De perfecte spoelbak voor jou? Één van de belangrijkste onderdelen in je keuken is de spoelbak. Het verschilt meestal per huishouden waar de spoelbak voor gebruikt wordt

. Je kunt bijvoorbeeld groenten, fruit, handen of vaat erin wassen. Je kunt zelfs je kleding er in wassen of natuurlijk restwater weggooien. Spoelbakken zijn dus eigenlijk multifunctioneel en worden iedere dag gebruikt, een stootje moeten ze dus wel aankomen.

Je kunt spoelbakken vinden in allerlei maten, vormen, kleuren en materialen. Daarom is het van belang dat de gootsteen aansluit op je wensen. In deze blog lees je verder over de mogelijkheden van spoelbakken en waar je op moet letten bij de aanschaf van een multifunctionele spoelbak.

Spoelbakken vormen & maten

Wil je iets unieks of ben je meer van het eenvoudige? Bij de spoelbakken is dat geen probleem, als je echt voor eenvoud wil gaan kun je kiezen uit een rechthoekige of vierkante spoelbak. Wil je iets speciaals, dan kun je voor een ronde of ovale spoelbak gaan.

Denk bij de keuze voor de vorm en het formaat goed na waar je de spoelbak voor gaat gebruiken. Velen denken namelijk groot is makkelijk, maar dit gaat je dan veel werkruimte in beslag nemen.

Moet je bijvoorbeeld de afwas in je spoelbak doen, of moet je vaak een emmer of pannen kwijt in de spoelbak? Dan is een grote gootsteen de juiste keuze.

Ook kun je kiezen voor een enkele of dubbele spoelbak. Wanneer je vooral vaak bezig bent met het bereiden van uitgebreide gerechten, of als je veel kookt met verse groentes is een dubbele spoelbak fijn. Je kunt ook kiezen voor een afdruipvlak waar je het water van de gewassen groente in kunt laten afdruipen.

 

spoelbak-keuken-1

Meer keuken inspiratie op doen? Doe hier je keuken inspiratie op>> 

De spoelbak voor je keukenstijl

De spoelbak is altijd zichtbaar in je keuken, daarom dragen ze voor een groot deel bij aan de uitstraling van de keuken. Daarom zijn er spoelbakken van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen bij spoelbakken zijn keramiek, rvs en kunststof. Rvs wordt het meest gekozen van deze 3. Roestvrij staal is tijdloos, betaalbaar en boven alles natuurlijk sterk.

Maar ook roestvrij staal heeft een nadeel, het is zeer gevoelig voor krassen. Wil je een keuken met een wat luxere uitstraling? Dan kun je voor keramiek kiezen. Je betaalt iets meer, maar je krijgt wel een luxere uitstraling. Wil je een spoelbak die makkelijk schoon te houden is en zeer betaalbaar is? Dan blijft de kunststoffen spoelbak over.

 

spoelbak-keuken-2

 

Opbouw, inbouw of onderbouw?

Wanneer je kiest voor een onderbouw spoelbak, dan kies je voor een strak design waar de spoelbak mooi in weggewerkt is. Hierbij loopt je werkblad mooi over de rand van de spoelbak heen. Zo krijgt je een strakke uitstraling.

Wanneer je de opbouw spoelbak kiest, ligt je spoelbak op het werkblad en ontstaat er een rand. Twijfel je nog en wil je iets wat er tussenin zit? Dan kun je voor de inbouw spoelbak kiezen. Hierbij loopt je spoelbak strak over in het werkblad zodat het een mooi geheel wordt.


Nog meer ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>