Hier een paar belangrijke tips voor als u een nieuwe keuken gaat kopen. Tips die nog wel eens over het hoofd gezien worden in de showroom. Omdat u maar gemiddeld drie keer in uw leven een keuken koopt. Lees deze tips zeker grondig door.

Alhoewel, mijn hart ook harder gaat kloppen van een mooie design keuken, moet ik vooral de praktische kant niet vergeten. U besteedt nogal wat tijd in een keuken. Zeker voor een nieuwe keuken moet deze optimaal aan uw werkomstandigheden voldoen. Deze belangrijke tips voor uw nieuwe keuken gaan vooral over het praktisch gebruiken van uw nieuwe keuken.

Keukenboeken gratis ontvangen? In deze gratis keukenboeken vind u veel belangrijke tips bij het kopen van een nieuwe keuken.

Het viel mij in het verleden altijd op, toen ik zelf nog keukens verkocht, dat er vaak de ergonomische kant van de keuken vaak vergeten werd. Op deze pagina ga ik wat dieper in op de belangrijkste tips voor een nieuwe keuken. De ergonomie. Wat zijn de ergonomie regels voor uw keuken? Wat moet u echt weten als u waar dan ook een keukenofferte laat maken?

Deze belangrijke tips over het kopen van een keuken gaan voor iedereen op. Of u nu een keuken bij een keukenzaak in Nederland koopt, of u een keuken in Duitsland koopt, omdat u denkt dat uw keuken daar goedkoper zou zijn, of u nou een keuken bij Ikea koopt. Deze regels zijn absoluut nummer 1 bij een keukenontwerp. Het maakt dus niet uit waar u uw keuken gaat kopen, deze regels gelden bij alle keukenzaken.

De betekenis van ergonomie in de keuken word vaak beperkt tot de juiste werkblad hoogte. Maar bij de vormgeving van een ergonomisch optimaal ontworpen keuken moet met meer aspecten rekening gehouden worden. De grootte van de consument is belangrijk, maar het soort werkzaamheden en de manier waarop men gewend is die te verrichten in de keuken zijn essentieel.

 

Lichamelijke belasting en werken in uw keuken

Zoals elke arbeid kan ook het werk in de keuken een lichamelijke belasting worden, vooral wanneer u het in een slechte lichaamshouding moet doen. Als u te lang dezelfde houding moet aannemen of langdurig dezelfde bewegingen moet maken. Kunt u daar langdurig last van blijven houden.

Daarom dient er bij het ontwerp van de keuken absoluut rekening te worden gehouden met uw voorkeuren bij het koken. Als u bijvoorbeeld veel verse ingrediënten verwerkt, heeft u behoefte aan ruimte voor het snijden en verder voorbewerken van het voedsel. Als u de oven veel gebruikt, zult u merken hoe prettig het is als de oven op uw arm hoogte is ingebouwd.

Zelfs de keuze tussen gesloten hoge kasten in de keuken en open rekken in de keuken is niet alleen een kwestie van smaak: Wie veel en graag kookt, wil graag vaak gebruikte ingrediënten, keukenmaterialen en bestek voor het grijpen hebben zonder telkens deuren te moeten openen en sluiten.

 

Uw lichaamshouding in de nieuwe keuken

Uw lichaamshouding in de keuken is van groots belang. In principe verdient een rechte of licht gebogen lichaamshouding in de keuken, die uw wervelkolom weinig belast, de voorkeur. Bij inspannend werk, zoals het kneden van deeg, moeten de armen lichten benedenwaarts gebogen zijn. Bij bijvoorbeeld het schoonmaken van groente, zijn uw armen sterker gebogen. Om een constante zelfde belastende houding te vermijden is een zitplaats voor werk ideaal.

Om bij staand werk de houding af te wisselen en daarmee de benen en de rug te ontlasten, zijn er hoge krukken die het staan vergemakkelijken. Door die hoge krukken krijgt u dus minder snel klachten omdat u niet de hele tijd in dezelfde houding staat, u kunt het staan afwisselen met het zitten op de hoge kruk.

 

Extra tips voor het kopen van een nieuwe keuken: 

* Top 3 Best beoordeelde keukenzaken

* Top 4 Goedkoopste keukenzaken

* Top 3 Grootste keukenshowrooms

 

De werkblad hoogte in uw keuken

Welke werkblad hoogte is nodig voor uw keuken. In het algemeen worden tegenwoordig werk hoogtes tussen de 91 en 97 cm als optimale werkblad hoogte in uw keuken gezien. Let op, de werkblad hoogte moet altijd worden afgestemd op de persoon in huis, die het werkblad het meeste gebruikt. Er word vaak voorgesteld om het spoelgedeelte in de keuken op hoogte te laten, maar het fornuisgedeelte te verlagen.

Daarbij moet echter met iets rekening worden gehouden. Het verhogen of verlagen van werkblad gedeelten in de keuken, onderbreekt een doorlopende werkblad hoogte in de keuken, wat vooral op een kleiner werkblad oppervlak in een keuken ongunstig lijkt.

