Ballerina keuken kopen? Dit betaalbare keukenmerk heeft een aantal super-interessante keukens gemaakt. Ze maken niet alleen gewone keukens, maar ook antibacteriële keukens, Popeye-sloopt-ze-niet keukens en een bijzondere eilandkeuken met 3 hoeken. Dat is nog niet alles – Ballerina keukens beantwoord het verlangen van vele huishoudens. Lees wat dit merk voor jou kan doen…

 

 

Ballerina keuken

Net als veel bedrijven is ook het Duitse Ballerina küchen een familiebedrijf, door hard werken hebben ze mooie dingen groot gemaakt. Bij Ballerina koop je geen eenvoudige keuken – je koopt een doordachte ergonomische vriend in huis voor het laag- en middensegment.

Er zijn talloze praktische snufjes voor in je nieuwe keuken, waar we in dit artikel verder op doorgaan. Stilstaan is niets voor Ballerina, ze dansen door en blijven innoveren.

Er is helaas niet veel bekend over de geschiedenis van dit 30 jaar oude keukenmerk. We hoeven niet te twijfelen dat ze in die tijd bergen verzet hebben. Weet je wat er geweldig is aan dit keukenmerk? De keukens zijn enorm mooi afgewerkt en technisch veel sterker dan je voor die prijs zou mogen verwachten.

En als je denkt dat alle mogelijke opstellingen al een keer bedacht zijn dan komt Ballerina wel weer met iets nieuws – de Y-keuken. Leuk dus, ze bedenken echt compleet nieuwe opstellingen!

Keukens van Ballerina

Welke keukens verkoopt Ballerina? Kan iedereen bij dit keukenmerk slagen? De inbouwkeukens bestaan volgens de website uit 7 soorten keukens – wij zien er eigenlijk 6:

Moderne keukens

Of je nu een keuken met chic notenhout wil zoals de Ballerina Florenz of een strakke witte keuken – qua designkeukens heeft Ballerina zat mogelijkheden. Ook vind je er betonlook keukens en keukens van de toekomst – ze passen zo in je vliegende schotel straks.

Zoek je een hippe keuken? Dan ga je blij worden van de zwarte keukens van Ballerina. Daar waar de meeste keukenwinkels maar 1 model hebben, biedt Ballerina meerdere modellen – Je hebt niet alleen een strakke deur, ook een kaderdeur kan uitgevoerd worden in zwart.

Ben je een artistiekeling? Dan houd je misschien van felle kleuren in de keuken. Naast Tulp keukens, heeft ook Ballerina keukens hier een leuk assortiment in. Wat dacht je van een Kiwi keuken of een Oceaan keuken?

Landelijke keuken

Wil je een landelijke keuken? Op de Ballerina website maken ze onderscheid tussen landelijke en klassieke keukens. In beide gevallen lijkt het meer een moderne variant van de klassieke keuken. De echte ouderwetse keuken zoals je hem kent met pilasters, kaderdeuren en een klassiek afgewerkte lichtlijst en koof heeft Ballerina niet. Alleen dus de moderne versie van de klassieke keuken.

Er staat niet voor niets op de site van Ballerina: ¨Landhuis? Maar dan wel modern graag!¨

Comfortabele keukens

Keukens kun je na montage niet meer verstellen, ze staan dan 20 jaar muurvast in je huis. Tot grote ergernis van sommige gezinsleden. We kennen nogal wat lange zonen die het liefst een paar stoeptegels op het aanrechtblad willen leggen, zodat ze geen rugpijn meer krijgen tijdens het smeren van een boterham.

Daarom wil je lange zoon een Ballerina keuken: daar krijgt de keuken zelfs bewegingsruimte – omhoog en omlaag. Een in hoogte verstelbaar keukeneiland is dé oplossing voor het enorme lengteverschil tussen partners en 2 koks in de keuken. En dat bedien je simpel met een paneel – Met een tik op de knop verstel je de hoogte van het kookeiland. Dit kun je trouwens ook met spoelen doen.

En dat is nog niet alles voor een optimale ergonomie – heb je ooit gehoord van hangkasten die naar je toe komen? Bij Ballerina keukens kan het: de hangkasten plus complete inhoud zakken naar de ideale gebruikers hoogte, zodat je eenvoudig alles bovenin de kast kunt pakken.

