Bijkeuken

Bijkeuken kopen? Niet iedereen heeft die luxe. Jaren geleden verkocht ik een dikke in het Gooi. Naast de keuken wilden de kopers een bijkeuken  – speciaal voor hun 2 Mechelse herders. Dat deed mijn oren klapperen…

Lees waarom de bijkeuken de Quasimodo van keukenland is. Je weet wel, die klokkenluider van de Notre-Dame. Hoe ontwerp je hem? Wat plaats je er in? Gelukkig kun je een bijkeuken extra goedkoop krijgen – en supernuttig maken. Lees alles over de geheime keuken (die je vrienden niet mogen zien).

Bijkeuken

De bijkeuken – vroeger ook wel achterkeuken genoemd – is eigenlijk een ondersteunende keuken. Een extra plek om water te tappen. Iets te wassen, drogen, of op te bergen. Een bijkeuken is eigenlijk de goedkope versie van de gewone keuken. Ook staat hij altijd in een andere ruimte – de ruimte naast de ‘mooie keuken’.

Omdat je er wat minder komt, stal je er dingen die je niet direct wil zien. Niet alleen jij komt er weinig, ook je bezoekers zien de ruimte zelden.

De bijkeuken mag namelijk niet gezien worden 😉 Want vaak is ‘ie niet zo mooi…

Hoe dat kan? Veel keukens bestaan uit bouwmarkt keuken kastjes.

Stel je voor – aan tafel met de keukenadviseur… Bergruimte is helemaal jouw ding. Je wil de hele keuken wel volstoppen met hangkasten. Zo warm word je van opbergruimte… Niet vreemd, met al die Albert Heyn hamsters om je heen. De keukenadviseur schiet deze droom lek. Niet in de keuken. Dat ziet er niet uit… Veel te druk – elke dag die wolkenkrabber in je keuken. Doe dat lekker in de bijkeuken…Tadaa! Daar is ‘ie dus voor!

Oppervlakte bijkeuken

Waar verstop jij de bijkeuken? Ze staan altijd in een verscholen ruimte. Nooit in de keukenruimte zelf. In veel grote huizen is er vaak een speciale gevangenis voor gemaakt – Daar kan Quasimodo zijn ding doen. Soms staan ze ook gewoon in de schuur of garage. Als hij maar droog staat.

Klik hier om je eigen bijkeuken te ontwerpen >>>

Welke oppervlakte heb je nodig voor een bijkeuken? Ruim 6 vierkante meter voldoet. Toch is formaat niet zo belangrijk – een paar kastjes helpen al enorm.

De meeste huishoudens hebben deze ruimte niet. Van de ruim 20 keukenruimtes heeft een 1 een bijkeuken- best luxe dus. Het is ook een beetje nutteloos: veel functies worden al overgenomen door de wasruimte en de kelderkast. Ook de grote keuken zelf neemt taken over. Daar kun je al zoveel in wegstoppen.  Toch zijn er een aantal bijkeuken oplossingen die handig zijn.

"</p

Zoek je er eentje? Dan hebben we een leuk cadeautje voor je…

Alsjeblieft!

Inspiratie opdoen? Al 40.000+ keer aangevraagd. Boordevol keukens met prijzen en keukenacties…

Vraag onze kosteloze magazines aan >>>

 

Wat is nou het grote probleem van een nieuwe bijkeuken?

Voor dit artikel vroegen we een aantal bevriende keukenverkopers… wat vind jij er eigenlijk van? Wat is de ervaringen met bijkeukens en hoe kijken klanten er tegenaan?

Wat schijnt? De meeste mensen – met die ruimte – willen een bijkeuken. Maar naast een nieuwe keuken willen ze niet meer dan 1.000 – 1.500 euro uitgeven. En dat terwijl de gemiddelde bijkeuken toch 4.000 euro kost.

De gemiddelde bijkeuken is dus veel te duur!

Maar dit probleem gaan we voor je tackelen. Lees verder, want hij kan echt veel goedkoper…

Is een bijkeuken noodzakelijk?