Ook vanwege de veiligheid in de keuken is het voor de werkblad hoogte in uw keuken aan te raden minimaal 30 cm links en rechts van het koken op hetzelfde niveau te laten, om bijvoorbeeld een overkokende pan snel zonder gevaar van het gas te kunnen trekken. Hoe zinvol een verlaagd koken in de keuken ook lijkt voor het roeren in een hoge pan, bij het braden in de pan, vervalt dit voordeel weer. Ook wat betreft het verhoogde spoelgedeelte betreft, gezien de optiek in de keuken vaak minder mooi en sinds de vaatwasser is de werktijd aan het spoelgedeelte drastisch verminderd.

 

De werkblad diepte in uw keuken

Daar waar vroeger de werkblad diepte in uw keuken altijd 60 cm was, komen er tegenwoordig steeds meer keukens die hun werkblad diepte op 65 cm of zelf 70 cm diep hebben. Dit geeft wel een kleine meerprijs. In praktijk bleek een 60 cm diep werkblad in de keuken ontoereikend. Met een diepte van 70 cm is het mogelijk apparaten tegen de muur van een nis te plaatsen zonder dat ze storend uitsteken in het werkgebied van de keuken. Bovendien verhoogt het gebruik van diepere werkbladen de vrije ruimte rond het het hoofd ter hoogte van de bovenkasten in de keuken.

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Ontvang gratis meerdere keukenbrochures, maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp

of bekijk hier de momenteel scherpste keukenzaak.

 

Meer belangrijke tips nieuwe keuken

Hier een overzicht van nog meer belangrijke tips voor uw nieuwe keuken. Deze tips gaan vooral over de praktische kant van het gebruik van uw nieuwe keuken en worden in mijn ogen in de keukenshowroom nog wel eens vergeten.

 

De ruime in uw nieuwe keuken optimaal benutten

Hoe benut u de ruimte in uw nieuwe keuken optimaal? Wie ooit ergens diep in een keukenkast lang moest zoeken naar een zakje met kruiden, weet hoe belangrijk een goede indeling is. Keukenladen en uittrekelementen in de keuken zijn dan ook onmisbaar. Veel mensen hebben de neiging te veel laden en uittrekelementen in de keuken te willen, dit gaat vaak ten koste van de uitstraling van de keuken. Teveel laden maken immers onrustig.

Deze kunnen tegenwoordig bijna in ieder deel van de nieuwe keuken worden toegepast. , in verschillende hoogtes en breedtes en met meerdere indelingen uitgerust.  Het voordeel van zon volledig uittrekbaar element in de keuken zorgt er voor dat u ook het achterste gedeelte van uw bergruimte in de keuken moeiteloos kunt bereiken.

Met een afvalemmer onder het werkgedeelte ruimt u bijvoorbeeld groenteafval veel makkelijker op dan wanneer deze op de traditionele plaats onder de spoelbak staat. Tevens is de spoelkast weer handig voor schoonmaakmiddelen. Ook zijn er vaak beveiligingsslotjes te verkrijgen zodat kinderen niet bij de schoonmaakspullen kunnen.

De maximale reikhoogte van een persoon ligt gemiddeld ongeveer 35 cm boven de lichaamslengte. Als u tot aan het plafond doorlopende keukenkasten wenst, denk dan ook eventueel aan een trapje.  Een mogelijkheid hiervoor zijn bijvoorbeeld een in de keukenplint geïntegreerde trap.

Ook de plaatsing van de keukenkastdeuren moet goed doordacht zijn. Meestal openen de deuren allemaal in dezelfde richting. Meestal is dit van rechts naar links. Het is echter beter om de keukendeuren te laten openen vanaf de plek in het midden van de keuken. Geopende deuren staan zo minder in de weg. Open keukenfronten van hangkasten kunnen erg in de weg hangen. Een vouw liftdeur systeem in de keuken biedt oplossing.

 

Extra tips voor het kopen van een nieuwe keuken: 

Top 3 Best beoordeelde keukenzaken

Top 4 Goedkoopste keukenzaken

Top 3 Grootste keukenshowrooms

 

De verlichting in uw keuken

De verlichting in uw keuken word ook vaak vergeten. Het word vaak wel meegenomen in de keukenofferte, maar dat komt omdat veel consumenten er op dat moment niet echt over nadenken. Een goed keukenadvies kan dit voorkomen. De algemene verlichting van de ruimte is niet voldoende. Om te voorkomen dat uw ogen vermoeid raken is een speciale verlichting van uw werkplek in de keuken onmisbaar. De keukenverlichting moet gelijkmatig verlichten, zo dat er geen schaduwen op de werkplek komen.

Welke verlichting nemen in de keuken? Er zijn twee soorten verlichting in de keuken. Meestal word de keukenverlichting in de vorm van een lichtlijst met TL verlichting in de keuken geplaatst. Dit geeft een zeer praktisch licht. Een ander alternatief voor verlichting in uw keuken zijn spots. Deze geven vooral sfeerlicht. Bij een open keuken, of keuken zonder hangkasten zijn er ook verlichtingsmogelijkheden in uw keuken. Bij een gesloten keuken adviseren wij u TL licht. Dit werkt veel fijner.

Koopt u een keuken en twijfelt u over de verlichting in uw keuken? Bestel het dan niet meteen en wacht rustig tot uw keuken geleverd is. Daarna kunt u uw verlichtingsplan in de keuken zo bestellen.

Voor inspiratie ontvangt u eenvoduig deze gratis keukenmagazines in huis.