Duitse keuken kopen? Zoeken op keukenmerk in Duitsland en uitleg over alle Duitse keukenwinkels. Waar zitten ze? Ga ik naar een woonboulevard in Duitsland om een keuken te kopen – of naar een kleine onbekende keukenzaak? Zoek ik een specifiek merk – en bij welke winkel is die te vinden?

Keukens Duitsland

Dit artikel gaat puur om jou te helpen met oriënteren op je nieuwe Duitse keuken. Welke winkels kun je bezoeken, of waar kun je de keukenmerken direct in de showroom bekijken zonder ver te zoeken.

Voor iedereen die van plan is om naar Duitsland te rijden om daar een Duitse keuken te kopen. De meeste keukenwinkels zijn niet eens eenvoudig online te vinden.

Bij deze zorgvuldig geselecteerde voorbereiding Duitse keuken kopen letten we op feiten:

Nederlands sprekende verkopers, een overzichtelijke website voor Nederlanders en van extreem goede tot redelijke garantie op Duitse keukens.

Een groot deel van de winkels in onze lijst voorziet aan de behoefte van de juiste design voor hun keukens.

Niet alle keukenmerken zijn Duits, er zijn ook Italiaanse en Oostenrijkse keukenmerken bij. Een verzameling van populaire Duitse keukenzaken voor de grote en de kleine portemonnee.

Keukenkopers rijden nooit diep Duitsland in. Dat heeft ook geen zin. Het is niet zo dat als je een Duitse keuken wilt kopen dat hoe dieper je Duitsland inrijdt, hoe goedkoper je keuken zal worden.  De bezoeken worden gepland vlak over de Nederlandse grens.

En daar liggen enorm veel keukenwinkels. Zichtbaar en verscholen. Elke Duitse keukenadviseur is gewend volgens een bepaalde volgorde te werken. Echte voorbereiding keuken kopen is dus niet nodig.

Belangrijke informatie keuken kopen Duitsland

Koop je een keuken in Duitsland, dan koop je duidelijk een keuken in een andere wereld. Als je denkt ik ga een Duitse keuken kopen om geld te besparen, weet dan ook dat de kans op fouten erg groot is.

Als je vervolgens de klacht moet gaan uitleggen is de kans dat de oplossing fout gaat ook weer groot. Tip: probeer bij een Duitse keukenwinkel te kopen, zo dicht mogelijk bij jou in de buurt.

Duitse keukenbrochures

Duitse keukenwinkels kennen bijna geen keukenmagazines die opgestuurd kunnen worden. Dat is jammer, want als je een Duitse keuken wilt kopen, is dat de 1e oriëntatie.

Helaas is deze luxe alleen weggelegd voor Nederlandse keukenwinkels. Die hebben ook Duitse keukens in het assortiment.

Wil je Nederlandse keukenbrochures met Duitse keukens en prijzen aanvragen, kan dat hier. Je kunt kiezen uit maar liefst 6 keukenbrochures en extra aanbiedingen!

Ja, stuur mij de brochures op >

Verwacht dus geen inkijkexemplaar met Duitse keuken en een Nederlandse vertaling!

Wij hebben 3 Duitse keukenwinkels gevonden waar je wel een Duitse keukencatalogus kunt bestellen:

Alleen bij Alma keukens is direct een keuken journaal te bestellen.

Bij Marquardt keukens is een keukencatalogus thuis te ontvangen.

Bij Meda keukens is een keukenmagazine te bestellen online.

Het is niet zeker of de keukenwinkels ze ook naar Nederland sturen. Wel krijg je in Duitsland in de showroom zelf een keukenmagazine mee. Dit zijn altijd standaard keukenmagazines die vaak tegelijk in meerdere talen zijn geschreven, bijvoorbeeld, Duits, Pools en Engels.

Het gaat dan puur om de plaatjes van de Duitse keukenmerken en niet om de informatie bij een keuken.

Keukenwinkel in Duitsland bezoeken

Reizen naar Duitsland om daar een Duitse keuken te kopen vereist veel tijd. Wij raden je aan om absoluut een afspraak te maken voor een bezoek, vooral in het weekend!

Dit omdat erg veel Nederlanders in het weekend vrij zijn en massaal in keukenwinkels zitten. (Ook in Nederland) Een afspraak kan telefonisch of via een afspraken/contactformulier via een website. Wat je nodig hebt voor je bezoek aan Duitsland:

 • Maatvoeringen
 • Handig is een globaal idee van de wensen

Let op: niet elke adviseur spreekt Nederlands of Engels! Dit kan tot communicatiefouten leiden. Bij onderstaande winkels spreken de adviseurs Nederlands.

Maar de belangrijkste tip:

Is een keuken in Duitsland echt goedkoper? 

Keukenfabriek Duitsland

Wat maken de Duitse keukenfabrieken zoal voor keukens? Hoe zit dat met keukentrends 2021 in Duitsland?

