Artikelen die iedereen in zijn keuken nodig heeft!

Wanneer je voor het eerst uit huis gaat of gaat verhuizen kan het lastig zijn om te bedenken wat je nou echt nodig hebt en wat niet. Vooral in je keuken kan het moeilijk zijn om in te schatten welke dingen je echt gaat gebruiken en welke gaan verstoffen in de kast. In dit artikel vertellen we je welke artikelen iedereen nodig heeft in zijn of haar keuken!

Goede messen

Een goede messenset of een koksmes is essentieel in je keuken, zeker wanneer je veel kookt. Of het nu is voor het snijden van uien, paprika of andere etenswaren, een mes gebruik je eigenlijk elke dag wel. Investeer daarom een keer in een goed, roestvrij staal mes met een comfortabel handvat.

De ideale lengte voor een koksmes voor thuis is rond de 16 centimeter. Wanneer je meer ervaring hebt met koken, kun je kiezen voor een mes van 20 en 25 centimeter. Investeer daarbij ook meteen in een slijpstaaf, zodat je mes geslepen kan worden als hij bot wordt. Door een goed mes aan te schaffen bespaar je jezelf een hoop tijd in de keuken tijdens het snijden.

Een goed koffiezetapparaat

(Bijna) iedereen houdt van een lekker kopje koffie in de ochtend om de dag mee op te starten. Wanneer je vaak onderweg koffie haalt, kan het een hoop geld schelen om te investeren in een goed koffiezetapparaat.

Door één keer een goede espressomachine te kopen, kun je hier jarenlang mee doen. Dit is voor koffieliefhebbers onmisbaar in je keuken. Vergelijk verschillende espressomachines om zo een goede keuze in prijs en kwaliteit te maken. Schaf daarbij ook meteen in een melkopschuimer aan, zodat je heerlijke latte macchiato’s en cappuccino’s kunt maken.

Blender en mixer

Wanneer je het jezelf makkelijk wilt maken, is het essentieel om een blender en/of mixer in huis te hebben tijdens het koken. Met een blender kun je binnen een handomdraai sapjes, smoothies en soms zelf soepen maken. Ook babyhapjes en groentes kun je makkelijk in een blender gooien en zijn zo klaar.

Een (staaf) mixer komt goed van pas bij het maken van sauzen en beslag voor bij het bakken. Over het algemeen wordt het resultaat met een staafmixer wat grover, en zitten er meer stukjes in. Wanneer je niet veel bakt, is het prima om alleen een blender aan te schaffen.

Kookpannen

Pannen zijn natuurlijk essentieel voor in je keuken, dat is logisch. Maar welke pannen heb je nou echt nodig en welke niet? Als starter zijn een kookpan en een koekenpan de belangrijkste pannen die je het meeste zal gaan gebruiken. Wanneer je veel wokgerechten maakt met groenten en sauzen, kun je er ook voor kiezen om een wokpan aan te schaffen.

Daarnaast is een sauteerpan ook heel handig als je veel soepen gaat maken of andere gerechten die lang moeten sudderen in de pan. Let er altijd op dat je pannen op jouw fornuis naar keuze kunnen. Niet alle pannen zijn bijvoorbeeld geschikt voor inductieplaten, dus let hier op! Deze 4 dingen zijn essentieel voor als je even niet weet wat je moet aanschaffen voor je keuken, naast de logische dingen zoals bestek en servies.

IZAA

>