Energiezuinige vriezers? Een energiezuinige vriezer kopen om je oude vriezer meer te vervangen? Dit kan je veel energiekosten besparen. Er zijn veel soorten vriezers op de markt, maar hun energiegebruik verschilt best sterk. Hoe kies je een energiezuinige vriezer die past bij de behoeften van jouw huishouden?

Zuinige vriezer kopen?

Wil je een zuinige vriezer kopen? Dan ligt het voor de hand dat je voor een vriezer gaat met een zuinig energielabel. Let ook op het volume van het apparaat. Een te kleine vriezer kopen is niet zuinig, omdat een overvolle vriezer producten moeilijker koel houdt. Een te grote zuinige vriezer kopen is ook zonde van je energie. Nu moet de vriezer namelijk een grote inhoud koelen, terwijl het apparaat voor de helft leegstaat.

Wil je veel besparen? Dan kies je het beste voor een No Frost of een Low Frost vriezer. Als er geen ijsvorming in de vriezer is, hoeft de compressor minder hard te werken.

Top 3 energiezuinige vriezers

1. Liebherr GP 1486-21

De Liebherr GP 1486-21 is een energiezuinige tafelmodel vriezer met een inhoud van 103 liter. Doordat het een Low Frost model betreft dat onder energieklasse D valt, is deze vriezer een duurzame keuze. Het geluidsniveau is met 38 dB laag.

Liebherr

Klik voor Liebherr GP 1486-21 vriezer >>

2. Siemens GS58NAWCV

De Siemens GS58NAWCV is een zeer ruime energiezuinige vriezer. Met een netto inhoud van 336 liter is het geschikt voor de wat grotere gezinnen. Het betreft een No Frost vriezer met energielabel C en een geluidsniveau van 38 dB. Het beschikt tevens over een ijstwister.

Siemens

Klik voor Siemens GS58NAWCV vriezer >>

3. Veripart VPVR701

De Veripart VPVR701 is een kleine vrieskast met een inhoud van 85 liter. Het beschikt over luchtcirculatie, waardoor het overal in de vriezer even koud is. Het is met een geluidsniveau van 40 dB niet een al te stil apparaat. Ook beschikt het niet over een No Frost of Low Frost functie.

Veripart

Klik voor Veripart VPVR701 vriezer >>

Hoeveel energie verbruikt een vriezer?

Hoeveel energie verbruikt een vriezer? Dit is afhankelijk van veel factoren. Denk daarbij aan de grootte van de vriezer, het energielabel van de vriezer en of het apparaat wel of niet over energiezuinige functies beschikt.

Energielabels

Het eerste waar je op let wanneer je een energiezuinige vriezer wilt kopen, is het energielabel. Deze labels lopen van A tot en met G. A vriezers bestaan momenteel nog niet. De EU geeft deze labels nog niet uit en wil op deze manier fabrikanten aanmoedigen om hun apparaten nog zuiniger te maken.

De meest energiezuinige vriezer heeft energieklasse C. Label D is ook groen. Apparaten met label F of G zijn niet zuinig. Op de energielabels van apparaten staan QR-codes. Door deze te scannen, kun je meer te weten komen over het verbruik van het product.

 


Net als 30.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in de nieuwste en gratis keukenmagazines.

Klik hier om te bestellen >>>


 

Kosten

Een duurdere nieuwe vriezer is vaak zuiniger en heeft bepaalde functionaliteiten die het energiegebruik verlagen en het gebruiksgemak verhogen. De goedkoopste energiezuinige vriezers kosten circa 300 euro en zijn daarmee ongeveer 100 euro duurder dan de goedkoopste vriezers die niet zuinig zijn.

Zeer goedkope energiezuinige vriezers beschikken echter niet altijd over No Frost of Low Frost. Duurdere vriezers met een laag energieverbruik kunnen wel 1.000 euro of meer kosten.

Geluidsniveau

Wil je een vriezer die weinig stroom verbruikt in een open keuken zetten? Dan kies je het beste voor een apparaat met een geluidsniveau van 38 dB of lager. Zuinige vriezers met No Frost maken vaak iets meer geluid, maar ondertussen zijn er ook stille No Frost vriezers op de markt. Deze zijn wel wat duurder.

 

Klik hier voor de beste vriezers >>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>