Wat bijna niemand weet is dat bijna iedereen een keuken uit Duitsland heeft, deze is vaak geïmporteerd. Om die reden willen mensen ook naar Duitsland omdat en Duitse keuken goedkoper zou zijn.

De meeste mensen in Duitsland gaan naar winkels die het makkelijkst te bereiken zijn. Onderstaande Duitse Keukens zijn zonder import. Elke keuken moet vanuit Duitsland geïmporteerd worden. Dat betekend dat er 1 extra persoon verdiend aan je nieuwe keuken uit Duitsland.

Een Duitse keuken kopen zonder tussenpersoon? Dat is onmogelijk. Wel zit er dus 1 tussenpersoon minder tussen omdat de keuken zelf aangeschaft  word in Duitsland en niet in Nederland.

Daarmee is het feit bewezen dat een Duitse keuken goedkoper is. Tenzij de marge op de keuken stiekem verhoogt word en gelijkgetrokken word met de prijs van een Nederlandse keuken!

Zoals ook in Nederland, word er met keukenprijzen gesjoemeld. Het is dus voor een leek nooit duidelijk of waar de keuken nou het voordeligst is.

Welke keukens kun je in Duitsland kopen

Er is een duidelijk verschil in voorliefde voor keukens in Duitsland, of in Nederland. Keukens die in Duitsland behoorlijk in trek zijn (landelijke keukens) zijn in Nederland minder populair.

De fabrieken werken overuren om keukens te maken die letterlijk over de hele wereld gaan. De meeste degelijke keukens komen uit Duitse keukenfabrieken. Je kunt geen Duitse keuken kopen zonder tussenpersoon! Rechtstreeks bij de fabriek kopen is dus een fabeltje. Dit zegt een keukenwinkel wel, maar het is absoluut onmogelijk.

Populaire keukenmodellen zijn:

Eiland Keukens:

Kookeiland keukens worden in Duitsland veel verkocht. Elke winkel heeft de mogelijkheid om een eilandkeuken te leveren. Dit kan een kookeiland, een spoeleiland of een leeg eiland zijn. Een ‘leeg’ eiland is puur bedoeld om op te werken.

Lees meer over de mogelijkheden van een eilandkeuken >

Moderne Duitse keukens:

Vind je in de kleinere onbekende winkels en de grote woonmalls. Helaas word er weinig aandacht aan aankleding besteed. Geen uitgedoste showrooms met de nieuwste modellen keukens.

In Duitsland vind je vaak weinig aangeklede showrooms zonder muziek en met moeilijk te vinden adviseurs. Dit zijn duidelijk de winkels die ingespeeld zijn op Duitsers en minder op Nederlanders.

Dit zijn ook het type keukens die de Duitsers zelf kopen, vaak simpel opgezette moderne keukens. Standaard keukenblokken met eenvoudige keukenapparatuur, precies zoals je het in woonmalls ziet. In deze woonboulevard’s verkopen ze helaas ook simpele keukenblokken.

Designkeukens:

De meeste mensen die een Duitse keuken kopen gaan voor een designkeuken. Dit merk je in de wat bekendere grote winkels waar wel veel Nederlanders komen. Ouderwetse keukens zijn hier niet te vinden.

Wat veel overige winkels in Duitsland uitgestald hebben word door Nederlanders vaak niet als een nieuwe designkeuken gezien. Dit zijn dus de bijna ”onvindbare” keukenwinkels.

De winkels die de nieuwste Duitse keukentrends van 2021 verkopen zijn duidelijk de winnaars. Deze keukens zijn ook veel in woonbladen te vinden en daar komen mensen nog steeds op af. Dit zijn altijd dure keukens en keukenwinkels blijven deze modellen actief vernieuwen.

Indien er in Duitsland wel veel geld besteed word aan een keuken dan is het vaak een keuken die over de top neergezet word. Veel toeters en bellen in de nieuwe keuken.

Dat betekend dat luxe zoals bijvoorbeeld een Quooker of een ingebouwd koffiezetapparaat niet in de keuken mag ontbreken. Teven moet de keuken groot zijn.

Dus een Duitser zal zijn keukens nog grootser willen laten lijken. Er is dus een duidelijk verschil in smaak tussen Nederlandse keukenkopers en Duitse keukenkopers.

Samengevat besteden Duitsers en Belgen meer geld aan een nieuwe keuken dan Nederlanders zelf, die met hun geld liever een groter huis kopen. De keuken is vaak de sluitpost.

De nieuwste keukentrends 2021 live in de showroom zien? Bekijk de keukens >

Landelijke keukens Duitsland:

In Duitsland is de markt voor goedkope landelijke keukens veel groter. Er word in verhouding zon 8% meer landelijke keukens verkocht. Bepaalde grote keukenmerken zoals bijvoorbeeld Siematic spelen hier perfect op in met hun Classic lijn keukens.

