Bulthaup keuken

Bulthaup keuken? Iedereen kent het als super-de-luxe keukenmerk. Kapitalistische keukens in mega grote droomwoningen. Laten we eerlijk zijn, Bulthaup is een prachtig merk. Behalve Clive Christian keukens overtreft niets een Bulthaup.

Heb je een huis van een miljoen en mag daar een keuken van een tonnetje in? Als je het geld hebt om een Bulthaup te kunnen kopen, moet je dit zeker lezen. Trouwens, een Bulthaup heb je al vanaf € 14.000,- euro. 

Bulthaup keuken

Bulthaup keuken kopen? De meesten dromen er van, maar bijna niemand maakt het waar. Toen ik zelf nog Siematic keukens verkocht, dacht ik dat de prijs van een Bulthaup minimaal € 50.000,- zou zijn.

Zoals alle hoogwaardige keukens komt Bulthaup ook uit Duitsland. Wereldwijd is er zoveel vraag naar deze designkeukens, dat 75% van de verkochte keukens geëxporteerd word. Daarom komen deze keukens vaak in grote kastelen, enorme villa’s of  grachtenpanden terecht.

Maar het merendeel van Bulthaup keukens wordt geplaatst in woningen met een waarde vanaf 600.000 euro. Ook in steeds meer luxe appartementen zie je deze keukens.

Wij denken daarom dat Bulthaup een groot deel van de keukenkopers misloopt, omdat de nadruk lijkt te liggen op de duurdere B2 en B3. Het is vrij onbekend dat je ook voor veel minder een Bulthaup keuken kunt kopen. De Bulthaup keuken prijzen vallen best mee, mits je voor model B1 kiest.

Even afleiden…

Wat dacht je trouwens van Siematic? Lees dan deze ‘once in a lifetime’ actie!

Samen met Bulthaup en Poggenpohl de beste kwaliteit van keukenland. Vergelijken is niet nodig.

Alle 3 topmerken…

Maar…

Een Siematic goedkoper kopen? En ook nog met 10 jaar garantie? Hier gaat iets bijzonders gebeuren.

Klik hier voor de beste Siematic aanbieding… ever >>>

Waarom Bulthaup keuken een succes is

De Bulthaup Keuken en de kunststroming Bauhaus zijn als vorm verweven. Om het succes te leren kennen, moeten we terug in de geschiedenis van Bulthaup. In 1949 begon Martin, de oprichter van Bulthaup met het maken van keukenbuffetten. Toen heel Duitsland nog in de ban was van de huidige klassieke protserige tierlantijn keukens, maakte Martin direct keukens geïnspireerd op de Bauhaus stroming. Strak en minimalistisch.

In de jaren 80 werd het groots. Toen kwam de zoon van Martin in contact met Bauhaus expert Otl Aicher. Zijn opvattingen vormden de basis in het bedrijf. Compleet tegendraads lanceerden ze de nieuwe lijn Bulthaup keukens.

In 1982 kwam het B systeem op de markt. Dat zijn een verzameling modules en keukenconcepten die je als een blokkendoos in elkaar kunt zetten. Elke losse module past bij elkaar. Juist door modulesysteem zijn ze bekend geworden.

Heel Duitsland stond vol met protserige keukens, Bulthaup kwam met een nieuwe stijl zonder tierlantijnen. Heel Duitsland was om!

Bulthaup keuken Systeem 25

1992 was het jaar waarin systeem 25 ontwikkeld werd. Dit modulesysteem werd direct een trend in keukenland. Maar om deze lijn keukens perfect te maken, moet je openstaan voor kritiek.  En wie kunnen nou beter kritiek geven dan de gebruikers? Als gevolg waren vele architecten, ontwerpers en klanten continue nauw betrokken bij het verbeteren van deze keukens. Met als gevolg: perfectie.

