De keukenvernieuwers

De Keukenvernieuwers – de keukenrenovatie mastodont van Nederland. Is het beter voor je portemonnee dan een nieuwe keuken? We kijken eens naar de koning van keukenrenovatie. Hoe ze werken. Wat ze kosten. En natuurlijk of het een aanrader is… 

Even van een renovatie gelijk naar je oma… Zou jij een kunstheup aan je oma geven? Daarbij een pacemaker? En ook nog een nieuwe knie? Misschien wel als het de levensduur van oma verlengd. Alleen wanneer stopt het? Want oma is al op leeftijd natuurlijk.

Deze lijn kan je ook trekken met keukenrenovatie.

De slogan van de Keukenvernieuwers is: ”Uw vertrouwde keuken weer als nieuw”…

Met andere woorden… Alsjeblieft! Een nieuwe oma!

 

De keukenrenovatie markt is groter dan de nieuwe keuken markt. Er zijn enorm veel kleine spelers in deze branche. Toch zijn er maar een paar grote jongens in deze markt. En die slokken alles op. De koning van de keukenrenovatie? Dat zijn de Keukenvernieuwers.

Laten we ze eens bekijken.

De keukenrenovatie markt is een stille markt, die eigenlijk overschaduwt word door de nieuwe keuken markt. Daar waar iedereen overal schreeuwt koop een nieuwe keuken zie je hier vrij weinig over. De markt heeft minder concurrentie.

Toch is het een markt waar enorm veel geld in omgaat. Ze cashen goed in de renovatie branche….

Onthoud dit goed…

Het doel van keukenrenovatie moet altijd zijn: in verhouding moet het goedkoper zijn dan een nieuwe keuken. En vaak is dit niet zo.

Laten we eens kijken we eens naar de marktleider in keukenrenovatie.

De Keukenvernieuwers

De KeukenvernieuwersKeukenvernieuwers heeft zich als merk ingeschreven sinds 2011. Vermoedelijk bestaan ze al langer dan dit jaar. Ze zijn heel langzaam begonnen met keukenrenovatie in de regio Brabant. Juist door de vroege start hebben ze veel kennis opgedaan in het renoveren van keukens.

Het bedrijf achter keukenvernieuwers is Renove BV.

Hoofdkantoor

De Keukenvernieuwers
Kerkeind 22
5076 AC Haaren
013-4691344

Voor je keukenrenovatie overweegt (waar dan ook): 

Heel veel mensen met verbouwingsplannen maken echt financiële blunders, omdat ze de markt niet goed genoeg kennen. Voordat je overweegt om keukenrenovatie – waar dan ook – uit te voeren, adviseren we je om absoluut te lezen: nieuwe keuken of keukenrenovatie.

Dit geeft je een realistisch beeld voor je de compleet verkeerde keuze maakt. Zo voorkom je dat je een renovatie koopt van 10.000 of meer.

De keukenvernieuwers keukenrenovatie

Je wilt een keukenrenovatie laten uitvoeren aan je keuken? Dan zit je helemaal goed bij dit bedrijf. Wat kan je hier precies laten renoveren?

Over het algemeen komen ze voor de grotere renovaties langs. Het meest voorkomend zijn een nieuw werkblad. Dit kan bijvoorbeeld omdat het aanrecht wil vervangen omdat het niet mooi is. Of simpelweg omdat je iets compleet anders wil.

Ook nieuwe keukendeurtjes komen veel voor. Je kan nieuwe frontjes voor je keuken nemen omdat je ze niet mooi vind en iets moderns wil. Soms kan het ook noodzakelijk zijn – bijvoorbeeld als de keukenfrontjes niet meer recht hangen.

lastiger maar ook zeker mogelijk: nieuwe handgrepen op je keuken. Of een van een kast een ladekast maken. Wat ook voorkomt: een vaatwasser inbouwen in een bestaande keuken. Of misschien een nieuwe ladekast in een bestaande keuken?

Bijna alles kan. En alles is maatwerk.

Elke keukenrenovatie is superveilig – ze zijn aangesloten bij het CBW. Er zou ook een keurmerk zijn, maar hier vinden we niets over terug.

 

Wat renoveren ze niet

Heb je een enkel greepje nodig? Dan is het misschien treurig, maar begrijpelijk dat ze daar niet helemaal voor langskomen. Ze doen het wel, maar je leest ook in de klachten van Keukenvernieuwers dat ze soms niet reageren.

