen. Dit zit alleen een klein beetje anders in elkaar dan bij auto’s. Keukenlease komt uiteindelijk op bijna hetzelfde neer als een keuken op afbetaling. Alleen bij een keuken op afbetaling ben je direct eigenaar. Bij keukenlease ben je dat pas na de laatste betalingstermijn.

De rentes liggen een stuk hoger dan bij een autolease ook gezien het risico en waardevermindering. Als een auto een maand niet betaald is,  kan hij worden opgehaald door de leasemaatschappij. Dan hebben ze waarde op wielen weer in bezit. Een keuken daalt in waarde na de plaatsing. Daarnaast sloop je een keuken niet zomaar uit het huis als er niet betaald is. Reken maar uit, kosten plaatsing en demontage samen €2000,-. En wie wil er een 2e hands gebruikte keuken? Daarom kun je dan een deurwaarder verwachten.

Keuken leasen?

Wij raden je deze keukenwinkel aan

Is keukenlease voordelig?

Direct het complete bedrag betalen is altijd voordeliger dan de keuken leasen. Daarnaast ben je geen eigenaar van de keuken als je de keuken least, maar slechts een gebruiker tot de keuken is afbetaald. Dit kan problemen opleveren wanneer je het huis tussentijds wil verkopen. Je dient de keuken af te betalen, ook als je er niet meer woont. Toch kan je keuken gespreid betalen jou financiële rust geven als je niet direct €10.000,- bij de hand hebt.

Private lease voor keukens

Tegenwoordig is het heel normaal om een auto te leasen. Vooral 30- en 40-ers reserveren een deel van hun inkomsten om de auto mee te betalen. Een tweedehands auto brengt immers ook veel kosten met zich mee. In de autobranche hebben ze een “auto op afbetaling” heel mooi verpakt in private lease. Eigenlijk is dit niets anders dan een persoonlijke lening. Ook in de keukenwereld zal deze term steeds vaker te horen zijn. Een keuken lening bestaat al lang.

Wat zijn de mogelijkheden voor jou voor een keuken financiering? Onze tip is voor een financiering bij deze keukenzaak te kijken. Beste prijs, goede financieringsdeal.

 

Als je keuken te duur is

Wat moet je met een te dure keukenofferte? Er zijn 3 manieren om dit op te lossen. Als eerste kun je de wensen bijstellen en je keuken minder mooi maken. Je zult dan dingen moeten schrappen. Een iets goedkoper of minder mooi afgewerkt deurtje kiezen, of toch een oven zonder stoomfunctie nemen. Ook die prijsvreter van een Amerikaanse koelkast moet er uit, ook al wilde je die zo graag. Maar word je daar echt gelukkig van?

Als de keukenofferte tegenvalt en je hebt geen haast met de keuken, kan het slimmer zijn om met de aankoop te wachten op een goede aanbieding. Kortingen en tijdelijke keukenacties kunnen er voor zorgen dat een keuken aanzienlijk goedkoper zal worden.

Als je plannen pas na 3 maanden spelen, is het een  must om de gratis keukenbrochures aan te vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van prijzen en aanbiedingen. Ook zie je direct waar je een keuken op afbetaling kunt kopen, met of zonder BKR registratie.

 

keuken op afbetaling kopen

 

Misschien kunnen de 4 goedkoopste aanbieders van dit moment je verder helpen met een mooie aanbieding. Hier slagen de meesten met een klein budget toch met een granieten blad, kokend waterkraan of luxe apparatuur. Hier is tevens een mogelijkheid tot het financieren van een keuken.

Als tweede kun je overwegen of een showroomkeuken kopen iets voor je is. Hierdoor krijg je wel die luxe keuken voor de laagste prijs. Bij showroomkeukens word er nog wel eens met de prijs gesjoemeld. Door een paar fouten te maken, kun je het financiële voordeel zo verliezen. Verdiep je er dus goed in en lees alles over een showroomkeuken kopen.

Als derde kun je geld bijlenen. Heb je net niet genoeg, dan kun je over dat extra deel een lening nemen.

