Tussen een gaskookplaat of inductiekookplaat kiezen is voor veel mensen nog niet zo makkelijk. Beide kookplaten hebben hun voor en nadelen, dus het is maar net waar uw voorkeur bij ligt. Mocht u ook twijfelen bij uw keuze, dan hopen wij u een eindje op weg te helpen met deze blog. De voordelen van zowel een gaskookplaat als een inductiekookplaat zetten we hier voor u op een rijtje.

Gaskookplaat:

De meest bekende kookvorm is dan ook de gaskookplaat. Koken op een gasfornuis is vaak voordeliger dan koken op een inductiekookplaat. Zo zijn de bijkomende kosten van de aanschaf ook veel lager. Denk bijvoorbeeld aan de pannen. Daarnaast is de warmtetoevoer bij een gaskookplaat het meest nauwkeurig te regelen, waardoor u uw gerecht perfect kunt bereiden.

Een gaskookplaat heeft een vrij robuuste uitstraling. Houdt u bijvoorbeeld van wokken? Dat gaat uiteraard het beste met een gasplaat. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Voor de mensen die houden van een robuuste uitstraling is de gaskookplaat de juiste keuze om te maken.

Inductiekookplaat:

Koken op inductie is een nieuwere, modernere kookvorm. De kookplaat werkt met een magnetisch veld dat snel dat snel opwarmt wanneer het in contact komt met ervoor bedoelde inductiepannen. Bij dit proces wordt alleen de bodem van de inductiepan warm en koelt de kookplaat achteraf snel af. Dit maakt de inductieplaat een veilige kookplaat voor de mens en vooral de kinderen.

Klik hier om keuken inspiratie op te doen>>

Weinig energieverspilling

Doordat alleen de bodem van de pan wordt verhit, gaat er ook amper energie verloren. Deze kookplaat heeft bij uitstek het hoogste rendement qua energieverbruik. Daarbij is een inductiekookplaat vaak makkelijker te gebruiken. Het beschikt over functies zoals een automatische timer, stop & go functie en meerdere beveiligingen.


Bryan - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>