Ben je op zoek naar een knusse cottage keuken? Siematic is qua klassieke keukens zeker een paradepaardje. Voor goedkope Duitse landelijke keukens kun je beter kijken bij
deze keukenwinkel>

Romantische keukens:

Sinds kort zijn romantische keukens ook noemer onder landhuiskeukens. Romantische keukens moet men denken aan Maison Manon stijl en VT Wonen keuken inspiratie. hout, warm en robuust. Deze houten keukens zijn te bezichtigen bij Ekelhoff.

Houten keukens:

Dit zijn complete houten keukens, keukens met fineerdeur, maar ook kunststof houten keukenfrontjes. Bij fineer is alleen het bovenste laagje van hout, dit om te voorkomen dat een deur gaat werken. Vaak is de kader eromheen dan wel van massief hout.

Greeploze keukens:

Greeploze keukens zijn in Nederland de meest verkochte keukens. Veel Nederlanders zoeken dus een Duitse greeploze keuken. Om die reden hebben wij ook een overzicht gemaakt waar je greeploze keukens in Duitsland kunt vinden.

Heb je meer dan 7.000 te besteden voor je nieuwe keuken? Dan is  Ekelhoff de beste plek om naar greeploze designkeukens te gaan kijken. Er staat een maximale hoeveelheid van deze keukens in de showroom.

De greeploze keuken is en blijft momenteel de meest verkochte keuken van het jaar. Meer lezen over de voordelen en nadelen van een greeploze keuken >

Samenvattend soorten keukens:

De Duitse keukenontwerpen van de keukens lopen (gezien hun presentatie) ongeveer 10 jaar achter in de ogen van de meeste Nederlanders. De kleine keukenwinkels die verstopt zitten in de kleinere dorpjes (vaak nog wat traditioneel qua uiterlijk en keukens) verkopen ook vaak wat ouderwetse keukens.

Ze zijn traditioneel qua verkoop en showroom inhoud. Ook zie je hier in verhouding meer landelijke keukens dan in Nederland, simpelweg omdat de markt voor klassieke keukens in Duitsland (en België) groter is.

Een aantal winkels die wel inspelen op de wensen van keukentrends, die trekken gelijk de meeste Nederlanders aan.

Onderstaande een verzameling van keukenwinkels Duitsland, maar ook keuken outlets in Duitsland.

Duitse keukens net over de grens

Overzicht van bekende en minder bekende keukenwinkels in Duitsland. Meest bekend in Duitsland: beste keukenzaak Duitsland, waar iedereen heen gaat om te kopen, (mits budget boven de € 7.000,-) het is ook de enigste keukenwinkel met 2 vestigingen in 1 plaats.

Kuechenland Ekelhoff:

Ekelhoff Kuchenland en Kuchenhaus: Deze prachtige showroom mag met recht de mooiste en grootste van Duitsland genoemd worden.

Eenmaal binnen loopt men langs een fontein en zit je gelijk in een keukendroom. 2 verdiepingen met de mooiste keukens. Wat een veelvoorkomend argument is, is dat men niet veel keukens kan zien. Dat is hier niet aan de orde.

Er zijn volop Nederlands sprekende adviseurs aanwezig en zelfs doordeweeks op maandagochtend zie je altijd Nederlandse auto’s staan.

Verder is er een receptie waar men boeken mee kan nemen (deze zijn ook in het Duits). Kuechenland lig net buiten Nordhorn, de showroom is de grootste en de parkeermogelijkheden zijn gratis en ruim. Het pand heeft Duitse designkeukens, maar ook landelijke keukens.

Bezoek de website van Ekelhoff keukens>

Kuechenhaus Ekelhoff:

Een Duitse keuken kopen? Hier worden de meeste keukens verkocht. Kuechenhaus is het eerste pand van Ekelhoff. Het is meer dan een eeuw geleden opgericht. In dit pand ligt de aandacht meer op moderne Duitse keukens en designkeukens.

Ook bij deze receptie is het mogelijk magazines en brochures op te halen. Drie verdiepingen vol keukens en af en toe mee eten met de kok! Indien het in het weekend overvol is bij Kuechenland Ekelhoff, worden er wel eens klanten doorgestuurd naar Kuechenhaus.

Ekelhoff neemt klachten enorm serieus. Het is bekend dat er van deze Duitse keukenzaak bijna geen klachten te vinden zijn. Iedereen is of zal tevreden worden met de nieuwe keuken als het aan het management ligt van Ekelhoff.

Verder is dit de grootste keukenshowroom van Duitsland en laat die nou ook nog net over de grens liggen!

