Bora Pure kookplaat? Koken zonder afzuigkap? Dankzij deze kookplaat is een afzuigkap overbodig. Met geïntegreerde afzuiging neemt deze kookplaat het werk van de afzuigkap volledig over.

Benieuwd of deze kookplaat echt zo goed is? Hier vind je alle voordelen en informatie over de nieuwe Bora Pure.

Soorten afzuigsystemen

De Bora Pure komt in 2 varianten; Pura en Puru. Deze kookplaten bieden verschillende afzuigsystemen zodat hij in iedere keuken thuis past.

Pura

De Bora Pure kookplaat heeft een ingebouwde kookveldafzuiging. Dit betekent dus dat je geen lelijke afzuigkap meer nodig hebt boven je fornuis. De Pura variant maakt gebruik van een luchtafvoersysteem.

De Pura kookplaat hoef je alleen met de overeenkomstige kanalen en het muurrooster te verbinden. Dankzij de nieuwste technologie gaat er minder warme lucht verloren en wordt er meer energie bespaard. Vergeleken met de Puru is dit een goedkopere optie.

Puru

Ook de Puru variant heeft een ingebouwde kookveldafzuiging. Deze kookplaat maakt gebruik van een recirculatiesysteem en is een goed alternatief voor de variant met het luchtafvoersysteem.

De kookdampen worden met een speciale motor in het recirculatiesysteem geleid waarna alle geurtjes en vetten worden omgezet in schone lucht. Omdat de warme lucht behouden blijft, is de Puru ideaal voor energie neutrale woningen.

Doe ideeën op

Ontvang gratis de populairste keukenbrochures boordevol inspiratie, keukentrends & prijzen. 40.000+ keer aangevraagd. Vraag direct aan!

Voordelen Bora Pure

Dankzij het vernieuwde afzuigsysteem heb je geen last meer van een afzuigkap die in de weg zit, omdat het afzuigsysteem in de kookplaat zit geïntegreerd. Daarnaast heb je ook geen last meer van het geblaas van een traditionele afzuigkap vanwege de stille motoren die in de Bora Pure kookplaat zijn ingebouwd.

Hoewel de afzuiging in het midden van de kookplaat zit, heb je nog steeds genoeg ruimte over voor 4 pannen van max. 24 cm. Ook creëer je meer ruimte in de onderkast vanwege de lage toestelhoogte.

De kookplaat en de onderdelen zijn makkelijk te reinigen. Doordat de inductieplaat volledig plat is, kan je er makkelijk met een doekje overheen. Het rooster in het midden kan je gewoon in de vaatwasser doen zonder dat dit te veel ruimte inneemt.

  • Eenvoudig te reinigen
  • Vrij, onbelemmerd zicht
  • Uiterst stil
  • Modern design

Innovatieve bedieningen

sControl-bediening: Met de sControl-bediening kan je makkelijk alle functies bedienen, zoals de temperatuur. Ook kan je makkelijk bedienen welk gebied van de kookplaat je wilt gebruiken. Je hoeft alleen nog maar op het scherm te tikken of met je vinger omhoog of omlaag te vegen. Dus geen bedieningsknoppen meer.

eSwap: Bij recirculatie worden alle geurtjes geneutraliseerd met behulp van het actieve-koolfilter. Alle vieze geurtjes worden opgezogen en vervolgens volledig geëlimineerd.

Automatische regeling van de afzuiging: Dankzij het slimme systeem van de Bora Pure hoef je nooit meer zelf de afzuiging te bedienen. Dit gaat nu helemaal vanzelf. Zodra er meer geurtjes en vetten vrij komen, past het systeem zich hier op aan.

Onderhoud Bora Pure

De Bora Pure kookplaat is vrij gemakkelijk in onderhoud. Je kan de kookplaat makkelijk schoonmaken met een doekje. Gebruik nooit schuursponsjes, agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen of stoomreiniger.

De onderdelen zoals de afsluitklep, de instroomsproeier, de vetfilterbak en het vetfilter zijn makkelijk te verwijderen en zijn geschikt voor de vaatwasser.

Het geïntegreerde filter van de kookveldafzuiging (PUAKF) moet jaarlijks of na 150 gebruiksuren worden vervangen. Je merkt vanzelf wanneer het filter vervangen moet worden; de filterindicator geeft een melding wanneer dit aantal gebruiksuren is bereikt.

Je kan het filter er zelf makkelijk uithalen en vervangen. In deze video krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je het filter kan vervangen.

Bora Pure prijs

De prijs van de Bora Pure ligt tussen de €2300 en €4100.

Het verschil tussen deze twee prijzen is zo groot, omdat je verschillende opties hebt in kleur, maten en afzuigsysteem.

Dit zijn de prijzen voor accessoires:

  • Lucht inlaat: €89,54 – €99,22
  • Nieuw frame: €187,55
  • Actieve-koolfilter: €100,43
  • RVS vetfilter: €118,58

Goedkope Bora kookplaat

Goedkoopste Bora Puru of Pura kookplaat? Welke keukenzaken verkopen de goedkoopste Bora afzuigsystemen? Een nieuwe keuken hoeft niet duur te zijn. Het gaat alleen om de complete combinatie van alle prijzen samen, niet alleen om de goedkoopste Bora kookplaat.

Koop een compleet kookeiland met bar én kastenwand én Bora Pure voor nog geen 9.800 euro! Duitse kwaliteit keukens voor bodemprijzen. Een enorme stuntprijs…Wil je dat ook?

Klik hier voor Küchenoutlet >>>

 

Van Bora zijn meerdere modellen te koop. Bijvoorbeeld de Bora Classic is een model dat wat meer op de achtergrond is geraakt door de innovatieve Bora Pure.

IZAA

>