Een keuken voor een klein appartement? Een klein appartement betekent niet dat je geen luxe keuken kunt hebben. Er zijn best veel mogelijkheden qua keuken in een klein huis, zolang je het maar slim aanpakt. Met de juiste keuzes creëer je een keuken die groter lijkt en waarin de ruimte optimaal benut wordt. Hoe vind je die ideale keuken voor een klein appartement?

Een kleinere keuken kan bijvoorbeeld een moderne keuken zijn. Deze komen mooi tot haar recht met houtstructuren. Fijne en wat moderne uitstraling. Zeker bij de keuze voor donkere kleuren hout. Een grote spiegel ophangen in de keuken geeft direct een ruimtelijk effect in de keuken.

Klik hier om inspiratie op te doen voor een keuken >>>

 

Indeling van de keuken

Waar je geheid tegenaan gaat lopen is de vraag: Hoe ga ik mijn keuken indelen? Om de keuken toch nog wat af te schermen van het open woongedeelte raden wij aan om voor een U-vormige keuken te kiezen.

Houd hierbij het eiland gedeelte van de U-vormige keuken smal om voldoende ruimte te hebben voor het koken.

Door de keuze voor een eettafel kun je deze meer onderdeel maken van de keuken door eventueel tegen een kastenwand te plaatsen. De kookruimte scherm je op deze manier ook net wat meer af.

Benut de ruimte optimaal

Een zwevend tafelblad bovenop laag staande keukenkasten doet wonderen voor het praktisch gemak. Met dit type tafelblad maak je optimaal gebruik van de ruimte en kun je tegenover elkaar zitten met het eten.

Een langwerpige bar tegen de muur zorgt voor meer ruimte, maar je eet er minder gezellig aan omdat je voortdurend tegen de muur aan kijkt.

Barkrukken zijn daarentegen zeker het aanschaffen waard. Ze nemen minder ruimte in dan normale stoelen en je kunt het tafelblad gelijk laten lopen met het keukenblad door de hogere zitting van de barkrukken. Zelf een keuken ontwerpen? Dat kan in 5 minuten – en zonder lastige download!

Klik hier om je eigen keuken te ontwerpen in 3D

Laat je ruimte groot lijken

Je kunt kiezen voor een kleur die neutraal is en eruit springt ten opzichte van de muren. De keuken lijkt groter wanneer je de keuze maakt om voor een matte kleur te gaan in plaats van verschillende kleuren of materialen die net wat aan de felle kant zijn.

Om een kleine open keuken zo ruim mogelijk te laten lijken, kunt u de keuken in dezelfde kleuren uitzoeken, of schilderen in dezelfde kleur zoals de muren.

De keuken gaat hierdoor op in de ruimte en wordt voor het beeld groter. In het algemeen zijn witte tinten de meest voorkomende kleur en neutrale materialen de meest gekozen materialen.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 40.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>