Alles moest bij elkaar passen. Design was zo belangrijk voor ze en in keukens werd niet alleen gekookt. Daarom moesten er ook speciale Bulthaup eettafels ontworpen worden. Niet alleen de keuken, maar de hele ruimte is belangrijk. Daarna kwamen de prachtige Bulthaup accessoires.

Met trots kunnen ze dan ook zeggen dat ze zijn opgenomen in de meest waardevolle designverzameling in The museum of modern art in New York. Iets wat geen andere keukenwinkel ooit gelukt is.

Magazine aanvragen

Omdat Bulthaup een luxe merk is, hebben ze daar het inspiratieboek duidelijk op aangepast. Alleen dit keukenmerk durfde het aan om samen met Siematic een super de luxe uitgave te maken.
Dit super dikke keukenboek kan terecht gezien worden als het mooiste keukenboek dat er is. Bulthaup is niet voorzien van een prijslijst, wel van alle kastmaten. Je kunt uit 7 keukenboeken kiezen.

Vraag het keukenboek aan >

 

Unieke kenmerken Bulthaup

 • Muren worden positief gebruikt in design. Andere winkels zien muren als kwaad.
 • De nadruk ligt op de achterwand, met speciale modules.
 • Bulthaup maakt gebruik van zwevende kasten
 • Dunne bladen en zijwanden
 • Lage ladepanelen voor bestek zijn 2 centimeter hoger dan elders(16 cm)
 • Pannenladen zijn ook 2 centimeter hoger (34 cm)
 • Veel meer gebruik van opzetkasten dan elders. Meestal in rvs
 • Bovenkasten juist weer minder diep dan elders
 • Apparatuur niet in een kast maar losstaand opgehangen in boxen.
 • Enorm brede spoelbakken van 75 cm zijn mogelijk.

 

Bulthaup keukens design

Het grote verschil tussen een Bulthaup keuken en andere keukenwinkels, is dat men bij Bulthaup kijkt naar het complete plaatje. Niet alleen de keuken moet perfect zijn, ook de ruimte er om heen. Daarom word er zorgvuldig naar je ruimte gekeken. Bulthaup gooit er een complete achterwand achter die perfect past bij je keuken.

 

Prijs Bulthaup

Wat kost een Bulthaup keuken? Ondanks dat je een Bulthaup goedkoper kunt kopen, is de gemiddelde prijs voor een Bulthaup keuken tussen de € 25.000,-  en  €45.000,-

Vergelijk met goedkopere winkels

Op zoek naar een Bulthaup keuken met kookeiland? Sta niet raar te kijken als je offerte op €75.000,- uitkomt. Deze exclusieve keukens zijn flink geprijsd. Zomaar even wat prijzen van een Bulthaup keuken: wij vonden op internet een kookeiland van Bulthaup van €55.000 voor €35.000,-  Dit betreft een eiland van 270 centimeter en een kastenwand van 180 centimeter. Volledig voorzien van Miele apparatuur en stoomoven.

Zijn alle keukens dan zo duur? Zeker niet, het hangt compleet af van je wensen. Je kunt bij Bulthaup een eilandkeuken kopen vanaf € 25.000,-

Een eenvoudige rechte greeploze keuken in de Bulthaup B1, vonden wij voor € 15.211,-. Dit is ook direct de ‘vanaf’ prijs. Dat valt mee toch?

 

Kwaliteit Bulthaup

Bulthaup staat bekend om haar topkwaliteit. Om deze kwaliteit te meten moet je de keukens enorm uitputten in de fabriek. Door middel van robots worden scharnieren enorm vaak open en dicht gedaan. Verder moeten de producten ook in tropische oorden kunnen aarden. Daarom worden alle materialen getest op temperatuur. Als laatste moet een Bulthaup keuken alleen geplaatst worden door een speciale Bulthaup monteur.

Nog iets bijzonders: een granieten werkblad van 1 centimeter dik. Niemand die het aan kan bieden, Bulthaup wel. Hoe kan het dat het werkblad van graniet niet breekt? Door toevoeging van metaal en kunststof lamellen zijn ze er in geslaagd om een flinterdun werkblad te maken. Ook kun je alle werkbladen krijgen met een verstevigde rand.