Jij als klant denkt dan gelijk dat de orderwaarde te klein is. Dat zou natuurlijk goed kunnen. En dat geeft weer een onprettige nasmaak. Twijfel je? Altijd even bellen met de Keukenvernieuwers.

De keukenvernieuwers prijzen

Wat kost een keukenrenovatie bij De Keukenvernieuwers? De gemiddelde keukenrenovatie kost hier al gauw zon 4.500 euro, waarbij er flink wat uitsteigers zijn omhoog, over de 10.000 euro.

In praktijk kan je stellen dat de renovatieprijzen goedkoper zijn, maar mensen eindigen toch vaak met wat meer op de lijst.

Werkgebied

Waar werken ze? Het mooie is dat ze goed georganiseerd zijn en landelijke dekking hebben. Dus je kan overal in Nederland een keuken laten renoveren.

Werkwijze de Keukenvernieuwers

Bij een nieuwe keuken bezoek je vaak een showroom. Hier laat je een keuken ontwerp maken. Bij een bestaande keuken vernieuwen moet je gelijk iemand bij jou thuis hebben. Die kan de situatie ter plekke zien. Ook kan hij opmeten.

Dit is ook noodzakelijk, want bij een keukenrenovatie kunnen dingen goed misgaan, als er niet goed gemeten is. Dit doen ze zeker goed bij Keukenvernieuwers.

Huisbezoek keukenrenovatie

Online maak je een afspraak voor een bezoek. Eerst dus gelijk een huisbezoek. Hier kunnen ze ter plekke zien wat de staat van je oude keuken is. Ken je trouwens de wet van wederkerigheid? Ik geef jou iets, dan moet je ook iets voor mij doen. Onbewust dan. Dit gaat heel sterk op bij een keukenrenovatie advies aan huis.

Stel… je koopt een nieuwe keuken, dan ga je naar de showroom. Daar zit je in hun territorium. Nu komen ze bij jou thuis. Die man die bij je thuis komt, neemt allerlei stalen mee en doet daar ter plekke advieswerk bij je thuis. Dat is een extra moeite die hij voor je doet.

We zijn hierdoor extra sterk geneigd om ‘ja’ te zeggen tegen zo’n renovatiespecialist. Altijd interessant om in je achterhoofd te houden. Ondanks deze gezonde commercie, hoef je niet te verwachten dat je erg onder druk word gezet. Ze werken netjes bij de Keukenvernieuwers.

Ook wordt alles zorgvuldig gemeten en bekeken.

Geen keukenshowroom

Dus komen ze met alle kleuren en materiaal stalen bij je thuis. Dat zijn frontjes waar je thuis de kleuren bij elkaar kunt zoeken. Ze hebben niet alleen staaltjes van keukendeurtjes. Ook alle kleuren komen voorbij. En natuurlijk ook de werkblad stalen.

Let wel: het is niet makkelijk om van kleine staaltjes de juiste kleurkeuze te kiezen. Wel kunnen ze ongetwijfeld alles leveren. Klassieke keukendeurtjes, moderne keukendeurtjes. In kunststof kleuren en stevige lakdeuren. Maar ook kunststof werkbladen of stenen werkbladen. Alles is mogelijk.

Maar omdat er geen keukenshowroom is, zal het moeilijk zijn om het eindresultaat voor te stellen. Wel een voordeel: je ziet de kleuren in je huis bij zonlicht.

Zo maken jullie samen een afweging wat er allemaal in de bestaande keuken vervangen moet worden.

En als de keuken heel erg rammelt… dan kan er altijd nog een nieuwe keuken in.

Dat is nu juist het gevaar voor je portemonnee…

Verdienmodel

Achter dit bedrijf schuilt natuurlijk ook een gezond commercieel businessmodel. Als eerste zijn alle adviseurs eigen ondernemer. Ze zitten daar dus voor eigen portemonnee. Daarom moet je dus best een beetje commercieel zijn.

Dus de adviseurs zijn – net als in een showroom –  getraind op verkoop. Ze plaatsen de onderdelen zelf, maar ze moeten dus ook de renovatie verkopen aan je.

