Garantie keuken

Garantie keuken

Heel veel mensen hechten waarde aan garantie. Dat betekend dat ze niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de andere punten. Is er een klik met de adviseur en hoeveel garantie krijg ik op een keuken. Sommige keukenzaken proberen klanten te lokken met enorme garanties. Garantie bij een keuken? Er zit een groot verschil in garanties bij keukenwinkels. Na een onderzoek zien wij dat garantie al verschilt van 2 tot 25 jaar.

Waar zit hem dit enorme verschil in en wat is gebruikelijk? Garantie is eigenlijk een zekerheid die je koopt voor als je problemen met je nieuwe keuken krijgt. Alles draait om het CBW. Daarom begint het garantieverhaal met de vraag of een keukenwinkel wel of niet is aangesloten bij het CBW.


30.000+ bezoekers gingen je al voor. Laat winkels hun keukenmagazines naar je huis sturen. (Deze maand gratis) Vrijblijvend / Nieuwste trends 2021 / keukens met prijzen / geen pushverkoop / altijd in jouw buurt / exclusieve kortingen
Stuur mij de keukenmagazines>

 

CBW is bepalend

Een groot deel van de keukenleveranciers is CBW erkend. Dat geeft namelijk een extra veiligheid. Er zijn 3 grote voordelen als je winkel is aangesloten bij het CBW. Als eerste de veilige aanbetaling, deze is tot 25% gegarandeerd. Ten tweede heb je een onpartijdige klachtenafhandeling.

Dit kan enorm veel geld en frustratie schelen. Direct een advocaat inschakelen is dus niet nodig en ook niet aan te raden. Als laatste extraatje hanteert het CBW een eigen reviewsysteem. Dit is echter geen meerwaarde voor de klant, maar meer een extra dienst voor de keukenwinkel.

Keukenaanbiedingen + CBW  garantie>

Is je winkel aangesloten bij het CBW

Is een keukenwinkel aangesloten bij het CBW, dan kan je altijd terugvallen op deze garantieregeling. Een aanbetaling van 25% is dan 100% gegarandeerd.  Er is bewust gekozen voor 25%, omdat de meeste keukenwinkels dit percentage in de aanbetaling vragen.

Ze hebben dit ook nodig, om de inkoop van de keukens te regelen. Voordat je een keuken krijgt, moet de ondernemer namelijk vaak de keuken eerst zelf betalen. Je krijgt dit bedrag altijd terug indien een keukenwinkel failliet zou gaan. Meestal hanteren keukenwinkels aangesloten bij het CBW automatisch deze voorwaarden.

Let op: een keukenwinkel mag tot 50% aanbetaling vragen. Ook al gebeurd dit vrijwel nooit, je ben in dit geval maar ‘verzekerd’ tot die 25%.

Indien een keukenwinkel die aangesloten bij het CBW was failliet gaat, dan kan je bij een andere CBW winkel een bestelling plaatsen. De aanbetaling die je bij de failliete keukenzaak hebt gedaan word dan verrekend. Er moeten wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om dit voor elkaar te krijgen.

De aanbetaling van een nieuwe keuken kan niet omgeruild worden in geld. Er kan dus geen geld teruggestort worden. Het doel is immers dat een keuken bestelling doorgaat en het geld moet dus gebruikt worden voor de aanschaf van een andere keuken. Meer informatie vind je bij CBW erkend

Er was ook een kwaliteitskeurmerk keukenbranche, maar dat is helaas gestopt.

Is je winkel niet aangesloten bij het CBW?

Dan is het mogelijk om een bankgarantie te vragen. Mocht het bedrijf in financiële problemen komen, dan kunt een deel van je geld terugkrijgen. De vraag is of een keukenzaak hier aan mee wil werken.

Garantie keuken Duitsland

Ben je van plan je nieuwe keuken in Duitsland of België te kopen? Dan moet je de garantie extra in de gaten houden. Ook al is de aanbetaling vaak gelijk, er is een wezenlijk verschil in leveringsvoorwaarden, garantie en aansprakelijkheid. Dan is bij problemen natuurlijk de vraag: waar moet ik zijn? Indien je in de buurt van de grens woont, kan je zo naar de winkel rijden. Als je verder weg woont, kan een probleem tot extra frustratie leiden. Helemaal indien er ook nog een taalbarrière is.

Elke keukenwinkel in Nederland, Duitsland of België is verplicht de voorwaarden kenbaar te maken. Soms geven ze de voorwaarden mee. Het kan ook zijn dat ze je verwijzen naar de plek waar je de voorwaarden kan vinden. Koop je perse in Duitsland? Dan heb je te maken met voorwaarden die in de Duitse taal geschreven zijn.

Daarnaast heb je  geen Nederlands recht indien je een keuken in Duitsland of België koopt. Lees meer over een keuken in Duitsland kopen >

Wanneer is garantie ondoorzichtig en riskant

Hoe meer partijen er betrokken zijn bij een keuken, hoe gevaarlijker kan worden om je gelijk te krijgen bij een geschil over je nieuwe keuken. Een keukenwinkel in Nederland laat haar klanten bijvoorbeeld vaak een contract sluiten bij de aankoop van een keuken. Bij de montage echter, sluit je vaak een apart contract af met het montage bedrijf. Indien er een geschil gaat komen, kan de keukenwinkel naar de monteur wijzen en vice versa. Er word dan bijvoorbeeld gezegd dat het apparaat werkt, maar dat de monteur het niet juist heeft aangesloten. Om die reden geeft garantie vaak geen zekerheid. Garantie is dan een waardeloos woord geworden.