Prijs Ekelhoff keuken gemiddeld: tussen de € 12.000 en € 40.000
Goedkope keuken Ekelhoff keukens: € 7.000

Soorten keukens in beide vestigingen:

Moderne keukens, designkeukens, hoogglans keukens, houten keukens, greeploze keukens, landelijke keukens, romantische keukens, cottage keukens en minimalistische keukens.

Minder bekende keukenwinkels in Duitsland

Een aantal winkels zijn nog wel bekend, naar trekken in verhouding lang niet zo veel bezoek als de keukenwinkel hierboven. Een Duitse keuken kopen kan bij:

Kuechen Kleve

Een winkel die enorm in populariteit is gegroeid en recentelijk van locatie veranderd is, is Kuechendesign Kleve. Deze winkel ligt midden in Kleve, net over de grens bij Arnhem en Nijmegen.

Gezien de locatie erg populair bij Nederlandse huishoudens die een degelijke keuken uit Duitsland zoeken. Verkopen Fusion Design keukens en Siematic keukens.

Wat interessant en origineel is, is dat deze Duitse keukenwinkel in Kleve geld biedt voor je oude keuken. Van deze winkel zijn bijna geen klachten bekend.

Omdat de winkel is aangesloten bij het CBW, maakt dit de winkel tot een zeer veilige aankoopplek. website Kuechendesign Kleve>

Prijs Kuechendesign Kleve keuken gemiddeld: tussen € 10.000 en € 25.000
Goedkope keuken Kleve: € 7.000

Soort keukens: designkeukens, moderne keukens en landelijke keukens (minimaal en geen opstelling in de showroom).

Ardland keukens

Iets minder bekend in Nederland, maar wel bij twentenaren, is Ardland kuechen. Bekend om moderne keukens en cottage keukens. De spelfouten op de site zijn soms lachwekkend, evenals de hoeveelheid niet werkende links.

Er staat wel veel informatie op de website en de keukens zien er goed uit. Aanbiedingen op de website, zijn alleen Duitse showroomkeukens, ook wel musterkuchen genoemd.

De winkel verkoopt midden segment keukens en heeft een haal en brengservice voor huishoudens die van ver komen.

Wij raden de winkel alleen aan voor huishoudens uit twente. De winkel is te vinden in Nordhorn, net over de grens bij Enschede. Ardland is onderdeel van de MHK groep. Website Ardland keukens>

Prijs Ardland keukens gemiddeld: tussen € 7.500 en € 25.000
Goedkope Ardland keuken: € 6.500

Soorten keukens: moderne keukens, hoogglans keukens, landhuis keukens en designkeukens.

Marquardt keukens

Marquardt verkoopt redelijk wat keukens aan Nederlanders en zit in het laag segment. Keukens kopen kan vanaf € 5.000,-  Marquardt wil de keukens en de winkel zo Duits mogelijk te houden.

Er is ook geen vertaling aanwezig, het gebruik van de website is volledig in het Duits. Aanbetaling is niet nodig, wel moet de volledige betaling van je nieuwe Duitse keuken voor levering gedaan zijn.

Vanwege een eigen granietzaak is graniet voordelig in Duitsland te kopen, mits in combinatie met een nieuwe keuken.

Hier zit tevens 25 jaar garantie op. Marquardt garandeert tevens enorm scherpe prijzen op keukenapparatuur in Duitsland. Of het nut heeft om keukenapparatuur in Duitsland te kopen valt te bezien.

Keukenapparatuur is vrij makkelijk online te vergelijken, mits de Duitse keukenofferte overzichtelijk is, en de apparatuur gespecificeerd.

De enige 2 winkels van Marquardt Kuechen die voor Nederlanders interessant zijn gezien de afstand, zitten in Nordhorn (bij Enschede over de grens) en in Wurselen, bij Aken (bij Maastricht over de grens).

Dit is een mooi voorbeeld in onze ogen, niet echt designkeukens, maar ouderwetse moderne keukens. Website Marquardt keukens>

Prijs Marquardt keuken gemiddeld: tussen de € 5.500 en € 12.000
Goedkope Marquardt keuken: € 4.500

Soort keukens: moderne keukens, landelijke keukens en designkeukens. Vanwege de eigen granietfabriek is het gebruikelijk dat de meeste keukens met acties alleen met graniet geleverd kunnen worden.

Alma keukens

Een Duitse keukenwinkel met een overzichtelijke website met Nederlandse vertaling op de site. De winkel begon in 1971 en heeft inmiddels 13 vestigingen waarvan er 2 belangrijk zijn.

Op de site staan een aantal eenvoudige keukens, die als showroommodel te koop zijn vanaf € 1.800 euro.

De nadruk bij Alma kuechen ligt op simpele moderne keukens, landhuiskeukens. Er zijn zelfs greeploze keukens in Duitsland te verkrijgen. De garantie op de meubelen is 10 jaar en dat is stevig.

