Als u een klein appartement betekent niet dat je geen luxe keuken kunt hebben. Er zijn best veel mogelijkheden qua keuken als u een klein huis heeft, zolang u het maar slim aanpakt. Met de juiste keuzes creëert u een keuken die groter lijkt en waarin de ruimte optimaal benut wordt. Hoe krijgt u die ideale keuken voor uw kleine appartement?

Een kleinere keuken die in uw appartement past kan bijvoorbeeld een moderne keuken zijn. Met houtstructuren hierdoor krijgt uw keuken een wat moderne uitstraling. Zeker zodra u kiest voor donkere kleuren hout. Als u een grote spiegel ophangt in de keuken geeft dit direct een ruimtelijk effect in uw keuken. Klik hier om inspiratie op te doen voor een keuken in uw appartement>>

Indeling van uw keuken

Waar u geheid tegenaan gaat lopen is de vraag: Hoe ga ik mijn keuken indelen? Om uw keuken toch nog wat af te schermen van het open woongedeelte raden wij u aan om voor een U-vormige keuken te kiezen. Houd hierbij het eiland gedeelte van uw U-vormige keuken smal om voldoende ruimte te hebben voor het koken. Als u kiest voor een eettafel kunt u deze meer onderdeel maken van u keuken door eventueel tegen een kastenwand te plaatsen. U schermt de kookruimte op deze manier ook net wat meer af.

Benut de ruimte optimaal

Een zwevend tafelblad bovenop laag staande keukenkasten doet wonderen voor het praktisch gemak van uw keuken. Met dit type tafelblad maakt u optimaal gebruik van de ruimte en u kunt tegenover elkaar zitten met het eten. Een langwerpige bar tegen de muur zorgt voor meer ruimte, maar u eet er minder gezellig aan omdat u voordurend tegen de muur aan kijkt. Barkrukken zijn daarentegen zeker het aanschaffen waard. Ze nemen minder ruimte in dan normale stoelen en u kunt het tafelblad gelijk laten lopen met het keukenblad door de hogere zitting van de barkrukken. Zelf een keuken ontwerpen? Klik dan hier>>

Laat uw ruimte groot lijken

U kunt kiezen voor een kleur die neutraal is en eruit springt ten opzichte van de muren. De keuken lijkt groter wanneer u de keuze maakt om voor een matte kleur te gaan in plaats van verschillende kleuren of materialen die net wat aan de felle kant zijn. Om een kleine open keuken zo ruim mogelijk te laten lijken, kunt u de keuken in dezelfde kleuren uitzoeken, of schilderen in dezelfde kleur zoals u de muren heeft. De keuken gaat hierdoor op in de ruimte en wordt voor het beeld groter zodra u binnenkomt en uw keuken ziet. In het algemeen zijn witte tinten de meest voorkomende kleur en neutrale materialen de meest gekozen materialen.


Bryan - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.