Nog riskanter: koop de apparatuur op internet, koop je keuken bij een keukenleverancier en de montage bij een monteur. Dan heb je al 3 partijen. Wie is nu verantwoordelijk bij problemen?

Wat gaat er vooral vaak mis bij een nieuwe keuken?

Bekijk de keukenfouten Top 10 >

 

Hoe werkt garantie?

Je hebt wettelijk gezien recht op garantie. Het product dat je koopt moet voldoen aan verwachtingen. Er worden verschillende garanties aangeboden. Er word meestal gebruik gemaakt van bijvoorbeeld 5 jaar garantie op de keukenmeubelen.

Dit houdt in dat de leverancier garant staat voor haar producten. Indien er problemen ontstaan, heb je meestal recht op gratis reparatie. Als iets compleet stuk is, heb je zelfs recht op een vervangen apparaat of onderdeel.  CBW erkende winkels bieden altijd 3 jaar productgarantie. Men gaat net als bij auto’s uit van een afschrijf waarde.

Het eerste jaar worden onderdelen 100% vergoed. Daarbij hoef je dus ook geen voorrijkosten te betalen. Het 2e jaar word 2/3e deel vergoed. Als laatste word het 3e jaar nog maar 1/3 van de gemaakte kosten vergoed.

 

Garantie keuken hoe het werkt

Garantie keukenapparatuur

Er zijn meerdere positieve redenen om alle keukenapparatuur in je nieuwe keuken van 1 merk te kopen. Daarbij zijn uitstraling en gelijkheid het belangrijkste redenen. Alle apparaten lijken bij elkaar te passen. Je kan dus wel een Bosch kookplaat met een Atag afzuigkap combineren, maar fraai is het niet.

Daarnaast is er een ander voordeel: indien je 5 apparaten koopt van 1 merk, zal het merk vaak meer garantie verstrekken. Je hebt immers niet 1 maar 5 inbouw apparaten, dus een leverancier verdient ook meer aan je. Vaak komt het voor dat men bijvoorbeeld bij 1 Atag apparaat 2 jaar garantie biedt. Koop je 5 apparaten, dan zal er vaak 5 jaar garantie verstrekt worden.

Je krijgt vaak en garantiecertificaat mee en kan je je apparaat online laten registreren. Zo ziet men direct dat je recht op garantie hebt en hoe lang die nog loopt.

Keukenapparatuur vergelijken >

 

Garantie bijkopen

Sommige winkels doen het slimmer. Ze willen je garantie bij laten kopen. Dit is een slimme manier om extra winst te maken op een keuken. Dit kan op 2 manieren:

Je koopt de garantie zelf bij. Dan heb je zelf controle. Dan kies je bijvoorbeeld zelf uit of je 5 of 10 of 15 jaar garantie wilt. Wees je er wel van bewust dat statistisch gezien de meeste dingen de eerste jaren of pas aan het eind kapot gaan. Daarom is garantie bijkopen niet altijd het beste idee.

Wat wel veel voorkomt: een winkel geeft je ongevraagd 10 of 25 jaar garantie. Vaak zit dit al bij de prijs ingerekend, wat betekend dat je op dat moment te veel betaald voor je nieuwe keuken. Want als iedereen 5 jaar garantie geeft, waarom zou iemand anders dan 10 of 25 jaar bieden? Dat betaal je altijd zelf.

Kijk daarom altijd uit met garantie bijkopen, een verkapte manier om je meer geld te laten betalen!

Samenvatting:

Het is mooi meegenomen als je winkel is aangesloten bij het CBW, maar het is geen noodzaak. Ook winkels zonder CBW kunnen een goede garantie leveren. De meest voorkomende garantie op een nieuwe keuken is 5 jaar. Dit is in onze ogen een perfect uitgangspunt. Krijg je meer garantie, dan weet je dat je daar ook voor betaald.

De belangrijkste tip voor garantie is als je een geschil krijgt met de keukenleverancier. Dan maak je de keus: ik ga tot het einde doorvechten om mijn gelijk te krijgen of ik huur zelf iemand in om de laatste dingen zelf te maken. Het bedrag van hetgeen kapot is gegaan in je keuken is hierbij bepalend. Heb je al een langdurig geschil met je leverancier? Bekijk dan eerst of het al die energie wel waard is.

Ben je op zoek naar een keukenwinkel met goede garantie en goedkope kwaliteitskeukens? Bekijk onze Top 4 keuzes >


Bezoekers in dit garantie keuken artikel zijn vaak ook geïnteresseerd in:

 

De prijs die je voor garantie betaalt kan er ook weer af!  Onderhandelen over een keuken >

Als je de garantie weet,  wat zijn de  meest voorkomende keukenfouten >

>
IZAA