Wat verder leuk is: indien je op een zondag Alma keukens wilt bezoeken zijn er speciale kijkdagen.

Je krijgt geen advies, maar je kunt gewoon de hele dag lekker keukens kijken, hier hoeft geen afspraak voor te worden gemaakt.

Er is een digitale catalogus en je kunt de mogelijkheden qua keukendeurtjes dus gewoon thuis bekijken. De winkel komt  professioneel over. Website Alma keukens>

Winkel bezoeken? Dat kan bij Ahaus (bij Enschede) of in Kleve (bij Arnhem).

Prijs Alma keuken gemiddeld: € 6.000 en € 14.000
Goedkope Alma keuken: € 5.500

Soorten keukens: moderne keukens, landelijke keukens, metallic keukens en greeploze keukens.

Faber keukens

Een keukenzaak in Duitsland met 1 showroom in Nordhorn die eigenlijk Möbel Faber heet. Naast keukens verkoopt de winkel ook meubels voor woonkamer en slaapkamer.

De mogelijkheid bestaat om hier online jouw offerte naar toe te sturen om jouw offerte te vergelijken met deze Duitse keukenwinkel.

De site geeft verder summiere informatie. Het is mogelijk om een lening aan te gaan voor een nieuwe Duitse keuken. Dit doet Faber met een eigen bank. De website lijkt niet echt up to date gehouden te worden en de winkel toont te weinig informatie. Website Faber keukens>

Grootte keukenwinkel: 700 m²

Prijs Faber keuken gemiddeld: onbekend
Goedkope Faber keuken: onbekend

Soorten keukens: greeploze keukens, moderne keukens en designkeukens.

Gerwens keukens

De meest bezochte keukenwinkels in Duitsland zitten in Nordhorn. 20 kilometer onder Nordhorn ligt de plaats Gronau. Hier zijn nog 2 keukenwinkels gevestigd. De bekendste is Gerwens kuchen waarvan de website gewoon in het Nederlands is.

Wij vinden het jammer dat er zo weinig informatie over de winkel beschikbaar is, wel staan er Duitse keukens op de website.

Helaas niet met prijzen. De showroom in Duitsland biedt je 1300 m² vol keukens, dus er zijn zat keukens te kijken. Gerwens verkoopt in het middensegment, maar ook in het hoogsegment. Onderdeel van Mhk Musterhaus kuechen. Website Gerwens keukens>

Prijs Gerwens keuken: tussen de € 7.500 en € 40.000
Goedkope Gerwens keuken: € 6.000

Soorten keukens: moderne keukens, designkeukens en metallic keukens.

Grenzland keukens

Grenzland keukens is te vinden in Kranenburg, tussen Nijmegen en Kleve. Het is een gewaagde winkel die alleen het Duitse keukenmerk Bulthaup keukens verkoopt.

Daarmee is de eigenaar ook een van de weinige keukenarchitecten in Duitsland net over de grens. Je kunt via de website alvast in de kleine, knusse showroom kijken.

Speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een exclusieve keuken in Duitsland. Bulthaup keukens prijzen verschillen praktisch niet van Nederlandse prijzen. Website Grenzland keukens>

Prijs Grenzland keuken: tussen de € 35.000 en € 200.000
Goedkope Bulthaup keuken: € 25.000

Soorten keukens: nadruk ligt op hoogdesign keukens en designkeukens. Je vind hier geen landelijke keukens.

Meda keukens

Meda kuechen is een prijsvechter met veel vestigingen in Duitsland. Voor Nederlanders alleen interessant: Meda keukens Kleve en Meda keukens Aken. Met brede spreiding van merken kan je bij Meda kuechen dus voor elke prijsklasse terecht.

Voor goedkope Duitse keukens tot luxe Duitse keukens.

Ook bij Meda is het mogelijk om online je keukenofferte te vergelijken, waarbij je een offerte terug ontvangt. Ook is Meda de enige keukenwinkel waar een huisbezoek mogelijk is. Of dit ook voor Nederland geldt is niet duidelijk. Website Meda keukens>

Prijs Meda keuken gemiddeld: € 6.000 tot € 100.000
Goedkope Meda keuken: € 5.500

Soorten keukens: landelijke keukens, cottage keukens, designkeukens, greeploze keukens en moderne keukens.

Rennings keukens

Rennings is een woonwarenhuis met de nadruk op keukens die bij Venray net over de grens ligt. Er is helaas niet veel relevante informatie te vinden. Wel staan er veel keukens op de website. Website Rennings keukens>

Schatting:
Prijs Rennings keuken gemiddeld: € 5.500 tot € 30.000
Goedkope Rennings keuken: € 5.500

Soorten keukens: moderne keuken en landelijke keukens.

Schaffrath keukens

Een groot woonwarenhuis in Duitsland vergelijkbaar qua concept als XXX Lutz en Rennings. Kuchenmarkt Schaffrath is slechts in drie vestigingen te bezoeken.