Er zijn ook keukens zonder onderkasten, bijvoorbeeld voor minder valide keukens. Zo kom je met een rolstoel dichterbij de spoelbak.

 

Ballerina keukens

 

De robuuste keuken

Heb je rauwdauwers thuis wonen en blijft niets heel? Neem dan de alles bestendige Resopal keuken van Ballerina. Deze keuken krijgt zelfs Popeye niet kapot na het eten van spinazie- Koop je deze keuken, dan is het gedaan met krassen en vlekken.

En dat is nog niet alles, de keuken is ook hitte- en lichtbestendig. Dat laatste is helemaal ideaal, want meestal verkleuren keukendeurtjes in de loop der jaren door de zon. Ooit heb je weer een paar nieuwe nodig. Maar dan moet je alle keukendeurtjes vervangen, want die nog goed hangen verkleuren ook! Dat is nu verleden tijd met deze Superman keuken.

Blackline keuken

Dacht jij het ook? Nee, dit zijn geen zwarte keukens. De Blackline is een combinatie van  matte en glanzende keukendeurtjes, meestal in dezelfde kleur. De greeploze keuken heeft verlichte greeplijsten en een tip-on systeem. Dus kun je met een simpel aanraking de keukendeuren openen.

Ken je dat, bij een hoge keukenkast een naad die de strakheid doorbreekt? De hoge kasten van de Blackline keuken hebben volledig doorlopende deuren – nergens vind je een kier of naad.

Y keuken

Na 100 jaar keukenevolutie zou je zeggen dat hij al eens ontworpen had moeten zijn. We kennen de rechte keuken, de hoekkeuken en de U-vormige keuken. Dan heb je nog de T-vormige keuken en de parallel keuken. Verder kun je niets meer…zou je denken toch?

Toch bedacht Ballerina keukens een nieuwe vorm – de Y-keuken. Dit is een compleet keukeneiland met koken en spoelen in de Y-vorm. In de ene hoek kun je spoelen, in de andere koken. Omdat het een eiland is, past deze alleen in een grote ruimte zou je denken.

Maar omdat het om 3 uitstekende delen gaat, past hij in veel ruimtes. Het model Y-keuken heeft maar 3 kasten van 90 centimeter. Daarom zou hij kunnen passen in een ruimte van 4 meter bij 5,5 meter.

Bij het eiland hoort natuurlijk wel een kastenwand met apparatuur zoals een oven en koelkast. Twee hoge kasten zijn hiervoor voldoende – dat is dus 1 muurtje van 120 centimeter breed. Het model slaat in Nederland minder aan dan in Duitsland.

Anti-bacterie-keuken

Jouw nieuwe keuken als anti bacterieel fort? Wie had ooit verwacht dat er een anti bacterie keuken zou komen? Niet alleen op het werkblad, ook in de keukendeurtjes worden ziektekiemen binnen 1 dag met 99,9 % verminderd.

Maten

De maten van de keukenkasten van je Ballerina keuken zijn zoals overal standaard gelukkig – 30,45,60, 90, en 120 centimeter. En naast normale onderkasten kun je bij Ballerina keukens ook extra hoge onderkasten krijgen – de XL line. Hiermee krijg je 15% extra bergruimte in de keuken. Natuurlijk vind je hier ook allerlei handige interieurs zoals apothekerskasten.

Pluspunten

Waarom is dit een geweldige keuken? De meeste keukenwinkels verkopen alleen keukens en doen weinig met groei en verbetering. Ballerina is een uitzondering – ze bieden enorme meerwaarde aan de klant en dat voor een schappelijke prijs. Niet alleen hebben ze prijzen in design gewonnen, ook de kwaliteit- en milieu eisen worden gehaald. We pakken een aantal unieke kenmerken:

1. Achterwand keuken

Een achterwand in de keuken ziet er niet alleen strak uit, deze beschermt de muur ook tegen vetspetters. Daarom kun je kiezen voor een kunststof achterwand. Deze kun je – zoals iedereen – in een hout of steen print doen, maar je kunt ook een complete fotowand maken. Je geliefde, de zee, een vakantiekiekje… alles past aan de muur tegenwoordig. Hierdoor zal je keuken nog vrolijker worden. Tenzij je relatie uitgaat natuurlijk, dan moet je nog 20 jaar naar je ex-partner kijken 😉