Nee. De bijkeuken is gezien de huidige ontwikkeling van keukenruimten onnodig. Vroeger hadden veel huizen een pijpenlade – een lang smal vertrek – en toen was het noodzakelijk, want je had geen beweegruimte. Deze ruimte werd toen oorspronkelijk bedoeld als opslagruimte. Een ondersteunende factor voor de hoofdkeuken. Nog steeds.

Het schrobwerk deden ze met de hand. Wassen. Boenen. Strijken. Drogen – meestal door een dienstmeid.

Jaren later werd deze keuken opgesplitst; Functies werden verdeeld tussen wasruimte – meestal boven – en keuken. Keukenruimtes worden steeds groter. En voor elk probleem is al een oplossing.

In de huidige open keuken stop je al zoveel weg, dat een bijkeuken overbodig zal worden. We zien deze keuken van de toekomst veranderen in een opslagruimte. Ook worden ze bijna niet meer ontworpen in een nieuwbouw keuken.

Daarom denken we dat in 2040 de bijkeuken zal uitsterven.

">></a

De bijkeuken ontstaat pas als de grote keuken al is ontworpen. Dus al je problemen die je ervaart in de keuken, daarvan plaats je de oplossing in de bijkeuken. Een spoelbak met wat werkbladruimte en veel proviand ruimte! Qua ruimte voldoet een kastenwandje van 180 centimeter al. Een hoge kast, een aanrechtkast en een gewone kast van 60 centimeter.

Ideale bijkeuken

Deze bijkeuken is 2.70 meter. Door de hoge kasten is er voldoende bergruimte. Door de dubbele spoelbak kun je in de bijkeuken perfect groenten schoonmaken.

Nu gaan een eenvoudige maar ideale bijkeuken samenstellen:

Deze bijkeuken kan bijna overal geplaatst worden en is 2.40 meter.

  • 2 hoge kasten van 60
  • spoelkast van 60
  • onderkast van 60
  • kraan
  • werkblad en uitsparing

Zelf ontwerpen? Ontwerp simpel je eigen bijkeuken in 3D

Klik hier om je eigen bijkeuken te ontwerpen >>>

 

Hoe groot is de gemiddelde bijkeuken?

Er is vaak niet veel ruimte. 2 hoge kasten, 2 of 3 onderkasten en een spoelelement. Dat is een totale lengte van 2.40 meter. En dat past bijna overal.

 

Welk materiaal heeft een bijkeuken?

Een bijkeuken heeft geen granieten aanrechtbladen of hoogglans keukenkasten. Geen gouden kranen of luxe apparatuur. Het is de simpelste vorm van de keuken. Het is puur een gebruikerskeuken.

En van een gebruikerskeuken moet het materiaal sterk en vochtwerend zijn. Kies daarom goedkope, supersterke kunststof deuren. Juist omdat het een lelijke Quasimodo keuken is, snap je wel dat iedereen de goedkoopste keukenkastjes kiest. En een supersterk kunststof aanrechtblad.

Je zou daarom ook een badkamerunit kunnen gebruiken. Die zijn lekker bestendig tegen vocht. Wil je toch een Hercules-keuken? Dan kun je beter keukenkasten nemen.

Aanrecht

Onze vrienden in het Gooi wilden het niet superluxe doen voor de hondjes. Want wie ziet ooit deze ruimte? Kunststof is het beste en sterkste – en het makkelijkst schoon te maken. 95% van de aanrechtbladen in bijkeukens bestaan uit kunststof.

Bijkeuken inspiratie

Er is weinig creativiteit nodig om een Quasimodo keuken te ontwerpen. Dat komt omdat er minder functies in komen. En hij is gewoon niet bedoeld om te shinen – Wel om praktisch te zijn. Het is de probleem oplosser en ondersteuner van de gewone keuken.

Je zult begrijpen dat je bij het ontwerpen van een bijkeuken zo klaar bent.

Mooie bijkeuken maken? Ontvang de gratis keukenmagazines ter inspiratie.

Klik hier voor gratis inspiratie in huis >>>

Wil je wel geld steken in het optimaliseren van je bijkeuken?

