Een kookeiland in een kleine ruimte? Het hoort bij veel consumenten en vooral de kookliefhebbers onder ons tot de favorieten. Dit komt zeker niet als een verrassing, omdat een kookeiland een frisse look geeft, praktisch is – en daarnaast de gelegenheid geeft om er aan te zitten.

Vaak denken de mensen dat een kookeiland alleen geschikt is voor wat grotere keukens. Echter ook in kleine ruimtes zijn er voldoende mogelijkheden voor een kookeiland. Dus wat de ruimte betreft is er geen reden om geen kookeiland aan te schaffen.

Is een kookeiland daadwerkelijk geschikt voor elke ruimte?

Een kookeiland komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte – dat klopt – maar dit zegt niet dat een kookeiland niet kan is in een kleinere ruimte. Integendeel zelfs.

Wanneer je je eisen wat betreft de grootte van het kookeiland iets aanpast, merk je snel dat een kookeiland niet alleen in een grote ruimte tot zijn recht komt, maar ook prima in een kleine ruimte.

Zo is een lange smalle keuken niet geschikt, maar juist een vierkante ruimte wel. Is je keuken net iets te klein?

Dan kun je kiezen voor een schiereiland. Wanneer je voor een kookeiland kiest in een kleine ruimte, is het verstandig om de lichtere kleuren toe te passen en wat minder attributen neer te zetten. Hierdoor lijkt je nieuwe keuken – ondanks de kleine ruimte – een heel stuk groter.

Klik hier voor inspiratie – kleine keukens met eiland >>>

Mogelijkheid voor een bar

Een kookeiland ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een zeer praktische keuken. Dit omdat het kan functioneren als bar. Het is heel gezellig om aan de bar te zitten wanneer er iemand aan het koken is.

Wat dacht je van een keuken met bar? Zo wordt niemand afgezonderd van zijn familie of vrienden. Op deze manier kun je gezellig met vrienden of familie bijkletsen terwijl je eten voorbereidt. Zeker in een kleine ruimte is de bar een perfecte toevoeging aan je keuken, omdat je hierdoor de eettafel weg kan laten in de keuken. Dit bespaart heel veel ruimte. Wel zit het iets minder prettig.

Een open keuken

Een tijdje terug waren er vrijwel geen woonkeukens, destijds waren de woonkamer en de keuken bijna altijd twee verschillende ruimtes. Tegenwoordig wordt de woonkamer vaak bij de keuken betrokken. Zo is het begrip open keuken ontstaan. dit word ook wel woonkeuken genoemd.

Een kookeiland past perfect in een open keuken. Zo betrek je het gezin en gasten optimaal bij het koken. Bovendien zorgt de open ruimte voor een ruimtelijke en warme sfeer tijdens het koken.


Ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>