Een kookeiland behoort bij veel consumenten en vooral de kookliefhebbers onder ons tot de favorieten. Dit komt zeker niet als een verrassing, omdat een kookeiland een frisse look geeft, praktisch is en daarnaast de gelegenheid geeft om er aan te zitten. Vaak denken de mensen dat een kookeiland alleen geschikt is voor wat grotere keukens. Echter ook in kleine ruimtes zijn er voldoende mogelijkheden voor een kookeiland. Dus wat de ruimte betreft is er geen reden om geen kookeiland aan te schaffen.

Is een kookeiland daadwerkelijk geschikt voor elke ruimte?

Een kookeiland komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte, dat is waar, maar dit wil uitsluiten dat een kookeiland niet past of lelijk is in een kleinere ruimte. Integendeel zelfs. Wanneer je je eisen wat betreft de grootte van het kookeiland iets veranderd merk u al vrij snel dat een kookeiland niet alleen in een grote ruimte tot zijn recht komt, maar ook prima in een kleine ruimte. Zo is een lange smalle keuken niet geschikt, maar juist een vierkante ruimte wel. Wanneer u het idee heeft dat u keuken net iets te klein is, kunt u kiezen voor een schiereiland. Wanneer u voor een kookeiland kiest in een kleine ruimte is het verstandig om de lichtere kleuren toe te passen en wat minder attributen neer te zetten. Hiermee lijkt uw keuken ondanks de kleine ruimte een heel stuk groter.

Doe hier inspiratie op voor uw keuken>>

Mogelijkheid voor een bar

Een kookeiland ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een zeer praktische keuken. Dit omdat het kan functioneren als bar. Het is heel gezellig om aan de bar te zitten wanneer er iemand aan het koken is. Zo wordt niemand afgezonderd van zijn familie of vrienden. Op deze manier kunt u gezellig met vrienden of familie bijkletsen terwijl u het eten aan het voorbereiden bent. Zeker in een kleine ruimte is de bar een perfecte toevoeging aan uw keuken, omdat u hierdoor de eettafel weg kan laten in uw keuken. Dit bespaart heel veel ruimte.

Een open keuken

Een tijdje terug waren er vrijwel geen woonkeukens, destijds waren de woonkamer en de keuken bijna altijd twee verschillende ruimtes. Tegenwoordig wordt de woonkamer vaak bij de keuken betrokken en zo is het begrip open/woonkeuken ontstaan. Een kookeiland past perfect in een open keuken. Zo betrekt u uw gezin en gasten optimaal bij het koken. Zo kunt u perfect bijpraten met bijvoorbeeld uw gasten. Bovendien zorgt de open ruimte voor een ruimtelijke en warme sfeer tijdens het koken.


Bryan - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>