Gaskookplaat of inductiekookplaat? Tussen een gaskookplaat of inductiekookplaat kiezen is voor veel mensen nog niet zo makkelijk. Beide kookplaten hebben hun voor en nadelen, dus het is maar net waar je voorkeur bij ligt. Twijfel je bij je keuze, dan helpen we je een eindje op weg. De voordelen van zowel een gaskookplaat – als een inductiekookplaat zetten we hier voor je op een rij.

Gaskookplaat:

De meest bekende kookvorm is de gaskookplaat. Koken op een gasfornuis is vaak voordeliger dan koken op een inductiekookplaat. Zo zijn de bijkomende kosten van de aanschaf ook veel lager. Denk bijvoorbeeld aan de pannen. Daarnaast is de warmtetoevoer bij een gaskookplaat het meest nauwkeurig te regelen, waardoor je het gerecht perfect kunt bereiden.

Een gaskookplaat heeft een vrij robuuste uitstraling. Houd je bijvoorbeeld van wokken? Dat gaat uiteraard het beste met een gasplaat. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Voor de mensen die houden van een robuuste uitstraling is de gaskookplaat de juiste keuze om te maken.

Inductiekookplaat:

Koken op inductie is een nieuwere, modernere kookvorm. De kookplaat werkt met een magnetisch veld, dat snel opwarmt als het in contact komt speciale inductiepannen. Bij dit proces wordt alleen de bodem van de inductiepan warm – en koelt de kookplaat achteraf snel af. Dit maakt de inductieplaat een veilige kookplaat voor de mens en vooral de kinderen.

Klik hier voor keuken inspiratie

Weinig energieverspilling

Doordat alleen de bodem van de pan wordt verhit, gaat er ook amper energie verloren. Deze kookplaat heeft bij uitstek het hoogste rendement qua energieverbruik. Daarbij is een inductiekookplaat vaak makkelijker te gebruiken. Het beschikt over functies zoals een automatische timer, stop & go functie en meerdere beveiligingen.


Inspiratie opdoen? Vraag hier je gratis keukenmagzines aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>