Wie maakt er nou spoelbakken van 75 centimeter breed? Daar kun je ook eens je ovenrooster in schoonmaken.

Ben je zo vervuld van design, dat je niet kunt wachten om je eigen keuken te ontwerpen? Start dan vast met het ontwerpen van je keuken in 3D.

Ja, ontwerp mijn keuken in 3D

 

De Bulthaup serie

Er zijn 3 Bulthaup collecties.

B1

B1 keukens van Bulthaup zijn eigenlijk de meest ‘gewone’ keukens, zoals je die overal kunt kopen. Je ziet niet direct een Bulthaup er in, als je geen kenner bent in keukenland. Alleen de B1 keukens zijn allemaal greeploos. De fronten zijn bovenaan afgeschuind. Verder is het werkblad vrij dik. Globaal gezien is dit de goedkope lijn van Bulthaup.

B2

Nu gaan we keukens zien die nog meer allure hebben. Bulthaup B2 word de keuken werkplaats genoemd. Deze keuken bestaat altijd uit 3 losstaande elementen: de apparatenkast, een werkblad en een werkkast.

In de werkkast zitten alle spullen die je nodig hebt voor het koken. Pannen, borden en bestek. Deze werkkast is zowel open als dicht prachtig. Als je niet kookt, dan zie je dus een dichte kast. Open je hem, dan krijg je een prachtig overzichtelijk stuk kunst in je huis. Eigenlijk is de indeling van binnen zo mooi, dat je bijna zin krijgt om allerlei designmessen, koppen en borden te kopen.

De werkbank is je keukenblad. Vaak niet meer dan een stuk blad op poten, maar de elegantie straalt er van af. Dit werkblad kan worden voorzien van een stang in de breedte. Hier kun je weer van alles aan hangen.  Vaak hangt de keukengerei aan, maar zelfs prullenbakken kun je aan het werkblad hangen. De prullenbak? Maar die willen we toch juist niet zien? Bij Bulthaup wel. Naast de prullenbak is ook de afvoer flink zichtbaar. Iedere winkel werkt de afvoer weg, maar bij Bulthaup mag je deze juist zien 🙂

Verder zijn de werkbladen voorzien van een perfecte hygiëne. Dat komt omdat het werkblad naadloos is. boven dat werkblad krijg je een afzuigkap met verlichting. Deze verlicht het complete  werkblad. Eigenlijk heb je niet meer nodig.

Als laatste is er de apparatenkast. Deze kun je net als de werkkast sluiten. Je kunt er de koelkast, vaatwasser en oven in kwijt. Na het gebruik, kun je de kast sluiten.

B3

Bulthaup B3 is gemaakt om de muur actief bij de keuken te betrekken. Zowel functioneel als visueel. Iets waar andere keukenwinkels geen aandacht aan besteden. Er is een speciale functiewand. Deze stalen constructie zorgt voor een enorm strakke keuken. Hierdoor kun je zelf kiezen welke elementen je er op wilt. Kleurpanelen verfraaien de achterwand. Om de achterwand te verfraaien kun je kiezen uit verschillende materialen: hout fineer, roestvrijstaal, aluminium en lak.

Een ander kenmerk van B3 zijn de zwevende kastjes. Omdat de onderkasten zwevend gemaakt kunnen worden, kun je je voeten er onder zetten. Daardoor krijg je veel meer rust tijdens je werk en ontspan je de rug. Hierdoor sta je dichter bij het aanrecht met je lichaam. Ook kun je de Bulthaup keuken op een paar dunne strakke pootjes zetten. Bij Bulthaup zijn kasten dieper en werkbladen en zijwanden dunner dan normaal.

