Combi-koelkasten? De combi-koelkast heeft zowel een vries- als koelgedeelte met ieder zijn eigen deur. Het koelgedeelte (meestal boven) is hierbij in de regel een stuk groter dan het vriesgedeelte. Ben jij op zoek naar een combi-koelkast? Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste model!

Wat zijn de voordelen van de combi-koelkast?

De combi-koelkast neemt minder ruimte in in je keuken. Je hebt namelijk geen losse koelkast en vriezer meer nodig. Ook is het meestal goedkoper en zuiniger om één combi-apparaat te kopen en te gebruiken in plaats van twee losse apparaten.

Wat zijn de nadelen van de combi-koelkast?

Als je een groot vriesvak wenst, wordt het waarschijnlijk lastig om een apparaat naar wens te vinden. De meeste combi-koelkasten hebben namelijk een relatief klein vriesvak.

Top 3 combi-koelkasten

1. Samsung RB34T605CB1

2. LG GBP61DSPFN Door Cooling

3. Bosch KGN397LEP

Combi-koelkast merken

Liebherr

Liebherr heeft koelkasten in alle soorten en maten. Op zoek naar een combi-koelkast voor een drie- of vierpersoonshuishouden? Bekijk dan de ruime Liebherr CNPel 4813-23. Dit apparaat met een D-energielabel heeft een 243 liter koelgedeelte en een vriesgedeelte met een inhoud van 101 liter. Met 39 dB is het een vrij stil model en het beschikt over een No Frost functie.

Samsung

Wil je graag een combi-koelkast met een groot vriesgedeelte? Bekijk dan de Samsung RB34T672DWW. Dit apparaat heeft een vriesgedeelte met een netto inhoud van wel 114 liter! Het koelgedeelte is ook vrij ruim met een 230 liter inhoud, waardoor de koelkast geschikt is voor drie- en vierpersoonshuishoudens. Deze Samsung is een No Frost apparaat met een D-label. Opvallend is vooral het lage geluidsniveau van 35 dB.

Bosch

Wil jij graag een koelkast die weinig verbruikt? Bekijk dan de Bosch KGE398IBP. Met zijn B-label is dit één van de zuinigere opties op de markt. Deze combi-koelkast beschikt over een 249 liter koelgedeelte en een 94 liter vriesgedeelte. Het heeft een geluidsniveau van 38 dB en beschikt over een Low Frost functie, waardoor het vriesgedeelte tweemaal per jaar ontdooid moet worden.

LG

Heb je een groot gezin van vijf personen of meer? Bekijk de LG GBB92MCAXP Door Cooling. Met een 277 liter koelgedeelte en een 107 liter vriesgedeelte kun je veel kwijt in het apparaat. Dankzij de Door Cooling functie blijven je etenswaren bovendien langer vers. Het is een No Frost D-label koelkast met een geluidsniveau van 38 dB.

Siemens

Een andere optie voor grote gezinnen is de Siemens KG39N2LEA met een 279 liter koelgedeelte en 89 liter vriesgedeelte. Het is een No Frost koelkast met een 39 dB geluidsniveau. Met een E-label is het niet de meest zuinige keuze.

Inventum

Liever niet al te veel uitgeven aan je nieuwe koelkast? Bekijk de Inventum KV1880NF met een E-label. Voor minder dan 500 euro koop je dit No Frost apparaat met een 199 liter koelgedeelte en een 71 liter vriesgedeelte. Met een geluidsniveau van 41 dB moet je er wel rekening mee houden dat de koelkast vrij luid is.

 

Combi- koelkasten

Combi- koelkasten zijn grote koelkasten met zowel een koel als een vries gedeelte.

Soorten combi-koelkasten

Koel-vriescombinaties met No Frost

Geen zin om het vriesgedeelte van je koelkast zes keer per jaar te ontdooien? Kies dan voor een koel-vriescombinatie met No Frost functie. Deze apparaten hebben een mechanisme dat ijsvorming in de vriezer voorkomt.

Hierdoor hoef je nooit meer je vriezer te ontdooien. Producten blijven bovendien langer goed en je hebt geen last van vastgevroren lades of onleesbare etiketten. No Frost koelkasten zijn wel wat duurder dan normale koelkasten. Er bestaan ook Low Frost koelkasten. Deze moeten slechts tweemaal per jaar ontdooid worden.

Energiezuinige koel-vriescombinaties

Spendeer jij het liefst zo min mogelijk aan energiekosten of heb jij een groot hart voor de natuur? Dan ben je waarschijnlijk gesteld op energiezuinige koel-vriescombinaties.

Kies voor een koelkast met een energielabel dat zo dicht mogelijk bij de A ligt. F- en G-labels zijn een minder goede keuze. Hoeveel de koelkast precies gebruikt, staat tevens op het label aangegeven in kWh.

RVS koel-vriescombinaties

Een sterke koelkast kopen? Kies dan voor een RVS koel- vriescombinatie. RVS is materiaal dat zeer lang meegaat. Het is gemakkelijk schoon te houden, heeft een strak uiterlijk en blijft bovendien lang mooi. RVS is wellicht wat duurder dan kunststof maar het is op de lange termijn de betere keuze.

Grote koel-vriescombinaties

Heb je een groot gezin? Overweeg dan een grote koel-vriescombinatie te nemen. Deze biedt je de ruimte die je nodig hebt. Bovendien zijn deze apparaten handig wanneer je extra etenswaren wilt invriezen.

Hoewel het praktisch kan zijn een grote koel-vriescombinatie te kopen, is het belangrijk na te gaan of je de inhoud wel echt nodig hebt. Als je een grote koelkast hebt, maar deze altijd vrijwel leeg is, is dat zonde van het energieverbruik.

Inbouw koel-vriescombinaties

De inbouw koel-vriescombinatie voelt zich thuis in iedere keuken. Doordat er keukenfrontjes op de deuren worden geplaatst, sluit de stijl van de koelkast altijd naadloos aan op de rest van het interieur. Hierdoor hoef je met de keuze van de koelkast geen rekening te houden met het uiterlijk. Het is één geheel met de rest van de keuken, waardoor er een rustige, uniforme uitstraling wordt gecreëerd.

 

Bekijk alle soorten koelkasten!

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>