2. Hangkasten met schuifdeuren

Naast Ballerina maak jij ook ‘moves’ in de keuken – bijvoorbeeld als je een hangkast opent. Je lichaam zwaait naar achteren, want die hangkast deur zit in de weg. Niet bij Ballerina – dankzij het schuifsysteem schuift de deur gewoon naar links of rechts. Nooit meer je hoofd stoten of je rug verrekken dus.

3. Led-verlichting keuken

Stel je voor… het is pikkedonker, maar je keuken lijkt wel een kerstboom… gezellig toch? Dat doet led verlichting in je nieuwe keuken. Op elke plek waar je maar wilt, kun je kiezen voor led verlichting. Vooral in de avond ziet dit er knus uit. Je hoeft geen licht meer aan te doen in de keuken – je vind zo waar je moet zijn.

Deze verlichting kun je opwarmen met kleuren. Ook kun je de temperatuur van het licht kiezen – wil je warm of koud licht?

4. Schuifdeuren op je werkblad

Je krijgt bijna bezoek, maar je keuken is nog een rommeltje. Niet meer met Ballerina – Stop alles snel achter de schuifdeuren op het aanrechtblad en opgeruimd is je keuken. Hier kun je veelgebruikte spullen verstoppen zoals: afwasborstels, afwasmiddel en vaatdoekjes. Nu lijkt je keuken altijd opgeruimd en schoon.

5. Schuin spoelgedeelte

Wat beenruimte onder je spoelbak is fijn, anders ga je toch vaak wat naar voren leunen. Ook trappen je schoenen continue tegen de plint aan. Met een schuin – naar achter lopend – spoelgedeelte ziet er niet alleen uniek uit, ook kun je zittend de afwas doen of de groente schoonmaken. Omdat er meer ruimte is voor je benen, sta je meer ontspannen achter het aanrecht.

6. Tip-on openen

Geen gedoe meer met handgrepen. Met een lichte aanraking van je vingers, opent de deur – en sluit deze ook weer geruisloos. Een speciale coating voorkomt dat je vingerafdrukken op de kasten krijgt.

7. Binnenkast in kleur

Bij veel keukenwinkels is de buitenkant mooi, maar de binnenkant lelijk wit. Zo kan je dure keuken ineens een goedkope bouwmarktkeuken lijken. Niet bij dit keukenmerk – de binnenkant van de kasten kan in 26 kleuren.

8. De Smart kitchen

Een techniek waarmee je sprekend de apparatuur in de keuken kunt bedienen. Alles via je mobiele telefoon. Je kunt ook met een beamer een projector op je werkblad richten. Hierdoor verschijnen de apparatuur knoppen van de oven op het aanrechtblad. Door op je werkblad te drukken kun je apparatuur bedienen. Zo krijg je je eigen keuken van de toekomst.

9. Samenwerking met Ritzenhoff

Door de unieke samenwerking met het glas-ontwerpbureau Ritzenhoff, krijgen alle keukens een speciale glazen achterwand. Zo krijgt elke keuken een unieke uitstraling die je bij andere keukenmerken niet vindt. Ritzenhoff glazen achterwanden brengen je keuken in een andere dimensie.

Samengevat:

Leg Ballerina naast een andere keukenmerk en je begrijpt dat Ballerina een meer dan gewone keuken is.

Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

Er komen robot-stofzuigers aan, die je kunt integreren in de nieuwe keuken.

 

Ballerina keukens prijzen

Wat kost een Ballerina keuken? Je bent gemiddeld rond de 9.500 euro kwijt voor een gemiddelde keuken. Zoek je een eilandkeuken, dan kom je al gauw uit op 16.000 euro. De Y-vormige keuken is weer duurder, dan zit je op gemiddeld 20.000 euro.

Uiteraard is elke keuken op maat, maar je ziet het – voor Jan Modaal is dit een redelijk betaalbare keuken. Een prijslijst is er niet, dan moet je toch naar een Ballerina dealer toe.