Op de website is een keukenontwerpprogramma in het Duits te vinden waar je jouw eigen keuken online kunt ontwerpen.

Ook heeft deze winkel een eigen financieringsprogramma. Geld lenen kan dus voor je nieuwe Duitse keuken.

Wat ons opvalt zijn de enorme prijzen voor de showroomkeukens, ze lijken ons veel te duur. De site zelf wel informatie over de keukenprijzen en voorbeelden Duitse keukens met prijzen. Website Schaffrath keukens>

Prijs Schaffrath keuken gemiddeld: € 4.500 en € 15.000
Goedkope Schaffrath keuken: € 3.500

Soorten keukens: moderne keukens, greeploze keuken, klassieke keukens en designkeukens.

Stall keukens

Ook Stall kuechen is vooral bekend in overijssel en gelderland, gezien de ligging van de 2 vestigingen. De ene showroom ligt in Gronau en is perfect te combineren met Gerwens keukens. De andere winkel ligt in Coesfeld bij Winterswijk over de grens.

Stall valt onder de categorie prijsvechters in het keukenland. Ze willen goedkoper dan elk andere keuken zijn. Bij aankoop van een keuken in Duitsland krijg je een 5 liter biervat te koop, Duitser kan het natuurlijk niet!

De feiten: het is een familiebedrijf, die zijn vaak wat gevoeliger voor klachten en dat is een pluspunt. Net als bij andere Duitse keukenzaken ligt de noodzaak om geen klachten te krijgen nog iets hoger. Ook is men vaker trots op het bedrijf.

Met 8500 m² is Stall de 2e grootste keukenwinkel in Duitsland. Het is alleen niet te zien of dit voor beide showrooms geldt, of dat elke showroom afzonderlijk deze maatvoering heeft. De garantie is 5 jaar, wat vrij normaal is. Wij lezen 2 jaar op de meubelen en 5 jaar op de apparatuur. Website Stall keukens>

Prijs Stall keuken gemiddeld: € 6.000 en € 12.000
Goedkope Stall keuken: € 5.500

Soorten keukens: moderne keukens, hoogglans keukens, designkeukens en greeploze keukens.

Hans te Wildt keukens

Een kleinere showroom in Emmerich, bij Millingen (Arnhem) over de grens. Ondanks dat het bedrijf al 100 jaar bestaat, is het nooit echt uitgegroeid tot een groot bedrijf. Een mooi scala aan keukenmerken, inclusief het luxe Siematic keukens en Systemat.

Hans te Wildt kuechen heeft ervaring met het ontwerpen van keukens voor minder validen en gehandicapten, toch wel het specialisme apart. Tevens onderdeel van MHK keukens, de grootste inkooporganisatie van keukens in Europa.

Op de aanbiedingen pagina staan helaas geen aanbiedingen. Een prijsindicatie vinden is moeilijk. Siematic keukens en Systemat kennende komen we op de onderstaande prijzen uit. Website Hans te Wildt keukens>

Prijs Hans te Wildt keuken gemiddeld: € 8.000 tot € 40.000
Goedkope Hans te Wildt keuken: € 7.500

Soorten keukens: houten keukens, moderne keukens en designkeukens.

Kuchentreff

Kuchentreff is een organisatie waar veel keukenwinkels zich bij aan kunnen sluiten. Een lijn die Duitse kwaliteitkeukens voordelig verkoopt. Verwarrend is dat elke winkel dan ook vaak een andere naam heeft, waardoor niet elke Kuechentreff winkel makkelijk te vinden is.

In Duitsland net over de grens zijn de volgende winkels alleen interessant:
Kuechentreff Leer, (bij Groningen) Kuechenhaus Ahaus (Enschede) Kuechentreff Kevelaer, (Arnhem) en Heico Kuechen in Geilenkirchen (bij Sittard over de grens)

Om verwarring in de naam te voorkomen hebben we de winkels net over de grens voor je gelinkt. Bezoek de website van Kuechentreff>

Prijs Kuechentreff keuken gemiddeld: € 7.500 tot € 13.000
Goedkope Kuechentreff keuken: € 6.500

Soorten keukens: moderne keukens, designkeukens en traditionele keukens.

XXX Lutz keukens

Een enorme woonwinkel met een flinke afdeling met keukens. De site is qua keukens helaas beknopt. Wel weten wij dat er veel keukens verkocht worden. Er staan 273 keukens op de website.

Indien je een keuken op de site aanklikt, kun je online een afspraak inplannen. Dat is ook echt nodig, want bij ons bezoek was er geen adviseur te bekennen. De keukenmerken die ze hier verkopen zijn voornamelijk Oostenrijkse keukens.