Keuken aftrekbaar belasting

Is een nieuwe keuken aftrekbaar van de belasting? Je keuken staat aard- en nagelvast in je huis. Een nieuwe keuken is natuurlijk een verbetering aan de woning. Helaas is een nieuwe keuken niet aftrekbaar van de belasting.

Alleen bij rijksmonumenten is dit in sommige gevallen mogelijk. Behalve als je de oude, originele keuken laat vervangen door een luxe keuken. Als je woning je hoofdverblijf is, mag je wel in sommige gevallen de rente van de lening van de nieuwe keuken aftrekken.  Dit kan bijvoorbeeld met een persoonlijke lening.

 

Keuken op afbetaling: wel of niet doen?

Moet je het wel of niet doen? Het idee van een lening alleen al, verafschuwd velen. Toch zal het per persoon en situatie verschillen.

Voorbeeld:

Joske gaat haar woning verbouwen. Hiervoor heeft ze in totaal €20.000,- gespaard. Ze laat de nieuwe keuken, badkamer en vloeren in één keer aanpakken. Tijdens de verbouwing blijkt dat de kosten hoger worden, want de vloer blijkt rot. Ze heeft helaas geen bouwtechnische keuring gedaan, dus dat kon ze niet weten.

Voor de keuken heeft ze € 9.000,- nodig, maar door de verplichte kosten van de rotte vloer is er nog maar € 4.000,- over.

Om de keuken direct af te kunnen maken, heeft ze besloten de overige €5.000,- te financieren bij de keukenzaak. Die €90,- extra per de maand aan aflossing levert geen problemen op. Joske kan direct van de nieuwe keuken genieten.

Iedereen kent de nadelen van een lening in welke vorm dan ook. Maar als je niet genoeg geld hebt, heeft deze optie een enorm voordeel: je hebt direct de keuken zoals je hem wil.

Een nieuwe keuken heeft als voordeel dat het een directe opwaardering van je woning is. Ook kan het rust geven omdat je niet meer in de ‘rotzooi’ hoeft te zitten. Ook heb je de modernste snufjes in de keuken. Afhankelijk van de lening is het financieel voor veel mensen ook goed te doen, een klein bedrag per maand. Helemaal als een lening over een lange periode wordt uitgesmeerd. Dit zien we vooral bij een hypothecaire lening.

De hamvraag is natuurlijk, wil je geld lenen voor een nieuwe keuken? Wij raden je geen complete lening aan. Maar een deel bijlenen kan geen kwaad. Heb je het geld niet, dan kun je in ieder geval de keuken van je dromen kopen. Anders zit je straks met een keuken die niet helemaal naar je wens is.

Toekomst keukenlease

In 2030 zullen er meer keukens geleased worden. Er komt meer concurrentie waardoor je meer vrijheid krijgt in de rente. De pakketten worden breder gemaakt. Het zou ons niet verbazen als je straks ook garantie kunt meeleasen. 😉 Je koopt de keuken en tot het einde krijg je er dan service op.

Keuken financieren vergelijken

Top 3 keukenzaken met de beste voorwaarden voor een keuken kopen op afbetaling. Hier kun je de complete keuken leasen, maar ook een deel.

 

geld lenen keuken beste winkel 1. Beste keuze

Duizenden keukenkopers trekken maandelijks naar deze keten. Deze aantallen blijven stijgen. De combinatie van een goede prijs, service en goede kredietvoorwaarden maken dit voor ons de beste keuze.

Bezoek de website >>

 

 

keuken financieren winkel 22. Aanrader

Voordat je de showroom bezoekt maak je online de financiering rond. Wel zo handig. Je weet direct waar je aan toe bent. Zonder stress bezoek je de showroom.

Bezoek de website >>

 

 

keuken leasen winkel 33. Aanrader

Last but not least. Deze partij behoort zeker in de top 3. Veel klanten kopen hier een keukenfinanciering. Scherpe prijzen en goede voorwaarden gaan hier hand in hand.
Bezoek de website >>

 

IZAA

>