De achterwand met stalen constructie is het belangrijkst, want deze constructie kan makkelijk 1000 kilo tillen. Hieraan kunnen verschillende elementen aan gehangen worden. Zoals je meerdere schilderijen aan een rails hangt, zo kun je ook het Bulthaup systeem ophangen. Verder kun je er eindeloos mee schuiven tot je de perfectie vind. Die achterwand maken Bulthaup keukens zo krachtig.

Bulthaup fronten

Bulthaup fronten zijn verkrijgbaar in rvs, aluminium, laminaat met aluminium rand, lak of hout fineer. Deze fineer keukenfronten zijn extra bijzonder, want bij elk front loopt de houtnerf exact in elkaar over. Zo van het ene in het andere front. Daardoor lijkt de ruimte groter. Dit is een enorm pluspunt en een detail waar je als keukenkoper alleen maar blij van kan worden. Bij andere keukenwinkels zie je dat de fronten juist niet op elkaar aansluiten. Bovendien loopt de nerf van hout van verticaal, waar deze bij Bulthaup horizontaal loopt.

Bulthaup Dealers

Hoofdkantoor Bulthaup
Hogeweg 141
5301 LL Zaltbommel
0418-597340
https://bulthaup.com/nl-nl/
Zeist
Het rond 5c
3701 HS Zeist
030-6977700
www.zeist.bulthaup.nl
Amersfoort
Grote haag 15
3811 HH Amersfoort
033-4627130
www.amersfoort.bulthaup.nl
Zwolle
Assiesplein 1
8011 XD Zwolle
038-4321100
www.zwolle.bulthaup.nl

Amsterdam Knsm
Knsm laan 25
1019 LA Amsterdam
020-5091191
amsterdamknsm.bulthaup.nl

Amsterdam
Laan der Hesperiden 62
1076 DN Amsterdam
020-7949290
olympischstadion.bulthaup.nl

Nijmegen
Energieweg 74
6541 CZ Nijmegen
024-3220930
nijmegen.bulthaup.nl

Haarlem
Zijlsingel 20
2013 DN Haarlem
023-5836553
haarlem.bulthaup.nl

Maastricht
Rechtstraat 69
6221 EH Maastricht
043-2041325
Maastricht.bulthaup.nl

Rotterdam
Westplein 108
3016 BM Rotterdam
010-2400633
www.rotterdam.bulthaup.nl

Leiden
Amphoraweg 3
2332 ED Leiden
071-5721777
Leiden.bulthaup.nl

Den Haag
Binckhorstlaan 309 G
2516 BC Den Haag
070-3992341
Denhaag.Bulthaup.nl

Eindhoven
Sint Jorislaan 134
5611 PP Eindhoven
040-3038425
Eindhoven.bulthaup.nl

Groningen
Laan corpus den Hoorn 100
9728 JR Groningen
050-7370034
Groningen.Bulthaup.nl

 

Duitsland

Net over de grens zijn er 3 vestigingen te vinden. Woon je in Groningen of Friesland? Dan heb je pech. Je zult bij Arnhem de grens over moeten, namelijk in Bocholt en Kranenburg. Ga je iets zuidelijker bij Venlo over de grens kun je bij Nettetal ook een Bulthaup dealer vinden. Als je denkt dat een Bulthaup keuken in Duitsland goedkoper is, kun je bedrogen uit komen. Lees alles over een keuken in Duitsland goedkoper.

Als je serieus van plan bent om een Bulthaup keuken te kopen, zou je ook eens een Bulthaup winkel in Duitsland mee kunnen pakken. Laat maar eens een keukenofferte maken in Nederland en Duitsland. In het midden segment zal het verschil niet veel uitmaken. Maar bij Bulthaup kan dit wel eens lonen.

Er word meestal geen korting gegeven op een Bulthaup keuken. Toch kun je in Duitsland overwegen om dezelfde keuken uit te rekenen. Misschien ben je flink goedkoper uit, als je de zelfde keuken uit laat rekenen.  Het is het proberen waard.

