Ben je een echte bakfanaat, maar vind je het ook wel handig om even snel kliekjes op te kunnen warmen? Dan ben je op zoek naar een combi oven! Met deze oven bereid je de lekkerste gerechten, maar warm je ook binnen een paar minuten wat op of ontdooi je een pizza.

Wat zijn de voor- en nadelen van een combi oven?

Als je op ruimte en kosten wilt besparen, is de aanschaf van een combi oven de juiste zet. In plaats van een oven en een magnetron kwijt te moeten in je keuken, heb je nu twee apparaten in één. Een combi oven kost ook minder dan de aanschaf van twee losse apparaten. Doordat de meeste combi ovens jouw maaltijd bakken door de magnetron- en ovenfunctie te combineren, is jouw gerecht bovendien binnen de kortste keren klaar.

Er kleven ook een aantal nadelen aan de combi oven. Dat je maar één apparaat hebt, betekent logischerwijs dat je niet tegelijkertijd een gerecht in de oven kunt stoppen en een maaltijd kunt ontdooien of opwarmen in je magnetron.

Je kunt maar één ding tegelijk. Ten tweede zul je met een combi apparaat waarschijnlijk compromissen moeten sluiten. Een combi oven zal wel de meeste ovenfuncties bezitten, maar het heeft niet de uitgebreide magnetronfuncties die je van een echte magnetron gewend bent.

Wat is het verschil tussen een combi oven en combimagnetron?

Vaak worden de begrippen combi oven en combi magnetron door elkaar gebruikt. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, gaat het om twee verschillende apparaten. De combi oven is als het ware een oven met een aantal magnetronfuncties, terwijl de combi magnetron slechts enkele ovenfuncties heeft en meer als magnetron dient.

Als je weinig bakt, maar vooral veel voedsel ontdooit of opwarmt, is de combi magnetron de beste aankoop. Als je juist graag in de keuken staat om de lekkerste ovenschotels en taarten te bereiden, maar zo nu en dan ook iets wilt kunnen ontdooien, is de combi oven de juiste keus.

Top 3 combi ovens

1. AEG KMS361000M

2. Bosch CMG636BS2

3. Siemens CM676GBS1

Combi oven merken

AEG

Op zoek naar een betrouwbare oven voor een mooie prijs? Bekijk dan eens de ovens van AEG. AEG brengt zowel goedkope als dure ovens op de markt, maar biedt vooral middenklasse ovens aan voor een betaalbare prijs.

Denk bijvoorbeeld aan de AEG KMS361000M combi oven. Deze 43 liter oven maakt bakken een feestje. Het beschikt over een grill- en turbo heteluchtfunctie en vele andere oven- en magnetronfuncties. Het heeft een zacht sluitende deur en maakt gerechten bereiden extra gemakkelijk dankzij de gewichts- en luchtvochtigheidssensoren. De maximale oventemperatuur bedraagt 230 graden.

 

AEG combi oven

Klik hier voor AEG combi ovens >>>

 

ATAG

ATAG is minder bekend dan de marktleiders in huishoudelijke apparaten, maar is toch absoluut het overwegen waard. Ze hebben echte juweeltjes in hun assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ATAG CX4592C.

Deze combi oven heeft een gewichtssensor die je helpt te bepalen welke bereidingstijd en -wijze gewenst is. Het beschikt over vier inschuifniveaus die je tegelijkertijd kunt gebruiken, dankzij de turbo heteluchtfunctie. Geniet van de 50 liter inhoud en de maximale oventemperatuur van 250 graden.

 

ATAG combi oven

Klik hier voor ATAG combi ovens >>>

 

Bosch

Wie aan Bosch denkt, denkt aan innovatie en kwaliteit. Bekijk bijvoorbeeld eens de Bosch CMG636BS2 combi oven. Of je nu graag bakt, grilt, braadt of verwarmt, dit apparaat staat altijd tot je dienst.

Maak gebruik van meer dan twaalf bereidingssystemen en geniet van de voordelen van de katalytische achterwand. De oven beschikt over een touchscreen en een assist die de oven voor je kan instellen. Verwacht dus optimaal gebruiksgemak! Deze middenklasse combi oven van Bosch biedt je een inhoud van 45 liter en een maximale oventemperatuur van 300 graden.