En dat is niet alles. In de keukenwereld is provisie normaal. Of bonus. Dus verkoop je veel? Dan krijg je een bonus. Zo ontstaat er eigenlijk ook nog competitie onder de ondernemers zelf.

Dit zijn dingen die bij veel bedrijven voorkomen. Los van dit bedrijf, het gebeurd overal.

Daarom is het gevaar (bij elke keukenrenovatie – bij elk bedrijf) dat je al gauw teveel betaald voor aanpassingen die niet nodig zijn.

Daarom is een goede voorbereiding nodig. Veel lezen over keukenrenovatie. Doe je het niet? Dan hoor je zo bij die 75% die teveel betaald voor een keukenrenovatie. Waarom benoemen we dit?

Bij een nieuwe keuken weet je dat je duur uit bent. Bij een keukenrenovatie denk je dat je goedkoop uit te zijn. Dus vaak niet!

Kan ik onderhandelen bij een keukenrenovatie? Ja, dat kan maar is niet gebruikelijk. Gewoon proberen natuurlijk!

Keukenvernieuwers is marktleider. Maar er zijn nog andere bedrijven die aan de weg timmeren in keukenrenovatie…

Concurrenten

Is er dan alleen de Keukenvernieuwers? Nee er zijn er nog veel meer. Ter vergelijk noemen we een paar zaken.

Er is concurrentie gekomen. K14 en Intereno timmeren aan de weg. Allebei landelijk opererende keukenrenovatie bedrijven.

Concurrent K14 doet het net even anders. Ze zijn vooral groot geworden als het bedrijf die nieuwe frontjes op een bestaande Ikea keuken levert. Blijkbaar waren ze de stoffige saaie keukenfronten van Ikea keukens zat.

En nu komt het unieke: in plaats van huisbezoeken kan je ook gebruik maken van showrooms in de buurt. Zo kan je net even wat meer zien dan alleen thuis.

Intereno is ook een keukenrenovatiebedrijf die al lang meegaat. Ze hebben 1 vestiging maar renoveren keukens door heel Nederland.

Dan zijn er nog heel veel kleine keukenrenovatie bedrijven.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenrenovatie bedrijven in Nederland.

Goed… terug naar de grootste. De Keukenvernieuwers.

Als monopolie positie dan ook vaak prijzen omhoog, zien we ook bij keukenzaken die hoog in het zadel zitten.

Risico van keukenrenovatie

Staan de kosten in verhouding met de keuken? Dat is de vraag die je je elke keer moet stellen. In veel gevallen zien we toch dat zo’n renovatie flink geüpgraded gaat worden met toeters en bellen die niet nodig zijn. Ben je nou bezig je keuken te renoveren – of onbewust bezig een nieuwe keuken te kopen?

Wil je een second opinion  voor de prijs van je keukenrenovatie offerte? Stuur de offerte naar ons, kijken wij eens mee. Dat kan via het contactformulier.

Reviews de Keukenvernieuwers

Op internet worden alle reviews opgevangen door Keukenvernieuwers. Als je de reviews goed bestudeerd, zie je dat de meeste mensen enorm tevreden zijn. Juist op afvoer putTrustpilot staan nou net veel klachten. Natuurlijk probeert ook Keukenvernieuwers eerst de klachten zelf op te vangen.

Toch zijn juist die klachten over Keukenvernieuwers interessant. De meeste klachten lijken voort te komen uit te weinig orderwaarde voor jou als klant. Dat snappen we wel, voor 1 greepje komt niemand langs.

Maar we lezen ook wel dat er te snel naar een nieuwe keuken gepraat word. Dit is meer een algemene veronderstelling dan een speciaal voor de Keukenvernieuwers.

Conclusie

Wij denken dat de Keukenvernieuwers een zeer professionele partij is om je keuken te renoveren. Het kan zeker geld schelen als je een renovatie afweegt tegenover een nieuwe keuken. Wel adviseren wij je om je af te vragen of elke aanpassing ook écht noodzakelijk is voor de renovatie.

Bezoek de site van Keukenvernieuwers >>>

 

Heb je een laag budget voor je renovatie en wil je alleen de keuken visueel aantrekkelijker maken? Dan is keuken wrappen een overweging.

Vergelijk je het met een nieuwe keuken? Er zijn zeker bedrijven die goedkoop een nieuwe keuken leveren. Iets meer gedoe, maar wel compleet nieuw.

 

IZAA

>