U staat er ongetwijfeld niet bij stil, maar de deur van de koelkast is de meest geopende deur in uw huis. Gaat u het allemaal maar eens na: bij het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn er altijd meerdere producten die u nodig heeft wat u in de koelkast kunt vinden. Alle tussendoortjes zijn hierbij nog nagelaten. De koelkast is dan ook een onmisbaar element in uw keuken. Maar welk type koelkast past nou bij u? Een kleine of grote koelkast, een vrijstaand of inbouwkoelkast, met of zonder vriesvak? Doordat er veel mogelijkheden zijn is het uitzoeken van een koelkast nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wilt u meer keukeninspiratie opdoen klik dan hier>>

Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast is een grote koelkast die in een moderne keuken volledig tot zijn recht komt. Bij dit model zijn het koel en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Verder beschikt het over enkele luxe snufjes: de deur is in de meeste gevallen voorzien van een ice-dispenser. Dit is een vakje in de deur van de koelkast waar u ijsklontjes kan produceren. Daarnaast bevat de koelkast een 0 graden zone waarvan u de vochtigheid zelf kunt regelen. Zo kan u een langere tijd genieten van verse groentes en vers fruit.

Vrijstaande koelkast of inbouwmodel

Eigenlijk zijn er twee soorten modellen. Een vrijstaand model en een inbouwmodel. Een inbouwmodel is prachtig weggewerkt in de keuken, zodat de koelkast het gecreëerde effect niet in de weg zit. Dit type kan daarnaast op eigen hoogte geplaatst worden. Ideaal, want zo hoeft u niet zo ver of helemaal niet meer te bukken wanneer u iets in de onderste lade wilt pakken of terug wilt leggen. Wat een vrijstaande koelkast betreft kan deze gemakkelijk verplaatst of vervangen worden. Ook zijn deze koelkasten in wat grotere modellen te verkrijgen. De keuze is tenslotte aan u: gaat u voor een grotere vrijstaande koelkast of een inbouwmodel wat mooi weggewerkt is in uw keuken?

Koel – vriescombinatie

Geen Amerikaanse koelkast, maar toch een koelkast met een koel en vriesgedeelte? Het is mogelijk. Ook hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heeft u de keuze uit een model waar het vriesgedeelte zich bevindt onder het koelgedeelte, en een model waarbij het koelgedeelte en vriesgedeelte andersom zitten. Het voordeel van het eerste model is dat de twee gedeeltes beiden een apart deurtje waarbij het vriesvak iets groter is. Wanneer u het lekker compact wilt houden en niet heel veel van het vriesgedeelte gebruik gaat maken, is een koelkast met ingebouwd vriesvak meer geschikt.


Bryan - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>