Dieter Knoll keukens is een keukenontwerper, een beetje de Piet Boon keukens van Duitsland. Een aantal ontwerpen op de website zijn van zijn hand. Voor losse Duitse keukenapparatuur kunt je hier ook terecht. Bezoek de website van XXX Lutz>

Prijs XXX Lutz keuken gemiddeld: € 8.500 en € 22.000
Goedkope XXX Lutz keuken: € 7.500

Soorten keukens: Oostenrijkse keukens, moderne keukens, inbouwkeukens en designkeukens.

Dit was een overzicht van de bekendere Duitse keukenboeren. Nu weet je precies welke winkels er zijn en welke het meest bezocht worden en waarom. Hieronder gaan we kijken welke keukenmerken er precies in Duitsland te vinden zijn:

Keukens Duitsland merken

Het is onmogelijk om een rangorde aan de keukenmerken te brengen. In feite zijn keukenmerken vergelijkbaar met automerken. Er zijn veel keukendealers in Duitsland, die allemaal meedere keukenmerken verkopen.

Stel je bent op zoek naar een keukenmerk, en dat wil je perse in Duitsland kopen, waar in Duitsland kun je die dan kopen?

Hier vind je alle Duitse keukenmerken precies per keukenwinkel en woonplaats net over de grens. Eerst kijken welke keukenmerken er nog meer zijn? De merken bepalen de uitstraling van de keuken.

Indien je helemaal niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan eerst alle keukenmerken wereldwijd die er zijn. Je ziet direct aan het merk of er een topkeuken bij zit!

In onderstaande lijst staan niet alleen Duitse keukenmerken bij. Er is ook behoefte om een paar Italiaanse en Oostenrijkse keukenmerken te plaatsen. Deze kunnen dus in onderstaand plekken in Duitsland gekocht worden.

Waar keuken kopen Duitsland?

Dus je zoekt keukens in Duitsland net over de grens. Waar kan je dan heen? Indien je een mooi keukenmerk hebt gezien kun je hieronder kijken waar deze te koop zijn. Alle merken zijn in onderstaande winkels net over de grens te vinden. Of het merk goedkoper is, hangt van de winkel af.

Waar in Duitsland kan ik Bulthaup keuken kopen?

Bulthaup is één van de meest exclusieve en dure keukenmerken die er is. Bekend van B1 en B2 modellen. Momenteel zijn bij ons 2 plekken bekend in Duitsland: via Grenzland keukens in Kranenburg, tussen Arnhem en Nijmegen.

Het is niet echt een Bulthaup outlet, maar het scheelt iets in prijs met Nederland. Verwacht niet dat je hier losse Bulthaup onderdelen kunt bestellen. Verder is Bulthaup in Duitsland te koop bij Gerwens keukens in Gronau net over de grens bij Enschede.

Bekijk Bulthaup keukens >

Waar kan ik Siematic keuken kopen?

Populaire Duitse keukens EkelhoffSiematic is een topkwaliteit Duitse keuken met een geschiedenis van 100 jaar. Het meest innovatieve keukenbedrijf met meerdere gewonnen prijzen voor keukendesign.

De auteur van dit stuk heeft zelf duizenden Siematic keukens verkocht en ook een Siematic keuken in huis. Momenteel 3 nieuwe lijnen, Pure, Urban en Classic.

Een must voor het oog. Ook hier geldt weer dat de Siematic keukenprijs in verhouding iets goedkoper is dan bij ons in Nederland. Siematic kun je bewonderen bij: Ekelhoff keukens, Gerwens keukens, Hans te Wildt keukens.

Bekijk Siematic bij Ekelhoff keukens >

Waar kan ik Valcucine keukens kopen?

Valcucine is een luxe Italiaans keukenmerk en word daarom niet op iedere plek verkocht. Samen met de andere topmerken in keukenland zijn er ook geen outlets van Valcucine. Dit merk is te bewonderen bij Ekelhoff keukens.

Bekijk Valcucine keukens > 

Waar Nobilia kopen in Duitsland?

Nobilia is een bekend Duits keukenmerk in het laag & middensegment klasse. Er zijn veel keukenshowrooms die het merk aanbieden gezien de gunstige prijs en de vele mogelijkheden qua design. Je kunt Nobilia vinden bij Faber keukens, Meda keukens & Stall keukens.

Bekijk Nobilia keukens > 

De goedkoopste Nobilia keukens vind je bij Kuchenoutlet in Veenendaal.

Waar kan ik een Next125 keuken kopen?

Een luxer populair keukenmerk, vaak te vinden bij de grotere designwinkels. Bekend van zwarte keukens. Te zien en te koop bij: Ekelhoff keukens, Schaffrath keukens Kevelaer & XXX Lutz. Voor showroomkeukens van Next125 weer de meeste kans bij Ekelhoff keukens, gezien de grootte van de winkels.

Bekijk Next 125 keukens >

Waar kan ik een Vito keuken kopen?

