Brugman

Brugman keukens – Is Brugman een goede winkel om een keuken te kopen? Komt de uitspraak praten als Brugman hier vandaan? Moet je hier onderhandelen? Zou je hier een keuken kopen – en dan voor welke korting? Lees het hier…

Brugman keukens

Je kent ze vast, Brugman keukens. Het is een van de weinige partijen waarvan men weet dat ze onderdeel van Mandemakers keukens (DMG) zijn. Erg snel gegroeid. Je kunt hier terecht voor keukens, badkamers en tegels.

Mensen met keukenwensen hebben vaak ook badkamer plannen. En daar speelt Brugman keukens handig op in. Het is natuurlijk handig voor jou als klant als je de keuken en badkamer bij 1 winkel kunt kopen. Voor de keukenwinkel is het ook handig – die maakt veel meer winst.

Ze plaatsen al keukens sinds 1971. Het is dan ook niet voor niets dat ze zeggen: in elke straat staat een Brugman keuken. Ik zou er nog aan willen toevoegen: in elke straat staan 3 Ikea keukens. 😉

Kom je in een Brugman winkel, zie je direct dat de receptioniste strategisch bij de ingang zit – nowhere to run. Het is haar doel om je aan te spreken, op je gemak te stellen of je een magazine mee te geven. Maar jou zomaar de winkel uit laten lopen, terwijl je je probeert te verstoppen om de verkopers in de showroom te ontwijken… nee. Dat gaat je niet lukken.

Vroeger had Brugman een enorm slechte naam. Inmiddels kwam het internet en is de werkwijze een stuk verbetert. Net als Keukenconcurrent en Keukenkampioen hoort deze winkel bij DMG. Waardoor we kunnen zeggen dat service enorm verbetert is.

Laten we eens naar de keukens kijken…

Keukens

De collectie Brugman keukens heeft een flinke hoeveelheid mooie designkeukens, zonder dat je daarvoor echt de hoofdprijs betaalt.

De soorten keukens zijn helaas niet onderverdeeld op de site. Je zult dus alle keukens aan moeten klikken om je ideale keuken te vinden.

Helaas heeft Brugman geen prijzen op de website. Om achter de prijs van een keuken te komen, moet je eerst een keuken aanklikken. Daarna krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van een budgetplanner.  Hier kun je een prijsindicatie aanvragen op basis van je favoriete keuken. Wel moet je je dan eerst je gegevens achterlaten.

Brugman keukens heeft een kleine budget lijn – de alles in 1 deal keukens. Hier staan wel prijzen bij. De alles in 1 deal keukens zijn 2 veel verkochte modellen. De goedkoopste is 8.900 euro en die duurste is 14.500 euro. De aanbiedingen zitten toch wel vaak boven de 10.000 euro.

Net als vele winkels heeft Brugman helaas weinig klassieke keukens meer.

Qua werkbladen is de collectie ook een stuk breder dan bijvoorbeeld de Keukenconcurrent: ze verkopen kunststof werkbladen, beton (gegoten) composiet en graniet.
Minder bekend zijn keramiek, terrazzo, marmer en glazen werkbladen. Allemaal verkrijgbaar. Juist hiermee kun je je keuken flink onderscheiden van saaie keukens.

Prijs Brugman keuken

Wat kost een Brugman keuken? Je kunt hier al terecht voor keukens tussen de 5.000 en de 10.000 euro. Toch zit je bij Brugman sneller aan de 10.000. Wil je een gemiddelde hoekkeuken? Dan kom je rond de 11.000 euro uit. Zoek je een keuken met eiland? Dan betaal je gemiddeld 15.000 euro gaan.
Dure trendy keuken met lak? Dan kom je al gauw richting de 20.000 euro.

Korting Brugman keukens

Nu de hamvraag. Hoeveel korting krijg je bij Brugman keukens? Op de site zie je al kortingen van 20% voorbijkomen op de keuken. Bij badkamers krijg je 10% korting. Dan is het onderhandelen nog niet eens begonnen 😉 Het zou me niets verbazen als je bij Brugman op 25 – 30% korting uitkomt… mits je echt goed onderhandelt.