 

Bosch combi oven

Klik hier voor Bosch combi ovens >>>

 

ETNA

ETNA speelt het klaar om voor een relatief zacht prijsje ovens van topkwaliteit te produceren. Neem bijvoorbeeld de ETNA CM650Ti. Voor nog geen 800 euro haal je deze 50 liter topklasse combi oven in huis.

Het heeft een maximale oventemperatuur van 230 graden en beschikt over 16 automatische programma’s. Geniet van de grillfunctie, de magnetronfunctie, turbo heteluchtfunctie en nog veel meer!

 

ETNA

Klik hier voor ENTA combi ovens >>>

 

Inventum

Als je graag een betrouwbare combi oven zonder poespas in huis haalt, is het ovenassortiment van Inventum het bekijken waard. Zo zul je hier de Inventum MK010 tegenkomen, een oven met touchscreen, een grote inhoud van 72 liter en een maximale oventemperatuur van 250 graden. Het is een middenklasse combi oven waarmee je de heerlijkste gerechten op tafel zet voor een groot gezin – en dat voor een mooie prijs.

 

Inventum

Klik hier voor Inventum combi ovens >>>

 

Siemens

Siemens zou Siemens niet zijn als ze niet het beste van het beste aanboden. Neem bijvoorbeeld de Siemens HM676G0S6. Als je voor deze oven kiest, hoef je wellicht helemaal geen compromissen te sluiten (misschien enkel op je budget), want het heeft vrijwel alles in huis.

Deze combi oven behoort tot de topklasse en biedt je alle gemakken aan. Of je nu gecharmeerd bent van zijn telescopische rails, de compatibiliteit met de Home Connect app of het pyrolyse reinigingssysteem, deze oven heeft veel streepjes voor. Dit is een 67 liter oven met een maximale temperatuur van 300 graden.

 

Siemens combi oven

Klik hier voor Siemens combi ovens >>>

 

SMEG

Als je voor het merk SMEG gaat, weet je zeker dat je niet enkel een kwalitatief hoogstaande oven krijgt, maar ook een oven die op esthetisch gebied iets aan je keuken toevoegt. Niet geheel onbelangrijk, aangezien een oven eigenlijk altijd prominent aanwezig is. De strak uitziende RVS SMEG SF4390MCX biedt je 20 automatische programma’s. Het heeft een 40 liter inhoud, een maximale temperatuur van 250 graden en behoort tot de middenklasse.

 

SMEG

Klik hier voor SMEG combi ovens >>>

 

Advies voor combi ovens

De nishoogte

Combi ovens zijn altijd inbouw apparaten. Let dus op de nishoogte om er zeker van te zijn dat het apparaat in je keuken past. De twee standaard nishoogtes zijn 60 cm en 45 cm. Weten of je oven of magnetron in jouw keuken past? Bekijk het hier.

De inhoud

De inhoud van de oven is één van de belangrijkste zaken om te overwegen. Je kunt een geweldige oven hebben, maar als het enkel ruimte biedt voor tweepersoons maaltijden, terwijl je thuis met zes personen bent, heb je er natuurlijk vrij weinig aan. In de regel zijn ovens tot aan 25 liter voldoende voor twee personen en 25 tot 50 liter ovens voor drie personen.

50 tot 70 liter ovens zijn geschikt voor huishoudens met vier of vijf personen, terwijl de grotere ovens met een inhoud van 70 liter of meer geschikt zijn voor huishoudens met zes personen of meer.

De ovenfunctie

Welke ovenfuncties je wenst, is afhankelijk van het soort maaltijden dat je graag bereidt. Tot welke klasse een oven behoort, vertelt je veel over hoeveel ovenfuncties een oven heeft.

Een combi oven die tot de topklasse behoort, biedt je logischerwijs een stuk meer functies dan uit de basisklasse. Combi ovens kunnen onder andere een grill-, gelijktijdig boven- en onderwarmte-, hotblast-, crisp- en een stoomfunctie hebben. Daarnaast heeft natuurlijk ieder combi oven een magnetronfunctie.

 

Combi oven

IZAA

>