Vito is minder bekend en aan te schaffen bij Schaffrath keukens.

Bekijk Vito keukens >

Waar Ballerina kopen?

Een bekend merk met veel mogelijkheden en de introductie van de Y keuken. Goed geprijsd, te verkrijgen bij: Ekelhoff keukens, Gerwens keukens en de kleinere en helemaal onbekende Krumme kuechen & Grotholt kuechen (in de buurt van Winterswijk).

Bekijk Ballerina keukens >

Waar kan ik Poggenpohl kopen?

Populaire Duitse Keukens Ekelhoff PoggenpohlPoggenpohl behoord tot de betere Duitse keukenmerken in de wereld. Meestal in 1 adem genoemd met Siematic en Bulthaup.

Ook een Poggenpohl keuken kopen in Duitsland is lastig, er zijn momenteel slechts 2 winkels in Duitsland die ze aanbieden:

Bij Ekelhoff keukens en Meda keukens. Wij verwachten bij Ekelhoff nog wel eens wat Poggenpohl showroommodellen in de verkoop.

Bekijk Poggenpohl keukens >

Waar Hacker Systemat keuken kopen Duitsland?

De meeste huishoudens die een Duitse keuken kopen, krijgen er 1 van Hacker in huis. Het is echt een enorm groot merk. bekend om hun prachtige keukens. Te koop bij: Faber keukens, Ardland keukens, Meda keukens, Gerwens keukens, Hans te Wildt keukens en Kuechentreff.

Bekijk Hacker Systemat keukens>

Waar Rational keukens kopen?

Als luxer merk ook bekend in het verre oosten. Momenteel alleen te vinden bij Gerwens keukens.

Bekijk Rational keukens>

Waar kan ik een Leicht keuken kopen?

Modern style, traditional style en greeploze keukens van Leicht. Leicht keukendealer Duitsland: Meda keukens.

Bekijk Leicht keukens>

Waar kan ik een Rotpunkt keuken kopen?

Bekend om zijn klassieke houten keukens, Oak-Line keukens en prachtige lak keukens. Momenteel alleen aan te schaffen bij Gerwens keukens.

Bekijk Rotpunkt keukens>

Waar kan ik een Nolte keuken kopen?

Nolte was in 2015 ooit het meest populaire keukenmerk. Te koop bij: Meda keukens, Marquardt keukens en Schaffrath keukens (allen in Kevelaer).

Bekijk Nolte keukens>

Waar kan ik een Bauformat & Burger keuken kopen?

Een familie die keukens aanbiedt. Te koop bij: Stall keukens en Kuechentreff keukens.

Bekijk Bauformat keukens >

 

Waar kan ik Schuller keuken kopen?

Vooral bekend om hun greeploze keukens en hun hoogglans keukens. Te vinden bij Ekelhoff en Kuechentreff.

Bekijk Schuller keukens>

Waar kan ik een Team 7 keuken kopen?

Oostenrijks keukenmerk en het meest bekend om de Blackline en de Linee keuken. Nadruk ligt op natuurhouten keukens. Momenteel alleen te verkrijgen bij XXX Lutz keukens en Stall keukens.

Op de site staat ook bij Heckmann keukens in Nordhorn, maar deze is nergens online te vinden.

Bekijk Team 7 keukens>

 

Waar kan ik een Dan Keuken kopen?

Dan Kuchen is een Oostenrijks keukenmerk, en vrij onbekend in Nederland. De keukens zijn in Duitsland te koop bij XXX Lutz.

Bekijk Dan Keukens> 

Waar kan ik een Zampieri keuken kopen?

Prachtige strakke Italiaanse designkeukens. Zampieri Cucine is te koop bij Ekelhoff keukens.

Bekijk Zampieri keukens>

Wij hopen dat je door dit artikel een stuk wijzer bent geworden over een Duitse keuken kopen. Je kent nu de bekendste keukenwinkels in Duitsland en je weet meer van keukenprijzen in Duitsland en kan gericht een keuze maken.

Ook interessant als je een Duitse keuken wilt kopen:

Bespaar op je keukenofferte: doe mee aan de Second opinion Duitse keukenofferte>

Onderhandelen?  Hoe onderhandel je over een keuken >

 • Maaike schreef:

  Beste meneer/mevrouw,

  In 2002 hebben wij een keuken gekocht bij Ardland Kuchen Studio.
  Nu willen wij graag onze deurtjes vervangen en vragen ons af of die ook los leverbaar zijn en hoeveel dat dan kost.
  Wij horen graag of dit mogelijk is.

  • IZAA schreef:

   Beste Maaike,

   Mijn advies is om rechtstreeks met Ardland contact op te nemen. Een link is hierboven in het artikel te vinden.

   Met vriendelijke groet,

   Team IZAA

 • IZAA

  >