De meeste mensen die naar Duitsland gaan kopen de keuken in Nordhorn. Deze exclusieve winkel met 10.000 m2 verkoopt ook super de luxe keukens en is enorm populair in Nederland.

Bezoek de populairste Duitse winkel met luxe keukens

 

Showroomkeukens

Aanbiedingen van Bulthaup keukens worden eigenlijk alleen gegeven bij de uitverkoop van showroomkeukens. Er is maar 1 Bulthaup outlet store site. De site toonzaalkeukens.nl toont alle aanwezige Bulthaup showroomkeukens. Helaas zijn het er niet veel en zijn ze zo verkocht.

Renoveren

Over een Bulthaup keuken renoveren is niets bekend online. Wel kun je contact opnemen met een winkel om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Een renovatie kan meer geld kosten dan opleveren. Lees daarom alles over een keuken renoveren als je een renovatie overweegt.

Belangrijke overwegingen

Er zit meerwaarde in de merknaam Bulthaup. Als je een Bulthaup keuken koopt, kan dat soms weer zwaarder wegen bij de verkoop van je huis, mits je een wakkere makelaar hebt. Als hij het vergeet te vermelden, geef dat dan direct aan. Kopers zijn gevoeliger voor een huis met Bulthaup of Siematic. Zonder er voor te betalen, kunnen ze dan zeggen dat ze 1 van deze topmerken in huis hebben 😉

Houd er ook rekening mee dat elke keuken direct bij plaatsing enorme waarde verliest. Dat komt omdat je flink bijbetaalt voor de naam. Wat ons verder opvalt, is dat er de laatste 13 jaar veel minder Bulthaup verkooppunten zijn gekomen. Van de 42 dealers in 2006 zijn er 19 over. Volgens Bulthaup komt dit, omdat Bulthaup alleen met enkele winkels wil samenwerken. Die winkels, die alleen Bulthaup verkopen.

Over de garantie van Bulthaup keukens is nergens iets te vinden. Normaal is garantie 5 jaar op keukenmeubelen.

Bulthaup of Siematic

Wat is beter? Een Bulthaup of een Siematic? Eigenlijk kunnen wij de merken niet tegen elkaar uitspelen. Beide keukenmerken zijn zowel kwalitatief als qua design topmerken. Ook al heb ik zelf jarenlang Siematic keukens verkocht, zelfs ik kan de verleiding van een Bulthaup keuken niet weerstaan 😉 Bulthaup, Poggenpohl en Siematic staan in de Top 3.

Is je voorkeur klassiek? Dan hoef je sowieso niet bij Bulthaup aan te kloppen en is Siematic een betere keuze. Als je budget rond de €20.000,- is, zul je direct meer mogelijkheden vinden bij Siematic. Dit merk is iets breder ingespeeld op keukens rond deze prijsklasse. Indien je rond de € 30.000,- te besteden hebt, krijg je bij Bulthaup net zo veel mogelijkheden als bij Siematic.

Is Bulthaup toch iets boven je budget? Dan kun je prijzen vergelijken

wil je een leuke concurrent zien? Bekijk Poggenpohl eens.

 

of

Heb je meer dan € 70.000,- te besteden voor je nieuwe keuken? Dan kun je beter een goede keukenarchitect zoeken.

 

 

 • Josefien Coumans schreef:

  Bulthaup kwaliteitskeuken????? Bij mijn keuken vallen de aluminium strips er af en service wordt niet geboden. Ja, 22 nieuwe fronten voor € 6500,00.

  • IZAA schreef:

   Beste Josefien, wat vervelend om te horen. Ik weet natuurlijk niet hoe oud de keuken is, maar we zijn van Bulthaup niet gewend dat de kwaliteit zo slecht is. Ik zou zeker even opnieuw contact met ze opnemen. Succes! Albert – Team Izaa

  • Frans Aerts schreef:

   wij zitten met identiek hetzelfde verhaal, fabrieksfout en geen service

 • IZAA

  >