Kun je onderhandelen over een Ballerina keuken?

Je kunt altijd proberen te onderhandelen over een nieuwe keuken. Het hangt wel van de winkel zelf af, hoeveel korting je krijgt. Sommige winkels geven geen korting op Ballerina keukens, maar de meesten wel 😉

Kwaliteit van een Ballerina keuken

De kwaliteit is Duits, wat kunnen we nog meer zeggen? Ballerina heeft meerdere prijzen gewonnen. Speciale vochtwerende kasten, dikke achterwanden – Alles is solide. We plaatsen de keuken in het middensegment. Ze verkopen Duitse kwaliteitskeukens. Uiteraard voldoet Ballerina keukens aan alle veiligheids- en milieu eisen.

We vergelijken ze een beetje met Nobilia keukens en Hacker keukens.

 

Ballerina keuken ontwerp

 

Keuken ontwerpen

Op de website kun je ook zelf je keuken ontwerpen – ideaal als je nog niet direct de showroom in wilt duiken, maar eerst zelf alles thuis wil uitzoeken. Het ontwerp programma van Ballerina keukens is redelijk, maar we kennen een eenvoudiger programma:

Klik hier en ontwerp je keuken in 3D  >>

Dealers Ballerina keuken

Waar kun je Ballerina keukens kopen? Dit keukenmerk wordt niet in België verkocht. Een dealer zoeken is niet makkelijk. Op de site van Ballerina kom je uit bij een agentschap waarmee je contact kunt opnemen.

Wij hebben de Ballerina dealers voor je opgezocht – De dealers verkopen ook showroomkeukens. Zoek je dus een showroomkeuken van Ballerina, dan kun je het beste even op de onderstaande websites kijken.

Nederland

Voor de klantenservice moet je overigens wel in Duitsland zijn. Dit zijn ze:

Keukenstudio Rijnmond
Keukencentrum midden Nederland
Trendkeukens
Emonts keukens
R en R keukendesign Oss
Keukenwarenhuis
De Koning keukens
RP keukens en sanitair
Zwama keukendesign

Duitsland

Net over de grens zijn 2 opties voor je Ballerina keuken: je gaat naar de grootste showroom net over de grens bij Hengelo, of je bezoekt een kleine winkel net over de grens bij Venlo.

Als je echt een mooie grote keukenshowroom wil zien met veel Ballerina keukens, dan is Duitsland de moeite waard. Net over de grens kom je bij een keuken walhalla: meer dan 10.000 m2 keukens.

Daar waar elke Nederlander komt die naar Duitsland gaat – ook op maandagochtend is het hier druk.

Bezoek Ekelhoff keukens>>

Dit is het alternatief:

Moebel olfen Xanten

Website

De site is mooi en duidelijk in gebruik, je vind er veel voorbeeldkeukens. Ook hebben ze de moeite genomen om alle keukenfrontjes en werkbladen te plaatsen, zodat je duidelijk ziet wat je koopt. In werkelijkheid is de collectie nog groter – een keukenwinkel verkoopt vaak meer soorten werkbladen. Bezoek de website van Ballerina.

Ballerina keuken brochure

Verder kun je een aantal interessante dingen downloaden, zoals de Ballerina brochure. Natuurlijk wil je meer magazines zien – Via onze magazine service sturen wij de luxe magazines van keukenwinkels gratis naar je toe.

Klik hier voor gratis keukenmagazines >>

Conclusie

Ballerina danst nog wel even verder, daar maken we ons geen zorgen om. Er komen nog wat mooie innovaties aan en het is zeker de moeite waard om dit keukenmerk eens in het echt te bekijken.

Alternatieven Ballerina keukens

Hacker keukens – Net als Ballerina een merk in het onder- en middensegment. In veel keukenzaken te koop en in veel woningen te vinden. Voor een goede prijs- kwaliteitsverhouding zijn dit geweldige keukens.

Nobilia keukens – Ook een zeer populair Duits keukenmerk. Doordat bijna elke keukenzaak dit merk kan leveren, heeft het merk een gigantische dekkingsgraad. Dit merk is kwalitatief net iets beter.

IZAA

>