Wat kost een bijkeuken

Wat kost een kleine bijkeuken? Een simpel model van 2.40 meter kost rond de 2.500 euro.

Wat kost een grote bijkeuken? Die keuken voor die 2 Mechelse herders, kostte 5000 euro. En dat was dan een Siematic keuken. Ongelofelijk he? Wel hadden we de goedkoopste deuren, geen ladekasten en een eenvoudig oersterk kunststof werkblad.

Wil je besparen? Dan kies je in plaats van een vlakbouw spoelbak een opbouw spoelbak. Dit scheelt je zon 400 euro. Dan krijg je wel een vies randje op je aanrechtblad, maar goed.

Verkopen alle keukenwinkels bijkeukens? We zullen eerlijk met je zijn… nee. Deze keuken bestaat slechts uit wat kastjes en een spoelbak. Geen tot weinig apparatuur. Dus je snapt wel dat de meeste keukenverkopers er niet blij van worden – ze maken er weinig winst op de keuken.

Dit geld overigens ook voor losse keukenapparatuur. Ook daar wordt niemand in een keukenshowroom warm van. Ze verdienen er te weinig aan – en ze kunnen hun ontwerplusten niet echt op de keuken botvieren…

Tenzij… ze ook een complete nieuwe keuken aan je verkopen.

Sommige winkels sturen je naar huis, maar er zijn ook uitzonderingen – Andere winkels verkopen je er wel een.

Bij welke keukenwinkels koop je een bijkeuken

Waar koop je een goedkope bijkeuken van goede kwaliteit? We kiezen bewust niet de duurste winkels uit. Want niemand wil geld uitgeven aan een dure keuken die in een van de donkerste kamertjes van je huis komt… Het zal je niets verbazen dat de meeste klanten schrikken van de keukenofferte.

Wil je een goede Quasimodokeuken kopen, moet je dus niet teveel geld uitgeven.

Voor de beste prijsgarantie raden we je deze winkel aan:

Klik hier voor een goedkope bijkeuken >>>

Je kunt ook terecht bij de volgende winkels:

Keukenconcurrent

Superkeukens

Ikea. De Ikea bijkeuken kasten zijn nog al duur. We hebben een Ikea keukenofferte vergeleken met een gewone keukenwinkel. Gewoon om te kijken hoeveel keukens goedkoper of duurder zijn.

 

Alternatieven voor een bijkeuken

Misschien vind je het allemaal te duur. Dat snappen we helemaal. De prijzen zijn enorm gestegen. Zeker nu met de inflatie van 2021. Er zijn alternatieven:

De Kitchenette

De mooiste oplossing – Een mini keuken! Alles lekker dicht bij de hand. Deze keukens hebben alleen weinig opbergruimte. Maar je bent klaar voor 1200 euro!!! Je kunt deze keukens zo ontwerpen als je wilt. Zelfs met koelkast of extra vriezer.

Lees alles over de kitchenette >>>

Bouwmarkt keuken

Je kunt ook een keukenblok bij de bouwmarkt kopen. De afwerking is een stuk minder mooi. Maar die afwerking is toch minder belangrijk. Hoe vaak doe je die deur naar de Quasimodo keuken open? Daarom gaat een slechtere kwaliteit keuken ook een stuk langer mee. Zo vaak sta je daar niet.

Badkamermeubel

Ook badkamermeubels kun je gebruiken in de bijkeuken. Net als keukenkasten gaan ze lang mee en geven ze best wat opbergruimte. Wel zijn deze meubels vaak wat kleiner. Hierdoor lijkt de ruimte wel weer groter.

2e hands keukens

Deze optie is goedkoper, maar een stuk lastiger in verband met montage. Wil je een goedkoop keukentje? Zoek op internet naar een 2e hands keuken. Je kunt zelfs de keuken ontleden en een klein deel gebruiken. Wat kost dat? Vanaf 400 euro krijg je al een complete 2e hands keuken.

Bij Marktplaats vind je er vaak nogal wat 2e hands keukens.

 

Waar gebruik jij de ruimte voor? Laat het ons kort weten! vinden we leuk! 🙂

IZAA

>