Energie besparen keuken? In samenwerking met United Consumers geven we je twaalf handige tips om eenvoudig op je energierekening te besparen door verantwoord met je keukenapparatuur om te gaan.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe keuken? Ontvang gratis keukenbrochures met honderden pagina’s vol keukenontwerpen. Kijk zeker ook eens bij het overzicht van de Top 4 goedkoopste keukenzaken of bezoek hier direct de goedkoopste keukenwinkel van dit moment.

Twaalf top energie bespaartips

In de keuken kunnen tientallen apparaten staan die allemaal energie verbruiken. Bepaalde keukenapparatuur, zoals de koelkast, staan de hele dag aan, terwijl andere apparatuur slechts voor kort gebruik aanstaat zoals de broodrooster of de mixer. Hoe het ook zij, je kunt op het verbruik van bijna alle apparatuur besparen door er bewust mee om te gaan. Op onderstaande afbeelding vind je de beste tips om eenvoudig je energiekosten te beperken.

 

Energie besparen keuken - IZAA

Kijk voor meer informatie ook op de website van United Consumers.

Bonus bespaartips: energielabels

Voorbeeld energielabel. Energie besparen keuken - IZAA

Naast het energiebewust gebruiken van apparatuur is het natuurlijk ook een goed idee om energiebesparende keukenapparatuur aan te schaffen. Veel apparatuur wordt tegenwoordig voorzien van een energielabel, zo kun je eenvoudig zien of het apparaat van je keuze voordelig in gebruik is.

Onder andere bij koelkasten, vriezers, vaatwassers en ovens is het energielabel verplicht gesteld door de Europese Unie.Op elk apparaat moet er dus een energielabel opstaan.

Het energielabel geeft met letters en kleuren aan hoeveel energie de keukenapparatuur verbruikt. De meest zuinige apparaten krijgen een A+++ (donkergroen) label, de minst zuinige een D (rood) label. Zie rechts ter illustratie een voorbeeld van het energielabel.

Het energielabel vermeld tevens het verbruik op jaarbasis (in kWh). Door een zuinige keuze te maken bij de aanschaf van je nieuwe apparatuur kun je tientallen euro’s besparen per jaar en is dat ook beter voor het milieu.

Meer weten over hoe je geld kunt besparen bij een nieuwe keuken? Kijk snel hier. Ontvang daarnaast eenvoudig en snel gratis keukenbrochures boordevol inspiratie en tips of bekijk de goedkoopste keukenwinkel in Nederland van dit moment.

IZAA

>