De juiste koelkast voor je keuken? Je staat er ongetwijfeld niet bij stil, maar de deur van de koelkast is de meest geopende deur in huis. Ga het maar eens na: bij het ontbijt, de lunch – en het avondeten zijn er altijd meerdere producten die je nodig hebt uit de koelkast. Alle tussendoortjes zijn hierbij nog nagelaten.

De koelkast is dan ook een onmisbaar element in je keuken. Maar welk type koelkast past nou bij je? Een kleine of grote koelkast, een vrijstaand of inbouwkoelkast, met of zonder vriesvak? Doordat er veel mogelijkheden zijn is het uitzoeken van een koelkast nog niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Klik hier voor meer keukeninspiratie

 

Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast is een grote koelkast die in een moderne keuken volledig tot zijn recht komt. Bij dit model zijn het koel en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst.

Verder beschikt het over enkele luxe snufjes: de deur is in de meeste gevallen voorzien van een ice-dispenser. Dit is een vakje in de deur van de koelkast waar je ijsklontjes kunt produceren.

Daarnaast bevat de koelkast een 0-graden zone waar je de vochtigheid zelf kunt regelen. Zo geniet je langer van verse groentes en vers fruit.

Vrijstaande koelkast of inbouwmodel

Eigenlijk zijn er twee soorten modellen. Een vrijstaand model en een inbouwmodel. Een inbouwmodel is prachtig weggewerkt in de keuken, zodat de koelkast het gecreëerde effect niet in de weg zit.

Dit type kan daarnaast op eigen hoogte geplaatst worden. Ideaal, want zo hoef je niet zo ver of helemaal niet meer te bukken wanneer je iets in de onderste lade wilt pakken of terug wilt leggen.

Wat een vrijstaande koelkast betreft kan deze gemakkelijk verplaatst of vervangen worden. Ook zijn deze koelkasten in wat grotere modellen te verkrijgen. De keuze is tenslotte aan jou: ga je voor een grotere vrijstaande koelkast of een inbouwmodel dat mooi weggewerkt is in je keuken?

Koel – vriescombinatie

Geen Amerikaanse koelkast, maar toch een koelkast met een koel en vriesgedeelte? Het is mogelijk. Ook hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden.

Zo heb je de keuze uit een model waar het vriesgedeelte zich bevindt onder het koelgedeelte, en een model waarbij het koelgedeelte en vriesgedeelte andersom zitten. Het voordeel van het eerste model is dat de twee gedeeltes beiden een apart deurtje waarbij het vriesvak iets groter is. Wanneer je het lekker compact wilt houden en niet heel veel van het vriesgedeelte gebruik gaat maken, is een koelkast met ingebouwd vriesvak meer geschikt.


Nog meer ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>