Één van de belangrijkste onderdelen in uw keuken is de spoelbak. Het verschilt meestal per huishouden waar de spoelbak voor gebruikt wordt. U kunt bijvoorbeeld uw groentes, fruit, handen of vaat erin wassen, u kunt zelfs uw kleding er in wassen of natuurlijk restwater weggooien. Spoelbakken zijn dus eigenlijk multifunctioneel en worden iedere dag gebruikt, een stootje moeten ze dus wel aankomen. U kunt spoelbakken vinden in allerlei maten, vormen, kleuren en materialen. Daarom is het van belang dat de gootsteen aansluit op uw wensen. In deze blog leest u verder over de mogelijkheden van spoelbakken en waar u op moet letten bij de aanschaf van een multifunctionele spoelbak.

Spoelbakken vormen & maten

Wilt u iets unieks of bent u meer van het simpele standaard? Bij de spoelbakken is dat geen probleem, als u echt voor het simpele wil gaan kunt u kiezen uit een rechthoekige of vierkante spoelbak. Wilt u iets speciaals dan kunt u voor een ronde of ovale spoelbak gaan. Denk bij de keuze voor de vorm en het formaat goed na waar u de spoelbak voor gaat gebruiken. Velen denken namelijk groot is makkelijk, maar dit gaat u dan veel werkruimte in beslag nemen. Moet u bijvoorbeeld de afwas in uw spoelbak doen, of moet u vaak een emmer of pannen kwijt in uw spoelbak? Dan is een grote gootsteen de juiste keuze. Ook kunt u kiezen voor een enkele of dubbele spoelbak. Wanneer u vooral vaak bezig bent met het bereiden van uitgebreide gerechten of wanneer u veel kookt met verse groentes is een dubbele spoelbak fijn. U kunt ook kiezen voor een afdruipvlak waar u het water van de gewassen groente in kunt laten afdruipen.

 

spoelbak-keuken-1

Meer keuken inspiratie op doen? Doe hier uw keuken inspiratie op>> 

De spoelbak voor uw keukenstijl

De spoelbak is altijd zichtbaar in uw keuken, daarom dragen ze voor een groot deel bij aan de uitstraling van de keuken. Daarom zijn er spoelbakken van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen bij spoelbakken zijn keramiek, rvs en kunststof. Rvs wordt het meest gekozen van deze 3. Roestvrij staal is tijdloos, betaalbaar en boven alles natuurlijk sterk. Maar ook roestvrij staal heeft een nadeel, het is zeer gevoelig voor krassen. Wilt u een keuken met een wat luxere uitstraling? Dan kunt u voor keramiek kiezen. U betaald wel wat meer, maar met dit materiaal heeft u wel direct een luxere uitstraling. Wilt u een spoelbak die makkelijk schoon te houden is en zeer betaalbaar is? Dan blijft de kunststoffen spoelbak voor u over.

 

spoelbak-keuken-2

 

Opbouw, inbouw of onderbouw?

Wanneer u kiest voor een onderbouw spoelbak, dan kiest u voor een strak design waar de spoelbak mooi in weggewerkt is. Hierbij loopt uw werkblad zeer mooi over de rand van de spoelbak heen, zo heeft u een strakke uitstraling. Wanneer u de opbouw spoelbak kiest, ligt uw spoelbak op het werkblad en ontstaat er een rand. Twijfelt u nog en wilt u iets wat er tussenin zit? Dan kunt u voor de inbouw spoelbak kiezen. Hierbij loopt uw spoelbak zeer strak over in het werkblad zodat het een mooi geheel wordt.


Sven - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>