De keukenapparatuur die wij in deze tijd aanschaffen voor onze keukens wordt steeds intelligenter. Dan hebben we het onder andere over zelfdenkende ovens, cameraatjes aan de binnenkant van een koelkast of een wasautomaat waarmee we onze was tot wel 2 keer zo snel kunnen doen.

Er komen oneindig mogelijkheden bij en in een bijna niet bijhoudend tempo volgen de innovaties elkaar heel snel op. Dankzij 2 hele belangrijke trends zou de functionaliteit van al deze keukenapparatuur verder toenemen.

Die trends zijn kunstmatige intelligentie en spraakbediening. Deze 2 trends zorgen ervoor dat een magnetron, een vaatwasser of een koelkast nog efficiënter, slimmer en gebruiksvriendelijker worden dan dat het al is.

Mooier en makkelijk

Het is niet alleen de hulp die wij krijgen van onze witgoed- en andere keukenapparaten. Maar ze maken ons ook het leven vele malen makkelijker. We kunnen nu zelfs via onze smartphone of tablet te bedienen applicaties gebruiken om de status van het wasprogramma te checken of een afzuigkap te starten of stoppen.

Is de keukenapparatuur kapot of functioneert het niet zoals het hoort? Dan kunt u via die applicatie ook een servicedienst inschakelen. Ook kunt u berichten versturen en ontvangen en er zijn nog veel meer opties.

Er wordt natuurlijk niet alleen op handigheid gelet, maar ook op de duurzaamheid. Van elk soort keukenapparatuur waar een nieuwe serie van wordt gemaakt verbruikt weer veel minder elektriciteit of water dan de vorige serie.

Ouderwetse keukenapparatuur kom je niet veel meer tegen. De naam witgoed – wat ieder mensengeheugen wel kent voor grote elektrische huishoudelijke apparaten, doet de huidige producten geen recht meer.

Ontvang alle nieuwste innovaties voor uw nieuwe keuken in 2019 thuis >

Witgoed, dat is niet meer in. Design-objecten, dat is van nu, mooi van vorm en vormgeving, kwalitatief hoogwaardig materiaal en in de meest originele kleuren te verkrijgen. Dit zien wij terug in bouwapparaten, maar ook in losse keukenmodules.

Kwaliteit boven prijs

Volgens één van de grootste markt onderzoeksinstituten ter wereld, GfK, zijn er 2 belangrijke consumententrends. Trend 1: voor de kritische en prijsbewuste consument van nu gaat de waarde van het product boven de prijs.

We geven met z’n allen meer geld uit aan elektrische apparatuur, zoals vaatwassers en wasmachines. Hier een voorbeeld: in 2016 spendeerden wij wereldwijd gemiddeld 347 Dollar aan een wasmachine.

In 2017 spendeerden wij al wereldwijd gemiddeld 351 Dollar. Het is duidelijk dat de klant innovatie en gemak in de keuken wil. En wat je uiteindelijk dan terug ziet in de keuken, dat is zeker waar wij bereid voor zijn om te betalen

De natuur in de keukenapparaten

De moderne keuken van nu wordt niet alleen gebruikt als keuken maar fungeert veelal als verlenging van de woonkamer, als woonkeuken en als centrum van het huishouden. Door bijvoorbeeld de aanschaf van een keukeneiland met barkrukken te doen creëert u al heel snel een woonkeuken.

Dit kun je ook doen door een grote eettafel naast het keukeneiland te maken in plaats van barkrukken. Het gebruik van bijzondere kleuren, zoals marmer, brons of goud, zien we tegenwoordig ook in toenemende mate steeds meer voorbij komen.

Ook innovatieve afzuigsystemen (een in het werkblad geïntegreerde afzuigsysteem in plaats van een afzonderlijke afzuigkap) maken steeds deel uit van het interieur. De meest trendy kleur van deze tijd die nu opkomst is, is zwart. Door deze kleur ziet uw keuken er veel stijlvoller uit.

Maar er zijn nog veel meer trends opkomst, neem bijvoorbeeld: brede keukenlades. Deze keukenlades zorgen voor een rustige en strakke uitstraling en ze zijn efficiënt in te richten. Een trend van dit moment die we ook niet mogen vergeten is: de gekleurde kraan. Gekleurde kranen zijn op dit moment ook helemaal hip.

Maar dan niet alleen de kraan natuurlijk, de bijpassende gekleurde spoelbak hoort daar ook bij. En dan de laatste trend van dit moment: Wanneer uw keuken meer tot dienst doet als woonkeuken, is er één kleur die niet mag ontbreken.

De kleur ‘groen’ is helemaal van dit moment. In een woonkeuken moet er natuurlijk ook een beetje natuur zijn. Neem bijvoorbeeld een paar planten, bijvoorbeeld kamerplanten of mooie varen.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>