Brochure

Brugman heeft een mooie keukenbrochure. En wat is er nou fijner dan thuis op de bank met een kop koffie zelf de keukens te bekijken. In dit magazine staan meerdere keukenopstellingen – maar ook badkameropstellingen. Je kunt deze Brugman brochure gratis aanvragen – 60 pagina’s dik.

Nog mooier is onze gratis brochureservice:

Kies uit keukenmagazines en laat ze opsturen – Helemaal gratis en vrijblijvend.

Klik hier om je eigen keukenmagazines uit te kiezen >>>

Waarom bij Brugman kopen?

  • Als je op zoek bent naar een keuken met badkamer, krijg je tenminste de mogelijkheid hier flink te kunnen onderhandelen. Of je een goede prijs krijgt, hangt af van je eigen technieken.
    keuken en badkamer samen kopen – makkelijker onder 1 dak. (Waar kan dit nog meer? Bij Grando keukens, Paul Roescher en Wooning.)
  • Verder is de winkel een aanrader als je gek bent op onderhandelen en het onderste uit de kan halen. Helemaal als je ook nog over een badkamer gaat onderhandelen.
  • Kwaliteit is ok.
  • Service is goed.

Kwaliteit en service

Als je geen keukenmerken weet, is het lastig om iets over de kwaliteit te zeggen. Aangezien dit merk al sinds 1971 bestaat, kun je er wel vanuit gaan dat het merk goed is. Brugman is een typische midden segment keukenwinkel.

Qua service moeten we lovend zijn – de winkel is onderdeel van Mandemakers (DMG). Die hebben hun klantenservice vaak goed op orde. Dat leer je door enorm veel keukens te verkopen – en nog meer fouten te maken.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor staat in Waalwijk.

Biesbosweg 4
5145 PZ Waalwijk

Keuken ontwerpen in 3D

Bij Brugman kun je – net als bij meerdere keukenwinkels – gewoon je keuken ontwerpen in 3D.
Snel je keuken ontwerpen? Wij hebben een betere ontwerptool gevonden.

Klik hier om je keuken te ontwerpen>>>

Keukenmerken

Het is jammer dat DMG nooit de merken van haar keukens prijsgeeft. Zo zal keukens vergelijken ook een stukje lastiger worden. Welk keukenmerk verkoopt Brugman keukens? Wij vermoeden dat het Pronorm keukens zijn onder eigen label. Maar zeker zijn we niet.

Keukenapparatuur merken zijn wel bekend. Ze verkopen AEG, Bauknecht en Bertazzoni. Maar ook Bora, Borretti, Bosch, Itho, Novy, Samsung, Siemens, Whirlpool, Smeg en Zanussi zetten de toon!

Wil je een ander keukenapparaat? Je kunt bijna altijd vragen of ze een ander merk bestellen. Vaak is dit geen probleem.

Aanbetaling

De aanbetaling bij Brugman keukens is 15%. Heel normaal als je een keuken koopt bij een keukenwinkel met CBW voorwaarden. Restant betaal je voor levering, of aan de chauffeur. Een deel achterlaten is niet gebruikelijk.

Vestigingen

Waar vind je Brugman vestigingen?

Assen, Alkmaar, Almere, Arnhem, Amsterdam Villa Arena, Amersfoort, Breda, Barendrecht, Capelle, Den Bosch, Den Haag, Ede, Emmen, Goes, Groningen, Heerlen, Hilversum, Hengelo, Hulst, Hoofddorp, Nijmegen, Purmerend, Roermond, Rotterdam, Roosendaal, Son, Tilburg, Utrecht, Venlo, Wateringen, Zaandam, Zoeterwoude, Zutphen en Zwolle.

Koopzondagen

Veel winkels op zondag zijn open. Kijk altijd even op de vestigingen pagina of jouw Brugman winkel zondag open is.

Dit was Brugman keukens. Er zijn nog veel meer keukenzaken. Lees meer over de Keukenkampioen.

 

 

IZAA

>