U kunt een complementaire keuken herkennen aan het gebruik van kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Doordat u dit opvallende kleurcontrast gebruikt maakt u van uw keuken een echte blikvanger. U  kunt kiezen tussen een volledige complementaire keuken of u kunt het contrast opzoeken in de keukenaccessoires.

Uniek en speels met kleuren

Kleuren die maximaal met elkaar contrasteren in de kleurencirkel noemt u complementaire keuken. De kleuren die maximaal met elkaar contrasteren zijn onder andere: rood en groen, blauw en oranje, geel en paars. Maar u hoeft niet alleen aan deze basiskleuren te denken, u kunt namelijk ook contrasten in lichte en donkere tinten krijgen, neem bijvoorbeeld babyblauw en kobaltblauw. Ook heb je nog het maximale contrast, namelijk zwart en wit. Wanneer u één van deze kleurcombinaties toepast maakt u van uw keuken een echte blikvanger. Deze kleurcombinaties vallen zeer snel op waardoor u een uniek en speels effect in uw keuken krijgt.

Meer inspiratie opdoen voor in uw keukenruimte? Zie hier alle tips voor uw keukenruimte>>

Kleurcontrasten voor de accessoires

Het komt best vaak voor dat mensen een complementaire keuken heel mooi vinden maar er niet vast aan willen zitten. Dit is geen probleem, u kunt namelijk kiezen voor complementaire accessoires. U kunt bijvoorbeeld muurverf, tegels of keukenaccessoires nemen in complementaire kleuren. Als u bijvoorbeeld een keuken heeft met de kleurcombinatie zwart/wit dan kunt u voor een bepaalde accentkleur kiezen. Wanneer u bijvoorbeeld gele muurtegeltjes heeft kunt u deze prima combineren met een geel koffiezetapparaat of een gele handgrepen. Wanneer u bent uitgekeken op de kleur kunt u de accessoires zo inruilen voor een andere kleur accessoires.


Sven - team IZAA (redactie)

Bent u op zoek naar meer handgrepen? Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>