Beste vriezer? Op zoek naar de beste vriezer? Een combikoelkast heeft wel een vriesgedeelte, maar deze is vrij klein. De Amerikaanse koelkast beschikt over een ruim vriesgedeelte, maar niet iedereen heeft ruimte voor zo’n groot apparaat in de keuken. Een vrieskast of -kist biedt voor veel mensen dan ook de beste oplossing. Wij helpen je bij je zoektocht!

Type vriezer

Minivriezer

De minivriezer is zeer klein van formaat en is voornamelijk geschikt voor de camping of een studentenkamer. Dit apparaat is meestal circa 40 cm hoog en heeft enkel ruimte voor diepvriesproducten voor één persoon. Je kunt er geen grote verpakkingen in kwijt. Daarnaast beschikt het niet over een No Frost functie.

Klik hier voor minivriezers >>

Tafelmodel vriezers

De tafelmodel vriezer is al iets groter en biedt ruimte voor diepvriesproducten voor maximaal twee personen. Het heeft een klein formaat – maximaal 85 cm – en neemt dan ook weinig ruimte in. Het nadeel is dat je hier niet veel in kwijt kunt en deze modellen hebben ook geen No Frost.

Klik hier voor tafelmodel vriezers >>

Inbouw vriezer

Wil je je vriezer netjes wegwerken in de keuken? Kies dan voor een inbouw vriezer. Deze apparaten zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Sommige zijn geschikt voor slechts twee personen, andere voor drie of vier personen.

Dit model wordt weggewerkt achter een frontpaneel, waardoor de keuken er strak en opgeruimd uitziet. Inbouw vriezers beschikken ook over een No Frost functie. Je bent bij het kiezen wel afhankelijk van de nismaten van je keuken. Dit kan je keuze enigszins beperken.

Klik hier voor inbouw vriezers >>

No Frost vriezers

Nooit meer je koelapparaten ontdooien? Ga voor een apparaat met een No Frost functie. Het vocht wordt door middel van luchtcirculatie uit het vriesgedeelte afgevoerd, waardoor er geen ijsafzetting ontstaat.

Je bespaart jezelf niet enkel een vervelend huishoudelijk klusje met een vriezer met No Frost technologie, maar je voedsel blijft ook langer vers. Bovendien vriezen je lades niet meer vast. Naast No Frost vriezers heb je de keuze uit Low Frost vriezers. Deze moet je twee keer per jaar ontdooien.

Klik hier voor No Frost vriezers >>

Energiezuinige vriezers

Hoe zuiniger het apparaat, hoe minder jij uitgeeft aan stroomkosten. Bovendien is het milieuvriendelijker. Het totaalverbruik van een vriezer per jaar is te vinden op het energielabel en staat aangegeven in kWh. Vermenigvuldig dit met 0,23 – je elektriciteitsprijs – en je weet direct hoeveel je aan stroomverbruik per jaar betaalt voor de vriezer.

Kijk ook altijd naar de letter van het label. Deze letters lopen van A t/m G waarbij A het zuinigst is. Momenteel zijn C-gelabelde modellen de zuinigste op de markt. A bestaat nog niet. Labels met F en G zijn het minst zuinig.

Klik hier voor energiezuinige vriezers >>

 

 


Net als 30.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in de nieuwste en gratis keukenmagazines.

Klik hier om te bestellen >>>


 

 

Top 4 merken

1. Bosch

De beste diepvriezer van Bosch is volgens ons de Bosch vriezer GSN54DWCV. Met een 328 liter inhoud kun je lekker veel diepvriesproducten in het apparaat kwijt. Het heeft een 38 dB geluidsniveau en beschikt over een C-label. Deze beschikt over een supervriesfunctie en No Frost.

Bosch

Klik hier voor Bosch vriezers >>

2. AEG

Op zoek naar een vrieskist? Bekijk dan de AEG AHB531D1LW. Dit apparaat is met een D-label zeer zuinig en het biedt je met een 308 liter inhoud veel vriesruimte. Het geluidsniveau is 39 dB en het kan in de garage gezet worden zolang de omgevingstemperatuur niet lager dan tien graden is. Deze AEG beschikt over een Low Frost functie. Dankzij de korven in de vrieskist kun je snel bij je favoriete producten.

AEG vriezer

Klik hier voor AEG vriezers >>

4. Siemens

De beste vrieskast van Siemens is volgens ons de GS54NAWCV. Deze energiezuinige vriezer met C-label heeft een 328 liter inhoud en is daarmee geschikt voor grote gezinnen. Het beschikt over een No Frost functie, een supervriesfunctie, FreshSense sensoren en het is een stille vriezer met een 38 dB geluidsniveau. Het wordt geleverd met een ijstwister.

Siemens

Klik hier voor Siemens vriezers >>

4. Liebherr

Één van de beste vriezers van Liebherr is toch wel de GN 4375-21. Deze vrieskast heeft een inhoud van wel 277 liter en is daarmee geschikt voor grote gezinnen. Het beschikt over energielabel D en is daarmee behoorlijk zuinig. Geniet van het gemak van de No Frost functie en een stille werking van 37 dB. Deze Liebherr vriezer kan tegen een omgevingstemperatuur van minimaal nul graden.

Liebherr vriezer

Klik hier voor Liebherr vriezers >>

 

Vrieskist of vrieskast? Dit zijn de verschillen

Van plan een nieuwe te kopen? Ga je dan voor de beste vrieskast of een grote vrieskist? Een vrieskast is een rechtopstaande vriezer met een deur aan de voorkant. Een vrieskist is een liggende vriezer met een deur aan de bovenkant. Het voordeel van de vrieskist is dat er weinig koude ontsnapt wanneer je de deur opendoet. Ook biedt het extra veel vriesruimte, doordat het niet over lades beschikt. Vrieskisten zijn hierdoor geschikt voor grote gezinnen.

Het nadeel van vrieskisten is dat producten soms lastig te bereiken zijn, omdat er geen lades en plateau’s aanwezig zijn. Vaak heeft het wel korven. Dit probleem heb je niet met een vrieskast. Deze is ordelijk in te delen met behulp van plateaus en transparante lades.

Kan de vriezer in de garage of schuur?

Wil je je vriezer in de schuur of de garage neerzetten? De meeste kunnen niet tegen een koude omgevingstemperatuur. Heb je een apparaat nodig dat hier wel geschikt voor is? Kijk dan naar de klimaatklasse van je apparaat. Als je een geïsoleerde garage of schuur hebt en de temperatuur nooit lager is dan 10 graden, is een vriezer met een SN-, SN-ST- of een SN-T-klimaatklasse geschikt.

Is je garage of schuur niet geïsoleerd, maar is de temperatuur nooit lager dan nul graden? Hoewel er nog geen klimaatklasse is voor deze koude temperaturen, zijn er wel merken die een goede werking van hun vriezers garanderen bij deze temperaturen. Dit wordt dan bij de eigenschappen van het apparaat aangegeven.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>